Nepwapens / speelgoedwapens / Airsoft replica's

Auteur Topic: Nepwapens / speelgoedwapens / Airsoft replica's  (gelezen 84154 keer)

0 gebruikers (en 4 gasten bekijken dit topic.

Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 46,558
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #330 Gepost op: 19 oktober 2016, 13:50:12
Aanhoudingen voor bezit nepvuurwapen

Laatste update: 18-10-2016 | 11:01

De Meern - Op maandagavond 17 oktober werden vier personen aangehouden, nadat er met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp was gezwaaid.

Agent spreekt met automobilst
Rond 18.15 uur kwam een melding van jongens die met een vuurwapen in en buiten een auto hadden ‘gezwaaid’. Een getuige kon een goede omschrijving van de auto geven, waardoor de politie kon achterhalen aan welk adres de auto was gekoppeld. Agenten gingen erheen en zetten de omgeving van de woning aan de Helmkruid af. Na enige tijd liepen vier personen vanuit de woning in de richting van het desbetreffende voertuig. De agenten konden hen naar een politieauto dirigeren, waarna ze werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Twee van hen werden direct heengezonden, omdat zij niets te maken hadden met het voorval. De andere twee, een 18- en 16-jarige jongen uit De Meern, werden vastgehouden voor verhoor.
Bij het doorzoeken van de auto werd een nepvuurwapen aangetroffen. De politie nam het voorwerp in beslag en onderzoekt de zaak.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 46,558
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Politie haalt drie imitatiewapens van de straat

Laatste update: 18-10-2016 | 12:54

Rotterdam - Schiedam - Bij twee verschillende meldingen haalden agenten maandag in totaal drie imitatiewapens van de straat. Een 21-jarige verdachte die wegrende bij een politiecontrole gooide op zijn vlucht een wapen weg waarvan in eerste instantie onduidelijk was of het echt of nep was. ’s Avonds pakte de politie twee nepwapens af van twee jonge jongens die ondanks een waarschuwing daarmee bleven spelen in de openbare ruimte.

Maandagmiddag rond 14.00 uur wilden agenten vier mannen controleren op de Roosbeek in Schiedam na een melding van een vechtpartij. Eén van de mannen gaat er na het verzoek om zijn identiteitsbewijs als een haas vandoor. Tijdens de achtervolging zien de agenten dat de man een vuurwapen op de grond gooit. Kort daarna krijgen ze de verdachte, een 21-jarige man uit Schiedam te pakken en houden ze hem aan.
Toen duidelijk werd dat er een vuurwapen in het spel was, werden de overige drie mannen gelijk aangehouden met een benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV). Bij hen werden geen bijzonderheden aangetroffen. Zij mochten hun weg vervolgen. Het vuurwapen bleek na onderzoek een luchtdrukwapen te zijn.

Vuurwapen in de metro
Maandagavond rond 22.15 uur kreeg de politie een melding dat er twee jongens in de metro zaten met een vuurwapen. Agenten herkenden in de melding twee jongens die zij op de kermis al waarschuwden dat zij niet zichtbaar met de wapens mochten rondlopen. Imitatiewapens op de openbare weg zijn verboden, omdat ze onrust kunnen opleveren en er onder bepaalde omstandigheden dreiging vanuit kan gaan.
Die waarschuwing namen zij duidelijk niet ter harte: in de metro zaten ze toch weer met de wapens in hun handen. Bij metrostation Coolhaven sprak de politie hen aan en nam de wapens in beslag. De jongens van 10 en 12 uit Schiedam en Spijkenisse vervolgden na een waarschuwing hun weg.


Foto('s) politie.nl
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 46,558
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #332 Gepost op: 29 oktober 2016, 01:48:07
! No longer available
Haarlem105
Gepubliceerd op 28 okt. 2016
Citaat
Twee mannen zijn vrijdagmiddag opgepakt in het centrum van Haarlem.

Eén van twee mannen droeg rond 13.30 uur een voorwerp wat leek op een wapen en liep daarmee een alternatieve kleding winkel in.
Samen sterk in de hulpverlening!


Cop/Fireman

 • Generalist GGP; tevens Biker en taakaccenthouder C2000
 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 341
 • Hoofdagent en overige HV diensten geïnterreseerd
Reactie #333 Gepost op: 29 oktober 2016, 12:06:48
Gisteren een met spoed ingelaste les in groep 7 &8 vd Basisschool gegeven. Dit nav kermis waar weer van allerlei foute dingen werden weggegeven.

Heb ik wel vaker dat via kermissen foute (nep) wapens in omloop komen☹️
"Waakzaam & Dienstbaar"


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 46,558
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #334 Gepost op: 29 oktober 2016, 20:28:00
Citaat van: Live link=msg=1454660 date=1477698487
! No longer available
Haarlem105
Gepubliceerd op 28 okt. 2016

Geschrokken publiek door nepvuurwapen

Laatste update: 29-10-2016 | 12:09

Haarlem - De politie heeft vrijdagmiddag twee mannen aangehouden na een melding van een verdachte situatie met een vuurwapen.

Rond 13.40 uur werd bij de politie gemeld dat er twee mannen op straat liepen met vuurwapen. Een van hen zou dit wapen tegen zijn hoofd hebben gezet. De politie trof hiervoor direct alle benodigde maatregelen en ging naar de Nieuwstraat, waar het tweetal zou rondhangen. De twee mannen werden door de politie aangehouden en ingesloten.

Het bleek uiteindelijk om een nepvuurwapen te gaan. Meer informatie over de aanhouding is na te lezen op het facebookaccount van Politie Haarlem -> post facebook Politie Haarlem

Door deze actie van het tweetal was publiek zeer geschrokken. Voor een persoon wordt slachtofferhulp geregeld.


#HLM247 - Twee mannen aangehouden met nepvuurwapen:

Citaat van: [facebook]https://www.facebook.com/politiehaarlem/posts/1721695218156854[/facebook]:0
Politie Haarlem
12 uur ·

NEPVUURWAPENS ZIJN LEVENSGEVAARLIJK!

De middagdienst was net omgekleed en klaar om van start te gaan. De sleutels van de noodhulp-voertuigen waren nog niet eens overgedragen en het OC (de meldkamer) kwam met een heftige melding over de ether. Er zou zojuist in de Nieuwstraat, een zijstraat van de Grote Houtstraat, een man gezien zijn welke een vuurwapen bij zich zou dragen.

Direct beginnen er collega's hun "zware vesten" aan te trekken en naar hun voertuigen te rennen. Meteen roept 1 collega over de portofoon "Geen sirenes! Geen geluidssignalen voeren!". Wij gaan met z'n allen van het ergste scenario uit.. er loop een man met een pistool te zwaaien in het drukke centrum van ons mooie Haarlem. Die man MOET gestopt en aangehouden worden, kosten wat het kost en zo veilig mogelijk.
Dat collega's niet met geluidssignalen aanrijden heeft te maken met het verstoren van de mogelijke verdachte. Dit zou de situatie erger kunnen maken en neemt ons het element van verrassing af. Dit is dus een tactische overweging op zo een moment.

Tijdens het aanrijden worden er locaties en aanrijdroutes besproken en weggezet door 1 collega welke de "leiding" pakt over dit incident. Dit zodat wij het plaats delict vanuit alle kanten naderen en de verdachte dus niet ongezien weg kan komen. Erg belangrijk, gezien er misschien mensenlevens op het spel staan!

Zowel collega's van de Noodhulp als een hondengeleider komen aan op de plaats van het incident. Niemand weet nog wat ze aan gaan treffen. De meldkamer heeft ondertussen aangevuld dat de man het vuurwapen ook op zijn eigen hoofd zou hebben gezet. Mogelijk dan toch een suïcidaal iemand? Zou hij mensen mee willen nemen in zijn "daad"? Nog steeds gieren alle scenario's bij iedereen door zijn/haar hoofd..

Het blijkt zich af te spelen nabij een kledingzaak in de Nieuwstraat. Mogelijk zou het op dat moment zelfs om 2 verdachten gaan. Collega's benaderen in een soort van treintje (achter elkaar lopend) de winkel. Handen op hun vuurwapens en klaar om te schieten, als dat nodig is. Op het moment dat de collega's voor de winkel staan herkennen zij de verdachten. Hun signalementen kwamen overeen met wat de meldkamer had opgegeven in de melding. Direct trekken meerdere collega's hun dienstwapen en richten dit op de twee mannen.

"Op je knieën! Laat je handen zien! Laat je handen zien!" Schreeuwen de collega's naar de twee mannen, welke hier direct gehoor aan geven. De mannen kunnen vervolgens zonder verder geweld worden aangehouden.

Later bleek er die avond een halloween feest te zijn in een buurthuis in Haarlem. Hiervoor hadden de mannen een speelgoedwapen gekocht. De melder van dit incident zag het wapen en kon deze niet van echt onderscheiden en belde direct met 112.

Wij zijn blij dat er bij dit incident geen onschuldige slachtoffers zijn gevallen. Echter was het personeel van de omliggende winkels erg geschrokken van deze (voor hen) plotselinge interventie door onze collega's. Helemaal begrijpelijk. Hier is verder zorg voor gedragen.

Nog steeds treffen wij mensen aan, zowel volwassen als minderjarig, met nepvuurwapens. Laat dit soort zaken binnen uw woning en ga hier vooral niet mee de straat op!

Nepvuurwapens, levensgevaarlijk!


Foto('s) politie.nl
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 46,558
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #335 Gepost op: 29 oktober 2016, 20:59:26
Rotterdammers met nepvuurwapen aangehouden

Laatste update: 29-10-2016 | 11:52

Rotterdam - De politie in Rotterdam heeft op 28 oktober twee Rotterdammers van 26 en 29 jaar aangehouden. De agenten zagen de twee op de Putselaan in een onverzekerde auto rijden en zetten het duo op de Wielerstraat aan de kant.

Agent spreekt met automobilst
Bij het aanspreken van de bestuurder zagen de agenten een handvuurwapen in de auto liggen. De twee inzittenden werden direct aangehouden. Het wapen werd in beslag genomen en bleek nep te zijn. Het was echter niet van echt te onderscheiden en daardoor prima geschikt als afdreigingsmiddel.
De bestuurder kreeg een boete van 1000 euro en is heengezonden. De bijrijder bleek niets met het nepvuurwapen te maken hebben en is in vrijheid gesteld.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 46,558
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #336 Gepost op: 23 november 2016, 18:26:24
Man dreigt met nepvuurwapen

Laatste update: 23-11-2016 | 13:25

Breukelen - Een 39-jarige man uit Breukelen is dinsdagavond 22 november aangehouden na dreiging met een naar later bleek nepvuurwapen

Twee agenten houden man in gebouw aan
De politie ontving omstreeks 22.50 uur en melding van een ruzie op de Irenestraat. Daarbij had iemand gedreigd met een vuurwapen. Agenten gingen er op af en troffen de verdachte aan. Met getrokken wapens praatten de agenten hem naar de grond, waarna hij werd aangehouden. Later werd in zijn woning het balletjespistool gevonden waarmee was gedreigd.  Dit werd in beslag genomen. De verdachte is meegenomen naar het bureau.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 46,558
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
MELDING MAN MET KALASJNIKOV OP HET SPOOR NUENEN


Foto('s) politie.nl

Citaat van: [facebook]https://www.facebook.com/geldrop.politie/posts/705532836269539[/facebook]
Politie Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son en Breugel
Gisteren om 12:08

NUENEN – Bij het spoor in Nuenen is zojuist politie- onderzoek verricht naar een man met een Kalasjnikov en een gasmasker. Deze man is uiteindelijk aangetroffen.

Zojuist ontvingen de eenheden in Geldrop onderstaande melding:
“Er is een man op het spoor gezien met een Kalasjnikov in Nuenen. Via live camerabeelden ziet het NS personeel een man met een gasmasker op het spoor staan. Deze man draagt een Kalasjnikov en is gekleed in een zwart driedelig pak.”

Bij dit soort meldingen gaan wij altijd uit van het scenario dat er een echte dreiging gaande is en handelen hier ook naar.

Onze eerste eenheid die ter plaatse gaat ziet een auto staan bij het spoor. Uit het onderzoek dat vervolgens plaatsvindt blijkt dat de aanwezige man inderdaad in een driedelig pak, met een machinegeweer of een niet van echt te onderscheiden wapen en gasmasker zich daar bevindt.

Als u onderstaande foto’s ziet en de melding leest, kunt u zich wellicht goed voorstellen dat wij niet graag risico’s nemen bij het benaderen van zo’n persoon in zo’n situatie.
De collega in kwestie schatte de situatie (gelukkig) goed in en komt tot de conclusie dat de moeder van de jongen hem daar aan het fotograferen is.

Al gauw werd duidelijk dat de man/jongen een opdracht van school heeft meegekregen om een filmposter op foto vast te leggen. De opdracht van school wijkt in elk geval af van de uitvoering die deze jongen heeft gegeven aan zijn opdracht.

Het wapen blijkt later geen gelijkenissen te hebben met een Kalasjnikov, maar zeker niet van echt te onderscheiden.

Wij willen in elk geval onze volgers dringend verzoeken dit voorbeeld niet op te volgen. Wees u ervan bewust dat de politie in zo’n situatie kan en mag schieten indien de situatie hier aanleiding toegeeft.

Naar de jongen zal een strafrechtelijk onderzoek gestart worden en zal hij de gevolgen van zijn actie moeten ondergaan.

Het "wapen" blijkt een niet van echt te onderscheiden luchtdruk geweer te zijn.

^HAFoto('s) politie.nl
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 46,558
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #338 Gepost op: 29 december 2016, 16:28:50
Rotterdammer met nep-miltrailleur aangehouden

Laatste update: 28-12-2016 | 11:25

Rotterdam - In de stationshal van Rotterdam Centraal werd dinsdagmiddag na een vechtpartij een 18-jarige Rotterdammer aangehouden. In zijn rugzak vonden agenten een nep-mitrailleur, een betonschaar en twee maskers.

De politie werd rond 14.20 uur bij een vechtpartij tussen twee mannen geroepen. Toen de kemphanen uit elkaar waren gehaald, kon één van de mannen zich niet legitimeren. Hij werd aangehouden. In zijn rugzak bleken wat opvallende spullen te zitten: een betonschaar, een nep-mitrailleur en twee gezichtsmaskers.

De fiets die hij bij zich had bleek bovendien al jaren als gestolen geregistreerd te staan. Alle spullen zijn in beslag genomen. De man zit nog vast.
Samen sterk in de hulpverlening!


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,361
 • Openbare Orde en Veiligheid
Reactie #339 Gepost op: 29 december 2016, 21:19:11
Citaat van: Live link=msg=1469575 date=1483025330
Rotterdammer met nep-miltrailleur aangehouden

Gebiedsagent Rtd CS ‏@GAINFRA_ZW4
Wat een id fouillering al niet kan opleveren.  Uzi bleek een airsoftwapen. Net echt.
Recherche doet onderzoek.  #rotterdamcentraal


19:48 - 27 dec. 2016
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen