Corona virus Covid-19 actuele cijfers RIVM

Auteur Topic: Corona virus Covid-19 actuele cijfers RIVM  (gelezen 66667 keer)

0 gebruikers (en 3 gasten bekijken dit topic.

ir. Auditor

 • Ingenieur die nog geen band kan plakken.
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 3,624
 • Do one thing every day that scares you (M Schmich)


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,476
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #31 Gepost op: 30 maart 2020, 17:44:10
https://twitter.com/rivm/status/1244600057309077510?s=20

30-03-2020 | 14.00 uur

Overzicht aantallen
Het totaal aantal positief geteste patiŽnten: 11.750 (+884)

Het totaal aantal gemelde patiŽnten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 3990 (+507)

Het totaal aantal gemelde overleden patiŽnten: 864 (+93)

Duiding
Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiŽnten en het aantal gemelde overledenen in Nederland minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Deze week zal duidelijk worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking.

In Noord-Brabant zet de afnemende trend in het aantal ziekenhuisopnames door. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg zijn er relatief veel ziekenhuisopnames. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus.

Deze cijfers worden meerdere keren per dag bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen achter op de actuele situatie.

Aantal bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst 'en gemelde in het ziekenhuis opgenomen COVID-19 patiŽnten, naar meldingsdatum


Epidemiologische situatie COVID-19 in Nederland 30 maart 2020

Epidemiologische situatie COVID-19 in Nederland 30 maart 2020 PDF | 1.28 MB


Overzicht databronnen COVID-19
Op www.databronnencovid19.nl (opent in een nieuw venster) vindt u een overzicht van data- en informatiebronnen die gerelateerd zijn aan COVID-19. Deze site is bedoeld als wegwijzer voor iedereen die werkt met databronnen over COVID-19. Het bronnenoverzicht wordt doorlopend geactualiseerd. Heeft u bronnen of datasets die een goede aanvulling zijn? Dan vragen wij u dat via www.databronnencovid19.nl (opent in een nieuw venster) te melden.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,476
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #32 Gepost op: 31 maart 2020, 14:34:24
https://twitter.com/rivm/status/1244958419100057601

31-03-2020 14.00 uur

Overzicht aantallen
Het totaal aantal positief geteste patiŽnten: 12595 (+845)
Het totaal aantal gemelde patiŽnten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 4712 (+722)
Het totaal aantal gemelde overleden patiŽnten: 1039 (+175)

Duiding
Vandaag zijn er 722 patiŽnten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn 175 personen als overleden gemeld. Deze zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiŽnten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

De provincie Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg neemt het aantal ziekenhuisopnames nog wel toe. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van Stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus in Nederland. Deze cijfers worden continu  bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen daarom wat achter op de actuele situatie.

De meldingen aan de GGDíen vormen de basis voor deze cijfers. Omdat een ziekenhuisopname of overlijden soms een aantal dagen later aan de GGDíen gerapporteerd wordt, is er een vertraging. Het aantal gerapporteerde sterfgevallen per dag betreft daarom overlijdensgevallen die zich over meerdere dagen hebben voorgedaan. Hetzelfde geldt voor ziekenhuisopames.

Omdat niet alle COVID-19 patiŽnten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.De coronakaart vanaf vandaag gewijzigd naar aantal opgenomen patiŽnten
Er zijn verschillende manieren om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te laten zien. De beste data die er op dit moment zijn, zijn de ziekenhuisopnames per gemeente.  Daarom vanaf vandaag op de kaart te zien het aantal opgenomen personen in het ziekenhuis. De verspeiding laat de woonplaats van de patiŽnten zien.

Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,476
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
https://twitter.com/rivm/status/1245320097708814338

Wijzigingsdatum 01-04-2020 | 13:58

Overzicht aantallen
Het totaal aantal positief geteste patiŽnten: 13.614 (+1.019)

Het totaal aantal gemelde patiŽnten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 5.159 (+447)

Het totaal aantal gemelde overleden patiŽnten: 1.173 (+134)

Duiding
Vandaag zijn er 447 patiŽnten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn 134 personen als overleden gemeld. Deze ziekenhuisopnames en sterfgevallen hebben zich in de afgelopen dagen voorgedaan, maar zijn in de afgelopen 24 uur gerapporteerd.  

Tot nu toe zijn er twee sterfgevallen gemeld van personen jonger dan 50 jaar, beide met ernstige onderliggende gezondheidsproblemen.

De aantallen gemelde ziekenhuisopnames en meldingen van overlijden zijn vandaag lager dan gisteren. Het is belangrijk om te weten dat het aantal meldingen per dag niet het werkelijke aantal sterfgevallen of ziekenhuisopnames van de afgelopen dag is. Dit komt omdat er een vertraging zit tussen het moment van overlijden en ziekenhuisopname en de rapportage hiervan aan de GGDíen.

De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar te worden. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiŽnten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

De trends in de opnames per provincie zijn onveranderd ten opzichte van gisteren. Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames heen te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg is dit nog niet zichtbaar. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu   krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van Stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus in Nederland. Deze cijfers worden continu bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen daarom wat achter op de actuele situatie.

Aantal bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst 'en gemelde in het ziekenhuis opgenomen COVID-19 patiŽnten, naar meldingsdatum
Meldingen aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  tot en met 31 maart 10:00 uur zijn weergegeven in blauw.
Meldingen van 31 maart 10:01 uur tot en met 1 april 10:00 uur zijn weergegeven in groen.


In de kleur groen wordt weergegeven wat de veranderingen ten opzichte van de voorgaande dag zijn. Soms worden meldingen een dag of enkele dagen later gedaan dan de dag waarop ziekenhuisopname plaatsvindt. Daarom zijn de aantallen van enkele dagen geleden soms nog aangepast.  

Epidemiologische situatie COVID-19 in Nederland 1 april 2020
Epidemiologische situatie COVID-19 in Nederland 1 april 2020 PDF

Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,476
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,476
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
https://twitter.com/rivm/status/1245682443832774656

02-04-2020 14.00 uur

Het totaal aantal gemelde patiŽnten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 5.784 (+625)

Het totaal aantal gemelde overleden patiŽnten: 1.339 (+166)

Het totaal aantal positief geteste patiŽnten: 14.697 (+1.083)

Duiding
Vandaag zijn er 625 patiŽnten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn 166 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

In de rapportage Data coronavirus is een grafiek opgenomen met het aantal ziekenhuisopnames naar meldingsdag en sterfgevallen per dag van overlijden. Door vertraging in de meldingen kunnen deze cijfers per dag wijzigen.

De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiŽnten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van Stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus in Nederland. Deze cijfers worden continu bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen daarom wat achter op de actuele situatie.

Omdat niet alle COVID-19 patiŽnten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

Aantal bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst 'en gemelde in het ziekenhuis opgenomen COVID-19 patiŽnten, naar meldingsdatum
Meldingen aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  tot en met 1 april 10:00 uur zijn weergegeven in blauw.
Meldingen van 1 april 10:01 uur tot en met 2 april 10:00 uur zijn weergegeven in groen.


In de kleur groen wordt weergegeven wat de veranderingen ten opzichte van de voorgaande dag zijn. Soms worden meldingen een dag of enkele dagen later gedaan dan de dag waarop ziekenhuisopname plaatsvindt. Daarom zijn de aantallen van enkele dagen geleden soms nog aangepast.  

Epidemiologische situatie COVID-19 in Nederland 2 april 2020
Epidemiologische situatie COVID-19 in Nederland 2 april 2020 PDF
 
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,476
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
https://twitter.com/rivm/status/1246047483698065408

03-04-2020 14.00 uur

Het totaal aantal gemelde patiŽnten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 6.286 (+502)

Het totaal aantal gemelde overleden patiŽnten: 1.487 (+148)

Het totaal aantal positief geteste patiŽnten: 15.723 (+1.026)

Duiding
Vandaag zijn er 502 patiŽnten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn sinds gisteren 148 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

In de rapportage Data coronavirus is een grafiek opgenomen met het aantal ziekenhuisopnames naar meldingsdag en sterfgevallen per dag van overlijden. Door vertraging in de meldingen zijn er ook extra gevallen van voorgaande dagen.

De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiŽnten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Om de verspreiding van het virus blijvend te vertragen is een lange adem nodig. Het is dan ook heel belangrijk dat iedereen de maatregelen de komende periode blijft opvolgen.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van Stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus in Nederland. Deze cijfers worden continu bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen daarom wat achter op de actuele situatie.

Oversterfte
Sinds de griepepidemie van 2009 houdt het RIVM wekelijks het aantal overleden mensen in de gaten in samenwerking met het CBS Centraal Bureau voor de Statistiek  Centraal Bureau voor de Statistiek. De CBS-cijfers laten alle sterfgevallen in Nederland zien, ongeacht de doodsoorzaak. Gewoonlijk zijn er deze tijd van het jaar tussen de 2700 en 3000 sterfgevallen per week. De meest recente sterftecijfers in Nederland laten zien dat in de week van 19 tot en met 25 maart 2020 naar schatting tussen de 870 en 1181 meer personen overleden zijn dan verwacht in deze week. Een aanzienlijk deel daarvan is naar verwachting gerelateerd aan COVID-19. Welk deel dat precies is  wordt pas later uit de doodsoorzakenregistraties duidelijk. Voor meer informatie: www.rivm.nl/monitoring-sterftecijfers-nederland

Omdat niet alle COVID-19 patiŽnten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

Aantal bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst 'en gemelde in het ziekenhuis opgenomen COVID-19 patiŽnten, naar meldingsdatum
Meldingen aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  tot en met 1 april 10:00 uur zijn weergegeven in blauw.
Meldingen van 1 april 10:01 uur tot en met 2 april 10:00 uur zijn weergegeven in groen.


In de kleur groen wordt weergegeven wat de veranderingen ten opzichte van de voorgaande dag zijn. Soms worden meldingen een dag of enkele dagen later gedaan dan de dag waarop ziekenhuisopname plaatsvindt. Daarom zijn de aantallen van enkele dagen geleden soms nog aangepast.  

Epidemiologische situatie COVID-19 in Nederland 3 april 2020
Epidemiologische situatie COVID-19 in Nederland 3 april 2020 PDF

CBS: Sterfte neemt toe
De sterfte in de afgelopen weken is hoger uitgevallen dan gemiddeld voor deze periode. In week 12 (16 tot en met 22 maart) overleden 3 575 personen. Dat waren er 443 meer dan gemiddeld in de eerste tien weken van 2020. Voor week 13 (23 tot en met 29 maart) wordt het aantal overledenen geschat op ongeveer 4 300 personen. Deze schatting is gebaseerd op het aantal overlijdensberichten dat het CBS Centraal Bureau voor de Statistiek  tot nu toe ontvangen heeft voor week 13. Dat melden het CBS en het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.
In 2020 overleden er tot en met week 10 (tot en met 8 maart) gemiddeld 3 132 mensen per week, net iets minder dan in 2019 toen er in de eerste tien weken gemiddeld 3 170 mensen overleden.

CBS: sterfte neemt toe (3 april 2020) PDF
Bronnen
StatLine - Sterfte per week https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/70895ned
Maatwerk Ė Sterfte per week en per provincie, 2020

Relevante links
Nieuwsbericht Ė Hogere sterfte houdt aan https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/09/hogeresterfte-houdt-aan

FAQ Ė Hoeveel sterfgevallen zijn er per week? https://www.cbs.nl/nl-nl/faq/corona/sociaal/hoeveelsterfgevallen-zijn-er-per-week

Dossier Ė Coronacrisis https://www.cbs.nl/nl-nl/dossier/cbs-cijfers-coronacrisis

RIVM Ė Actuele informatie over het nieuwe coronavirus (COVID-19) https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

RIVM Ė Sterftemonitor https://www.rivm.nl/monitoring-sterftecijfers-nederland

Onderzoeksbeschrijving bevolkingsstatistiek ó https://www.cbs.nl/nl-nl/onzediensten/methoden/onderzoeksomschrijvingen/korteonderzoeksbeschrijvingen/bevolkingsstatistiek

Onderzoeksbeschrijving doodsoorzakenstatistiek ó https://www.cbs.nl/nl-nl/onzediensten/methoden/onderzoeksomschrijvingen/aanvullende%20onderzoeksbeschrijvingen/beschrijving-doodsoorzakenstatistiek
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,476
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
https://twitter.com/rivm/status/1246407167344889857

04-04-2020 12:45 uur

Het totaal aantal gemelde patiŽnten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 6.622 (+336)

Het totaal aantal gemelde overleden patiŽnten: 1.651 (+164)

Het totaal aantal positief geteste patiŽnten: 16.627 (+904)

Duiding
Vandaag zijn er 336 patiŽnten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn sinds gisteren 164 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Aantal bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst 'en gemelde in het ziekenhuis opgenomen COVID-19 patiŽnten, naar meldingsdatum
Meldingen aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  tot en met 3 april 10:00 uur zijn weergegeven in paars.
Meldingen van 3 april 10:01 uur tot en met 4 april 10:00 uur zijn weergegeven in geel.


n de kleur geel wordt weergegeven wat de veranderingen ten opzichte van de voorgaande dag zijn. Soms worden meldingen een dag of enkele dagen later gedaan dan de dag waarop ziekenhuisopname plaatsvindt. Daarom zijn de aantallen van enkele dagen geleden soms nog aangepast.  


Epidemiologische situatie COVID-19 in Nederland 4 april 2020
Epidemiologische situatie COVID-19 in Nederland 4 april 2020 PDF

Tot en met 04 april 10:00 uur zijn er in Nederland in totaal 16627 COVID-19 patiŽnten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . Van alle gemelde patiŽnten is de helft 65 jaar of ouder. Tot nu toe zijn 6622 van de gemelde patiŽnten opgenomen in het ziekenhuis en 1651 overleden. De helft van de opgenomen patiŽnten is 70 jaar of ouder, bij de overleden patiŽnten was de helft 81 jaar of ouder. De download bevat vanaf vandaag per gemeente het totale aantal bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst íen gemelde COVID-19 patiŽnten, en het aantal hiervan gemeld als in het ziekenhuis opgenomen.


Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,476
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
https://twitter.com/rivm/status/1246777899052662784?s=20https://twitter.com/rivm/status/1247129333782777857

06-04-2020 13:50 uur

Het totaal aantal gemelde patiŽnten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 7.135 (+260)

Het totaal aantal gemelde overleden patiŽnten: 1.867 (+101)

Het totaal aantal positief geteste patiŽnten: 18.803 (+952)

Duiding
Vandaag zijn er 260 patiŽnten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn sinds gisteren 101 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Aantal bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst 'en gemelde in het ziekenhuis opgenomen COVID-19 patiŽnten, naar meldingsdatum
Meldingen aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  tot en met 5 april 10:00 uur zijn weergegeven in paars.
Meldingen van 5 april 10:01 uur tot en met 6 april 10:00 uur zijn weergegeven in geel.[/i]


n de kleur geel wordt weergegeven wat de veranderingen ten opzichte van de voorgaande dag zijn. Soms worden meldingen een dag of enkele dagen later gedaan dan de dag waarop ziekenhuisopname plaatsvindt. Daarom zijn de aantallen van enkele dagen geleden soms nog aangepast.  


Epidemiologische situatie COVID-19 in Nederland 6 april 2020

Epidemiologische situatie COVID-19 in Nederland 6 april 2020 PDF
https://twitter.com/rivm/status/1247101854296739845?s=20Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,476
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
https://twitter.com/rivm/status/1247492620198326272

07-04-2020 13:55 uur

Overzicht aantallen

Het totaal aantal gemelde patiŽnten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 7.427 (+292)

Het totaal aantal gemelde overleden patiŽnten: 2.101 (+234)

Het totaal aantal positief geteste patiŽnten: 19.580 (+777)

Vandaag zijn er 292 patiŽnten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 234 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Op de dinsdagen is het aantal meldingen de afgelopen periode consequent het hoogste van de week. Dat is te verklaren doordat veel van de sterfgevallen en opnames op vrijdag, zaterdag en zondag op maandag administratief worden verwerkt en gerapporteerd.

Grafieken op de nieuwe pagina Ontwikkeling COVID-19 in grafieken:
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken

Epidemiologische situatie COVID-19 in Nederland 7 april 2020
Epidemiologische situatie COVID-19 in Nederland 7 april 2020 PDF
Samen sterk in de hulpverlening!