Geweld tegen hulpverleners

Auteur Topic: Geweld tegen hulpverleners  (gelezen 522874 keer)

0 gebruikers (en 3 gasten bekijken dit topic.

Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1940 Gepost op: 6 februari 2018, 17:24:33
Agent krijgt vuistslag na vernieling politieauto

Laatste update: 04-02-2018 | 10:38

Uden - Een agent is zondagochtend rond 3.30 uur op de Kerkstraat in Uden belaagd door een groep mannen. Hij kreeg een vuistslag tegen zijn hoofd nadat er tegen zijn auto werd aangetrapt.

Op weg naar een melding reed hij over de Kerkstraat. Op dat moment liepen drie mannen met hun fiets in de hand over straat. Een vierde man reed daar op een snorfiets. Gezien de onveilige situatie vroeg de agent het groepje om op de stoep te gaan lopen. In plaats daarvan schopte één van de mannen hard tegen de politieauto aan.

Aanhouding
De agent stapte daarop uit om de schoppende man aan te houden. Vervolgens bemoeide de rest zich daarmee en ontstond er wat duw- en trekwerk. De situatie ontaarde in een vechtpartij waarbij de agent zich verweerde. Het lukte de mannen uiteindelijk om hun vriend bij de politie weg te halen. In het tumult kreeg de agent plotseling van achteren een vuistslag tegen de zijkant van zijn hoofd. Vervolgens werd hij omver getrokken en kwam op straat terecht. De vier mannen gingen ervandoor.

Signalementen
De man die tegen de politieauto trapte had een Noord-Afrikaans uiterlijk, droeg een legergroen jack met capuchon en donkere spijkerbroek met witte gympen. Ook de tweede verdachte had een Noord-Afrikaans uiterlijk en een wat voller postuur. De derde had een lang en tenger postuur en kort, donkerblond haar. De man met de scooter was ook wat meer gezet en droeg ook witte gympen. Het viertal was tussen de 20 en 25 jaar oud.

Getuigen
De politie roept getuigen van het voorval op om zich te melden bij de politie op 0900-8844. Mogelijk hebben mensen iets van het voorval gefilmd of slaan ze aan op de signalementen van de belagers. Informatie kan ook worden doorgegeven op onze speciale meldingspagina.

Onacceptabel
De politie vindt dit soort geweld onacceptabel. Onze agenten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Het Openbaar Ministerie brengt verdachten zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen.

https://twitter.com/Politie_OVDAG/status/959988211375362048

https://twitter.com/Politie_OVDAG/status/960861674768076800
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1941 Gepost op: 9 februari 2018, 14:08:39
Grof geweld scholieren tegen politiemensen

Laatste update: 09-02-2018 | 13:02

Zaandam - Onacceptabel geweld tegen agenten donderdag bij een incident op een school op de Pascalstraat in Zaandam. Agenten werden rond 14.00 uur na de melding van een vechtpartij naar het schoolgebouw gestuurd.

Meerdere scholieren hadden ruzie met elkaar. Collega's probeerden te boel te sussen maar werden direct uitgescholden en geschopt. Uiteindelijk zijn er drie meisjes aangehouden. Teamchef Zaandam Sherwin Tjin Asjoe: "Welke leeftijd je ook hebt, je moet van politiemensen afblijven."

Grote groep keerden zich naar collega's
De aanleiding van de ruzie was een bedreiging van een meisje via social media. Toen de collega's bij de school kwamen was de ruzie al behoorlijk uit de hand gelopen. Een gesprek was niet mogelijk. De groep keerden zich direct naar de collega's. Zij zijn bedreigd, uitgescholden en getrapt. Tijdens een aanhouding van een 14-jarig meisje is een collega vol in zijn gezicht getrapt. Tjin Asjoe: “De jonge scholieren waren direct buitensporig agressief naar de collega's. Zij konden hierdoor ook niet hun werk doen, dat is onacceptabel welke leeftijd je ook hebt. Je moet gewoon van de collega's afblijven.”

Drie meisjes van 13, 14 en 15 jaar zijn aangehouden. Twee politiecollega's hebben aangifte gedaan wegens belediging en geweld. “Vanwege het lichamelijke geweld, maar ook de scheldwoorden van de meisjes naar de collega's; ze riepen woorden als "kankerpolitie", aldus de Teamchef.

Wijkagenten
De wijkagenten Marielle Schagen en Mustapha Chams zijn vanmorgen het gesprek aangegaan met de conciërges van beide scholen. Mustapha: 'Dit soort escalaties willen we in de toekomst zeker voorkomen en daarom gaan wij dit gesprek aan”.

Geweld tegen politie en hulpverleners
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.

Wat zijn de strafeisen bij geweld tegen de politie?
Justitie en politie treden streng op bij geweld tegen politiemedewerkers. In alle gevallen wordt melding of aangifte gedaan. Het Openbaar Ministerie brengt de verdachte zo snel mogelijk voor de rechter en eist een straf die driemaal zo hoog is. Daarnaast verhaalt de politie de schade op de dader. Dit geldt ook voor andere medewerkers met een publieke taak, zoals ambulance- en brandweerpersoneel, conducteurs of onderwijzers.

Beelden van het incident
De politie zoekt beelden van het incident. Veel scholieren hebben met hun telefoon staan filmen. De politie ontvangt graag de beelden voor het onderzoek. Via www.politie.nl/upload kunnen de beelden worden opgestuurd naar de politie. Getuigen en / of mensen met informatie kunnen contact opnemen met 0900-8844.

Grote vechtpartij bij school Zaandam: tienermeisjes vallen agenten aan
http://www.nhnieuws.nl/nieuws/219511/Grote-vechtpartij-bij-school-Zaandam-tienermeisjes-vallen-agenten-aan
Samen sterk in de hulpverlening!


Fletwed

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 995
Reactie #1942 Gepost op: 9 februari 2018, 20:20:21
Grof geweld scholieren tegen politiemensen

Grote vechtpartij bij school Zaandam: tienermeisjes vallen agenten aan
http://www.nhnieuws.nl/nieuws/219511/Grote-vechtpartij-bij-school-Zaandam-tienermeisjes-vallen-agenten-aan

En dit is de toekomst, deze jongeren?  :o Hopen dat er wat camera's rondom de school hangen.. op Google Streetview helaas niet te zien  :(


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1943 Gepost op: 11 februari 2018, 23:33:34
Man probeert agent te verwurgen tijdens aanhouding


Foto('s) politie.nl

Laatste update: 11-02-2018 | 15:31
Woordvoering: Zeeland-West-Brabant

Roosendaal - Afgelopen nacht is een 30-jarige man uit Velsen-Noord op de Markt aangehouden voor recalcitrant gedrag en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Tijdens zijn aanhouding heeft hij geprobeerd één van de betrokken agenten te verwurgen.

Omstreeks 00.30 uur staan twee agenten op de Markt toezicht te houden op het uitgaanspubliek. Zij merken op dat de verdachte bij een buitenbar voor een café enkele meisjes lastig valt. Hij slaat met een vuist op een een statafel en schopt er nog eens hard tegenaan. Vervolgens wordt hij door één van de agenten op zijn gedrag aangesproken. De man negeert het verzoek om zijn identiteitsbewijs te tonen. Ook niet na de waarschuwing dat hij dan aangehouden wordt.

Hachelijke situatie
Wat begon als een normale aanhouding mondt vervolgens uit in stevig verzet en een zeer hachelijke situatie voor één van de agenten. Tijdens het onder controle brengen van de man weet deze een arm om de nek van de agent te klemmen en hem te verwurgen. Omdat de verwurging om zijn nek zo strak wordt aangetrokken denkt de agent dat zijn laatste uur geslagen heeft.

Razende man
Meerdere agenten schieten te hulp en weten de razende man uiteindelijk met veel moeite in de boeien te slaan. Zelf het gebruik van pepperspray heeft geen effect op zijn verzet. De onfortuinlijke agent weet zich uiteindelijk los te rukken en komt naar adem snakkend weer bij zinnen. Op het bureau is hij nagekeken door een GGD-arts. Aan het incident heeft hij een spierscheuring in een kuit, een stijve nek en een schorre stem overgehouden. Bij een andere agent is een hoofdwond behandeld.

Poging doodslag
De verdachte is voor verhoor overgebracht naar een politiecellencomplex. Uit een ademanalyse en een drugstest blijkt dat hij onder invloed van beiden is. Hem wordt poging doodslag ten laste gelegd. Een zeer ernstig feit dat nog eens verzwaard wordt doordat een agent hierbij het slachtoffer is.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1944 Gepost op: 15 februari 2018, 15:22:22
Man (46) aangehouden na mishandeling ambulancepersoneel

Laatste update: 14-02-2018 | 12:22

Wassenaar - Agenten ontvingen op dinsdag 13 februari omstreeks 13:15 uur een melding dat ambulancepersoneel belaagd zou worden. In een woning hielden agenten een 46 jarige Wassenaarder aan als verdachte voor de mishandeling. De politie onderzoekt de zaak.

Toen agenten bij de woning arriveerden vertelde een ambulancebroeder hen dat een man in de woning hem meerdere malen schopte. Hierop hielden agenten een 46-jarige aan. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol. Bij een alcoholtest aan het politiebureau blies hij 730 ugl, de limiet is 220 ugl.  De ambulancebroeder deed aangifte van de mishandeling. Nadat rechercheurs met de verdachte spraken, werd hij in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt.

Geweld tegen politiemensen of anderen met een publieke taak
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Ook als er aanwijzingen zijn dat het geweld is gepleegd onder invloed van alcohol of drugs, kunnen verdachten zwaardere straffen krijgen.
Samen sterk in de hulpverlening!


enrico1972

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,586
  • Openbare Orde en Veiligheid
    • Instagram Enricoveilig
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1946 Gepost op: 7 maart 2018, 17:11:51
Man aangehouden voor mishandeling van ambulancemedewerkers

Laatste update: 05-03-2018 | 15:10

Arnhem - Een 29-jarige man uit Otterlo is zondag 4 maart rond 19:15 uur aangehouden nadat hij twee ambulancemedewerkers had mishandeld.

De ambulancemedewerkers verleenden hulp aan een man die gewond was geraakt bij een val. Op het moment dat de hulpverleners de man wilden meenemen om hem in de ambulance te controleren gedroeg een familielid van het slachtoffer zich zeer agressief tegen de hulpverleners. Hierbij zag hij kans twee ambulancemedewerkers te mishandelen. De intussen opgeroepen politie hield de man aan. Tegen de man is aangifte gedaan.

Onacceptabel
De politie vindt agressie en geweld tegen hulpverleners onacceptabel. Hulpverleners hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen.  Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen hulpverleners wordt niet getolereerd. Incidenten waarbij hulpverleners of politiemedewerkers agressief of gewelddadig worden behandeld, hebben hoge prioriteit. Lees meer over geweld tegenover politie en hulpverleners.
Samen sterk in de hulpverlening!


enrico1972

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,586
  • Openbare Orde en Veiligheid
    • Instagram Enricoveilig
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


Arie

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,818
    • Regio15
Reactie #1948 Gepost op: 9 maart 2018, 07:55:34
Wat mij opvalt: nu niet heel snel filmpjes op internet. Moet je kijken hoe snel dat gebeurt als een agent eens (terug!) slaat.......
Redactielid bij http://www.regio15.nl, de website voor het laatste hulpverleningsnieuws uit regio 15 (Haaglanden)


Arie

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,818
    • Regio15
Reactie #1949 Gepost op: 10 maart 2018, 15:25:38
Agente mishandeld door groep uit Bunschoten-Spakenburg

Een agente is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt toen zij iemand wilde aanhouden op de Nieuweweg in het centrum van Amersfoort. Een groep van zes personen keerde zich tegen de agente. Een 21-jarige man probeerde haar te wurgen.

... Etc.

Bron: https://www.ad.nl/amersfoort/agente-mishandeld-door-groep-uit-bunschoten-spakenburg-zes-personen-aangehouden~a6063f6a/

Zo te lezen beheerst optreden geweest van de dienders. Hopelijk blijft het qua straf dit keer niet bij dienstverlening e.d.

Redactielid bij http://www.regio15.nl, de website voor het laatste hulpverleningsnieuws uit regio 15 (Haaglanden)