Geweld tegen hulpverleners

Auteur Topic: Geweld tegen hulpverleners  (gelezen 336082 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Fletwed

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 994
Reactie #1950 Gepost op: 11 maart 2018, 11:07:40
Wat mij opvalt: nu niet heel snel filmpjes op internet. Moet je kijken hoe snel dat gebeurt als een agent eens (terug!) slaat.......

Zag dezelfde dag al filmpje op internet circuleren, dus dat gebeurt wel. Het is niet zo dat 100% in Nederland Anti-Politie is ;)


Flavius

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 198
Reactie #1951 Gepost op: 11 maart 2018, 12:16:04


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,351
 • Openbare Orde en Veiligheid
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


Thor

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,844
 • Wat de eb neemt brengt de vloed terug.
Reactie #1953 Gepost op: 12 maart 2018, 11:06:45
Man (35) valt ambulance aan met fiets in Amersfoort


Een 35-jarige man in Amersfoort heeft zondagavond een ambulance en de chauffeur van het voertuig belaagd. Volgens de politie gooide hij op de Utrechtseweg een fiets naar de passerende ambulance.

De ambulancebroeders schrokken en dachten dat er sprake was van een aanrijding. Toen de bestuurder het portier opende, gooide de man de fiets opnieuw naar de ambulance.

Toen de bestuurder op hem afging, werd hij door de man in het gezicht geslagen. De aanvaller ging er daarna vandoor, maar kon later worden aangehouden. Tegen hem wordt aangifte gedaan van mishandeling en vernieling.

Waarom de man de ambulance aanviel, is nog onbekend.

https://www.nu.nl/binnenland/5172503/man-35-valt-ambulance-met-fiets-in-amersfoort.html


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 38,758
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #1954 Gepost op: 13 maart 2018, 16:29:11
Agente mishandeld door groep uit Bunschoten-Spakenburg

Een agente is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt toen zij iemand wilde aanhouden op de Nieuweweg in het centrum van Amersfoort. Een groep van zes personen keerde zich tegen de agente. Een 21-jarige man probeerde haar te wurgen.

... Etc.

Bron: https://www.ad.nl/amersfoort/agente-mishandeld-door-groep-uit-bunschoten-spakenburg-zes-personen-aangehouden~a6063f6a/

Zo te lezen beheerst optreden geweest van de dienders. Hopelijk blijft het qua straf dit keer niet bij dienstverlening e.d.


Getuigen gezocht voor mishandeling agenten

Laatste update: 10-03-2018 | 13:37

Amersfoort - Een agente heeft op zaterdagochtend 10 maart hoofdletsel opgelopen op de Nieuweweg tijdens de aanhouding van een verdachte van vernieling. Een groep van zes personen keerden zich tegen de agente. Zij werd geslagen en een man trachtte haar te wurgen. Drie collega’s vreesden voor haar leven en schoten te hulp. Daarbij pasten zij geweld toe om de agente te redden. Omdat de agressieve groep dit verhinderde en zich bleef verzetten, trokken de agenten hun stroomstootwapens. Na een waarschuwing, staakte de groep direct het geweld.

Rond 03.00 uur wees een getuige surveillerende agenten op een vrouw die zojuist een ruit van een winkel zou hebben vernield. Op de Nieuweweg sprak een agente de 20-jarige vrouw hierop aan. Zij was in gezelschap van een andere vrouw en vier mannen. Deze begonnen zich met het gesprek te bemoeien. Drie agenten kwamen hierop af en trachtten de groep op afstand te houden. Een 21-jarige man sloeg daarop de agente en begon haar te wurgen. Haar collega’s pasten geweld toe om haar te ontzetten uit haar levensbedreigende situatie. Omdat dit geen effect had op het verzet en geweld door de groep, werd met de inzet van het stroomstootwapen gedreigd. Daarop staakte de 21-jarige man direct zijn wurgpoging en de groep stopte met verzet en het geweld.

Zes personen – twee vrouwen en vier mannen in de leeftijd van 17 t/m 22 jaar uit Bunschoten-Spakenburg – zijn aangehouden voor mishandeling. Drie mannen bleken na een ademanalysetest op het bureau onder invloed van alcohol. Het zestal zit vast voor nader onderzoek en verhoor. Drie agenten liepen letsel op aan schouder, rug, nek en been en hebben aangiften gedaan. De gewurgde agente werd overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. Hier is geconstateerd dat zij een hersenschudding heeft en letsel aan het gelaat. Zodra zij hiertoe in staat is, zal zij aangifte doen van poging doodslag.

Getuigen gezocht
In verband met het onderzoek zoekt de politie getuigen van het geweldsincident. Getuigen en personen met meer informatie kunnen contact opnemen met de recherche in Amersfoort via tel. 0900-8844. Anoniem melden kan ook via M-online of 0800-7000.

Afweging
Als de situatie daar om vraagt, mag de politie geweld gebruiken om te beschermen en te handhaven. Deze geweldsbevoegdheid maakt onderdeel uit van het professioneel vakmanschap van politiemensen: zij weten wanneer en in welke mate zij geweld mogen gebruiken. Onder andere in Amersfoort test de politie het stroomstootwapen als geweldsmiddel. Dit stroomstootwapen is voor de politie een waardevolle aanvulling op de te gebruiken geweldsmiddelen. Het vult een gat op tussen enerzijds peppersspray en wapenstok en anderzijds vuurwapen en hond. Als de agenten in Amersfoort geen stroomstootwapen tot hun beschikking hadden gehad, restte hen op dat moment alleen de dreiging of inzet van het vuurwapen om snel de agente te kunnen ontzetten uit de verwurging.Voortgang onderzoek mishandeling agenten

Laatste update: 12-03-2018 | 18:00

Amersfoort - De recherche heeft in totaal zes mannen en vrouwen gehoord in verband met hun rol of aandeel bij het openlijk geweld richting agenten op de Nieuweweg op zaterdagmorgen 10 maart. Een 21-jarige man wordt op dinsdag 13 maart voorgeleid bij de rechter-commissaris op verdenking van poging doodslag. Hij zou een agente hebben geslagen en gepoogd te wurgen. De andere vijf aangehouden verdachten zijn heen gezonden. Zij blijven verdachten voor het onderzoek.

Op de Nieuweweg sprak een agente een 20-jarige vrouw aan op vernieling van een winkelruit. Een groep van vier mannen en een vrouw begonnen zich met het gesprek te bemoeien. Een 21-jarige man sloeg daarop de agente en begon haar te wurgen. Drie collega’s van de agente pasten geweld toe om haar te ontzetten uit haar levensbedreigende situatie. Omdat dit geen effect had op het verzet en geweld door de groep, werd met de inzet van het stroomstootwapen gedreigd. Daarop staakte de 21-jarige man direct zijn wurgpoging en de groep stopte met verzet en het geweld.  Deze zes personen – twee vrouwen en vier mannen in de leeftijd van 17 t/m 22 jaar uit Bunschoten-Spakenburg – werden aangehouden voor mishandeling.

Verdachten
Op 13 maart wordt een 21-jarige verdachte van poging doodslag op de agente voorgeleid bij de rechter-commissaris. Een andere 21-jarige man en een 20-jarige vrouw worden vandaag heen gezonden. Zij worden verdacht van openlijk geweld richting de agenten. De strafrechtelijke afdoening zal nog worden bepaald door het Openbaar Ministerie. Ditzelfde geldt voor de aangehouden 17-jarige jongen, een 19-jarige vrouw en een 22-jarige man. Zij werden zondagavond 11 maart heen gezonden. Een zevende verdachte – een 21-jarige vrouw uit Bunschoten-Spakenburg - is naderhand verhoord op verdenking van vernieling van een winkelruit. Zij bleek niet bij het geweldsincident betrokken. Zij is na verhoor heengezonden en proces-verbaal wordt tegen haar opgemaakt.

Agenten
De mishandelde agente is voorlopig niet in staat om een aangifte te laten opnemen. Zij heeft onder andere een zware hersenschudding opgelopen. De drie andere collega’s liepen letsel op aan schouder, rug, nek en been en maken het naar omstandigheden goed. Na berichtgeving over het incident stroomden steunbetuigingen binnen van bewoners, volgers op social media, kijkers en lezers voor de agenten. Het politieteam heeft die betrokkenheid en het meeleven als grote steun ervaren.

Tips
Na de oproep heeft de recherche meerdere getuigen gesproken. Mensen die nog informatie hebben over het geweldsincident kunnen nog altijd contact opnemen met de politie via tel.0900-8844. Anoniem melden kan ook via tel. 0800-7000 of via M-online.


ThunderShocker

https://twitter.com/POL_DelaHaye/status/972843192415596544

https://twitter.com/adacredactie/status/973426931088506881

https://twitter.com/ACP_ZWB/status/973507308344037381
Samen sterk in de hulpverlening!


DaMook

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 802
 • BHV'er
Reactie #1955 Gepost op: 13 maart 2018, 16:48:25
Van mij hadden ze de taser daadwerkelijk mogen gebruiken, maarja dan hadden ze weer problemen gehad met het OM waarschijnlijk. Ik had hier wel een hondje bij willen zien.
Live for today, cause yesterday is gone and tomorrow may never come. (Ducky, NCIS) I'll grow old with her, just from a far. (Harold, POI)


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,351
 • Openbare Orde en Veiligheid
Reactie #1956 Gepost op: 13 maart 2018, 17:06:54
Van mij hadden ze de taser ook mogen gebruiken. 1 x waarschuwen moet genoeg zijn wat mij betreft.
Hoop dat ze snel en fors gestraft worden maar met de huidige uitspraken in het achterhoofd vrees ik van niet.
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


silque

 • Politiekundige
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 3,669
Reactie #1957 Gepost op: 13 maart 2018, 18:57:32
Van mij hadden ze de taser daadwerkelijk mogen gebruiken, maarja dan hadden ze weer problemen gehad met het OM waarschijnlijk. Ik had hier wel een hondje bij willen zien.

Puur oordelend obv de beelden zou de inzet taser rechtmatig zijn geweest.
Uitspraken op dit forum zijn op persoonlijke titel.


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 38,758
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #1958 Gepost op: 15 maart 2018, 14:05:13

Politie Utrecht
Gepubliceerd op 14 mrt. 2018

Citaat
Fragment RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Vier agenten raken gewond als een zestal personen op de Nieuweweg openlijk geweld tegen hen plegen. De politie slaagt erin de verdachten te arresteren en zoekt meer getuigen van het mishandelen van de agenten.

Openlijke geweldpleging
Het gebeurt in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 maart 2018, Rond 03.00 uur wijst een getuige in Amersfoort surveillerende agenten op een vrouw die zojuist een ruit van een winkel zou hebben vernield. Op de Nieuweweg spreekt een agente de 20-jarige vrouw hierop aan. De verdachte is in gezelschap van een andere vrouw en vier mannen. Deze beginnen zich met het gesprek te bemoeien. Drie agenten komen hierop af en proberen de groep op afstand te houden. Een 21-jarige man slaat daarop de agente en begint haar te wurgen. Haar collega’s passen gepast geweld toe om haar te ontzetten uit haar levensbedreigende situatie. Omdat dit geen effect heeft op het verzet en geweld door de groep, dreigt een agent met een stroomstootwapen. Daarop staakt de 21-jarige man direct zijn wurgpoging en de groep stopt met verzet en het geweld. Dan arresteert de politie de zes.

Letsel
Drie agenten raken bij het voorval gewond aan schouder, rug, nek en benen. Ze aangifte. De agente moet naar het ziekenhuis voor behandeling. Hier constateert een arts dat zij een hersenschudding heeft en letsel aan haar gezicht. Zodra zij hiertoe in staat is, doet zij aangifte van poging tot doodslag.

Vragen
Was u er ooggetuige van dat de verdachten de agenten mishandelden en de ene de agente probeerde te wurgen?
Heeft u er misschien foto's of filmbeelden van gemaakt?
Twijfel dan niet, maar meldt u bij ons via 0800-6070 of online met het tipformulier op www.politie.nl. U kunt daar ook uw beeldmateriaal uploaden.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 38,758
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Samen sterk in de hulpverlening!