Brandweer Amsterdam: 'Vorig jaar 131 keer uitgerukt voor drenkelingen in de gracht'

Auteur Topic: Brandweer Amsterdam: 'Vorig jaar 131 keer uitgerukt voor drenkelingen in de gracht'  (gelezen 12145 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Thor

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 7,221
  • Wat de eb neemt brengt de vloed terug.
Dat ben ik  met U eens, ondanks dit alles willen steeds meer mensen in het centrum gaan wonen tegen exorbitante koop en huurprijzen.
Ondertussen spant de Gemeente Amsterdam zich in om steeds meer toeristen naar Amsterdam te trekken niet alleen middels o.a. de super luxe passagiersschepen zeegaande en riviercruises waar de ene na de andere aanlegmogelijkheid en terminal voor wordt ontwikkeld en gebouwd. Een niet onbelangrijk deel van de ambtenaren die alles bedenken woont inmiddels buiten Amsterdam,Almere,Lelystad, West Friesland en tot in Friesland aan toe.

Even terug naar de duikinzetten brandweer. Tegenwoordig zijn de brandweerduikers A-A redelijk snel ter plaatse, het is wel anders geweest. Jaren geleden een kind van vijf jaar op zijn verjaardag op een spoorbrug door een trein aangereden en te water geraakt. Politieagenten in het behoorlijk stromende water op gammele vlotjes aan het zoeken, zwart van de mensen waaronder de beide ouders. Ben er met de roeiboot snel naartoe gegaan een agent aan boord genomen, bij de eerste dreg hadden we een oude kerstboom en bij de tweede het kind, naar de wal en in de ziekenwagen, kind was inmiddels overleden.

De brandweer had in die tijd niets om drenkelingen op te pikken, het was allemaal politiewerk waar agenten vaak te water gingen om hulp ter verlenen.