Incidenten op/aan het water

Auteur Topic: Incidenten op/aan het water  (gelezen 171937 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Doruz

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,483
 • De beste stuurlui staan aan wal.
Reactie #310 Gepost op: 22 augustus 2012, 17:53:08
Zoekactie vermist persoon bij Egmond aan Zee. 22 augustus 2012
Vanmiddag om 1300uur kreeg het Kustwachtcentrum in Den Helder de melding dat er een zwemmer vermist was bij Egmond aan Zee.
Vervolgens zijn er reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij van Egmond aan Zee, Wijk aan Zee en Petten gealarmeerd. Ook de Reddingsbrigade van Egmond aan zee heeft aan de zoekactie deelgenomen.
Tevens heeft de Defensiehelikopter vanuit Leeuwarden meegeholpen met zoeken.
Er is tweeënhalf uur gezocht naar de persoon, waarbij het gebied rondom Egmond aan Zee geheel is afgezocht. Er is niemand aangetroffen. Hierop is, na overleg met de Gemeenschappelijke meldkamer Alkmaar, de zoekactie gestaakt.
Bij de Politie is geen melding van een vermissing binnengekomen, ook is er op het strand geen kleding gevonden.

www.kustwacht.nl


1300001-MR

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,198
Reactie #311 Gepost op: 23 september 2012, 11:00:43
RIB-Experience strandt op de Rassen
KNRM redt drenkelingen en brengt slachtoffers naar Breskens

KNRM reddingstations Westkapelle en Breskens zijn deze middag uitgerukt voor een aantal RIB’s welke in de problemen waren gekomen op de Rassen. Uiteindelijk konden alle opvarenden veilig aan wal gebracht worden.

Iets na half twee in de middag worden KNRM reddingstations Westkapelle en Breskens gealarmeerd door de Nederlandse Kustwacht. De melding betreft dat er 6 Rigid Inflatable Boats (RIB’s) gestrand zijn met in totaal zo’n 25 personen aan boord.

Met de grootste spoed wordt koers gezet richting de Rassen in de noordelijke monding van de Westerschelde. Eenmaal ter plaatse blijkt het om in totaal 11 RIB’s te gaan, waarvan er nog maar twee vast zitten. Kort erna komt er daarvan al één los.

Van de laatste RIB hebben vijf opvarenden inmiddels de boot verlaten en proberen met een sleeplijn de boot los te trekken. In de branding lukt dat niet en de opvarenden drijven af.
Reddingboot Steur is snel ter plaatse bij de drenkelingen en kan ze aan boord nemen. Omdat er al enkele licht onderkoeld zijn, worden de drenkelingen direct overgezet op reddingboot Christien.

Terwijl reddingboot Steur zich ontfermt over de gestrande RIB, neemt reddingboot Christien alle kletsnatte personen over van de andere RIB’s. Tevens evacueert de Bressiaanse bemanning een persoon met rugklachten.

Uiteindelijk komt ook de laatste RIB los en kan reddingboot Steur van Westkapelle terug naar station.

Reddingboot Christien zet koers naar Breskens met 14 geredden in het stuurhuis. Alle RIB’s volgen in haar kielzog.

Eenmaal in Breskens aangekomen wordt de persoon met rugklachten gelijk overgedragen aan de gereed staande ambulance. De 13 kletsnatte personen worden opgevangen in de loods van Breskens Yacht Service, waar medewerkers van de jachtwerf ze gelijk voorzien van droge kledij. Na een check blijkt gelukkig dat iedereen in orde is.
Wanneer reddingboot Christien later in de middag weer uitruk gereed aan het ponton ligt, kunnen we rustig de balans opmaken. Door goede samenwerking tussen reddingstations Westkapelle en Breskens zijn er deze middag 11 RIB’s met 51 personen in veiligheid gebracht!

Bron: Persbericht KNRM station Breskens
Foto's: Bemanning reddingboot ChristienHenk

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,891
Reactie #312 Gepost op: 23 september 2012, 12:31:29
11 rubberboten aanwezig en dan moet er een rubberboot van de KNRM van huis komen om de mensen uit de rubberboot te helpen.
Kennelijk heeft trainen zin en kun je daardoor meer dan gewoon volk.


1300001-MR

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,198
Reactie #313 Gepost op: 23 september 2012, 16:14:40
Kennelijk heeft trainen zin en kun je daardoor meer dan gewoon volk.
Inderdaad vreemd dat die RIB's dat niet eenvoudig zelf op kunnen lossen. Maargoed, als je natuurlijk denkt met mankracht wadend door water en golven een RIB los te kunnen trekken...


Henk

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,891
Reactie #314 Gepost op: 23 september 2012, 17:33:24
http://www.rib-experience.nl/

Ik denk er over mijn schoonmoeder een kadobon te geven   >:D


9910001

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,762
Reactie #315 Gepost op: 23 september 2012, 20:25:55
De ribs die vast liggen zijn ook niet gemaakt voor de branding. Een boot waar je met meer dan vijf man in kan zitten en goed kan varen is vele malen zwaarder als een float 500.
9910001


Doruz

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,483
 • De beste stuurlui staan aan wal.
Reactie #316 Gepost op: 24 september 2012, 00:56:21
Vissersvaartuig raakt platform op de Noordzee. 23 september 2012
Om 17.30 uur meldde het vissersvaartuig GO-20 (de ‘Maria’) dat het een platform had geraakt op ongeveer 65 kilometer noordwest van Den Helder. Het schip meldde schade aan de boeg boven de waterlijn en een gebroken giek. Er zijn 5 personen aan boord. Het platform is onbemand en produceert momenteel niet. Kustwachtvaartuig ‘Ievoli Black’ is onderweg naar de plaats van het incident. De schade aan het platform is nog niet bekend, maar inspecties tonen momenteel aan dat er geen problemen zijn. Er is een helikopter ingezet voor een inspectieronde boven het platform, doch die heeft geen onregelmatigheden gezien. De GO-20 heeft inmiddels gemeld dat het op eigen kracht onderweg is naar Scheveningen, zich geen verdere problemen aan boord voordoen, maar dat men wel geschrokken is.
De ‘Ievoli Black’ is bij de GO-20 geweest en gaat nog een rondje bij het platform maken.
De maritieme politie zal verder onderzoek doen naar de oorzaak van de aanvaring.

www.kustwacht.nl


Henk

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,891
Reactie #317 Gepost op: 24 september 2012, 13:14:50
De ribs die vast liggen zijn ook niet gemaakt voor de branding. Een boot waar je met meer dan vijf man in kan zitten en goed kan varen is vele malen zwaarder als een float 500.

Ik zou maar eens beginnen met mijn motor omhoog te trimmen.


Delta00

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 229
Reactie #318 Gepost op: 18 oktober 2012, 07:43:42
Zoekactie op zee naar lid reddingsbrigade MONSTER -  
Groot alarm woensdagavond wegens de vermissing op de Noordzee van een lid van de reddingsbrigade van Monster.
De jongen was woensdagavond bij een oefening van de vrijwillige redders van de Westlandse plaats in zee gegaan om een surfer in nood na te bootsen. Hij raakte echter uit het zicht. Dat meldde de brandweer.

Een zoekactie werd begonnen. Ook reddingsmaatschappij KNRM, helikopters, brandweer, ambulance en politie deden daaraan mee. De zwemmer slaagde erin na enige tijd op eigen kracht en ongedeerd uit zee te komen. Hoe lang hij precies zoek was, is niet bekend.

Bron www.telegraaf.nl

Delta00


Peter71

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 21,386
 • Hoofdbrandwacht
Reactie #319 Gepost op: 27 oktober 2012, 19:12:57
Bejaard stel zit 48 uur vast op Gooimeer

HUIZEN - De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft zaterdag een bejaard echtpaar gered dat 48 uur had doorgebracht op een vastgelopen motorboot in het Gooimeer. De 82-jarige man en 75-jarige vrouw hadden geen voedsel of water bij zich en aan boord was geen verwarming.

De twee hebben hun dorst moeten lessen met water uit het Gooimeer. Ze zijn na hun redding opgevangen op het station van de KNRM in Blaricum. Daar zijn ze onderzocht. Volgens een woordvoerder de reddingmaatschappij zijn de twee erg geschrokken, maar maken ze het goed.

Het paar was donderdagavond vertrokken uit Muiden en was onderweg naar de haven in Huizen. In het donker liepen ze vast op een ondiepte. Volgens een woordvoerder kon het stel geen hulp inroepen omdat de batterij van hun mobiele telefoon op was.

Bijna twee dagen deden ze pogingen de aandacht te trekken van passerende schepen, wat niet lukte. Een reddingsboot van de KNRM stuitte zaterdag op de boot en haalde de man en vrouw uit hun hachelijke

 
http://www.gooieneemlander.nl/regionaal/gooivechtstreek/article18681453.ece/Bejaard-stel-zit-48-uur-vast-op-Gooimeer?lref=vptop