Geweld tegen hulpverleners

Auteur Topic: Geweld tegen hulpverleners  (gelezen 523728 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1900 Gepost op: 29 oktober 2016, 21:00:35
Chauffeur dokterswacht mishandeld, verdachte aangehouden

Laatste update: 29-10-2016 | 10:59

Dokkum - Op de Rondweg-West hebben agenten in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 oktober een 25-jarige man uit de gemeente Dongeradeel aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een chauffeur van de dokterswacht.

Mishandeling
De chauffeur en de dokter zien op de  Lauwersseewei tussen de carpoolplaats en de afslag Trekwei ter hoogte van de rotonde een auto op de rijstrook staan. De chauffeur en de dokter stappen uit en kloppen op het raam. De 25-jarige ligt met zijn hoofd op het stuur.  De bestuurder doet het raam open maar reageert niet als hij wordt aangesproken. Beide mannen vertrouwen het niet en halen de sleutels uit het contact. Daarna waarschuwen ze de politie. De 25-jarige wil vervolgens zijn auto starten maar mist zijn sleutels. Hij gaat het busje van de dokterswacht in en kruipt door het busje naar de bestuurder. De verdachte probeert hem te wurgen en stompt hem meerdere keren op het hoofd. Ook bijt hij de chauffeur. De dokter opent het portier waardoor beide mannen uit de auto vallen. Terwijl de medewerker van de dokterswacht op de grond ligt wordt hij geschopt en gestompt door de verdachte. De 25-jarige pakt vervolgens de autosleutels af en  rijdt er vandoor in zijn eigen auto. De chauffeur en de dokter rijden er achter aan. Agenten houden de 25-jarige aan op de Rondweg-West. Er wordt aangifte tegen hem gedaan. De politie doet onderzoek.

Geweld tegen hulpverleners
Hulpverleners en medewerkers met een publieke taak hebben ook te maken met agressie en geweld, zoals ambulance- en brandweerpersoneel, tramconducteurs, buschauffeurs, onderwijzers of belastinginspecteurs. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1901 Gepost op: 30 oktober 2016, 00:57:04
Bestuurder gestolen auto overrijdt agent

Laatste update: 29-10-2016 | 23:14

Rotterdam - Een politieagent is op 29 oktober gewond geraakt toen hij in Rotterdam door een auto werd overreden en meegesleurd. De bestuurder van de auto, een 36-jarige Rotterdammer, kon korte tijd later worden aangehouden.

Rond 18.50 uur werd op camerabeelden gezien dat op de Willemsbrug een auto reed, die eerder in Rotterdam gestolen was. Direct werden agenten die in de buurt waren opgeroepen om naar de auto uit te kijken en het duurde niet lang voordat deze gezien werd, stilstaand bij de verkeerslichten op de Hillelaan.

Beletten
Twee agenten zetten hun auto vervolgens vóór het gestolen voertuig om zo het wegrijden te beletten. Eén van de agenten stapte uit en sprak de bestuurder aan om hem op verdenking van heling te willen aanhouden. De bestuurder zag dat kennelijk niet zitten, want hij reed enkele meters reed achteruit. De agent rende mee en riep meermalen tegen de bestuurder dat hij zijn zijn motor moest uitzetten en moest uitstappen.
Toen de bestuurder even stopte, maar zijn motor niet uitzette, wilde de agent het portier openen, maar dit bleek op slot. Daarop stak de agent zijn arm door het geopende raam om de auto van binnenuit te willen openen. De bestuurder reed vervolgens opnieuw hard achteruit, de agent meesleurend. Deze kwam ten val en de verdachte reed met het linker voorwiel van zijn auto over de voeten van de agent. Daarna stopte de automobilist  om vervolgens hard vooruit  te rijden, met de agent nog altijd vastgehaakt aan de auto.

Tientallen meters
Pas na enkele tientallen meters wist de agent los te komen door zichzelf los te rukken. Hij liep flinke schaafwonden, blauwe en beurse plekken aan zijn arm en voeten op. Daarnaast heeft hij overstrekte en mogelijk gescheurde armspieren als gevolg van het feit dat hij zich voortdurend probeerde los te rukken en had hij behoorlijk veel pijn. Ambulancepersoneel heeft de agent op het politiebureau nagekeken, maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Aangehouden
De bestuurder van de auto reed na het loskomen van de agent nog een paar honderd meter door en stapte op de Brielselaan uit met meerdere agenten achter hem aan. Hij kwam niet ver. De verdachte liep in de armen van een omstander die de verdachte had zien wegrennen. Deze omstander pakte de Rotterdammer beet en liet niet los. Enkele seconden later konden de agenten de man van hem overnemen. Hij werd aangehouden op verdenking van poging doodslag en heling. De gestolen auto is in beslaggenomen.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1902 Gepost op: 5 november 2016, 13:34:57
Politieman geslagen bij aanhouding verdachte van zware mishandeling

Laatste update: 05-11-2016 | 12:29

Arnhem, Varsseveld - Op het station van Arnhem is een 16-jarige jongen uit Harreveld aangehouden op verdenking van het plegen van een zware mishandeling op het station van Varsseveld. Bij zijn aanhouding heeft de 16-jarige ook nog een agent in het gezicht geslagen.

De politie werd vrijdag rond 13.00 uur gebeld over de mishandeling op station Varsseveld. Op het perron stonden twee groepen jongens. Een groepje van vier en een groepje van ongeveer zes jongeren. Volgens getuigen en het slachtoffer werd de kleinere groep geprovoceerd door de grotere groep. Uit het niks zou één van de jongens uit de kleinere groep, een 17-jarige jongen, hard in zijn gezicht geslagen zijn door één van de jongens uit de grotere groep. Deze jongen zou het slachtoffer ook nadat hij ten val kwam hard op zijn hoofd hebben geschopt toen hij op de grond lag. Vervolgens stapten de jongeren in de trein richting Arnhem. De politie en een ambulance kwamen ter plaatse en ontfermden zich over het slachtoffer, die direct naar het ziekenhuis gebracht is.

De politie ging direct aan de slag om de verdachte op te sporen. Op het station in Arnhem werd de verdachte, mede dankzij getuigen, snel gelokaliseerd voordat hij wilde overstappen op een andere trein. De jongen werd door agenten vastgepakt, maar zag kans zich los te rukken en sloeg één van de agenten in het gezicht. Hierop is de jongen met behulp van een beveiliger die te hulp schoot naar de grond gewerkt en geboeid. Gedurende de aanhouding bleef de verdachte zich hevig verzetten.

Ook onderweg naar en op het politiebureau bleef de jongen extreem agressief en uitte hij allerlei beledigingen en ernstige bedreigingen richting de agenten. Geweld tegen politiemensen, zowel fysiek als verbaal, wordt niet getolereerd en ook extra streng bestraft door het OM. De politie doet hiervan ook altijd aangifte.

De jongen is in verzekering gesteld voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op wegens zware mishandeling, belediging en bedreiging.

Het 17-jarige slachtoffer bleek onder meer een gebroken neus te hebben opgelopen maar mocht na behandeling wel naar huis.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1903 Gepost op: 15 november 2016, 18:31:34
Man bedreigt brandweermannen met mes

Laatste update: 14-11-2016 | 13:11

Rotterdam - Zondagavond kwam er een melding binnen van rookontwikkeling in een huis aan de Doedesstraat. De brandweer die bij de woning aankwam, werd door de bewoner bedreigd met een mes. Hij is aangehouden.

In de boeien aangehouden
Zondag rond 22.00 uur ’s avonds belde een buurtbewoner van de Doedesstraat dat er een rookalarm afging en dat er rook te zien was. De brandweer snelde naar het adres en werd binnengelaten. Eenmaal binnen verzocht de brandweer de bewoner om het pand te verlaten, maar daar was hij niet van gediend. Opeens pakte hij een mes en bedreigde de brandweerlieden. Meteen werd de politie gealarmeerd. De 33-jarige Rotterdammer, is aangehouden. Het vuurtje is geblust en de bewoner zit vast en wordt verhoord. Waarom hij de brandweermannen bedreigde met een mes is nog niet duidelijk.

Handen af van hulpverleners
Onder het motto “Handen af van onze hulpverleners!” tolereert de politie geen verbaal of fysiek geweld tegen hulpverleners. De politie treedt hier altijd tegen op. De dader kan niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel worden aanpakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen hulpverleners altijd wordt verhoogd.

p2kflex
22:26:26 13-11-16GROUP-1PRIO 1 179192 179094 179092 Doedesstraat 71 B :B1 Rotterdam Brandgerucht Vak: 5992421
1400348BRW Rotterdam-Rijnmond (Coördinator BOT)
1400927BRW Rotterdam-Rijnmond (HOvD) (2e piket)
1400200BRW Rotterdam-Rijnmond (OvD Rijnmond Noord)
1400926BRW Rotterdam-Rijnmond (Stafofficier)
1400999BRW Rotterdam-Rijnmond (Monitorcode)
1420435MKA Rotterdam-Rijnmond (OvD-G Oost)
1400852Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (AC Havenbedrijf)
p2kflex
22:05:49 13-11-16GROUP-1PRIO 2 170631 Doedesstraat 71 :B1 Rotterdam Brandgerucht Vak: 5992421
1400231BRW Rotterdam-Rijnmond (Rotterdam Baan) (Kazernealarm)
1400999BRW Rotterdam-Rijnmond (Monitorcode)
Samen sterk in de hulpverlening!


Fireball

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,747
Reactie #1904 Gepost op: 26 november 2016, 21:24:12
'Gewonde man bijt brandweerman na ongeluk bij Overdinkel' (UPDATE)

http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=257206&cat=1#prettyPhoto


enrico1972

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,586
  • Openbare Orde en Veiligheid
    • Instagram Enricoveilig
Reactie #1905 Gepost op: 29 november 2016, 11:29:33
Drie aanhoudingen voor geweld tegen politieagenten tijdens oplossen vermissing

Laatste update: 29-11-2016 | 09:49

Rotterdam - Zondagavond spoorde de politie een vermiste jongen van 17 jaar op in Rotterdam-Zuid. Tijdens het meevragen van de jongen naar het bureau, werden zijn omstanders gewelddadig tegen de politie. Drie vrouwen zijn aangehouden.

Zondag rond 20.30 uur ’s avonds kregen agenten een melding binnen over de verblijfplaats van een 17-jarige vermiste jongen. Aangekomen bij het adres, bevond de jongen zich inderdaad in dat huis. Hij zat daar samen met zijn moeder, zus en een vriendin. De agenten wilden het gesprek aangaan met de jongen op het bureau en verzochten hem mee te gaan. De jongen wilde dat niet en de vrouwen dachten daar net zo over en werden zelfs agressief naar de politie. Drie politiemensen werden geschopt en geslagen en hielden er een bult, blauw oog, letsel aan onderbeen en verschillende schaafwonden aan over. Meerdere politie-eenheden kwamen helpen en de drie verdachten zijn aangehouden wegens verzet, belemmering en het gebruiken van geweld richting de politie.
De drie vrouwen uit Rotterdam, in de leeftijd van 17, 18 en 54 jaar, zitten vast. De agenten doen aangiften tegen hen.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2016/november/29/07-drie-aanhoudingen-voor-geweld-tegen-politieagenten-tijdens-oplossen-vermissing.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1906 Gepost op: 2 december 2016, 14:18:57
Man mishandelt twee agenten

Laatste update: 02-12-2016 | 12:50

Terneuzen - Donderdagavond is aan de Nieuwediepstraat een man aangehouden voor mishandeling van een agent.

Het incident gebeurde rond 21.50 uur. Een biker, die door de Nieuwediepstraat fietste, zag een fietser zonder verlichting rijden. Hij sprak deze man aan en gaf hem een waarschuwing, nadat hij zijn verlichting had aangedaan. Vervolgens ontstond er een onaangenaam gesprek, vermoedelijk omdat de man alcohol had gedronken. De agent rook een sterke alcohollucht. Verder stond de man onvast op zijn benen en viel bijna.

Pepperspray
Plotseling sloeg de fietser de agent op zijn helm en in zijn gezicht. De agent gebruikte daarna pepperspray om de man aan te houden. Hij werd geboeid. Het bleek te gaan om een 31-jarige man uit Sluiskil. Hij is voor verder onderzoek en verhoor naar het politiebureau gebracht. De man gedroeg zich in de ophoudkamer zeer gewelddadig en agressief.

Stomp
Tijdens het vervoer met een politiebus naar het politiecellencomplex Torentijd beledigde en bedreigde hij de agenten, die hem naar Middelburg brachten. Toen een agent dichterbij de man kwam, kreeg hij een stomp in zijn gezicht. Hierop werd hij wederom door de agenten overmeesterd en geboeid. Het gedrag veranderde tijdens het restant van de reis niet. De man is in een politiecel ingesloten en wordt vrijdag verhoord.

Aangiften
De agenten hebben tegen de geweldpleger beiden aangifte gedaan. De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel.
Samen sterk in de hulpverlening!


enrico1972

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,586
  • Openbare Orde en Veiligheid
    • Instagram Enricoveilig
Reactie #1907 Gepost op: 2 december 2016, 14:25:40
Geweld tegen agenten na vechtpartij sportpaleis Ahoy; vier verdachten aangehouden

Laatste update: 28-11-2016 | 12:01

Rotterdam - Zaterdagavond hielden politieagenten vier mannen aan na een vechtpartij tussen bezoekers van Ahoy en een groepje bij een supermarkt aan het Zuiderterras. Ze pleegden ook geweld tegen politiemensen.

De melding van de vechtpartij kwam rond 0.00 uur ’s nachts binnen. Een groepje aan het Zuiderterras bij het Zuidplein kreeg ruzie met bezoekers van Sportpaleis Ahoy. De politie was er snel bij en greep in. Tijdens de controle van identiteitsbewijzen werden de bezoekers agressief tegen de politie. Agenten werden geschopt en geslagen tegen hoofd en been. Er zijn vier verdachten aangehouden voor het plegen van openlijk geweld en voor geweld tegen politiemensen. Het gaat om vier mannen uit Rotterdam in de leeftijd van 26, 28, 50 en 51 jaar.
 
Handen af van hulpverleners
Bekijk hier een filmpje van een aanhouding met verzet. http://m.youtube.com/watch?v=8fgHNzsxtE4

Onder het motto “Handen af van onze hulpverleners!” tolereert de politie geen verbaal of fysiek geweld tegen hulpverleners. De politie treedt hier altijd tegen op. De dader kan niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel worden aanpakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen hulpverleners altijd wordt verhoogd. Zie ook

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2016/november/28/geweld-tegen-agenten-na-vechtpartij-sportpaleis-ahoy-vier-verdachten-aangehouden.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


enrico1972

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,586
  • Openbare Orde en Veiligheid
    • Instagram Enricoveilig
Reactie #1908 Gepost op: 6 december 2016, 15:24:44
Agent gewond bij aanhouding

Laatste update: 06-12-2016 | 14:45

Rotterdam - Maandagmiddag, om ongeveer 15.45 uur is een agente van politie gewond geraakt bij de aanhouding van een 34 jarige Rotterdammer.

Bij de meldkamer van de politie kwam een melding binnen van een man die zei kort daarvoor een aanrijding te hebben gehad op de Zwartewaalstraat. Ook verklaarde hij achter de veroorzaker aan te rijden. Politie eenheden stelden een onderzoek in en troffen de beide auto’s aan in de Tapuitstraat.

Toen zij probeerden duidelijkheid te krijgen over wat er was gebeurd, vlogen beide bestuurders elkaar plotseling in de haren. Ook een vrouw die bij de melder in de auto had gezeten kreeg schoppen.

Toen agenten probeerden de veroorzaker van de aanrijding aan te houden raakte één agente gewond aan haar hoofd. Hoe dat precies heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk, daar stelt de politie een onderzoek naar in.

De agente is voor behandeling naar een ziekenhuis overgebracht. De ‘veroorzaker’ van de aanrijding werd aangehouden.

Later bleek het te gaan om bekenden van elkaar en was er sprake van een conflict in de relationele sfeer, die in het verkeer werd uitgevochten.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2016/december/6/07-agent-gewond-bij-aanhouding.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


Pascal0316

  • Aspirant manschap A, IVK-student
  • Junior gebruiker
  • **
  • Berichten: 12
Reactie #1909 Gepost op: 8 december 2016, 12:59:20
Vrouw slaat hulpverlener bij brand Berghem
Het slachtoffer is een gemeente-ambtenaar die ter plaatse kwam voor 'burgerzorg', zoals het opvang van betrokkenen en informeren van verwanten. Hij kreeg klappen van een vrouw.

De politiewoordvoerster wijst op overeenkomsten met geweld tegen ambulancepersoneel en brandweer: ,,Die man was daar als hulpverlener aanwezig, namens de veiligheidsregio, en moet gewoon zijn werk kunnen doen."

Bron: Brabants Dagblad
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/oss/vrouw-slaat-hulpverlener-bij-brand-berghem-1.6716902