VPRO: Louis Theroux: Dark States

Auteur Topic: VPRO: Louis Theroux: Dark States  (gelezen 1468 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

guest16442

  • Gast
Gepost op: 10 februari 2018, 20:43:57
Citaat van:
Vanaf vrijdag 2 februari 2018 om 20.30 uur op NPO 3: het nieuwe drieluik Dark States van Louis Theroux. Hierin begeeft Theroux zich in de schaduwzijde van het leven in drie Amerikaanse steden: Huntington, Milwaukee en Houston. De afleveringen zijn tot een week na de uitzending online te bekijken.

Heroin Town
Het gebruik van heroïne verwoest de gemeenschap van Huntington. Één op de tien baby's die in de stad wordt geboren, is verslaafd. Het aantal gevallen van een dodelijke overdosis is hier dertien maal hoger dan het nationale gemiddelde en één op de vier volwassenen in Huntington is verslaafd aan heroïne of een ander opiaat.

Louis Theroux volgt de hulpdiensten die de situatie nauwelijks aankunnen. Zo bestaat het werk van de brandweer in Huntington steeds vaker uit het reanimeren van gebruikers. Ook de politie heeft te kampen met huisbevelen en drugsvondsten. De vondst van een hoeveelheid heroïne met een straatwaarde van 3000 dollar is niets bijzonders voor de agenten.

Theroux brengt tijd door met de gebruikersgemeenschap. Sommige zijn veelgebruiker, anderen zijn aan het afkicken of al een jaar clean. Theroux ziet aan de hand van alle persoonlijke verhalen dat het industriële verleden van de stad en het grote drugsgebruik met elkaar samenhangen.

Murder in Milwaukee
In de afgelopen jaren is het aantal moorden in District 5 in Milwaukee sterk gestegen. Het percentage gevangenen behoort tot de hoogste van de VS. Louis Theroux onderzoekt de reden achter de moorden en kijkt of er nog hoop is voor de gemeenschap. Hij spreekt met de Afro-Amerikaanse gemeenschap over de gewelddadige situatie in hun buurt. Theroux volgt de afdeling Moordzaken terwijl ze één van de vele moorden in de stad onderzoeken en loopt mee met de politie. Het geweld is niet meer beperkt tot bendes en drugshandel, maar wordt nu ook gebruikt bij simpele ruzies over alledaagse zaken.

Trafficking Sex
Louis ontmoet Amerikaanse vrouwen die werken in de illegale seksindustrie van Houston. Hij onderzoekt de complexe dynamiek tussen prostituee en pooier. Theroux probeert te begrijpen wat deze vrouwen tegenhoudt om zich te bevrijden. Hij neemt ook deel aan wetshandhaving bij undercoveroperaties en ontmoet de 'Vice Division' officieren, die de werkende vrouwen proberen over te halen om te getuigen tegen hun pooiers.

Bron: npo.nl