Demonstraties

Auteur Topic: Demonstraties  (gelezen 1182 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Michiel W

  • Gast
Gepost op: 16 april 2007, 22:03:36
Beste forumgangers,

ieder jaar worden door verschillende reddingsbrigades demonstraties gegeven. Voor een demonstratiedag ben ik opzoek naar leuke demonstraties. Het is nu voor de 4e maal dat we deze dag organiseren en we hebben wat last van gebrek aan inspiratie. We hebben deze dag de beschikking over:

- 1 KNRM boot
- 1 rubberboot reddingsbrigade
- 1 rampenvlet
- wippertruck
- rode kruis team (Duitsland)
- rode kruis team (Nederland)
- EHBO
- 1 TAS brandweer
- .....

Extra materiaal kan worden geregeld. De locatie is aan de kust (strand van plus minus 80 meter breed) te bereiken via een geasfalteerde weg. Het is de bedoeling dat er zoveel als mogelijk multidisciplinaire demonstraties gegeven worden die tussen de 30 en 45 minuten duren.

Hopelijk kunnen jullie ons helpen aan wat inspiratie, suggesties, ervaringen, etc.!

Groeten,

Michiel
SimonSt

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,431
Reactie #1 Gepost op: 17 april 2007, 08:57:01
Tip 1: 30-45 minuten is véél te lang; het publiek loopt deels al weg voordat het dan afgelopen is. Een demo kan je beter zo rond de 20-25 minuten houden.

Tip 2: Kijk eens naar sites van andere strandbrigades wat die voor uitrukken hebben en daarvan (praktijk)voorbeelden op te doen en om te zetten in een demo-scenario.

Tip 3: Richt je niet op inzet van bij elke demo met teveel diensten tegelijk; beter om over de dag korte demo's te doen met enkele diensten (evt. 's-morgens en 's-middags herhaling) en op 1 moment (bijv. vlak na lunchtijd) één grotere gezamenlijke demo.

Vraagje: waar en wanneer?


Henk

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,891
Reactie #2 Gepost op: 17 april 2007, 10:18:50
Wat langer kan wel, maar dan moet je een boeiend scenario schrijven waar via een goede  geluidsinstallatie wordt verteld wat er aan de hand is en waarom men iets doet zoals gedemonstreerd wordt. Demo liefst met explosies en vlammen. Schieten en achtervolging met aanhouding doen het altijd leuk, maar je hebt geen politie, dat is weer jammer.

Neem dan van te voren radio verkeer op en de telefoongesprekken waar de alarmering wordt gedaan.
Een goed draaiboek tot de seconde uitgewerkt is een must.

Henk