Incidenten met voetbalsupporters / hooligans

Auteur Topic: Incidenten met voetbalsupporters / hooligans  (gelezen 28584 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Samen sterk in de hulpverlening!
Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
https://twitter.com/POL_Gelderland/status/1449832501875253254?s=20
https://twitter.com/POL_Gelderland/status/1449832731882528768?s=20
https://twitter.com/POL_Gelderland/status/1450110546406256642?s=20

Ruim twintig arrestaties na rellen, politie vraagt om beelden

Laatst gewijzigd op: 18-10-2021 | 16:18

Nijmegen - Na de wedstrijd N.E.C.-Vitesse waren er ernstige rellen in Nijmegen. De politie heeft in totaal 23 verdachten aangehouden en is een onderzoek gestart om meer relschoppers aan te houden. Om dat snel te kunnen doen roept de politie op om beelden en informatie te delen.

“Ik heb met afschuw kennis genomen van de incidenten tijdens de wedstrijd en de rellen gisteren na afloop van de wedstrijd rond het stadion,” zegt burgemeester Hubert Bruls. “Vanmorgen heb ik hier met de politie een eerste overleg over gehad. In de loop van deze week ontvang ik een nadere rapportage van de politie over deze rellen.”

'Keiharde agressie'
De relschoppers toonden veel agressie richting de politie. Meerdere politieagenten raakten gewond, en ook politiepaarden liepen verwondingen op. “Mijn collega’s stonden in de linie tegenover extreem veel geweld. Ze kregen stenen naar zich gegooid, en werden zelfs met complete boomstronken belaagd. We hadden rekening gehouden met een onrustige afloop van een voetbalwedstrijd, maar we kregen te maken met keiharde agressie. De omvang en de heftigheid van het geweld was groot,” aldus teamchef Lonneke Hordijk van de politie. Bij de rellen zijn ook hooligans gewond geraakt, twee mensen hebben zich bij het ziekenhuis gemeld.

'Zinloos geweld hoort niet bij N.E.C.'
Algemeen directeur Wilco van Schaik: “Het is beschamend hoe sommigen zich gisteren hebben gedragen. Ik vraag me af of je jezelf een échte N.E.C.-supporter mag noemen als je de club en anderen zoveel schade toebrengt. Dit raakt ons niet alleen als club, maar óók de bijna twaalf duizend goedwillende supporters in het stadion die ons de laatste maanden zo mooi hebben laten schijnen. Niet alleen in het Goffertstadion, maar ook daarbuiten. Zinloos geweld hoort niet bij N.E.C., vandaar dat wij de politie alle medewerking zullen verlenen om de daders te straffen.”

Meer aanhoudingen volgen
Onder leiding van het Openbaar Ministerie is er een opsporingsonderzoek gestart naar de rellen. “We hebben gisteren al 23 verdachten aan kunnen houden,” zegt Hordijk. “Gelukkig hebben we al best wat beelden, en we starten meteen vandaag met het analyseren daarvan. Reken er maar op dat we die beelden zullen gebruiken om de relschoppers te arresteren. En als het nodig is zullen we beelden aan het publiek gaan tonen om te achterhalen wie er voor dit geweld verantwoordelijk was.”

Naast de strafrechtelijke aanpak kijkt de gemeente ook naar andere mogelijkheden. “De rapportage van de politie zal naast de aanpak van individuen een analyse van groepen en de invloed van groepen op de rellen zijn. Op basis daarvan zal ik bepalen wat de consequenties zijn,” aldus Bruls.

Wie heeft er beelden of informatie?
De politie heeft al beelden ontvangen. Hebt u beelden gemaakt waarop de rellen te zien zijn? Dan kunt u deze met de politie delen (onder aan deze pagina). Hebt u informatie over de relschoppers? Dan kunt u dit delen met de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #46 Gepost op: 30 oktober 2021, 00:17:59
https://twitter.com/OM_OostNL/status/1450763758008246279?s=20

OM past snelrecht toe na rellen rond voetbalwedstrijd

Nieuwsbericht | 20-10-2021 | 11:54

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland (OM) zal vandaag en morgen zeven verdachten van de rellen na de voetbalwedstrijd NEC- Vitesse voorgeleiden bij de rechter-commissaris. Het OM zal daarbij vorderen dat deze verdachten in voorlopige hechtenis blijven tot de snelrechtzitting, die op dinsdag 2 november in Arnhem gehouden wordt. Na de ongeregeldheden zondag bij het stadion De Goffert in Nijmegen werden 22 personen aangehouden, van wie er gisteren nog 16 vast zaten.

Van de 22 personen die aangehouden zijn, kregen er twee een boete vanwege het afsteken van vuurwerk. Het OM buigt zich over de overige 20 zaken. De zeven verdachten die worden voorgeleid bij de rechter-commissaris, zijn vier mannen van 20 jaar, een 19-jarige, een 46-jarige en een 47-jarige, allen uit Nijmegen en Arnhem en omgeving. Zij worden allemaal verdacht van openlijk geweld.

De overige 13 verdachten kunnen de beslissing van de officier van justitie in vrijheid afwachten. Op 30 november wordt er bij de politierechter in Zutphen een themazitting gehouden, waar een deel van deze verdachten voor gedagvaard zal worden.

Eerder spraken de burgemeester, de politiechef en de directeur van NEC al hun afschuw uit over het geweld rond het stadion, waarbij politiemensen en politiepaarden gewond raakten. Met de voorgeleiding van de zeven verdachten, de snelrechtzitting en de themazitting wil ook het OM een krachtig signaal afgeven dat openlijk geweld tegen mensen met een publieke taak of supporters onderling niet getolereerd wordt.

De politie sprak eerder over 23 aanhoudingen. Echter bleek één aanhouding niets te maken te hebben met de ongeregeldheden. Dit ging om een bedreiging in de relationele sfeer, in de Nijmeegse wijk Hatert, dichtbij het stadion.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #47 Gepost op: 30 oktober 2021, 00:19:30
https://twitter.com/POL_Gelderland/status/1452906539661078528?s=20

Oproep aan relschoppers: kom je melden!

Laatst gewijzigd op: 26-10-2021 | 08:20

Nijmegen - Een rechercheteam doet de komende maanden onderzoek naar de relschoppers bij de wedstrijd NEC-Vitesse. Na de wedstrijd op 17 oktober ontstonden er ernstige ordeverstoringen. Er werd veel geweld gebruikt tegen de politie. Het team doet nu een oproep: was je betrokken bij de rellen? Kom je dan nu zelf melden!

De afgelopen week kwamen er veel reacties op de oproep om tips en beelden te delen. Er zijn tientallen tips over betrokken personen. Een deel daarvan kwam via Meld Misdaad Anoniem.

Met alle tips en beelden verwacht de recherche dat de meeste relschoppers aangehouden kunnen worden. Het team verwacht binnenkort beelden te delen met de vraag wie erop te zien is. Toch hoeft het niet zover te komen. Daarom roept het rechercheteam ook de oproep: meld je als je betrokken bent geweest! Heb je met stenen of iets anders naar de politie gegooid? Of heb je iets vernield, zoals de politiebus? Meld je dan. Dat kan bij de balie van het politiebureau in Nijmegen, maar je mag je ook telefonisch melden via 0900-8844.

Heb je tips over anderen? Ook dan kun je direct de politie bellen, maar je kunt je informatie ook anoniem delen via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).
Samen sterk in de hulpverlening!