AMPDS/PROQA codes

Auteur Topic: AMPDS/PROQA codes  (gelezen 2866 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

112fotograaf

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 454
Gepost op: 22 juli 2022, 22:20:33
Beste,

Ik begreep dat de MKA tegenwoordig een lijst met codes hanteert met betrekking tot het alarmeren van een ambulance. Zo is 29D2P bijvoorbeeld een verkeersongeval, auto op zijn kop en 17D1J is een springer. Is er een mogelijkheid dat deze lijst gedeeld kan worden? Via https://wiki.radioreference.com/index.php/Priority_Dispatch_Codes kom ik wel bij een lijst maar deze klopt niet geheel met de codes in Nederland.
apoo

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 125
Reactie #1 Gepost op: 7 augustus 2022, 01:15:10
Sommige, maar zeker niet alle, MKA's gebruiken ProQA. Dit is een systeem waarmee melders systematisch uitgevraagd kunnen worden. Na het invullen van alle gegevens en alle vragen genereert het systeem zelf inzetvoorstel met een code. Die code staat weliswaar ook in het bericht dat naar de ambulancebemanning gaat, maar ik moet zeggen dat het voor de hulpverlening totaal irrelevant is.

Ik heb de lijst die jij hebt gevonden even bekeken en zie zo snel niet waar deze niet zou kloppen met de Nederlandse codering. Ik heb in ieder geval nog nooit codes voorbij zien komen die niet in deze lijst staan. Hooguit dat er een aantal MKA's nog extra codes hebben toegevoegd, maar dat is per regio verschillend en niet publiek. Kortom: nauwkeuriger dan dit ga je het niet krijgen.