Multidisciplinaire oefening LTFO / EODD / brandweer in PSV-stadion - Eindhoven 07-03-2018

Auteur Topic: Multidisciplinaire oefening LTFO / EODD / brandweer in PSV-stadion - Eindhoven 07-03-2018  (gelezen 2606 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,476
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Politie, Defensie en brandweer oefenen in PSV-stadion

Citaat
Laatste update: 07-03-2018 | 08:00
Woordvoering: Landelijke Eenheid

Driebergen, Eindhoven - Leden van het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO), van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) en brandweermensen houden woensdag 7 maart in het PSV-stadion een multidisciplinaire oefening.

De oefening van de ‘gespecialiseerde diensten’ vindt vooral in het stadion plaats in de ochtend en middaguren. In totaal nemen ongeveer vijftig mensen deel aan de oefening.

Scenario
De gespecialiseerde diensten komen in actie na een fictieve melding van een ‘verdacht’ pakje in het stadion. Mogelijk is de inhoud zelfs een chemische stof. De EODD is gespecialiseerd in het opsporen, identificeren en opruimen van explosieven. Het gaspakkenteam van het LTFO is gespecialiseerd in het sporenonderzoek bij incidenten met chemische, biologische, radiologische en nucleaire middelen. Beide teams hebben beschermende kleding die het mogelijk maakt dat ze onder dergelijke omstandigheden hun werk kunnen doen. Het belangrijkste doel van deze oefening is de samenwerking onder moeilijke omstandigheden op een vreemde locatie.  

Een brandweereenheid – die onderdeel uit maakt van het LTFO -  richt een ‘wasstraat’ in waarin de beschermende kleding en apparatuur die op de ‘plaats delict’ mogelijk is blootgesteld aan een besmetting wordt schoongemaakt.

Realistisch
Overheidsdiensten oefenen regelmatig zo realistisch mogelijk met elkaar op allerlei locaties met als doel goed voorbereid te zijn op eventuele echte calamiteiten.


Samen sterk in de hulpverlening!