Demonstraties Koerden en Turken op verschillende plaatsen - Nederland jan/feb 2018

Auteur Topic: Demonstraties Koerden en Turken op verschillende plaatsen - Nederland jan/feb 2018  (gelezen 6742 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

oma

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 10,712
Reactie #20 Gepost op: 3 februari 2018, 09:52:46
Can the EU afford to ignore the PKK threat to society?Citaat
One of the first issues that must be resolved is the EU's stance on the PKK, a group that is recognized as a terrorist organization by the 27-member bloc, and where it puts the terrorist group. This is an important issue, because there seems to be a disconnect between the EU laws, politicians and leadership and the execution of laws or actions taken by the leaders of EU countries against PKK activities across Europe

Citaat
The protesters shouted slogans opposing Turkey's ongoing military operation against the PKK-affiliated Democratic Union Party's (PYD) People's Protection Units (YPG) militia in northwestern Syria, and called on Berlin to stop arms sales to Germany's NATO ally. The question should be asked if Germany, as a PKK safe haven, can afford such disruptions to its social cohesion in the long term.

Citaat
Previously, EU countries largely ignored PKK activities, as they saw the group as one that represents Kurds in general, despite being on its list of terrorist organizations, while using the Kurdish card as leverage against the Turkish government.

https://www.dailysabah.com/op-ed/2018/02/03/can-the-eu-afford-to-ignore-the-pkk-threat-to-society


Kountain

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 177
 • Koninklijke Marechaussee
Aanhoudingen in Rotterdam bij protest tegen Turkse aanval op Koerden

In het centrum van Rotterdam zijn vanmiddag 6 mensen opgepakt rond een demonstratie tegen de Turkse invasie in de Syrisch-Koerdische regio Afrin. Er kwamen naar schatting zo'n 3000 mensen op de demonstratie af.


De actievoerders verzamelden bij het Schouwburgplein en droegen spandoeken en posters waarop de Turkse president Erdogan het moest ontgelden en ook foto's van kinderen en vrouwen die bij de aanvallen in Afrin om het leven zouden zijn gekomen. Zij scandeerden leuzen als 'Afrim, vrij vrij vrij', 'Stop terreur', stop terreur, Erdogan dictateur' en 'Erdogan, kindermoordenaar'. Rond 14.25 uur kwam de groep in beweging. Ze liepen via de Karel Doormanstraat naar het Eendrachtsplein.

r was veel politie op de been. Voor en achter de stoet reden me-busjes, de politiehelikopter vloog erboven. De agenten konden niet voorkomen dat af en toe Turkse-Nederlanders door het cordon braken en slaags raakten met de demonstranten. Ter hoogte van de Pakistaanse Habibsons Bank op de Westblaak moest een tegendemonstrant onder meer met politiepaarden worden afgeschermd. Ook op het Schouwburgplein waren opstootjes waar pro-Turkse mensen fel reageerden tegen de demonstratie.

Rond 15.50 uur verlieten de pro-Koerdische actievoerders in groepjes het Schouwburgplein. Van de organisatie moesten zij hun vlaggen inleveren.

Er zijn uiteindelijk zes mensen aangehouden, waarvan vijf voor openlijke geweldpleging. Het gaat allemaal om mensen die de demonstratie wilden verstoren, aldus de politie. Volgens de politie is de demonstratie ‘goed en beheersbaar’ verlopen.

De afgelopen dagen is op meerdere plekken gedemonstreerd tegen de Turkse inval in de Noord-Syrië. Een aantal pro-Turkse demonstranten reageerden daar gisteren op met een protest vóór Erdogan en anti-PKK bij Rotterdam Centraal.
Uitspraken op persoonlijke titel


oma

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 10,712
Reactie #22 Gepost op: 3 februari 2018, 18:52:01
Er zijn uiteindelijk zes mensen aangehouden, waarvan vijf voor openlijke geweldpleging. Het gaat allemaal om mensen die de demonstratie wilden verstoren, aldus de politie. Volgens de politie is de demonstratie ‘goed en beheersbaar’ verlopen.

6 mensen aangehouden die een einde willen maken aan sympathiseren met een terreurorganisatiet. Volgens de politie is het allemaal goed verlopen. De foto's maken duidelijk dat er wederom PKK vlaggen (o.a. de rode vlag met gele ster) en vlaggen met PKK-leider Ocelan zijn hoofd er op. De foto's tonen ook aan dat de politie er met de handen in zak bij staat te kijken.

https://twitter.com/robertpbas/status/959798329327738880

https://twitter.com/boenderpeter/status/959777984218648576


oma

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 10,712
Reactie #23 Gepost op: 3 februari 2018, 19:00:16

Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid: Kennisbank Terrorisme

Partiya Karkerên Kurdistan (PKK)

Verschijningsvormen

Logo(s)https://kennisbankterrorisme.nctv.nl/organisatie/partiya-karkeren-kurdistan-pkk

Saillant detail is dat de huidige korpschef van de Nationale Politie de voormalig Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid is. In zijn periode stond de PKK ook al op de Nederlandse en Europese terreulijsten echter nu hij eindverantwoordelijk is voor de handhaving laat hij het allemaal gebeuren.

Nog meer foto's van de demonstratie van koerden, er zijn meer PKK-vlaggen en vlaggen met hoofd van PKK-leider Ocelan te zien dan koerdische vlaggen (groen-wit-rood gestreepte vlag met gele zon in middelste baan of geel-rood-groen gestreepte vlag).

https://twitter.com/robertpbas/status/959769534793224193

https://twitter.com/mediatvnl/status/959771900284211203


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 46,884
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #24 Gepost op: 4 februari 2018, 23:39:59

RTV Rijnmond
Gepubliceerd op 3 feb. 2018
Samen sterk in de hulpverlening!


guest12562

 • Gast
Blijft toch vreemd die uittingen van terrorisme in de vorm van die vlaggen en afbeeldingen? Het mag blijkbaar gewoon. Ik zie elke keer die IS vlaggen voor me en dat mag niet.


oma

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 10,712
Blijft toch vreemd die uittingen van terrorisme in de vorm van die vlaggen en afbeeldingen? Het mag blijkbaar gewoon. Ik zie elke keer die IS vlaggen voor me en dat mag niet.

Het zal te maken hebben met politieke keuzes die men gemaakt heeft. De relatie tussen Nederland en Turkije staat al erg lang onder druk. De pogingen om de relatie weer te verbeteren is vandaag ook mislukt.

Ongeveer iedere politieke partij is druk bezig te voorkomen dat Turkije zal toetreden tot de EU en ze zijn allemaal druk om de lange arm van Erdogan buiten Nederland te houden. Het is inmiddels zover doorgeslagen dat men de Koerden als een soort bondgenoot beschouwt in deze strijd. Erdogan en Turken zijn de gemeenschappelijke vijanden van Nederland en de koerden.

Ik kan het goed begrijpen dat politici en media daarom een oogje dichtknijpen voor de PKK en de koerden die demonsteren met PKK-vlaggen.

Ik kan het echter niet begrijpen dat de politie de trekpop is geworden van politici. Zij zijn er immers om de wet te handhaven. De PKK staat net als ISIS op de Nederlandse terreurlijst.

Uiteraard spelen de burgemeester en veiligheidsregio een grote rol in het verhaal echter is het voor zover ik weet onmogelijk dat een burgemeester of veiligheidsregio kan bepalen dat het steunen van of sympathiseren met terreurorganisaties toegelaten moet worden door de politie. Als het wel zou kunnen mag de burgemeester ook bepalen dat belasting ontduiken toegelaten moet worden, dat inbreken toegelaten moet worden, enz.

Turkije is in de echte wereld nog steeds onze bondgenoot, o.a. in de Navo. De PKK is onze vijand, omdat we geen vrienden op onze terreurlijst hebben staan.


oma

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 10,712
Reactie #27 Gepost op: 6 februari 2018, 17:50:18
Supporters of PYD/PKK terror group terrorize Europe

Citaat
In the Netherlands, the windows of the Turkish Geylani Mosque, which is run by the Geylani Foundation, were broken and the walls were vandalized by PYD/PKK supporters on Jan. 22. “Afrin”, “Apo” (referring to the convicted leader of the terrorist PKK), and "PKK youth" were written on the mosque’s walls.

Citaat
Sympathizers of the PYD/PKK terror organization on Jan. 27 targeted the building of Azerbaijan-Turkish Culture Association at The Hague city in the Netherlands. Four masked men tore down the windows using stones. On the same day, the PYD/PKK supporters assaulted two Turkish taxi drivers in Amsterdam and attacked a Turkish journalist.

Citaat
On the first day of February, supporters of the PYD/PKK terror organization occupied a train station in Utrecht city in the Netherlands to protest against Turkey’s Afrin operation. The terrorist supporters held an unauthorized demonstration using terror group's rags.

http://aa.com.tr/en/europe/supporters-of-pyd-pkk-terror-group-terrorize-europe/1055964https://twitter.com/anadoluagency/status/960904034709311490


guest12562

 • Gast
Als de politiek deze keuzes maak, dan kun je wachten op dit soort vernielingen, ze krijgen dan toch een soort vrij spel.


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 46,884
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum

RTV Rijnmond
Gepubliceerd op 8 feb. 2018

Burgemeester Aboutaleb vindt dat de demonstratie van de Koerden in het centrum van Rotterdam van afgelopen zaterdag prima verlopen is. "Dit was een demonstratie uit het boekje. Hulde voor de ordediensten. Ze hebben gestaan voor de veiligheid",  zei Burgemeester Aboutaleb.

Ongeveer 2 duizend Koerdische Nederlanders demonstreerden zaterdag 3 februari tegen de Turkse invasie in de Syrisch-Koerdische regio Afrin. De demonstranten wilden dat Turkije stopt met de aanvallen.

In eerste instantie verliep de demonstratie gemoedelijk, maar later werd het onrustig. Zes mensen zijn aangehouden.
 
Leefbaar Rotterdam wil dat dit soort demonstraties, waar kans is op ongeregeldheden, voortaan op een wat meer afgelegen locatie worden gehouden, dus buiten het centrum. Burgemeester Aboutaleb vindt dat het Schouwburgplein waar de Koerden demonstreerden een prima plek is. Alleen op de Coolsingel en in direct winkelgebied worden geen demonstraties toegestaan.

Leefbaar Rotterdam kreeg veel kritiek van de SP, NIDA en D66 toen de partij zei dat veel Rotterdammers zich ergerden aan het zwaaien met Turkse vlaggen. NIDA-voorman El Ouali: "Ik heb haar niet gehoord toen er bij de demonstratie van Wilders met de Prinsenvlaggen werd gezwaaid".
Samen sterk in de hulpverlening!