Schietincidenten Politie 2018

Auteur Topic: Schietincidenten Politie 2018  (gelezen 4581 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

enrico1972

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,307
  • Openbare Orde en Veiligheid
Reactie #30 Gepost op: 4 juni 2018, 21:01:50
Man overleden na aanval op agenten
4 juni 2018 - Arrondissementsparket Rotterdam

De 26-jarige man die afgelopen woensdag in een woning in Schiedam werd neergeschoten is vandaag overleden.

Woensdagmiddag 31 mei kwam de melding dat er een man aan de Van den Tempelstraat op het balkon van de woning ‘Allahu Akbar’ schreeuwde en met een bijl zou zwaaien. Eenmaal ter plaatse bleek contact maken met de man onmogelijk. Ook een onderhandelaar kon niet tot de man doordringen.

Het opgeroepen arrestatieteam ging hierna de woning binnen in een poging de man onder controle te krijgen. Hij viel de agenten en een politiehond aan, die later overleed aan zijn verwondingen.

Omdat de inzet van een stroomstootwapen geen effect had, voelden de agenten zich genoodzaakt om te schieten. Na het schietincident heeft het arrestatieteam de man gelijk gestabiliseerd en overgebracht naar het ziekenhuis. De man is vandaag overleden in het ziekenhuis.

Zoals gebruikelijk bij dit soort incidenten stelt de Rijksrecherche een onderzoek in.

Bron: https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@103291/man-overleden-aanval/
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


enrico1972

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,307
  • Openbare Orde en Veiligheid
Reactie #31 Gepost op: 16 juni 2018, 14:57:03
https://twitter.com/asmedianl/status/1007712185370497025


Jongens aangehouden na melding over mishandeling en vuurwapen
Laatste update: 16-06-2018 | 12:35

Katwijk - Naar aanleiding van een melding over drie jongens die een meisje zouden hebben mishandeld en dat daarbij ook een vuurwapen was gezien, hielden agenten vrijdagavond 15 juni drie Katwijkers aan. Vlak voor de aanhouding loste een agent een waarschuwingsschot omdat één van de verdachten weigerde zijn handen te laten zien.

Omstreeks 20.00 uur werden twee surveillerende agenten aangesproken door een automobilist die meldde dat er op de Biltlaan een meisje zou worden mishandeld door drie jongen en dat hij daarbij ook een vuurwapen gezien had. Direct gingen de agenten op zoek en troffen op de Groen van Prinstererlaan drie jongens aan die voldeden aan het door de getuige opgegeven signalement. Vanwege de melding over het vuurwapen, benaderde de agenten de drie met getrokken wapens. Omdat één van de verdachte weigerde zijn handen te tonen, loste één van de agenten een waarschuwingsschot. Daarop werden de drie aangehouden, niemand raakte gewond.

De drie werden ingesloten op het politiebureau, waar al snel bleek dat zij met de vermeende mishandeling waarschijnlijk niets te maken hadden. Eén van hen, een 20-jarige Katwijker bleek een hoeveelheid verdovende middelen bij zich te hebben en zal daarvoor verhoord worden. De andere twee werden weer naar huis gestuurd. Het slachtoffer, een ..-jarige Katwijkse, is inmiddels bij de politie bekend en heeft een eerste verklaring afgelegd. De recherche onderzoekt de zaak en de exacte toedracht.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/16/06-katwijk-jongens-aangehouden-na-melding-over-mishandeling-en-vuurwapen.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen