Algemeen Crisisbeheersing

Auteur Topic: Algemeen Crisisbeheersing  (gelezen 31747 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

oma

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 10,711
Citaat
Den Haag – Een goede gezamenlijke voorbereiding tussen de hulpverleningsdiensten (politie, brandweer en ambulancezorg) in de veiligheidsregio’s en (vitale) partners zoals (energie)bedrijven is essentieel voor een adequate aanpak van rampen en incidenten. In de Staat van de rampenbestrijding 2016 stelt de Inspectie Veiligheid en Justitie dat de veiligheidsregio’s steeds beter zijn voorbereid op rampen en crisis en dat de samenwerking met de (vitale) partners en gemeenten is versterkt. Daadwerkelijk optreden, bij een echte calamiteit, stelt hoge eisen aan de uitvoering. Daar vraagt de Inspectie op een aantal punten nog om verbetering. Veiligheidsregio’s moeten blijven investeren in samenwerking, oefenen en kwaliteitszorg.

https://www.eemskrant.nl/voorbereiding-op-rampen-en-incidenten-veiligheidsregios-op-orde-uitvoering-beter/


Thor

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 7,221
 • Wat de eb neemt brengt de vloed terug.
Reactie #11 Gepost op: 9 december 2016, 09:38:25
‘Eemshaven moet betere brandweer’

Spagaat

Dat brengt Van Beek in een spagaat. Aan de ene kant is zij als burgemeester wettelijk verantwoordelijk voor de veiligheid in haar gemeente. Maar tegelijkertijd staat ze alleen met haar pleidooi voor een eigen kazerne tegenover haar collega-burgemeesters in het VRG-bestuur.

Van Beek wil daarom alternatieven onderzoeken met VRG en de havenbedrijven. ,,Je kan op hetzelfde aambeeld blíjven hameren óf samen een oplossing zoeken’’, zegt Van Beek. Zij constateert dat de voorgeschreven aanrijtijd naar de Eemshaven vanuit de dichtstbijzijnde kazernes in Bierum en Uithuizen niet wordt gehaald.

http://www.dvhn.nl/groningen/%E2%80%98Eemshaven-moet-betere-brandweer%E2%80%99-21839558.html

Wel verantwoordelijk voor de veiligheid maar niets kunnen inbrengen in de VRG. Een heel vreemde opzet, hoe hebben de burgemeesters hiermee accoord kunnen gaan ?


Thor

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 7,221
 • Wat de eb neemt brengt de vloed terug.
Citaat van: oma link=msg=1465539 date=1481264910
https://www.eemskrant.nl/voorbereiding-op-rampen-en-incidenten-veiligheidsregios-op-orde-uitvoering-beter/

Waar wordt naar gekeken. Naar heel ingewikkelde papieren en onleesbare organisatieopzetten terwijl het in de praktijk allemaal zo eenvoudig is en zou kunnen.
Logisch dat er wordt verwacht dat er in de praktijk niet zoveel van terecht zal kunnen komen !


oma

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 10,711
Reactie #13 Gepost op: 15 december 2016, 05:52:39
Luc Dietz
@lucdietz
Vandaag met delegatie @KNRM en veiligheidsregio's in Engeland op bezoek bij @RNLI. Krijgen uitleg over hun overstromingsaanpak. Benieuwd!oma

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 10,711
Cornielje vindt kritiek op veiligheidsregio's na aanvaring stuw terecht

Citaat
ARNHEM - De Gelders Commissaris van de Koning Clemens Cornielje vindt de kritiek van burgemeester Paul Mengde op de veiligheidsregio's terecht. Mengde, die tot 1 januari burgemeester van Heumen was, vond dat het te lang duurde voordat hij geďnformeerd werd over een aanvaring tegen een stuw bij Grave.

http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2124807/Cornielje-vindt-kritiek-op-veiligheidsregio-s-na-aanvaring-stuw-terecht


oma

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 10,711
Reactie #15 Gepost op: 4 januari 2017, 11:39:55
Citaat van: oma link=msg=1471068 date=1483516256
Cornielje vindt kritiek op veiligheidsregio's na aanvaring stuw terecht

http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2124807/Cornielje-vindt-kritiek-op-veiligheidsregio-s-na-aanvaring-stuw-terecht

Kamervragen over communicatie rondom aanvaring stuw Grave

Citaat
GRAVE/ DEN HAAG - Tweede Kamerleden Martijn van Helvert en Jaco Geurts (CDA) hebben Kamervragen gesteld over de gevolgen van de aanvaring van de stuw bij Grave. De Kamerleden willen van minister Melanie Schultz van Haegen (VVD) van Infrastructuur en Milieu onder meer opheldering over de mogelijk gebrekkige communicatie tussen de veiligheidsregio's en de betrokken gemeenten.

http://www.gelderlander.nl/regio/maasland/grave/kamervragen-over-communicatie-rondom-aanvaring-stuw-grave-1.6809519


RAdeR

 • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 14,616
EMS Training Lessons from Fire-Based Terror Attack in Israel
On the last week of November 2016, Israel was faced with a security challenge like never before. Due to extreme weather conditions of dryness and strong winds, fires were burning in multiple zones around the country. But arsonists were setting additional fires in strategic locations, making it difficult for rescue forces to operate.
More than 30,000 acres were burning throughout Israel, leaving 1,000 houses damaged, some even entirely destroyed. Sixty thousand residents were evacuated from their homes and more than 125 people were treated by Magen David Adom (MDA) medical teams for smoke inhalation.
EMS Training Lessons from Fire-Based Terror Attack in Israel
For an EMS organization, this type of incident is unique in its nature. Usually, nationwide incidents are characterized as either a natural disaster or "manmade," but this one was a combination of both. MDA sought to research the characteristics of arson terror and how it is different than naturally caused wildfires. This article details MDA's findings and the measures we believe should be taken to improve response quality to future incidents.

lees verder


oma

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 10,711
Reactie #17 Gepost op: 25 januari 2018, 11:51:37
Meer kwijt aan Veiligheidsregio Dwars Huizen kost Gooise Meren geld

Citaat
25 jan.- Dat de ge­meen­te Hui­zen niet wil bij­dra­gen aan het 'ingroei­mo­del' dat is af­ge­spro­ken voor de Vei­lig­heids­re­gio Gooi en Vecht­streek kost de ge­meen­te Gooi­se Me­ren 15.000 euro. Hil­ver­sum be­taalt daar­door zelfs bij­na 25.000 euro meer.

Oor­zaak van het pro­bleem is dat de Vei­lig­heids­re­gio een nieu­we ver­deel­sleu­tel heeft in­ge­voerd. Ge­volg daar­van is dat Bla­ri­cum, La­ren en Wij­de­me­ren een ho­ge­re bij­dra­ge moe­ten gaan be­ta­len dan zij tot nu toe de­den. Voor­al Wij­de­me­ren - dat voor ruim twee ton ex­tra wordt aan­ge­sla­gen - komt hier­door in de pro­ble­men. Daar­om heb­ben de Gooi­se ge­meen­ten een cou­lan­ce­re­ge­ling ge­trof­fen, die de 'na­deel­ge­meen­ten' de kans geeft in drie jaar de be­gro­ting op orde te bren­gen. De ge­meen­te Hui­zen wei­gert aan deze so­li­da­ri­teits­re­ge­ling mee te doen. Hier­door moe­ten de an­de­re ge­meen­ten meer bij­dra­gen.

http://www.larensbehoud.nl/internet/rss/readItem.asp?id=33441
oma

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 10,711
Reactie #19 Gepost op: 26 januari 2018, 16:26:59
Onrust over bezuinigingen brandweer in Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

Citaat
De Veiligheidsregio Zuid gaat bezuinigen op de brandweer. Het zou gaan om bezuinigen tot 150.000 euro per jaar. Dat kan gevolgen hebben voor de aanrijtijden bij calamiteiten. Binnenkort zal burgemeester Jeroen Staatsen van Geldermalsen de commissie Bestuur en Middelen bijpraten.

De Veiligheidsregio Zuid maakt plannen om zo'n 150.000 euro te bezuinigen op de brandweer. Diverse bronnen geven aan dat het consequenties kan hebben voor Geldermalsen. Er zouden twee scenario's besproken worden. Concreet zou het gaan om het schrappen van een spuitwagen of om het terugbrengen van het aantal vrijwilligers.

http://nieuwsbladgeldermalsen.nl/lokaal/onrust-over-bezuinigingen-brandweer-340941