Algemeen politie nieuws

Auteur Topic: Algemeen politie nieuws  (gelezen 564926 keer)

0 gebruikers (en 4 gasten bekijken dit topic.

Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 57,366
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Gepost op: 3 april 2008, 17:53:18
Racisme en pesten bij politiekorps

http://www.at5.nl/nieuwsartikel.asp?newsid=34147

Donderdag 3 april 2008  

Pesterijen, racistische opmerkingen en seksuele intimidatie. Hoewel vrijwel alle korpsleden van de politie regio Amsterdam-Amstelland ervan overtuigd zijn dat dit niet kan, komt het toch regelmatig voor op de werkvloer.
Dat bleek donderdag uit een onderzoek van de Vrije Universiteit (VU) naar de integriteit binnen het Amsterdamse korps in opdracht van de politie zelf.
Eťn op de drie politiemedewerkers zegt dat binnen het korps weleens racistische grappen of opmerkingen gemaakt worden. Twaalf procent van de agenten zegt dat seksuele intimidatie voorkomt. De korpsleiding komt met maatregelen.

----------------------------------------

Veel racisme bij politie

do 03 apr 2008, 12:42 - www.telegraaf.nl

AMSTERDAM -  Racistische grappen, pesterijen of seksuele intimidatie zijn aan de orde van de dag binnen het Amsterdamse politiekorps, zo blijkt uit een onderzoek van de Vrije Universiteit (VU).
Van alle agenten ervaart 32% dat er grappen worden gemaakt over afkomst en eenzelfde percentage geeft aan dat er pesterijen plaatsvinden. Twaalf procent neemt seksuele intimidatie waar.
(...)


Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 57,366
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #1 Gepost op: 3 april 2008, 21:27:09
Vraag is, is een "racistische" grap of pesterij wel hetzelfde als racisme?

Wie de Amsterdamse cultuur en humor een beetje kent, weet dat deze recht voor zijn raap is en vol zit met zelfspot.

Met een beetje onvervalste Amsterdamse humor heb je al snel een bijnaam te pakken, die is afgeleid van in het oog springende lichaamskenmerken zoals de kleur van je haar (Rooie Sjaan), mank lopen (Manke Nelis), grote oren, grote neus, dikke buik, etc. Voor een 'buitenlander' is dat al snel Chinees of Turk.

Maar, waar ligt de grens, wanneer vindt iemand het echt persoonlijk kwetsend, en wordt het een probleem?
Samen sterk in de hulpverlening!


Brandpreventist

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 18,993
Reactie #2 Gepost op: 9 januari 2009, 22:59:51
http://www.ad.nl/binnenland/2902298/Politie_krijgt_huizen_met_eigen_supersloten_niet_open.html

vrijdag 09 januari 2009
Politie krijgt huizen met eigen supersloten niet open
Door TOBIAS DEN HARTOG

ROTTERDAM - De politie heeft bij arrestaties de grootste moeite huizen binnen te komen door de goede anti-inbraaksloten die ze zelf heeft laten aanbrengen.
Zelfs arrestatieteams van de politie zien kostbare tijd verloren gaan door het uitstekende hang- en sluitwerk. Dit is gevaarlijk, omdat die speciale agenten in het holst van de nacht in enkele minuten verdachten bij verrassing van het bed moeten lichten.

Het gaat om meer dan 500.000 woningen in Nederland waar de politie bewoners overhaalde goede sloten aan te laten brengen. Deze woningen hebben het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Er bestaan verscheidene technieken om woningen binnen te komen, maar met de ouderwetse politieram zou er soms al te veel tijd verloren gaan.

De politie gaat samen met het Centrum voor Beveiliging en Veiligheid kijken naar nieuwe technieken en materialen om ervoor te zorgen dat de agenten minder hinder ondervinden van de anti-inbraaksloten. ,,Daar zullen we uiteraard niets over zeggen, want dan weten de inbrekers dat ook,íí zegt de politiewoordvoerder.


Ron-Almere

 • Gast
Reactie #3 Gepost op: 9 januari 2009, 23:24:49
Nou men weet anders in de USA wel raadmee heb ik laatst op tv gezien. Daar plakken ze een plasticschild waar water inzit en C4 tegen de muur en blaast daarmee een gat in de muur.


grizz

 • Senior GGP, Senior OC, opstapper KNRM Andijk
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 2,000
 • Niets is onmogelijk
Reactie #4 Gepost op: 10 januari 2009, 12:22:25
ik zeg gewoon de hydrailische ram... hoeft overigens niet met hydrauliek... kan ook met spierkracht en een goede schroefdraad !
Ik breng altijd mijn eigen schoenen thuis.....


Feder

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 854
Reactie #5 Gepost op: 13 januari 2009, 09:56:43
Politie zet vaker helikopter in na overval

DRIEBERGEN/ALMERE - De politie gaat in de strijd tegen overvallers en straatrovers vaker helikopters inzetten. Zo kunnen vluchtende daders sneller in de kraag worden gevat. ,,Je kunt veel beter ingrijpen bij misdrijven, omdat je boven het gebied hangt,íí zegt woordvoerder Ed Kraszewski van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). De vloot van de luchtvaartpolitie van het KLPD wordt dit jaar uitgebreid naar acht helikopters. De zes huidige toestellen worden vervangen. Kosten: 85 miljoen euro.

Voor regionale politiekorpsen betekent het dat ze vaker gebruik kunnen maken van de toestellen. Bij de inzet van heliís moeten zij een beroep doen op de luchtvaartpolitie. Elk korps krijgt jaarlijks een maximaal aantal Ďvliegurení toebedeeld. Naast vluchten voor milieu- en hennepcontroles, kan ook bij acute incidenten een beroep worden gedaan op de helikopters. Veelal gebeurt dit bij overvallen en straatroven, maar soms ook bij inbraken.

De helikopterinzet zal verder toenemen doordat KLPD-korpschef Ruud Bik de helikopters verspreid over het land gaat stationeren. Hij onderzoekt op welke vijf plekken helikopterbases kunnen komen. Nu vliegen de heliís altijd vanaf de thuisbasis op Schiphol. Slechts een aantal dagen per week is ook een toestel beschikbaar vanaf Rotterdam (Zestienhoven) en het militaire vliegveld in Eindhoven. (bron: http://www.ad.nl/binnenland/2909498/Politie_zet_vaker_helikopter_in_na_overval.html)


Hier nog een persbericht van Augusta over 2 nieuwe helicopters voor het KLPD: http://www.agustawestland.com/communication_det.php?id_news=348&yy=2007


Brandpreventist

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 18,993
Reactie #6 Gepost op: 24 januari 2009, 18:08:54
http://www.rijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=/News%2FDefault%2F2009%2Fjanuari%2FHof%20corruptshirt%20belediging%20van%20politie

Hof: 'corruptshirt' belediging van politie

23 januari 2009

Het gerechtshof in Den Haag heeft een T-shirtverkoper uit Rotterdam veroordeeld, omdat hij in de etalage van zijn winkel shirts had liggen met een gespiegeld politielogo plus de term corrupt als opdruk.

Het shirt vormt een belediging van de Nederlandse politie, oordeelde het hof. De verkoper krijgt de in beslaggenomen shirts niet terug. Het hof verwierp zijn beroep op vrijheid van meningsuiting, omdat de man alleen een commercieel belang had, aldus de rechters.

De boete van 175 euro die de rechtbank in Rotterdam eerder oplegde en die de advocaat-generaal had geŽist, schrapte het Haagse hof. De verdachte kondigde vrijdag direct cassatie aan.


Brandpreventist

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 18,993
Reactie #7 Gepost op: 27 januari 2009, 16:48:43
http://www.ad.nl/binnenland/2950999/Gewonde_dievegge_is_oudhoofdagente.html

dinsdag 27 januari 2009
Gewonde dievegge is oud-hoofdagente
DEN BOSCH - De 35-jarige Bossche vrouw die maandagavond zichzelf verwondde met een politievuurwapen, is een oud-medewerkster van de politie Brabant-Noord.
 
 Omdat de vrouw hoofdagente was, bezit zij de basisvaardigheden om een vuurwapen te trekken. De politie benadrukt dat een politievuurwapen niet zo maar uit het holster gehaald kan worden.

De vrouw was in de supermarkt aan de Gruttostraat aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De gewaarschuwde politie, die de vrouw niet kende, wilde haar naar het politiebureau meenemen voor onderzoek. De vrouw heeft daarbij echter kans gezien om zichzelf te verwonden met een politievuurwapen. De vrouw is ernstig gewond opgenomen op de intensive care.

De rijksrecherche heeft een onderzoek ingesteld naar de precieze toedracht van het incident.


Brandpreventist

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 18,993
Reactie #8 Gepost op: 1 februari 2009, 16:44:06
http://www.ad.nl/binnenland/2964347/PvdA_wil_onderzoek_naar_douane.html

zondag 01 februari 2009
PvdA wil onderzoek naar douane

DEN HAAG - De PvdA wil een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar de veranderingen die het kabinet wil doorvoeren bij de douane. Dat heeft PvdA-Kamerlid Attje Kuiken zondag gezegd.
Binnenkort worden alle binnenlandse douaneposten gesloten. Die zouden door de gemeenschappelijke grenzen van de Europese Unie niet meer nodig zij. Verder krijgen in- en uitvoerbedrijven die bewezen hebben betrouwbaar te zijn een certificaat waarmee zij worden gevrijwaard van controles.

Kuiken is bang dat de overheid belastingen zal mislopen en dat criminelen hun slag kunnen gaan slaan. Volgens haar heerst er verder veel onrust onder medewerkers van de douane en de marechaussee.

(ANP)


Maarten

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 8,543
  • Hulpverleningsforum
Reactie #9 Gepost op: 1 februari 2009, 16:47:19
Binnenkort worden alle binnenlandse douaneposten gesloten. Die zouden door de gemeenschappelijke grenzen van de Europese Unie niet meer nodig zij. Verder krijgen in- en uitvoerbedrijven die bewezen hebben betrouwbaar te zijn een certificaat waarmee zij worden gevrijwaard van controles.

Hoe creŽer je een security breach... :|
Groeten, Maarten  
Als je snel vooruit wilt, ga dan alleen. Als je ver wilt komen, ga dan s