Twee coronapatiŽnten overleden na stroomuitval in ziekenhuis MUMC - Maastricht 30-04-2021

Auteur Topic: Twee coronapatiŽnten overleden na stroomuitval in ziekenhuis MUMC - Maastricht 30-04-2021  (gelezen 4163 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Ernstig incident in patiŽntenzorg vanwege stroomstoring

1 mei 2021

*UPDATE* Om 16.00 uur vindt er een persconferentie over dit incident plaats in het Maastricht UMC+. Journalisten die de persconferentie wensen bij te wonen worden verzocht om contact op te nemen met woordvoerder Nieky van Steenkiste: 06-12633098
In de nacht van de donderdag 29 april op vrijdag 30 april heeft er een stroomstoring plaats gevonden op een verpleegafdeling van het Maastricht UMC+. Daardoor viel medische apparatuur uit, waaronder een zogeheten Optiflow waarmee extra zuurstof wordt toegediend. Volgend op de uitval van deze voorziening is de toestand van twee ernstig zieke patiŽnten verslechterd. Uiteindelijk zijn beide patiŽnten overleden. We betreuren dit zeer en leven mee met de nabestaanden van de patiŽnten. Zij krijgen hulp aangeboden bij het verwerken van dit verlies.

Hoe de stroomstoring heeft kunnen ontstaan is nog onduidelijk. Dit is een ernstig incident in de patiŽntenzorg en er is direct een onderzoek gestart om de feiten en omstandigheden duidelijk te krijgen. Er wordt melding gemaakt bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Alles wordt in het werk gesteld om herhaling te voorkomen. In verband met het onderzoek en de privacy van patiŽnten kunnen wij op dit moment verder geen inhoudelijke mededelingen doen over het incident.Samen sterk in de hulpverlening!