Algemeen politie nieuws

Auteur Topic: Algemeen politie nieuws  (gelezen 487611 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Brandpreventist

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 18,994
Reactie #10 Gepost op: 1 februari 2009, 16:51:34
Hoe creëer je een security breach... :|

http://www.hulpverleningsforum.nl/index.php/topic,12714.msg620753.html#msg620753  :-\ Volgens mij is er bij smokkel wel een hogere winstverwachting dan bij grond onderzoeken...  :|


Diamondback

 • is BHV-er/ EHBO-er. was HBT-er
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 8,380
 • Diamondback, verslaafd aan Colt en de brandweer!
Reactie #11 Gepost op: 1 februari 2009, 21:08:24
Doe mij zo'n vrijwaring voor de invoering van mijn hobbyspullen.

Scheelt een ongelooflijke hoop tijd en ergernis. >:(


MNL-5200

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,672
Reactie #12 Gepost op: 4 februari 2009, 22:10:54
http://www.ad.nl/binnenland/2964347/PvdA_wil_onderzoek_naar_douane.html

zondag 01 februari 2009
PvdA wil onderzoek naar douane

DEN HAAG - De PvdA wil een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar de veranderingen die het kabinet wil doorvoeren bij de douane. Dat heeft PvdA-Kamerlid Attje Kuiken zondag gezegd.
Binnenkort worden alle binnenlandse douaneposten gesloten. Die zouden door de gemeenschappelijke grenzen van de Europese Unie niet meer nodig zij. Verder krijgen in- en uitvoerbedrijven die bewezen hebben betrouwbaar te zijn een certificaat waarmee zij worden gevrijwaard van controles

Kuiken is bang dat de overheid belastingen zal mislopen en dat criminelen hun slag kunnen gaan slaan. Volgens haar heerst er verder veel onrust onder medewerkers van de douane en de marechaussee.

(ANP)

Dit is een BULLSHIT bericht.

Ik ben betrokken bij dit onderzoek (check http://www.itaide.org en dan Beer Living Lab demonstrator) in dit onderzoek doen de Nederlandse Doane, Heineken en IBM mee. Het gaat hier om grote bedrijven die aanzienlijke investeringen moeten doen om om een zogenaamd AEO (Authorized Economical Operator) certificaat te krijgen voor een zogenaamd accelarated trade. Dit houdt niets meer of minder in dat deze ladingen voorrang krijgen boven andere ladingen. De douane zal altijd controles blijven uitvoeren alleen is de noodzaak bij dergelijke bedrijven minder. Hoe zit dit?

Alle zeecontainers van AEO certified bedrijven zijn gesealed en voorzien van TREC devises. Dit zijn vrij gecompliceerde aparaten dat alles van de containers bijhoud (locatie, beweging, helling, tempratuur, open door movement, etc.) In andere woorden, door deze aparaten kan zowel de klant als de doane er zeker van zijn dat dergelijke containers het land verlaten of dat ze niet geopend worden.

in tegenstelling tot het persbericht geldt dit (nog) niet voor import.


Twentsgeluk

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,987
Reactie #13 Gepost op: 10 februari 2009, 08:47:40
Politie lost grote zaken op dankzij kliklijn

HOEVELAKEN - Tips van burgers bij Meld Misdaad Anoniem hebben vorig jaar geleid tot het oplossen van een aantal grote zaken.
 
De politie pakte dankzij de kliklijn overvallers op, rekende mensenhandelaren in, loste een moordzaak en enkele verkrachtingen op. In totaal gaat het om 710 zaken waarvoor 1100 verdachten zijn opgepakt.

Dat blijkt uit de dinsdag gepubliceerde jaarcijfers van de onafhankelijke stichting M. die de Meld Misdaad Anoniem beheert.

Telefoontjes

Bij M., zoals de meldlijn kortweg heet, kwamen vorig jaar 76.600 telefoontjes binnen. In 13.700 gevallen stuurde M. de tip door naar politie en justitie.

In 2007 kreeg de meldlijn 80.000 telefoontjes waarvan er 22.850 naar politie en justitie werden doorgespeeld.

Brandstichtingen

Over hennepteelt en harddrugs kwamen bij M. de meeste tips binnen. Verder bellen anonieme tipgevers vaak over overvallen en brandstichtingen. Over die laatste misdaad ontving M. een kwart meer meldingen.

Politie en justitie konden dankzij de meldijn ernstige zaken oplossen, zoals de verkrachting van een 9-jarig meisje in Asperen en de moord op een 23-jarige vrouw in Ridderkerk in 2007.

Schijn Bedriegt

De speciale campagne tegen illegale prostitutie en mensenhandel 'Schijn Bedriegt' leverde 147 meldingen op, een kwart meer dan in 2007. De politie kon daardoor vijf zaken oplossen en acht mensen aanhouden.

www.nu.nl


Diamondback

 • is BHV-er/ EHBO-er. was HBT-er
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 8,380
 • Diamondback, verslaafd aan Colt en de brandweer!
Reactie #14 Gepost op: 12 februari 2009, 14:47:57
Raad van State geeft journalist gelijk

Vergunning vuurwapen is openbaar
door Coen Springelkamp

AMSTERDAM -  De politie is door de Raad van State verplicht om informatie over alle legale vuurwapens en hun eigenaren in Nederland openbaar te maken.

Aanleiding voor het besluit is een verzoek van een freelance journalist. De politie, die zich jarenlang fel heeft verzet tegen de openbaarmaking, is bang dat gevoelige informatie in verkeerde handen komt.

Jeroen Maarten Hanenbergh vroeg alle politiekorpsen om kopieën van door hen verstrekte wapenvergunningen. Hanenbergh beriep zich op de Wet openbaarheid van bestuur (WOB).

Op de vergunningen staat onder andere wie de eigenaar, met pasfoto, van een vuurwapen is, het merk, type en serienummer van het wapen. Het is vooralsnog onduidelijk wat Hanenbergh met de gegevens wil doen en wie zijn opdrachtgevers zijn. Op internet wordt hij in verband gebracht met de Spaanse terreurorganisatie ETA en omschreven als ETA-lobbyist, extreem linkse activist en antifascist.

Geheim

De Raad van State heeft nu bepaald dat wapenvergunningen in principe openbaar zijn. Hanenbergh krijgt echter niet alles, zo laat zijn juridisch adviseur Hans van Drunen weten. Zo blijven de personalia, pasfoto en adressen van de vergunninghouders en serienummers van de vuurwapens geheim. De geboortedatum en woonplaats van de verlofhouder zijn wel openbaar.

Inmiddels hebben de korpsen Flevoland, Gooi en Vechtstreek, Amsterdam-Amstelland, Zuid-Holland-Zuid, Zeeland en Limburg-Zuid de gevraagde gegevens verstrekt. De rest ligt dwars.

Jurist Van Drunen benadrukt overigens dat wapenbezitters niet hoeven te vrezen dat hun identiteit nu op straat ligt: "Alleen op basis van een geboortejaar en woonplaats is niet te herleiden wie thuis een wapen heeft liggen."

Hanenbergh vecht de beslissing serienummers geheim te houden aan, zo laat hij via Van Drunen weten. Volgens de jurist duiken deze serienummers immers ook al op in andere openbare stukken, zoals uitspraken van de rechter. Hanenberghs interesse in serienummers en personalia is niet verwonderlijk. Met een serienummer is de herkomst van een vuurwapen te herleiden en kunnen eigenaren die opduiken in strafdossiers aan de hand van hun geboortedatum worden achterhaald.

Jurist Van Drunen ontkent overigens iedere betrokkenheid van zijn cliënt bij de ETA. "De politie heeft dit ook tevergeefs aangevoerd tijdens de procedure. Het is gebaseerd op vage verhalen op internet", aldus Van Drunen. "Als ik de verhalen op internet moet geloven leeft Elvis Presley nog en hebben de gaskamers nooit bestaan."

Eerder vroeg Hanenbergh, na tussenkomst van de rechtbank in Zutphen, al met succes de handleiding op van het computerprogramma 'Verona', waarmee de politie alle legale wapenbezitters en hun vuurwapens registreert. De angst van de politie dat hackers makkelijk zouden kunnen inbreken in de politiesystemen, deelde de rechter niet.

Hanenbergh was niet bereikbaar voor commentaar.

bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/3232268/__Vergunning_vuurwapen_is_openbaar__.html?p=3,1

Hier komt herrie van.  >:(


Ron-Almere

 • Gast
Reactie #15 Gepost op: 13 februari 2009, 00:36:04

Hier komt herrie van.  >:(

Tja al was het alleen maar dat men het een wapenvergunning noemt ipv een verlof. Maar belagelijk dat dit openbare info is.


Twentsgeluk

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,987
Reactie #16 Gepost op: 24 februari 2009, 20:10:52
Drie aanhoudingen dankzij inzet foto-GSM

Rotterdam - De politie heeft dankzij de inzet van nieuwe technologie, foto-GSM, maandag 23 februari een verdachte van een bedreiging met een vuurwapen aangehouden. Dit heeft de politie dinsdag 24 februari bekendgemaakt.

Maandagmiddag rond twee uur kreeg de politie melding van een vechtpartij op de Tjalklaan. Dit was op een terrein van een benzinestation. Eén van de mannen die aan het vechten was, had een voorwerp getrokken dat leek op een vuurwapen en dreigde hiermee. De dader vluchtte te voet. Van deze verdachte waren camerabeelden gemaakt op het benzinestation.

Foto-gsm-project

Agenten bekeken direct deze filmbeelden, en maakten een foto van het beeld waarop de verdachte goed te zien was met het wapen. Dankzij het foto-gsm-project kon de foto met de verdachte erop direct worden doorgestuurd naar collega's.

Deze beelden zijn direct verspreid op de mobiele telefoons van agenten in de omgeving. De foto van de verdachte kwam daarmee te staan op de GSM's van tientallen politiemensen. De verspreide foto maakte het zoeken door agenten in de omgeving gerichter.

Agenten hielden de twee andere verdachten aan bij het benzinestation. Na drie kwartier kwam een man aangifte doen op het politiebureau Marconiplein. Hij verklaarde dat hij zojuist was bedreigd. De politiemensen herkenden de man echter van de foto op hun GSM en hielden hierop de man aan.

In totaal hebben politiemensen de drie mannen, een 26-jarige en een 28-jarige uit Eindhoven en een 33-jarige uit Rotterdam aangehouden en vastgezet op een politiebureau. Ze zijn in verzekering gesteld. De recherche stelt een nader onderzoek in.

http://www.blikopnieuws.nl/bericht/92677


Maxx

 • Senior GGP
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 3,615
Reactie #17 Gepost op: 7 maart 2009, 12:12:43
'Geen blanke politiebaas meer'

Een feest voor de benoeming van een nieuwe korpschef in Zuid-Holland is op het laatste moment afgeblazen, na een discussie over het feit dat het 'alweer een blanke man' is die plaats neemt in de politietop.

Voor de benoeming van Teun Visscher was al een schouwburg afgehuurd en een groot feest stond in de planning. Minister Ter Horst gaf echter op het laatste moment de verwachte goedkeuring niet waardoor het korps de boeking moest annuleren.


Zwart/wit

De politie en Ter horst liggen al langer met elkaar in de clinch, bij een bijeenkomst onlangs verklaarde diverse korpschefs openlijk dat Ter Horst dwarsligt en blijft zeuren over een garantie dat Vischer de láátste blanke man is die voorlopig in de top terecht komt. De volgende moet per se een kleurtje hebben of vrouw zijn. Of er nou betere kandidaten zijn of niet.

"De korpsbeheerders hebben met de minister afgesproken dat vijftig procent van de politietop vrouw of allochtoon wordt", zegt een woordvoerder van het ministerie. "Als nu een blanke mannelijke korpschef wordt benoemd, kan de volgende geen blanke man zijn."

http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2009/03/geen_blanke_politiebaas_meer.html


sylvester1986

 • Gast
Reactie #18 Gepost op: 7 maart 2009, 16:52:27
waar slaat dit op >:(?? Als een Blanke goed werk afleverd, dan is het toch geen probleem of heb ik het nu mis?
Ik heb er een hekel aan dat je als Blanke Nederlander moet wijken voor andere culturen. Niet discriminerend bedoel btw.
Je zet mensen aan de top die hun werk goed doen, of het nu een Surinamer is of Chinees of NLer.


Shave

 • Beroepsbrandweerman
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,355
Reactie #19 Gepost op: 10 maart 2009, 09:19:35
Voor heldendaden is geen plek meer
Door LUC VAN DEN OEVER

GROENE HART - Levens redden is niet de eerste taak van een politie-agent. En dat is knap moeilijk in situaties waarbij mensen in nood zijn.
 
Om de agenten te trainen zijn enkele scenario's bedacht waarin alle handelingen voorkomen. FOTO JACQUES ZORGMAN
 Bij grote incidenten moet de politie vooral oog hebben voor de directe omgeving, zodat hulpverleners er snel bij kunnen. Dit vereist training.

,,Dienders zijn doeners. Die willen erin vliegen. Daar schuilt ook het gevaar. Ze kunnen zichzelf, hun collega’s en anderen in gevaar brengen.’’

Krishna Taneja, plaatsvervangend districtschef Rijn- en Veenstreek, heeft de politie Hollands Midden met de opleiding ’taakcommandanten’ een primeur aangeleverd, die spoedig door andere korpsen wordt overgenomen.Op het verlaten bedrijfsterrein Omtzigt in Valkenburg trainde hij de afgelopen maand brigadiers van Hollands Midden in deze nieuwe afhandeling van grote incidenten. Brigadiers die de 24-uursdiensten bij de politie draaien zijn in negen van de tien gevallen als eerste op de plek van een ongeval en nemen daarbij vaak als eerste maatregelen. Daarin is voortaan een vast stramien bepaald. ,,De aard van de ramp maakt daarbij niet zoveel uit, het scenario blijft hetzelfde. Bij de vliegramp in Hoofddorp liepen 750 hulpverleners. Dan moeten er goede afspraken zijn.’’

Belangrijk zijn de eerste momenten na het incident, ook wel het gouden uur genoemd

.,,Agenten moeten niet eerst handelen en door elkaar gaan rennen, maar informatie verzamelen voor de collega’s, ambulance en brandweer die nog onderweg zijn. Zij moeten overzicht hebben en de omgeving in zich opnemen. Daarmee winnen zij tijd.’’

Ontruimen en evacueren van gevaarlijke plekken staat boven aan de lijst, gevolgd door het afzetten en afschermen van het gebied door bijvoorbeeld linten te spannen. Verkeer in de directe omgeving van een incident moet doorstromen, of worden omgeleid. Dan moet er oog zijn voor de openbare orde. Pottenkijkers mogen de hulpverlening niet belemmeren en moeten op een afstand worden gehouden. Ook een taak van de politie is het begeleiden van ambulances en brandweer naar de plaats van het incident. ,, Hoewel iedereen een tomtom heeft, weten ter plaatste bekende agenten net dat ene weggetje of dat erf dat betere toegang biedt.’’ Strafrechtelijk onderzoek is het zevende en laatste onderdeel van de werkzaamheden.

Om de agenten te trainen zijn enkele scenario’s bedacht waarin alle handelingen voorkomen. Zo werd een kettingbotsing in een tunnel nagebootst, waarbij giftige gassen waren vrijgekomen en ook dodelijke slachtoffers waren gevallen. Ondertussen bereikte de ochtendspits een hoogtepunt en bleek de plek des onheils moelijk bereikbaar.

,,Je agentenhart zegt dat je gelijk die tunnel in moet om mensen te redden. Dat moet dus niet. De seconden die je moet wachten op versterking gaan tergend langzaam’’, zegt brigadier Jelle na de oefening. Zijn collega Soner: ,,Vreemd om je afzijdig te moeten houden. Je gevoel zegt dat je een beetje buitenspel wordt gezet.’’ Johan vat de oefening samen: ,,Terwijl iedereen aan je staat te trekken, moet je eerst voor en veilige werkomgeving zorgen. Denk aan het Hemeltje in Volendam. Daar stonden geparkeerde auto’s de hulpdiensten in de weg.’’

Ook aanwezig is brandweerman Lubbert Klaassen. ,,Bij grote zaken werken politie en brandweer al veel samen. Hier kunnen we leren van elkaar.’’ Bij de oefening in de tunnel mocht hij als eerste naar binnen. Taneja legt uit: ,,Het is eigenlijk heel simpel. Agenten hebben niets te zoeken bij een gaslek.’’

In de praktijk gaat het vaak anders, weet Klaassen ook. ,,De politie heeft de naam om inritten te blokkeren en hun auto voor de deur te zetten.’’ Taneja bevestigt: ,,Het imago van de politie is dat ze heel chaotisch werkt. Dat moet hiermee tot het verleden behoren. De ruimte voor heldendaden wordt met deze benadering misschien kleiner. Voor agenten geldt: accepteer de chaos die je aantreft. Het publiek eist dat je gelijk in het water duikt. Die situatie moet je afwegen.’’

http://www.ad.nl/groenehart/3058554/Voor_heldendaden_is_geen_plek_meer.html