Incidenten op/aan het water

Auteur Topic: Incidenten op/aan het water  (gelezen 171940 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Doruz

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,483
 • De beste stuurlui staan aan wal.
Reactie #330 Gepost op: 6 maart 2013, 21:18:14
Vissers Stellendam vinden lijk in net

Update: woensdag 6 mrt 2013, 12:38
De bemanning van een visserboot uit Stellendam heeft vanochtend vroeg een dode man in zijn netten gevonden. Het lichaam heeft vermoedelijk al langere tijd in het water gelegen.

De vissers vonden het lijk volgens RTV Rijnmond op 15 mijl ten westen van het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. In de buurt van die plaats zonk in december het vrachtschip Baltic Ace.

Vaarroute
De lichamen van zes bemanningsleden van de Baltic Ace zijn geborgen. Vijf bemanningsleden worden nog vermist. De politie wil niet ingaan op speculaties dat het gevonden lijk van een van hen is.

De politie benadrukt dat het lichaam op een drukke vaarroute is opgevist. Het lichaam kan ook goed van een ander schip afkomstig zijn, zegt een woordvoerder. Op de Noordzee worden meer mensen vermist.


Whalertje

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 185
Reactie #331 Gepost op: 20 maart 2013, 01:13:39
Zaak speedbootongeval Friesland moet over

Een ernstig speedbootongeval in 2008 in Friesland, waarbij een opvarende om het leven kwam, een andere opvarende ernstig gewond raakte en een politieman om het leven kwam na de zoekactie te water, kan nog steeds niet worden afgesloten, doordat de verdachten de zaak hebben aangevochten. Een van de verdachten (een Leeuwarder autohandelaar) is meerdere malen met de politie in aanraking geweest voor te snel varen, uitdaging en bedreiging van politiebeambten.

Het artikel van gisteren in de Telegraaf: http://www.telegraaf.nl/binnenland/21401689/__Zaak_speedboot_over__.html

En op de site van het Juridisch Dagblad: http://juridischdagblad.nl/content/view/12334/1/

Het ongeval in 2008:
GPTV:Aanhoudingen na dodelijk speedbootongeval

Het artikel met de omgekomen politieman: http://www.flitsnieuws.nl/nieuws/?content=detail&id=4563

Een artikel uit 2008: http://www.degrouster.nl/archief/?show=article&article_id=7360


Thor

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 7,218
 • Wat de eb neemt brengt de vloed terug.
Reactie #332 Gepost op: 2 april 2013, 16:33:33
Product Tanker Hits Bridge in New Hampshire [UPDATE]
.

By gCaptain Staff On April 1, 2013
   

Screenshot of overflight provided in the video below.  
Screenshot of overflight provided in the video below via NECN

A 16,909 DWT oil product tanker has struck the Sarah Mildfred Long bridge on the Piscataqua River, the river that forms the border between southern Maine and New Hampshire.

According to a report by the US Coast Guard, the 473-foot M/T Harbour Feature is believed to have suffered a mechanical failure before alliding with a span of the Sarah Mildfred Long Bridge at approximately 1:30 p.m. Monday.  The report says that the crew has deployed both anchors and the vessel has suffered a six-to-twelve inch rupture above the waterline near the port ballast tank.

No pollution or injuries were reported and the bridge has been closed as crews assess salvage options and damage to the bridge.

The Harbour Feature is carrying an unknown amount of tallow oil and tugs are on scene.

AIS Data provided by MarineTraffic.com

Click to view
Click to view

Update 1: We should point out that the tanker is actually closer to the New Hampshire side of the river.  The bridge crosses the NH-ME state line in Portsmouth, New Hampshire and Kittery, Maine.

The below screenshot from Portsmouthwebcam.com shows the Harbour Feature still pinned against the bridge at 5:19pm EST.
 The Coast Guard has indicated that the two tugs will attempt to free the vessel at slack tide.

Click to view live webcam
Click to view live webcam

Update 2: The Coast Guard says that at approximately 6 p.m., two tugs freed the 473-foot tanker Harbour Feature from the Sarah Long Bridge during a slack tide. The tanker is now at a nearby state pier. No injuries or pollution were reported as a result of the allision.


http://gcaptain.com/breaking-tanker-hits-bridge-maine/


Doruz

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,483
 • De beste stuurlui staan aan wal.
Reactie #333 Gepost op: 4 april 2013, 19:16:21
Zoon redt vader
Een schipper van een 85-meterschip is vrijdagochtend 29 maart tussen wal en schip gevallen en gered door zijn 20-jarige zoon.

Het schip lag houtsnippers te laden bij de firma Van Vliet in Nieuwegein aan het Amsterdam-Rijnkanaal en de 45-jarige schipper werd onwel en viel overboord. Hij kwam op zijn buik in het water terecht en bewoog niet meer.
De 20-jarige zoon aarzelde volgens ooggetuigen geen moment en sprong zijn vader achterna. Terwijl hij probeerde het hoofd van zijn vader boven water te houden, schoot een kraanmachinist, die bezig was het schip te laden, samen met de vrouw van de schipper te hulp. Het lukte hen vader en zoon op het droge te helpen.
Een gealarmeerde ambulance reed aanvankelijk naar het verkeerde adres en kwam bij afvalverwerker Beelen terecht, vijf kilometer verderop. Toen de ambulancebroeders uiteindelijk ter plaatse waren, was het ergste leed al geleden. De schipper werd met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht, maar is inmiddels weer aan boord en voelt zich goed. Een opgeroepen traumahelikopter werd geannuleerd.
www.schuttevaer.nl


Shifty

 • Functioneel
 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 151
Reactie #334 Gepost op: 5 april 2013, 08:23:09
Al ff gelede maar zag hem er niet tussen staan:

's-Gravenzande 06.01.2013 - Zondagochtend rukten de hulpdiensten in de regio en de traumahelikopter, massaal uit voor een reanimatie op het strand bij strandopgang Vlugtenburg.
   

Rond 10.15 reden twee agenten, naar eigen zeggen, heel toevallig met hun patrouillewagen op het strand toen ze door zwaaiende voorbijgangers werden geattendeerd die een onwel geworden man aan het reanimeren waren.

 

Hierop namen ze direct de reanimatie over. De voorbijgangers hadden de hulpdiensten al geinformeerd. Die kwamen vervolgens massaal ter plaatse. De brandweer uit Hoek van Holland met een AED, de traumahelikopter, twee ambulances, meerdere politie-eenheden en de reddingsbrigades van 's-Gravenzande en Monster werden hierbij ingezet. Deze laatsten om de ambulancebroeders over het strand te vervoeren.

De hulpdiensten en het MMT zijn ruim een half uur bezig geweest om de man te reanimeren. Mede dankzij de snelle inzet kreeg het slachtoffer weer hartslag.

Aangezien de reddingsbrigade van 's-Gravenzande alleen een open jeep heeft werd de reddingsbrigade van Monster met hun 'strandambulance' ter assistentie gevraagd. Die heeft het slachtoffer naar de strandopgang gereden waarop de man in een gereedstaande ambulance met spoed naar een ziekenhuis in de regio is vervoerd.

De agenten waren zichtbaar tevreden met hun toevallige inzet. Wat het resultaat van alle inspanningen zijn geweest zal de tijd leren. Hoe het met het slachtoffer momenteel gaat is nog niet bekend.


Reanimatie bij strandopslag Vlugtenburgbron: http://westlanders.nu/index.php/nieuws/s-gravenzande/53-s-gravenzande/9021-reanimatie-bij-strandopslag-vlugtenburg


Doruz

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,483
 • De beste stuurlui staan aan wal.
Reactie #335 Gepost op: 18 mei 2013, 19:31:35

Zoekactie vermiste duiker Oosterschelde bij Burghsluis. 18mei 2013 final

Vanochtend om 09.30uur kreeg het Kustwachtcentrum in Den Helder een melding dat er een duiker vermist werd ter hoogte van Burghsluis.
Direct hierop is een zoekactie gestart met meerdere boten en een helikopter.
Na twee uur zoeken is de actie gestaakt.
De waterdiepte is ongeveer 30Meter, aangezien brandweerduikers niet verder mogen duiken dan 15meter is de hulp ingeroepen van marineduikers.
Verdere woordvoering over het vervolg van de zoekactie wordt gedaan door de politie.

www.kustwacht.nl


Dinges

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,168
Reactie #336 Gepost op: 18 mei 2013, 19:39:36
De duiker die vanmorgen in Zeeland vermist is geraakt, is een 16-jarige Belg. Hulpdiensten nemen aan dat de jongen is overleden.

http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2013/05/vermiste_duiker_is_jongen_van.html


Rutger038

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,426
Reactie #337 Gepost op: 18 mei 2013, 21:25:22
brand motorkruiser ketelmeer

Brand op een boot op het Ketelmeer. Betrof brand in de machinekamer. Bemanning van het schip gehaald door een binnenvaartschip


AlexEGM

 • RB Egmond / Strandwacht
 • Junior gebruiker
 • **
 • Berichten: 45
Reactie #338 Gepost op: 18 mei 2013, 21:48:48
brand motorkruiser ketelmeer

Brand op een boot op het Ketelmeer. Betrof brand in de machinekamer. Bemanning van het schip gehaald door een binnenvaartschip
Blauwe plek op 1:35 ? :-\
Op alle door mij geplaatste foto's zit copyright


Doruz

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,483
 • De beste stuurlui staan aan wal.
Reactie #339 Gepost op: 18 mei 2013, 22:44:39
Dossier: Duikongevallen

Met enige regelmaat wordt in onze provincie groot alarm geslagen vanwege een duikongeluk. Vaak gaat het om de vermeende vermissing van een duiker, maar helaas gaat het soms ook om ernstige incidenten.

De afgelopen jaren vonden ook diverse duikongevallen plaats met dodelijke afloop. Een opmerkelijk voorbeeld daarvan was de dood van de 38-jarige brandweerduiker Wim Matthijssen. Hij verloor het leven bij een duik naar een autowrak bij Westdorpe. Mede naar aanleiding van dat incident zijn binnen de Nederlandse brandweer de regels rond duikinzetten nader bekeken.
 
Bij de 'reguliere' duikongelukken zijn met name toeristen het slachtoffer. Vooral Belgische duikers komen nogal eens in problemen tijdens hun recreatieve activiteiten in Zeeland. Er wordt ook regelmatig kritiek geŘit op de duikopleidingen bij onze zuiderburen, maar strengere eisen zijn er vooralsnog echter niet gesteld.
Het dossier:
http://www.hvzeeland.nl/Nieuws/Dossier?did=18