Huisarts verdacht van moord op schoonmoeder

Auteur Topic: Huisarts verdacht van moord op schoonmoeder  (gelezen 1296 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

RuudF

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 573
Gepost op: 21 februari 2018, 06:47:14
'Huisarts verdacht van moord op schoonmoeder'


Geplaatst op woensdag 14 februari door De Limburger
Zie: www.1limburg.nl


Justitie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar een Maastrichtse huisarts die wordt verdacht van tenminste ťťn sterfgeval in verpleeghuis Martha Flora in Maastricht.

Volgens De Limburger zou er juridisch gezien sprake zijn van moord.

Medicijnen
G.W. werkte als arts in het verpleeghuis. Op 29 juli 2016 kwam zijn schoonmoeder te overlijden. Diverse bronnen laten aan de krant weten dat W. de vrouw hoge doses medicijnen zou hebben gegeven, die niet via de vaste apotheek waren aangeleverd. Die medicijnen zouden de dood van de vrouw hebben veroorzaakt of bespoedigd.

Aanmaning
Huisarts W. kreeg vlak voordat zijn schoonmoeder kwam te overlijden aanmaningen van het verpleeghuis om 7200 euro per maand aan liggeld te betalen. Als hij dat niet zou betalen, zou zijn schoonmoeder een andere woning moeten zoeken. De directie bevestigt tegenover de krant dat het bedrag inmiddels is opgelopen tot 53.000 euro en dat het nog steeds niet is betaald.

Onderzoek
Het personeel van het particuliere verpleeghuis is de afgelopen maanden als getuige gehoord. Uit verklaringen tegenover de recherche blijkt dat de arts het verzorgende personeel de opdracht gaf deze medicijnen toe te dienen.

Tweede sterfgeval
De politie onderzoekt nog een tweede sterfgeval in Martha Flora. Ook bij dat voorval, in september 2017, was de arts betrokken. Nabestaanden van een 91-jarige Maastrichtse vrouw hebben zich inmiddels gemeld bij de recherche, zo weet de krant.

RuudF

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 573
Reactie #1 Gepost op: 21 februari 2018, 06:52:56
Van schoonmoedermoord verdachte huisarts opgepakt


Geplaatst op dinsdag 20 februari 2018 door De Limburger
Zie: www.1limburg.nl
De Maastrichtse huisarts, die wordt verdacht van de moord op zijn schoonmoeder, is dinsdagochtend opgepakt.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. Volgens de persofficier van justitie wordt niet alleen gekeken naar moord, maar worden 'alle mogelijkheden' opengehouden.

Sterfgeval
De 57-jarige arts wordt verdacht van tenminste ťťn sterfgeval in verpleeghuis Martha Flora in Maastricht. Justitie is daarop een onderzoek gestart.

Doorzoekingen
De politie meldt dat zij op meerdere plekken doorzoekingenheeft gedaan en daarbij meerdere zogeheten informatiedragers in beslag heeft genomen. Ook heeft zij getuigen en deskundigen gehoord over de zaak.


Medicijnen
​De vrouw overleed 29 juli 2016 op 76-jarige leeftijd in verpleeghuis Martha Flora in Maastricht. Huisarts G.W. zou zijn schoonmoeder in de week voor en op de avond van haar overlijden een te hoge dosering medicijnen hebben toegediend, die niet via haar vaste apotheek waren geleverd. Die medicijnen zouden de dood van de vrouw hebben veroorzaakt of hebben bespoedigd.

Richard Wagemans, de advocaat van de arts, wil vooralsnog niet ingaan op details over de zaak.

Martha Flora
Het verzorgingstehuis heeft geschokt gereageerd op het sterfgeval. Verder wil het verzorgingstehuis niet op de zaak ingaan.


Specifieke verdenkingen
Donderdag of vrijdag wordt de huisarts voorgeleid bij de rechter-commissaris, pas dan wordt meer bekend over de specifieke verdenkingen. Hij beslist dan wat er verder gaat gebeuren in de zaak. Het Openbaar Ministerie wil verder geen commentaar geven tot de arts is voorgeleid.

Notaris
Justitie is ook een onderzoek gestart naar een Limburgse notaris. Hij wordt verdacht van onjuistheden in het opstellen van akten van de vrouw. Wat het verband tussen de moord op de vrouw is, is niet duidelijk. De advocaat van de notaris zegt dat zijn cliŽnt geen medeverdachte is in de moordzaak.RuudF

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 573
Reactie #2 Gepost op: 21 februari 2018, 06:55:32
Notaris verhoord in moordzaak schoonmoeder van huisarts


Geplaatst op donderdag 15 februari 2018 door De Limburger
Zie: www.1limburg.nlJustitie verdenkt een Limburgse notaris van onjuistheden in het opstellen van akten van de vrouw, die onder verdachte omstandigheden zou zijn gestorven in verzorgingstehuis Martha Flora in Maastricht.

De schoonzoon van de vrouw was huisarts in dat verzorgingstehuis. Hij wordt verdacht van de moord op zijn schoonmoeder. Ook de notaris zou volgens De Limburgerdoor justitie verhoord zijn.

Nederlandse taal
Het verhoor zou gaan over de door hem opgestelde en door de overleden schoonmoeder ondertekende aktes. In de notariŽle papieren die notaris J.V. opstelde, werd officieel verklaard dat de 76-jarige schoonmoeder de Nederlandse taal begreep. Een notaris is verplicht na te gaan of een cliŽnt de documenten die hij ondertekent ook begrijpt. Volgens het personeel van verzorgingstehuis Martha Flora zou dat niet mogelijk zijn omdat de vrouw van Duitse afkomst alleen haar moedertaal en Frans sprak.


Medicijnen
De vrouw overleed 29 juli 2016 op 76-jarige leeftijd in verpleeghuis Martha Flora in Maastricht. Huisarts G.W. zou zijn schoonmoeder in de week voor en op de avond van haar overlijden een te hoge dosering medicijnen hebben toegediend, die niet via haar vaste apotheek waren geleverd. Die medicijnen zouden de dood van de vrouw hebben veroorzaakt of hebben bespoedigd.


Geen medeverdachte
De advocaat van de notaris zegt, volgens de krant, dat zijn cliŽnt geen medeverdachte is in de moordzaak. De akten zouden tweeŽnhalf jaar voor haar dood zijn opgesteld.RuudF

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 573
Reactie #3 Gepost op: 21 februari 2018, 06:57:40
Martha Flora: 'Diep geraakt na moordverdenking huisarts'


Geplaatst op woensdag 14 februari 2018 door De Limburger
Zie: www.1limburg.nl


Het Maastrichtse verzorgingstehuis Martha Flora is 'diep geraakt en verdrietig' over het nieuws dat een huisarts wordt verdacht van tenminste ťťn sterfgeval in het verzorgingstehuis.

Woensdagochtend werd duidelijk dat er een strafrechtelijk onderzoek tegen een Maastrichtse huisarts loopt vanwege een verdacht sterfgeval in een verpleeghuis. Het sterfgeval betreft de dood van de schoonmoeder van de huisarts in juli 2016.


Medicatie
Huisarts G.W. zou zijn schoonmoeder in de week voor en op de avond van haar overlijden hoge doses medicijnen hebben toegediend, die niet via haar vaste apotheek waren geleverd. Die medicijnen zouden de dood van de vrouw hebben veroorzaakt of bespoedigd.

Maatregelen
De besturen van Martha Flora en zorgorganisatie Envida zijn 'diep geraakt en verdrietig door de ontstane situatie', zo staat in een persverklaring. Ze laten weten dat ze de 'maatregelen hebben getroffen die nodig waren'.

Verder willen de besturen niet reageren.