Schiet- en/of steek- incidenten

Auteur Topic: Schiet- en/of steek- incidenten  (gelezen 77710 keer)

0 gebruikers (en 3 gasten bekijken dit topic.

Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #200 Gepost op: 4 april 2022, 16:25:50
Samen sterk in de hulpverlening!


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,591
 • Openbare Orde en Veiligheid
  • Instagram Enricoveilig
Reactie #201 Gepost op: 5 november 2022, 01:22:43
Update: Slachtoffer (30) schietincident Tiendplein overleden
Gepubliceerd op: 30-10-2022 | 11:46

Rotterdam - Het slachtoffer van het schietincident afgelopen zaterdag aan het Tiendplein in Rotterdam is helaas overleden. Het gaat om een 30-jarige Rotterdammer. Een spoedoperatie op straat en een spoedrit naar het ziekenhuis mochten helaas niet meer baten. Rond 22:20 vond het incident plaats. Het is onduidelijk wat er aan het schieten vooraf is gegaan. De politie heeft vooralsnog geen aanhoudingen verricht. De politie roept getuigen op zich te melden.

Signalement schutter
De schutter droeg donkere kleding en een capuchon. Na het schieten vluchtte hij vanaf het Tiendplein de Zijdewindestraat in.
Het onderzoek is in volle gang. De politie is in gesprek met getuigen van het incident en er worden camerabeelden veilig gesteld. De Forensische Opsporing doet sporenonderzoek op de plek van het incident.

Help het onderzoek met foto’s en filmpjes
Van groot belang voor het onderzoek zijn camerabeelden, foto’s en filmpjes. Heeft u die van het Tiendplein of van de vluchtroute van de schutter in en rondom de Zijdewindestraat? Laat het ons weten en upload ze gemakkelijk via het tipformulier.
Op het Tiendplein waren veel mensen aanwezig tijdens het incident. Waarschijnlijk zijn er ook veel getuigen geweest van de schietpartij. Heeft u iets gezien/ gehoord of kunt u meer vertellen over de toedracht? Neem dan contact op met de politie. Er zijn meerdere manieren om dat te doen, bijvoorbeeld door te bellen naar 0900-8844 of anoniem door te bellen naar 0800-7000. Beelden en andere tips delen kan via het tipformulier.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/30/07-slachtoffer-schietincident-tiendplein-overleden.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,591
 • Openbare Orde en Veiligheid
  • Instagram Enricoveilig
Reactie #202 Gepost op: 5 november 2022, 01:23:55
Wie weet er meer over een beschieting op de Roentgenstraat?
Gepubliceerd op: 31-10-2022 | 10:33

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over een beschieting van een voertuig op de Stampioenstraat in Rotterdam. Dit gebeurde in de nacht van zaterdag 30 oktober op zondag 31 oktober.

Een man wist zaterdagavond niet wat hem overkwam toen hij beschoten werd terwijl hij in zijn geparkeerde auto zat. Het slachtoffer is uiteindelijk gevlucht uit de auto en raakte gelukkig niet gewond. De verdachte sloeg op de vlucht. Er zijn meerdere inslagen en hulzen gevonden.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over het incident. Mogelijk heeft u iets opvallends gezien of gehoord en/of heeft u informatie over mogelijke verdachte(n). Ook camerabeelden zijn heel erg welkom. Heeft u info? Geef het door via de onderstaande opties.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/31/07-wie-weet-er-meer-over-een-beschieting-op-de-stampioenstraat.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,591
 • Openbare Orde en Veiligheid
  • Instagram Enricoveilig
Reactie #203 Gepost op: 5 november 2022, 01:25:50
Wie schoot Jaison dood?
Gepubliceerd op: 31-10-2022 | 13:38

Rotterdam - Er is een groot onderzoek gestart naar de dood van de 30-jarige Rotterdammer, Jaison Baptista Lopes Sanches. Een spoedoperatie op straat en een spoedrit naar het ziekenhuis mochten zaterdagavond 29 oktober helaas niet meer baten. Rond 22:20 vond het incident plaats. De politie wil graag meer weten over de aanleiding van het schietincident en informatie over de dader(s) van het incident.

Was jij getuige zaterdagavond?
De politie roept met klem alle getuigen op om contact op te nemen met het team. Ook als u al contact heeft gehad met de politie ter plaatse op die zaterdagavond. Het team wil graag met hen dieper op de zaak ingaan nu het onderzoek vordert. Mogelijk hebben zij waardevolle informatie over de avond van het schietincident.

Help het onderzoek met foto’s en filmpjes
De schutter droeg donkere kleding en een capuchon. Na het schieten vluchtte hij vanaf het Tiendplein de Tiendstraat in. Maar waar bleef hij daarna?
Van groot belang voor het onderzoek zijn camerabeelden, foto’s en filmpjes.
Heeft u die van het Tiendplein of van de mogelijke vluchtroute van de schutter? Laat het ons weten en upload ze gemakkelijk via het tipformulier.
Op het Tiendplein waren veel mensen aanwezig tijdens het incident. Waarschijnlijk zijn er ook veel getuigen geweest van de schietpartij. Heeft u iets gezien/ gehoord of kunt u meer vertellen over de toedracht? Neem dan contact op met de politie. Er zijn meerdere manieren om dat te doen, bijvoorbeeld door te bellen naar 0900-8844, naar de TCI op 088-6617734 of anoniem met MMA op 0800-7000. Beelden en andere tips delen kan via het onderstaande tipformulier.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/31/wie-schoot-jaison-dood.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,591
 • Openbare Orde en Veiligheid
  • Instagram Enricoveilig
Reactie #204 Gepost op: 5 november 2022, 01:27:18
Verdachte van steken 16-jarige Rotterdammer meldt zichzelf (update)
Laatst gewijzigd op: 02-11-2022 | 21:11

Rotterdam - Een 16-jarige jongen raakte woensdagavond rond 18.00 zwaargewond bij een steekincident op de kruising van de Oostzeedijk en de Avenue Concordia. Waarschijnlijk ging aan het steekincident een ruzie in een tram vooraf. De verdachte meldde zichzelf 's avonds op een politiebureau. Deze eveneens 16-jarige Rotterdammer is aangehouden.

Even voor 18.00 troffen agenten na een melding op het Haringvliet een 16-jarige Rotterdammer aan. Hij had zware verwondingen van messteken. Zij verleenden eerste hulp, waarna ook een ambulance arriveerde en de jongen aanspreekbaar naar het ziekenhuis brachten.  

Het onderzoek naar de verdachte en naar de plek waar het incident had plaatsgevonden startte direct. Daaruit bleek dat jet steekincident waarschijnlijk heeft plaatsgevonden nabij de tramhalte op de kruising van de Oostzeekdijk en de Avenue Concordia. Forensische Opsporing doet daar sporenonderzoek.

De 16-jarige verdachte meldde zich even na half elf 'savonds op een politiebureau in Rotterdam. Hij is aangehouden.

Getuigen gezocht
Ondanks dat een verdachte is aangehouden, zijn getuigen en beelden nog steeds erg welkom voor het onderzoek. Iedereen die meer informatie heeft of misschien zelfs beelden van de ruzie of het steekincident, wordt gevraagd om dat zo snel mogelijk met ons te delen. Dat kan via de onderstaande mogelijkheden.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/2/16-jarige-rotterdammer-gestoken-na-ruzie.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,591
 • Openbare Orde en Veiligheid
  • Instagram Enricoveilig
Reactie #205 Gepost op: 5 november 2022, 01:30:39
Getuigen gezocht dodelijk schietincident Almere
Gepubliceerd op: 04-11-2022 | 16:57

Almere - Bij een schietincident op de Hildo Kropstraat raakte donderdagavond 3 november een 25-jarige man uit Almere gewond. Het slachtoffer is later overleden aan zijn verwondingen. De dader(s) gingen ervandoor. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Rond 22.15 uur ’s avonds kwamen er meerdere meldingen binnen dat er een schietincident zou zijn geweest op de Hildo Kropstraat, vlakbij de hoek met de Kees Verweystraat. Wanneer de agenten ter plaatse kwamen zagen zij een zwaargewonde jongeman op de grond liggen. Hij was nog wel aanspreekbaar en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Een dag later overleed hij aan zijn verwondingen.

Vermoedelijk waren er nog enkele jongemannen betrokken bij het schietincident. Zij zijn gevlucht in de richting van de Marcel Duchampstraat. De politie is direct een zoektocht gestart in de buurt, maar heeft de verdachten niet meer aangetroffen.
Direct na het schietincident is een rechercheonderzoek gestart. Specialisten van de forensische opsporing hebben diverse sporen veiliggesteld, er is gesproken met getuigen en agenten hebben een buurtonderzoek gedaan.

Grootschalig opsporingsonderzoek
De politie is onder leiding van een officier van justitie een Team Grootschalig Opsporing (TGO) gestart en doet onderzoek naar wat er op de Hildo Kropstraat in de avond van donderdag 3 november heeft afgespeeld.

Getuigenoproep
De recherche is op zoek naar de verdachte(n). Heeft u het schietincident gezien, maar heeft u nog niet met ons gesproken? Neem dan alstublieft contact met ons op. Dit kan via 0900-8844, maar is ook altijd anoniem mogelijk via 0800-7000 of via het online meldformulier hieronder. Op dit moment is het nog niet duidelijk wat de aanleiding is geweest van het schietincident. Heeft u daar mogelijk informatie over? Heeft u iemand iets horen zeggen over het schietincident of zijn u andere zaken opgevallen die hier mogelijk mee verband houden? Neem ook dan contact met ons op.

Beelden
In het buurtonderzoek is gevraagd naar beschikbare camerabeelden. Mogelijk zijn er toch nog mensen die wij niet gesproken hebben die wel over beelden beschikken. Naast reguliere camerabeelden of beelden die via een deurbel zijn gemaakt, kunnen dashcam-beelden van een auto ook erg helpen in het onderzoek. Beschikt u over beelden waar mogelijk iets op te zien is van het incident of verdachte(n)? Beeldmateriaal kan rechtstreeks geüpload worden in onderstaand tipformulier.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/4/03-getuigenoproep-schietincident-hildo-kropstraat.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,591
 • Openbare Orde en Veiligheid
  • Instagram Enricoveilig
Reactie #206 Gepost op: 5 november 2022, 14:15:52
Jongen gestoken en bestolen
Gepubliceerd op: 05-11-2022 | 10:20

Roosendaal - Een 14-jarige jongen uit Roosendaal is vrijdagavond 4 november mishandeld en bestolen. Hij liep daarbij een steekwond op. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

De tiener loopt rond 21.15 uur samen met een vriend in het tunneltje bij de Gezellehoek. Opeens komen er zes of zeven jongens achter hen aanrennen. Het slachtoffer krijgt een trap en valt op de grond en wordt meerdere keren in zijn gezicht geslagen. De daders gaan er met zijn nektasje vandoor. Wanneer de Roosendaler opstaat merkt hij dat hij in zijn been is gestoken. De hulpdiensten zijn gewaarschuwd. De jongen is ter plekke aan zijn verwonding behandeld. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Agenten hebben tevergeefs in de omgeving gezocht naar de groep jongeren die mogelijk bij het incident betrokken zijn geweest.

Heeft u iets gezien?
Bent u getuige geweest van de beroving of heeft u meer informatie over de dader(s)? Bel dan met ons via 0900 8844 of via het politie WhatsApp nummer 06-1220 7006. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000).

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/5/08-jongen-gestoken-en-bestolen.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,591
 • Openbare Orde en Veiligheid
  • Instagram Enricoveilig
Reactie #207 Gepost op: 8 november 2022, 02:48:10
Man gewond bij steekincident
Gepubliceerd op: 07-11-2022 | 12:04

Lierop - Bij een steekincident in een woning aan de Rijksweg in Lierop is zondagavond een 44-jarige man ernstig gewond geraakt.

Rond 23.00 uur kwam bij de politie een melding binnen dat een man gewond was in de woning. Op dat moment was nog volstrekt onduidelijk wat er was gebeurd. Toen agenten bij de woning waren troffen ze de man aan. Hij had een steekwond in zijn buik. De man is door ambulancepersoneel verzorgd en uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht.

De 47-jarige vriendin van de man is aangehouden als verdachte. Wij doen nog verder onderzoek naar de exacte toedracht van het steekincident.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/7/09-man-gewond-bij-steekincident.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,591
 • Openbare Orde en Veiligheid
  • Instagram Enricoveilig
Reactie #208 Gepost op: 10 november 2022, 04:57:00
Vrouw raakt gewond bij schietincident
Laatst gewijzigd op: 09-11-2022 | 11:55

Haaften - Rond 21.00 uur gisteravond werd er bij een woning aan de Enggraaf in Haaften contact gemaakt. Toen de bewoonster open wilde doen, werd er op haar geschoten. De bewoonster raakte gewond en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Voor zover bekend, is er geen buit gemaakt. De politie is een onderzoek gestart en zoekt naar getuigen en camerabeelden.

De politie heeft onderzoek verricht, maar de verdachten zijn niet meer aangetroffen. We zoeken ten minste twee personen die geheel in het zwart gekleed waren.

Oproep voor getuigen
De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u op dinsdag 8 november rond 20.30 en 21.30 uur in de buurt van Haaften in een Tesla of ander voertuig met dashcam hebben gereden, horen wij dat graag. Ook als u iets verdachts heeft gezien of op een andere manier weet wie hierbij betrokken is. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

2022520794 SP

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/9/02-vrouw-raakt-gewond-bij-schietincident.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,591
 • Openbare Orde en Veiligheid
  • Instagram Enricoveilig
Reactie #209 Gepost op: 18 november 2022, 18:01:42
Man gestoken na betrappen autokraker; politie zoekt getuigen
Gepubliceerd op: 18-11-2022 | 12:46

Voorburg - Donderdagavond 17 november raakte een man gewond nadat hij op de Van de Wateringelaan in Voorburg een auto-inbreker op heterdaad betrapte. Nadat hij werd aangesproken stak de verdachte met een scherp voorwerp in op het slachtoffer. De politie zoekt getuigen.

Rond 22:15 uur trokken geluiden voor de woning de aandacht van een man. Buiten de woning trof hij vervolgens een persoon aan die bezig was een auto open te breken. Hierop sprak hij de verdachte aan. Na een woordenwisseling belaagde de verdachte het slachtoffer met een scherp voorwerp, die hierbij meerdere snijwonden opliep. Nadat het slachtoffer zijn woning had bereikt, vluchtte de verdachte in de richting van de Van Sevenbergestraat.

Signalement
De politie is direct een onderzoek gestart en is dringend op zoek naar de verdachte. Deze man heeft een lichte huidskleur, is tussen de 40 en 45 jaar oud en tussen de 1.80 en 1.85 meter lang. Hij droeg de avond van donderdag 17 november een donkere jas met capuchon, een donkere trainingsbroek en sportschoenen.

Getuigen gezocht
Bent u getuige geweest van het incident op de Van de Wateringelaan in Voorburg? Of heeft u meer informatie dat kan helpen bij ons onderzoek? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000. Ook is de politie op zoek naar camerabeelden uit de omgeving van de Van de Wateringelaan en de Van Sevenbergestraat. Deze kunnen gedeeld worden via onderstaand contactformulier.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/18/06-man-gestoken-na-betrappen-autokraker-politie-zoekt-getuigen.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen