Nieuwe reddingsboot voor Reddingsbrigade Leidschendam

Auteur Topic: Nieuwe reddingsboot voor Reddingsbrigade Leidschendam  (gelezen 1346 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,994
http://www.blikopnieuws.nl/bericht/49118

http://www.blikopnieuws.nl/foto/200705091178717488_60245.jpg

Nieuwe reddingsboot voor Reddingsbrigade Leidschendam

Leidschendam - Burgemeester Bruno Bruins van Leidschendam-Voorburg draagt zaterdag 12 mei in recreatiegebied Vlietland de nieuwe snelle reddingsboot officieel over aan de Reddingsbrigade Leidschendam. Het nieuwe vaartuig, een MarSea OP100 van 5,7 meter, vervangt de Zodiac die bijna 12 jaar trouwe dienst heeft gedaan bij de bewakingen op Vlietland en bij evenementen op binnenwater elders in de regio.

De nieuwe reddingsboot wordt voortgestuwd door een 75 pk-motor en is volledig uitgerust met hulpverleningsmaterialen. De reden voor deze complete uitrusting is dat deze boot echt als hulpverleningsvaartuig wordt gebruikt. De reddingsboot is aangeschaft met extra subsidie van de gemeente.

Naast een nieuwe reddingsboot wordt de brigade ook in nieuwe kleding gestoken. Sinds enkele jaren kent het overkoepelend orgaan van alle reddingsbrigades in Nederland, RedNed, een kledingrichtlijn, die mede zorgt voor uniformiteit en herkenbaarheid van de redders.

De bewakende leden worden uitgerust met nieuwe poloīs, een lange broek, een zwemshort, een fleece jack, en bovendien zijn er nieuwe jassen en enkele zeilbroeken aangeschaft. Samen met de overlevingspakken die tot de uitrusting van de snelle boot horen, zijn de leden dus voor alle weersomstandigheden uitgerust. De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft ook de kleding voor het grootste deel gesubsidieerd; het Van Ravesteynfonds heeft aanvullend een financiŽle bijdrage geleverd.

Reddingsbrigade Leidschendam, die organisatorisch is ondergebracht bij de Brandweer Leidschendam-Voorburg, bewaakt dit jaar voor het 20ste seizoen de recreanten die in groten getale gebruik maken van recreatiegebied Vlietland. Dit betekent toezicht op de waterrecreanten, maar ook EHBO verlenen aan gewonden in het gebied en waar nodig andere hand- en spandiensten verlenen; de bewakingsploeg fungeert min of meer ook als de ogen en oren van politie en brandweer, zodat deze hulpverleners waar nodig kunnen worden opgeroepen.
Henk

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,891
Reactie #1 Gepost op: 9 mei 2007, 21:32:39
Kijk, dat is een echte reddingboot! Mooi, snel en goed ingericht!

Gefeliciteerd!

Henk


water-spotter

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 159
Reactie #2 Gepost op: 10 mei 2007, 12:50:17
Corrie Dijkstra-van Elk, type Atlantic 75
Werf: RNLI Isle of Wight/KNRM IJmuiden
Bestemd voor reservevloot
Gereed: eerste helft 2007

Neeltje Struijs, type Atlantic 75
Werf: RNLI Isle of Wight/KNRM IJmuiden
Bestemd voor reddingstation Stellendam
Gereed: eerste helft 2007

ook de knrm is weer flink bezig..
2e boot voor de reserve vloot van de knrm en een andere boot voor stellendam benieuwdt wanner ze klaar zijn en  wat er met de willemtje gaat gebeuren.
hulpdiensten-spotter