Schietincidenten Politie 2021

Auteur Topic: Schietincidenten Politie 2021  (gelezen 8098 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Hulpverleningsforum

 • Forum Moderator
 • Senior gebruiker
 • *****
 • Berichten: 1,019
  • HVforumNL
Gepost op: 1 januari 2021, 00:00:00
Schietincidenten Politie 2021

In dit topic kun je meldingen en nieuwsberichten over politie schietincidenten posten;

Probeer een bericht zo volledig mogelijk over te nemen; Vermeld -indien van toepassing- duidelijk de bron van je informatie!
Dit geldt ook voor het plaatsen van foto's, filmpjes, geluidsfragementen, etc. Denk daarbij aan het copyright!

Alle 'actuele' berichten die niet direct te linken zijn aan een (actueel) incident moeten worden geopend in een van de vakinhoudelijke topics; binnen de vakinhoudelijke topics kunnen de actuele discussies over die onderwerpen plaatsvinden.

De complete handleiding: Regels mbt het posten in “Incidenten”

De forumregels: Forumreglement
Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 57,366
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #1 Gepost op: 8 januari 2021, 18:21:09
https://twitter.com/POL_DenHaag/status/1347341149133004804?s=20
https://twitter.com/POL_DenHaag/status/1347520970479828992?s=20
https://twitter.com/POL_DenHaag/status/1347554993201704961?s=20

Update: Politie lost schoten bij achtervolging

Laatste update: 08-01-2021 | 15:42

Den Haag - De politie hield in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 januari vier personen aan na een diefstal met geweld eerder op de avond. Volgens een slachtoffer werd hij onder dreiging van een vuurwapen overvallen en namen de daders zijn auto - een zwarte Toyota Aygo - en goederen mee. Na onderzoek kwam de politie de verdachten en de gestolen auto op het spoor. Bij een van de  aanhoudingen losten agenten schoten op een wegvluchtende verdachte. Niemand raakte gewond. Vrijdagmiddag werd er nog een 17-jarige verdachte aangehouden. Vijf mannen uit Den Haag, in de leeftijden 17 tot 21 jaar, zijn aangehouden en worden verdacht van betrokkenheid bij de gewapende beroving. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen.

Het slachtoffer belde donderdagavond de politie nadat hij in de Steenwijklaan door meerdere mannen onder dreiging van een vuurwapen gedwongen werd om zijn auto, telefoon en goederen af te geven. Direct startte de politie een onderzoek en dat leidde later op de avond tot de aanhouding van de vier verdachten en de vondst van een deel van de gestolen buit. Het slachtoffer deed aangifte.

Een 21-jarige verdachte werd door een arrestatieteam in een woning aan de Laan van Wateringseveld aangehouden. In de woning vond de politie een deel van de buit terug. Agenten wisten ook de gestolen Toyota Aygo te traceren en besloten de auto te volgen. Al snel werd duidelijk dat er nog een verdacht voertuig met de gestolen personenauto meereed.  Daarom besloten agenten de inzittenden van beide personenauto’s aan te houden. De auto’s kregen een stopteken bij de kruising Hildebrandplein met de Hildebrandstraat. Beide bestuurders negeerden echter het stopteken en gingen er met hoge snelheden vandoor.

De bestuurders van beide auto’s haalden tijdens de achtervolging gevaarlijke capriolen uit. De bestuurder die in de gestolen Toyota Aygo reed, vluchtte in de Molenaarsstraat uit de auto en rende richting Laakkade. Tijdens deze achtervolging te voet losten agenten een aantal schoten. Op de Laakkade hielden andere agenten deze verdachte aan, voor betrokkenheid bij de gewapende diefstal en voor gevaarlijk rijgedrag.

De achtervolging van de andere personenauto eindigde op de Neherkade met de kruising Rijswijkseweg. Daar reed de gevluchte personenauto tegen een paal en konden agenten de bestuurder en inzittende aanhouden. Beide personenauto’s zijn voor onderzoek in beslag genomen. In de omgeving van de aanhoudingen deed de politie uitgebreid onderzoek.

Update
Vrijdagmiddag 8 januari hielden agenten in een woning in Den Haag een 17-jarige jongen, als vijfde verdachte aan. Ook hij zit vast en wordt gehoord.

Getuigen gezocht
De districtsrecherche van Den Haag-Zuid zoekt getuigen die meer weten over de gewapende beroving aan de Steenwijklaan. Heeft u informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Belt u dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Schieten door agenten
Om te beschermen of te handhaven mogen en moeten politiemensen geweld gebruiken als de situatie daar om vraagt. Het gebruik van geweld door de politie is onderdeel van het professioneel vakmanschap van politiemensen. Agenten zetten hun vakmanschap en hun geweldsbevoegdheid in voor een veiliger Nederland en zetten een bewuste stap naar voren als het moet. De politie wil zich op een transparante wijze verantwoorden waarbij tevens recht wordt gedaan aan de bijzondere rol van politiemensen in de samenleving.
De maatschappij moet erop kunnen vertrouwen dat de politie professioneel omgaat met deze geweldsbevoegdheid. Om dit goed te borgen zorgt de politie dat politiemensen goed getraind zijn, dat zij verantwoording afleggen over het gebruikte geweld, geweld getoetst wordt aan de geweldsinstructie en dat politiemensen leren van gebruikt geweld. Meer informatie hierover vindt u op politie.nl.

https://twitter.com/regio15/status/1347352720777338880?s=20
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 57,366
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #2 Gepost op: 20 januari 2021, 12:21:27
Mogelijke dreiging met vuurwapen

Laatste update: 15-01-2021 | 15:23

Venlo - Rond 14.45 uur ontving de politie vrijdagmiddag melding dat er met een vuurwapen gedreigd zou zijn richting een weggebruiker op de Eindhovenseweg. Daarbij raakte niemand gewond. Kort daarop zijn twee verdachten aangehouden.

Op de locatie bij de Eindhovenseweg wilde een van de verdachten in eerste aanleg niet meewerken met de politie. Daarop zag een politieagent zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. Daarbij raakte niemand gewond. Uiteindelijk zijn er twee verdachten aangehouden. Ter plaatse is onderzoek opgestart en ook mogelijke getuigen worden gehoord.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 57,366
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding verdachte

Laatste update: 15-01-2021 | 17:06

Breda - Om een man aan te kunnen houden heeft de politie in Breda vanmiddag een waarschuwingsschot moeten lossen en pepperspray gebruikt. Pas daarna kon de verdachte, die als vuurwapengevaarlijk te boek staat, worden aangehouden.

Vrijdagmiddag 15 januari om 16.10 uur werd de politie geroepen bij een onenigheid op de Baliendijk in Breda. Agenten zagen dat daar een man bij betrokken was van wie bekend is dat hij mogelijk vuurwapengevaarlijk is. Toen zij die persoon wilden aanspreken ging hij er als een haas vandoor, op de voet gevolgd door de agenten. Die werden er door getuigen op gewezen dat de gezochte man zich in een achtertuin aan de Baliendijk had verstopt. Daar werd hij inderdaad gevonden, maar toen de agenten hem wilden aanhouden verzette de verdachte zich hevig. Tijdens de worsteling moest door de politie pepperspray worden gebruikt en werd er een waarschuwingsschot gelost om de man te dwingen zijn verzet te staken. Dat lukte uiteindelijk, waarna hij werd aangehouden.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 57,366
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Geintje leidt tot waarschuwingsschot en twee aanhoudingen

Laatste update: 17-01-2021 | 08:34

Oosterhout - Na een melding dat er personen onder bedreiging van een vuurwapen gegijzeld zouden worden in een pand in Oosterhout, rukte de politie in kogelvrije vesten uit. De melding bleek uiteindelijk vals, maar pas nadat de politie een waarschuwingsschot had moeten lossen en een grote hoeveelheid geld aantrof.

Zondag 17 januari 2021 rond 01.40 uur kreeg de politie een meldingen dat er in een pand aan de Everdenberg in Oosterhout twee personen gegijzeld zouden worden onder bedreiging van een vuurwapen. Direct gingen verschillende agenten, gekleed in kogelvrije vesten, ter plaatse. Eenmaal daar aangekomen arriveerden nagenoeg tegelijkertijd drie auto’s bij het pand. Uit voorzorg werden de inzittenden daarvan onder schot genomen en gesommeerd uit om uit hun voertuig te komen. Toen één persoon niet wilde meewerken werd er een waarschuwingsschot gelost. Nadat de situatie buiten onder controle was werd het betreffende pand betreden. Daar trof de politie een aantal mannen aan die vertelden dat ze met de melding alleen maar een geintje hadden willen uithalen. Desondanks werd het pand door de politie doorzocht. Daarbij werd geen vuurwapen aangetroffen, maar wel lachgas en een grote hoeveelheid geld. Er werden twee verdachten aangehouden op verdenking van witwassen en voor het doen van een valse melding.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 57,366
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
https://twitter.com/politieob/status/1351173078341079045?s=20

Collega lost schot na dreigende situatie

Laatste update: 18-01-2021 | 16:59

's-Hertogenbosch - Op de Vogelstraat in ‘s-Hertogenbosch vond rond kwart voor 3 vanmiddag een schietincident bij het politiebureau plaats.

Nadat er buiten bij de hoofdingang een dreigende situatie ontstond heeft een collega geschoten. Een 32-jarige man uit Venray raakte hierbij gewond aan zijn been. De man is afgevoerd met een ambulance.

Onderzoek ingesteld
De Rijksrecherche start een onderzoek. Dit is een standaard procedure en wordt ingesteld wanneer een agent zijn wapen gebruikt heeft, en er door politievuur letsel ontstaan is.

https://twitter.com/hardnieuwsnl/status/1351185792262156297?s=20
https://twitter.com/dtvdenbosch/status/1351176604714729476?s=20
https://twitter.com/Reality_Photo/status/1351220372939698176?s=20
https://twitter.com/112nieuwsonline/status/1351175394905497602?s=20
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 57,366
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
https://twitter.com/politieob/status/1351827048893976576?s=20
https://twitter.com/politieob/status/1351837809754083329?s=20

Politie in Eindhoven schiet na dreigende situatie

Laatste update: 20-01-2021 | 16:51

Eindhoven - Op de Bisschopsmolen vond vandaag rond 10.00 uur een schietincident plaats. Om een einde te maken aan een dreigende situatie heeft de politie daar geschoten op een man zonder vaste woon of verblijfplaats.

De 26-jarige man raakte hierbij niet levensbedreigend gewond aan zijn been. De politieagenten hebben meteen hulpverlenende handelingen verricht bij hem. De man is naar een ziekenhuis vervoerd met een ambulance.

Onderzoek
De Rijksrecherche onderzoekt deze zaak. Dit is gebruikelijk bij schietincidenten of geweldsinzetten door de politie waarbij mensen gewond raken. Wat betekent zo'n onderzoek van de Rijksrecherche precies? Lees er meer over op onze themapagina.

Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 57,366
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Samen sterk in de hulpverlening!
Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 57,366
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
https://twitter.com/PolLimburg/status/1352122894600597511?s=20

Politie lost waarschuwingsschot in Maastricht

Laatste update: 21-01-2021 | 06:07

Maastricht - De politie heeft vanochtend omstreeks 04:45 uur een waarschuwingsschot gelost bij de Burgemeester van Oppenstraat in Maastricht. Hierbij is niemand gewond geraakt. De reden waarom het schot is gelost, is nog niet bekend.

De politie kwam ter plaatse op de Burgemeester van Oppenstraat nadat zij een melding had ontvangen van inbraak. Op dat moment is de verdachte in een auto gesprongen en er vandoor gereden. Na een korte achtervolging is de auto van de verdachte gecrasht bij het Burgemeestersplein. De verdachte is gevlucht in de richting van de Groene loper.

Het betreft een getinte man van ongeveer 30 jaar oud. Hij heeft kort, zwart haar en droeg op het moment van de inbraak een blauwe gewatteerde jas. Tevens is bij de inbraak ook mogelijk een scooter betrokken waarvan de bestuurder een zwarte jas droeg met een bontkraag. Tips? Bel nu 112.
Samen sterk in de hulpverlening!