Brandveiligheid in stallen : voorkomen van stalbranden

Auteur Topic: Brandveiligheid in stallen : voorkomen van stalbranden  (gelezen 35394 keer)

0 gebruikers (en 2 gasten bekijken dit topic.

janvangent

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 186
Reactie #140 Gepost op: 7 februari 2019, 16:40:25
Al hoe triest ik het ook vind, alleen in Nederland betere maatregelen en handhaving instellen heeft weinig zin. Alleen de prijs telt als het gaat om intensieve veehouderij, dus zullen de varkensboeren, kippenhouders en kalverfokkers uitwijken naar de oostgrenzen van de EU waar de regels en de handhaving verwaarloosbaar zijn. Vervolgens komt dat vlees vrolijk weer terug naar Nederland, Duitsland of welk ander EU-land dan ook dat wel fatsoenlijke eisen stelt. Antwoorden vanuit de politiek hebben dus alleen zin als die in de hele EU gelden en ook voor import van buiten de EU. De snelste en meest effectieve oplossing ligt bij ons als consument: koop uitsluitend vlees waarvan je de herkomst weet en stel hoge eisen aan de kwaliteit van leven en de veiligheid van het dier dat je worst, karbonade of filet levert. Die zullen dan wel bijna onbetaalbaar zijn geworden  ;D.  


71-Peter

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 139
Reactie #141 Gepost op: 7 februari 2019, 19:21:41
Het probleem ligt niet enkel bij de veehouders, die proberen met de middelen die zij hebben het echt wel voor elkaar te hebben. Het probleem ligt veel breder, wij als consument zijn nog wel de grootste oorzaak van het probleem. Wij willen een zo goedkoop mogelijk lekker stukje vlees, dat weten de supermarkten en die zetten vervolgens de veehouders onder druk om zo goedkoop mogelijk vlees te leveren.

De veehouders hebben gewoon te weinig middelen om dit goed op te pakken, en alleen bij nieuwbouw is het dan mogelijk om een stal aan de laatste eisen te laten voldoen. En ondertussen blijven wij maar zeuren om een goed en goedkoop stuk vlees. Als de nederlander bereid is een paar euro meer neer te tellen voor het lappie vlees op het bord worden de mogelijkheden al veel groter. Maar grote vrekken als wij zijn...... ::)


janvangent

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 186
Reactie #142 Gepost op: 7 februari 2019, 20:42:16
Wij willen een zo goedkoop mogelijk lekker stukje vlees

En daar moeten we dus vanaf. Een willekeurig voorbeeld: bij AH kost zes ons kipfilet "naturel" 5 euro, ofwel 83 cent per ons. 250 gram "puur en eerlijk" biologische kipfilet kost 8 euro, ofwel 3,20 per ons. Als je kiest voor de eerste optie mag je niet zeuren over veiligheid en leefomstandigheden in stallen.  


71-Peter

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 139
Reactie #143 Gepost op: 7 februari 2019, 21:29:27
En daar moeten we dus vanaf. Een willekeurig voorbeeld: bij AH kost zes ons kipfilet "naturel" 5 euro, ofwel 83 cent per ons. 250 gram "puur en eerlijk" biologische kipfilet kost 8 euro, ofwel 3,20 per ons. Als je kiest voor de eerste optie mag je niet zeuren over veiligheid en leefomstandigheden in stallen.  
Helemaal niets meer aan toe te voegen. ;)