6 juli 2019 - SAR Katwijk

Auteur Topic: 6 juli 2019 - SAR Katwijk  (gelezen 10191 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

SARKatwijk

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 1
Gepost op: 4 juni 2019, 04:29:17
De Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) organiseert dit jaar op zaterdag 6 juli het International Search And Rescue Event (SAR). Dit toonaangevende evenement is het hoogtepunt van het jaar voor de vrijwilligers van de KRB. Het hele jaar werken de vrijwilligers samen om SAR Katwijk tot een groot succes te maken. Met een bomvol programma tussen 10.00 uur en 16.00 uur hoeft u zich geen moment te vervelen. SAR Katwijk vindt plaats op het strand, de zee en op de Boulevard, nabij de Vuurtoren. De Katwijkse Reddingsbrigade biedt het publiek een informatieve en spectaculaire dag. Er wordt samengewerkt met andere hulpverleningsinstanties waaronder de KNRM, politie, brandweer, ambulancedienst en de Kustwacht. Tijdens deze dag kan iedereen iets leren en zien van het reddingswerk in Katwijk en Nederland.


De Katwijkse Reddingsbrigade
De KRB is een grote vereniging die zich inzet voor de veiligheid op het strand. Dat doen zij preventief door voorlichting, zwemlessen en patrouilles. Maar de vrijwilligers van de brigade verlenen ook eerste hulp in het geval van een incident of ongeval. Een vaak onschuldige kwallenbeet wordt behandeld, maar een zoekactie op zee bij een melding van een watersporter in nood behoort ook tot de taken van de KRB. Een keer per jaar nodigt de KRB tijdens SAR Katwijk collega-hulpverleners uit om te laten zien wat zij doen om een strandbezoek leuk en veilig te laten zijn.

SAR Katwijk
SAR Katwijk is al enkele decennia een begrip in Katwijk en omstreken. Een spectaculair evenement vraagt om spectaculaire deelnemers. Ook dit jaar staat het programma weer bol van bijzondere participanten. In 2019 is het deelnemersveld weer groter dan voorgaande jaren. Gedurende de dag zullen de deelnemers de onderlinge samenwerking ter land, ter zee en in de lucht demonstreren. Tijdens het evenement wordt ook teruggegrepen naar de historie van het reddingswerk met onder andere enkele historische voertuigen. Maar we kijken ook naar de toekomst en zullen u kennis laten maken met enkele innovatieve uitvindingen, zoals reddingen met waterscooters en reddingsrobot Emily.
Op de Boulevard zal een uitgebreide static show opgesteld staan, waar allerlei materiaal uitgestald staat om bezichtigd te worden. In 2018 pakte de Politie groots uit op de static show. Tijdens deze editie zal dit gedaan worden door de Ambulancedienst met materieel afkomstig uit heel Nederland. Voor de kinderen is er voldoende te beleven en zij kunnen zelf ervaren hoe het is om zelf een hulpverlener te zijn. Het einde van de zuid-Boulevard zal veranderen in een helikopterplatform waar gedurende de dag diverse vliegbewegingen zullen plaatsvinden. Vanwege de demonstraties zal de zuid-Boulevard grotendeels afgesloten zijn en zal het verkeer omgeleid worden.

Meer informatie
Meer informatie over de deelnemers en het programma van SAR 2019 en de KRB kunt u vinden op www.sarkatwijk.nl en www.krb.nl of volg ons op Social Media.