Maatregelen om aanslag(en) met een (vracht)auto te voorkomen

Auteur Topic: Maatregelen om aanslag(en) met een (vracht)auto te voorkomen  (gelezen 14472 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Kountain

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 177
  • Koninklijke Marechaussee
Reactie #90 Gepost op: 25 april 2018, 18:56:34
Kortere wachtrijen bij Amsterdamse musea tegen terrorisme

De gemeente Amsterdam gaat meer maatregelen nemen om aanslagen tegen te gaan. Zo wordt gekeken of wachtrijen bij musea korter kunnen en ook worden op meer plaatsen in het centrum palen en bloembakken neergezet.

Vorig jaar werden al betonblokken geplaatst op onder meer de Dam, het Rokin en bij de Heineken Experience. Die worden de komende jaren vervangen door obstakels die beter in het straatbeeld passen, zoals palen, terrashekken en bloembakken. Ook op plaatsen waar nu geen betonblokken staan worden die voorwerpen neergezet.

Vluchtroutes en trainingen

Kortere wachtrijen bij musea zijn bijvoorbeeld met tijdslots te regelen, zegt een woordvoerder van de gemeente. "Je kunt ook een deel van de rij naar binnen verplaatsen." De gemeente zegt dat alle maatregelen worden genomen in overleg met ondernemers.

Behalve dat worden vluchtroutes onder de loep genomen, schrijven AT5 en NH Nieuws. Ook worden trainingen gegeven, zodat musea en attracties weten wat ze moeten doen als er een aanslag is. De gemeente schrijft dat ondanks de maatregelen een aanslag nooit kan worden uitgesloten.
Uitspraken op persoonlijke titel