Algemeen politie nieuws

Auteur Topic: Algemeen politie nieuws  (gelezen 714009 keer)

0 gebruikers (en 3 gasten bekijken dit topic.

Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2090 Gepost op: 30 januari 2015, 11:02:36
Schadevergoedingen agenten niet belast

http://www.rechtspraak.nl/Organisatie/Hoge-Raad/Nieuws/Pages/Schadevergoedingen-agenten-niet-belast.aspx
Den Haag , 30-1-2015

Politieagenten die het slachtoffer zijn van geweld tijdens het werk, hoeven geen loonbelasting te betalen over vergoedingen die ze krijgen voor immateriële schade. Dat heeft de Hoge Raad vandaag geoordeeld.
Doordat de werkgever de vorderingen tot schadevergoeding van agenten overneemt, krijgen agenten het volledige bedrag van hun vordering vergoed. Die vergoeding is aanzienlijk hoger dan wat er over zou blijven wanneer ze de vordering zelf zouden innen. De belastingdienst zag dit verschil als inkomen waarover agenten loonbelasting zouden moeten betalen. De Hoge Raad ziet dat anders. Door de vorderingen van agenten over te nemen zorgt de werkgever ervoor dat politieagenten onbelemmerd hun werk kunnen doen. Dat komt de publieke dienstverlening ten goede. De vergoeding is daardoor naar algemene maatschappelijke opvattingen geen beloningsvoordeel voor de politieagenten, en daarmee geen loon. Ze hoeven daarover dus geen loonbelasting te betalen.

Uitspraken: ECLI:NL:HR:2015:141
Samen sterk in de hulpverlening!


Red

  • HAP Eenheid Amsterdam
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 5,255
Reactie #2091 Gepost op: 1 februari 2015, 18:09:18
Op jacht naar cocaïne in 11 miljoen Rotterdamse containers

De jacht op cocaïne lijkt zo zinloos. "Het is zoeken naar een speld in een hooiberg", zegt de douane in Rotterdam zelf. Een speld in de 11 miljoen containers die jaarlijks de haven in Rotterdam passeren.

Nieuwsuur volgde het afgelopen jaar het werk van het zogenoemde HARC-team in Rotterdam: Het Hit en Run Container-team, een samenwerking van douane, de zeehavenpolitie, de FIOD en justitie.

Jongste cijfers
In 2013 deed het Rotterdamse HARC-team een recordvangst. Over het hele jaar werd bijna 10.000 kilo cocaïne gevonden in containers en zeeschepen.
Meer bij de bron.
Success is born out of arrogance, but greatness comes from humility.


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2092 Gepost op: 3 februari 2015, 00:01:31
Samen sterk in de hulpverlening!


moppersmurf

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,460
  • uit respect!
    • Asterix' returns for Charlie
Reactie #2093 Gepost op: 3 februari 2015, 20:27:43
Citaat van: Red link=msg=1327152 date=1422580340
Ik heb geen idee wat je allemaal zegt, maar ik ben het op voorhand al met je eens.

Ik ook niet, het kwam eruit tijdens een toilet bezoek  :o. Maar volgens mij is de strekking: je krijgt meer geld en bonussen als je een ander een oor aan weet te naaien en/ of laat opdraaien voor jouw falen dan wanneer je braaf je werk doet.  e050
in het kader van censuur mag ik niet zeggen wat ik denk, dus vat ik het samen; de wereld is groter dan die ene m2 die jij inneemt, denk daar ook eens


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2094 Gepost op: 4 februari 2015, 17:08:31
Politie brengt grote klap toe aan crimineel netwerk

http://www.politie.nl/nieuws/2015/februari/3/politie-brengt-grote-klap-toe-aan-crimineel-netwerk.html
Laatste update: 03-02-2015 | 07:51

Tiel, Ede, Gouda, Den Haag, Rotterdam - De politie in Oost-Nederland heeft dinsdag 3 februari, in samenwerking met het Openbaar Ministerie, een crimineel netwerk opgerold. Tijdens een speciale actiedag zijn doorzoekingen gedaan in woningen en bedrijven in Tiel, Ede, Gouda, Rotterdam en Den Haag. Er zijn 5 aanhoudingen verricht. De verdachten worden verdacht van deelneming aan een criminele organisatie, inbraken, witwassen en hennepteelt.

Eén van de aangehouden personen is een 23–jarige man uit Tiel. Deze man wordt gezien als de hoofdverdachte. Verder werden een 32- en 21-jarige man uit Ede aangehouden. Daarnaast bleek in een woning in Tiel een man (leeftijd nog onbekend) te verblijven die gesignaleerd stond, ook hij is aangehouden. Ook is een 26-jarige man uit Tiel aangehouden wegens wapens- en drugsbezit. De politie verwacht de komende tijd nog meer aanhoudingen te verrichten. Gedurende het onderzoek werd duidelijk dat er relaties waren tussen de groep verdachten in Tiel en Ede. De actie brengt een klap toe aan het criminele netwerk in Tiel en Ede en aan degenen die hen hielpen. Tijdens het onderzoek werd duidelijk wie zich bezig hielden met criminele activiteiten, maar ook werd goed duidelijk hoe de organisatie in elkaar zat.

Misdaad loont niet!
Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Daarom heeft de politie naast de aanhoudingen ook diverse goederen van de verdachten in beslag genomen. Zo zijn er in het onderzoek onder meer auto’s en telefoons in beslag genomen. Ook doen de politie en het OM onderzoek naar criminele winsten in Marokko. Hiermee willen politie en OM criminelen laten voelen dat misdaad niet loont en dat daarbij ook buiten de landsgrenzen wordt gekeken.

Samenwerking
In de aanpak van deze criminele groepen werd samengewerkt met ketenpartners zoals de gemeente Ede en Tiel en het Openbaar Ministerie. Daarnaast hebben rechercheteams in Ede en Tiel de krachten gebundeld. Zo werd niet alleen zicht verkregen op de uitvoerders van criminele activiteiten maar ook op tipgevers en facilitators. Met deze actie hopen politie en OM ook anderen te ontmoedigen eenzelfde pad te kiezen.

Er werden voor deze actie ruim honderd man ingezet omdat op diverse plaatsen doorzoekingen werden gedaan en verdachten moesten worden aangehouden. Bij de doorzoekingen werd de politie ondersteund door een speciale eenheid van de Landelijke Eenheid die kan zoeken naar verborgen ruimtes.



https://www.youtube.com/watch?v=xeLHmZjbX0Y

https://www.youtube.com/watch?v=Xyf7zrxuBjw
TVGelderland
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2095 Gepost op: 4 februari 2015, 19:44:15
Citaat van: Live link=msg=1324533 date=1421772672
OM eist in hoger beroep 10 jaar cel voor onder andere poging doodslag op lid arrestatieteam

https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@87819/eist-hoger-beroep-10/

Zes jaar cel voor poging doodslag op politieman in Tilburg

http://www.rechtspraak.nl/Organisatie/Gerechtshoven/s-Hertogenbosch/Nieuws/Pages/Zes-jaar-cel-voor-poging-doodslag-op-politieman.aspx
's-Hertogenbosch , 3-2-2015

In hoger beroep is een 47-jarige man veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor het schieten op een politieman en voor illegaal wapenbezit.

Inval
Het arrestatieteam Zuid-Nederland viel op 30 november 2012 het huis van de man in Tilburg binnen. Dit omdat hij een week eerder met een wapen een vrouw zou hebben bedreigd. Het zou gaan om een drugsruzie. Toen de man lawaai hoorde is hij uit bed gestapt, heeft een doorgeladen wapen gepakt, zijn slaapkamerdeur geopend, en heeft hij van korte afstand op de politieman geschoten die als eerste boven was. De kogel kwam, net in de rand van zijn kogelwerende vest terecht, waardoor de politieman een gekneusd sleutelbeen opliep.
Per ongeluk

De man beweert dat hij na het openen van de slaapkamerdeur een fel licht in zijn ogen kreeg. Hij zou zijn rechterarm omhoog hebben gedaan, om zijn ogen te beschermen en door die beweging is het pistool per ongeluk afgegaan. Uit de verklaringen van de leden van het arrestatieteam, een reconstructie en resultaten van een onderzoek van het NFI aan het wapen concludeert het hof dat het geen ongeluk was. De man heeft bewust geschoten op de politieman met de bedoeling hem te doden.

Putatief noodweer
De verdediging voert verder aan dat er sprake zou zijn van putatief noodweer; de man zou in de, achteraf onjuiste, veronderstelling zijn geweest dat er inbrekers of overvallers in de woning waren, waartegen hij zichzelf en zijn gezin zou moeten beschermen. Ook dat verweer verwerpt het hof. Bij het forceren van de deur en ook bovenaan de trap heeft het arrestatieteam herhaaldelijk en luid “politie” geroepen. Dit moet de man gehoord hebben en geweten hebben dat er geen inbrekers waren.

Poging doodslag
Bij het opleggen van de straf heeft het hof het de man zwaar aangerekend dat hij bewust en op korte afstand heeft geschoten op een politieagent. Het had niet veel gescheeld of de agent was dodelijk getroffen. Het schietincident heeft een grote impact op de agent gehad en hij heeft besloten zijn werkzaamheden als lid van het arrestatieteam neer te leggen. Ook heeft het hof er strafverzwarend rekening mee gehouden dat de man in het illegale bezit van een pistool was.

Vrijspraak van bedreiging
Het hof komt niet tot zeven jaar gevangenisstraf die de rechtbank Zeeland-West-Brabant op 28 november 2013 oplegde. Dit komt onder meer omdat het hof de man, wegens gebrek aan bewijs, vrijspreekt van de eerdere bedreiging met een wapen van een vrouw.

Uitspraken: ECLI:NL:GHSHE:2015:291
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2096 Gepost op: 6 februari 2015, 15:31:14
ENQUÊTE FUNCTIONEREN POLITIE
Beste politieagent,

Toegenomen terreurdreiging, een lopende reorganisatie en het sluiten van politieposten. Er komt veel op de politie af. Wij zijn benieuwd welk effect dit heeft op uw werk en wat wij er aan kunnen doen om u uw werk goed te kunnen laten doen. Mogen we daarom enkele minuten van uw tijd om u daar enkel vragen over te stellen?

Met vriendelijke groeten,

Nine Kooiman
SP Tweede Kamerlid

Er zijn 36 vragen in deze enquête.
https://vragen.sp.nl/index.php/survey/index/sid/987551/newtest/Y/lang/nl

Nine Kooiman @NineKooiman
SP Tweede Kamerlid woordvoerder Justitie & Veiligheid
Utrecht sp.nl/ninekooiman


Welke agenten hebben nog meer te horen gekregen dat zij mijn enquête niet mochten invullen? Graag DM, info blijft vertrouwelijk!
3:21 PM - 6 Feb 2015
Samen sterk in de hulpverlening!


Shire

  • Verkeersleider / OvD-OV in Rotjeknor.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 828
  • Back to the sixties.
Reactie #2097 Gepost op: 6 februari 2015, 15:59:42
Agent aangevallen in metro; man aangehouden

http://www.politie.nl/nieuws/2015/februari/6/07-agent-aangevallen-in-metro-man-aangehouden.html

Rotterdam - Een 34-jarige politieagent is lichtgewond geraakt nadat hij in de metro werd aangevallen door een man met een mes.
Door adequaat op te treden is de verdachte direct aangehouden.

De politieagent reed in de nacht van donderdag op vrijdag rond half 1 met de metro naar huis. Hij droeg op dat moment zijn uniform.
Bij metrostation Zuidplein werd er vanuit het niets een mes op zijn keel gezet. De agent twijfelde geen moment. Hij weerde zich af en pakte de arm van de man.
Er ontstond een worsteling. Omstanders schoten de agent te hulp. Met drie man sterk werd de 44-jarige Rotterdammer naar de grond gewerkt en geboeid.

Naar politiebureau
De agent wist zijn collega's te waarschuwen.  Deze arriveerden korte tijd later. De 44-jarige Rotterdamse verdachte is naar een politiebureau gebracht.
Hier werd duidelijk dat hij flink onder invloed van drank was. Verder gaf hij aan 'verward en gestrest' te zijn. Hij is ingesloten in afwachting van het verdere onderzoek.

Bedankt!
De agent liep afweerverwondingen op aan zijn handen.
Speciale dank gaat uit naar de omstanders die geen moment twijfelden en de agent te hulp schoten. Zij worden in het zonnetje gezet.
De hele dag met metro-treinen spelen en nog betaald krijgen ook ! Soms buiten spelen als OvD-OV


zwelgje

  • Burger met bijzondere interesse in wetgeving en organisatie structuren
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,077
Reactie #2098 Gepost op: 6 februari 2015, 16:14:10

Vier Nederlandse steden willen een door de Amsterdamse politie gebouwd computermodel gaan testen waarmee criminaliteitspatronen in kaart gebracht kunnen worden. Het Criminaliteits Anticipatie Systeem wordt al gebruikt in de hoofdstad.

Het CAS-systeem, dat is ontwikkeld door de Amsterdamse politie en onderzoekers van de VU Amsterdam, is voorzien van algoritmen die informatie analyseren op basis van ingevoerde statistische gegevens en dataminingsmethoden. CAS kan gegevens over bijvoorbeeld woninginbraken op een kaart projecteren, waardoor de politie inzicht kan krijgen in welke delen van de stad relatief veel inbraken plaatsvinden.

Meer bij de bron (tweakers), met een link naar een beschrijving van het CAS-systeem.
Ook in diverse andere landen wordt met vergelijkbare systemen geëxperimenteerd, of zijn ze al volledig in gebruik.
Als je niet veel onthoudt, kan je ook niet veel vergeten


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2099 Gepost op: 6 februari 2015, 23:54:46
Citaat van: Live link=msg=1328486 date=1423066111
Politie brengt grote klap toe aan crimineel netwerk

Verdachten crimineel netwerk voorgeleid

https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@88118/verdachten-crimineel/
6 februari 2015 - Arrondissementsparket Oost-Nederland

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland vraagt vandaag voor vijf verdachten verlenging van de voorlopige hechtenis bij de rechter-commissaris van de rechtbank Gelderland. Het gaat om mannen uit Tiel en Ede tussen de 21 en 44 jaar oud. Zij werden afgelopen dinsdag tijdens een speciale actiedag aangehouden.

Alle vijf worden verdacht van deelneming aan een criminele organisatie. Daarnaast worden sommigen ook verdacht van witwassen, het plegen van woninginbraken, bezit van een grote hoeveelheid hennep, valsheid in geschrifte en diefstal van een waardevolle auto.

Tijdens een speciale actiedag op 3 februari zijn invallen gedaan op tien locaties in de gemeenten Tiel, Ede, Den Haag, Gouda en Rotterdam. Daarbij is beslag gelegd op diverse goederen zoals contante geldbedragen, voertuigen, verboden wapens en munitie, verdovende middelen en verstoringsapparatuur. Gelijktijdig met deze actie in Nederland verrichte een politieteam onder leiding van de officier van justitie ook onderzoek in Marokko naar vermogensbestanddelen en onroerend goed.

Misdaad loont niet!
Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Daarom richt het Openbaar Ministerie zich in de aanpak van criminele netwerken ook op het afpakken en afnemen van statusverhogende goederen en criminele verdiensten. Als het nodig is, wordt daarbij ook voorbij de landsgrenzen gekeken.

Samenwerking
In de aanpak van deze criminele groepen werkt het Openbaar Ministerie samen met ketenpartners zoals de gemeente Ede en Tiel, de politie, de FIOD en de belastingdienst. Daarnaast is in dit onderzoek een intensieve samenwerking tot stand gekomen met de Marokkaanse nationale politie. Dankzij die goede internationale samenwerking konden in Marokko twee woningen worden getraceerd en direct in beslag genomen.

Het onderzoek wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Samen sterk in de hulpverlening!