Algemeen politie nieuws

Auteur Topic: Algemeen politie nieuws  (gelezen 501112 keer)

0 gebruikers (en 2 gasten bekijken dit topic.

Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Samen sterk in de hulpverlening!


Thor

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 7,218
 • Wat de eb neemt brengt de vloed terug.
Reactie #2391 Gepost op: 4 juni 2018, 11:19:46
Politie Nieuwpoort dumpt afval in tuinen van overlastgevende jongeren


De politie heeft zwerfafval gedumpt in de voortuinen van jongeren in Nieuwpoort. Volgens de politie zorgt hangjeugd in de Zuid-Hollandse gemeente al lange tijd voor veel ergernis, omdat niemand de troep opruimt die achterblijft na het samenkomen van de jongeren.  

Omdat in het donker moeilijk vast te stellen is wie troep achterlaat, besloot de politie een alternatieve sanctie te bedenken. "We brengen terug wat 'vergeten' is", aldus de politie.

Agenten deden het afval in een vuilniszak en gooiden dit in een paar tuinen van de 'harde kern' van de overlastgevers.

Een van de jongeren lag te slapen in zijn auto. Bij hem werd troep onder de ruitenwissers van zijn voertuig gedaan. "Wellicht dat het kwartje vroeg of laat valt'', aldus de politie.

De politie sluit niet uit deze actie te herhalen. De jongeren die dit keer uit de wind gehouden zijn, "zijn volgende keer aan de beurt".

https://www.nu.nl/algemeen/5296121/politie-nieuwpoort-dumpt-afval-in-tuinen-van-overlastgevende-jongeren.html


Thor

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 7,218
 • Wat de eb neemt brengt de vloed terug.
Reactie #2392 Gepost op: 8 juni 2018, 11:32:32
Brussel vraagt miljardeninvestering in douanesamenwerking


EU-commissaris Pierre Moscovici (belastingen en douane) vraagt EU-landen komende jaren 950 miljoen euro te steken in programma’s om de samenwerking te verbeteren. Moscovici wil dat douanediensten in de Europese Unie meer en beter samenwerken om sneller gevaarlijke en nagemaakte spullen op te sporen.

Vorig jaar werden 2,7 miljoen wapens en 188.000 explosieven onderschept. De Europese Commissie denkt dat die stroom foute goederen verminderd kan worden als autoriteiten efficiënter informatie uitwisselen.

https://www.nu.nl/economie/5303912/brussel-vraagt-miljardeninvestering-in-douanesamenwerking.html


Thor

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 7,218
 • Wat de eb neemt brengt de vloed terug.
Reactie #2393 Gepost op: 8 juni 2018, 16:49:18
Kabinet: geen vuurwerkverbod vanwege 'gewaardeerde tradities'


Het kabinet legt de belangrijkste aanbeveling van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen, naast zich neer.

Hoewel ook politie en medisch specialisten voor een verbod zijn, negeert het kabinet die wens, omdat het afsteken van vuurwerk "een gewaardeerde traditie is" waar "de goeden niet onder de kwaden" moeten lijden, zei vicepremier Hugo de Jonge (CDA) vrijdag na afloop van de ministerraad. "Het verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen nemen we niet over."

De Jonge zei dat het kabinet een afweging van verschillende belangen heeft moeten maken. De vicepremier dacht hardop na over hoe "de kranten er bol van zouden staan" als het tot een verbod zou komen.

Op de vraag of het kabinet zijn oren naar de vuurwerkbranche heeft laten hangen, antwoordde De Jonge ontkennend.

Korpschef Erik Akerboom sprak eerder van "een ernstige bedreiging" voor agenten, andere hulpverleners en het publiek.

Daarnaast leidt het gebruik van knalvuurwerk en vuurpijlen ieder jaar ook tot miljoenen euro's aan schade.

https://www.nu.nl/politiek/5304446/kabinet-geen-vuurwerkverbod-vanwege-gewaardeerde-tradities.htmlenrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,361
 • Openbare Orde en Veiligheid
Reactie #2394 Gepost op: 8 juni 2018, 17:29:52
Kabinet: geen vuurwerkverbod vanwege 'gewaardeerde tradities'

Het kabinet legt de belangrijkste aanbeveling van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen, naast zich neer.


Meer hier over in onderstaande video vanaf 01:40 tot en met 14:03


In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


guest16442

 • Gast
Reactie #2395 Gepost op: 23 juli 2018, 09:48:41
Citaat
Nederland, België en Luxemburg tekenen vandaag in Brussel een verdrag dat de samenwerking tussen de politiediensten in de drie landen moet verbeteren. Zo gaan ze meer informatie uitwisselen en moeten grensoverschrijdende achtervolgingen eenvoudiger worden.

Voortaan kan de politie rechtstreeks in de politieregisters van de twee andere andere landen kijken, waardoor het aantal rechtshulpverzoeken daalt en de werklast vermindert. Ook kunnen politiediensten onder strikte voorwaarden elkaars centrale overheidsregisters raadplegen, zoals de Basisregistratie Personen.

[...]

Bron: NOS.nl
Interessant. Gaat dit inhouden dat, wanneer we een Belgisch kenteken door het systeem halen, we ook alle registraties (zoals wij die in BVH invoeren) van de Belgische collega's kunnen inzien? Zou een zeer interessante ontwikkeling zijn.

Tevens een voorbode voor op EU-niveau?


DiNozzo

 • Landelijke Eenheid dienst Infrastructuur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,893
Reactie #2396 Gepost op: 23 juli 2018, 19:58:04
Dit zal wel voorbehouden zijn aan informatie-ambtenaren.


silque

 • Sheepdog
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 3,836
Reactie #2397 Gepost op: 2 augustus 2018, 11:10:00
Dronken automobilist gaat er met politieauto vandoor
Hoek - Woensdagavond is in de buurt van de N61 een dronken man er met een politieauto vandoor gegaan. De auto werd even later op de Hoekseweg teruggevonden. De man en zijn passagier werden aangehouden.

Het incident gebeurde rond 21.30 uur. Het operationeel centrum kreeg een melding dat een bestuurder asociaal met een auto op een recreatiepark aan de Middenweg reed. Agenten gingen hierop af en zagen dit voertuig met twee inzittenden over de N61 rijden. De auto werd stilgezet en gecontroleerd. Door een ademtest bleek dat de bestuurder waarschijnlijk dronken was. De agenten besloten hem voor verder onderzoek mee te nemen naar het politiebureau in Terneuzen. De man (27) uit het Litouwse Kaunus moest op de achterbank van de politieauto gaan zitten.

Overleggen
Terwijl de man net zat, kwamen er twee mannen naar de agenten. Ze vertelden dat zij het asociale rijgedrag hadden gezien en dat een medewerker van het recreatiepark was geslagen. Dit gevaarlijke rijgedrag was gepleegd door de man, die op dat moment nog als passagier in de auto zat. Terwijl de agenten de zaak aan het bespreken waren, reed de politieauto plotseling weg. De man uit Kaunus was naar voren gekropen en had kans gezien om de politieauto te starten. Hij reed weg richting Terneuzen.

Zoektocht
Onmiddellijk werd het operationeel centrum van de politie ingelicht. Zij konden de gestolen politieauto op het scherm volgen. Andere eenheden werden geïnformeerd. De auto reed naar de Hoekseweg en stopte plotseling. Het bleek dat de man een weiland was ingerend. Agenten, geassisteerd door een politiehond, gingen op zoek en troffen hem op het erf van een boerderij aan. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht.

Aangifte mishandeling
Op het politiebureau werd een ademanalyse afgenomen. Het resultaat was 295 ug/l. Tevens werd door een medewerker van het recreatiepark aangifte van mishandeling gedaan. De man uit Kaunus werd voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht en ingesloten. Hij wordt donderdag verhoord.

Asociale rijgedrag
Ook de passagier, die nog in de auto zat, werd aangehouden. Deze 33-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats wordt verdacht van het asociale rijgedrag op het park en het rijden onder invloed. Het resultaat van de ademtest was een F-indicatie (> 570 ug/l). Ook deze man werd voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht en ingesloten. Hij wordt donderdag verhoord.

Berging
De linker banden van de politieauto waren kapot. Het voertuig werd door een bergingsbedrijf weggetakeld.

Bron: Politie.nl
Uitspraken op dit forum zijn op persoonlijke titel.


Thor

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 7,218
 • Wat de eb neemt brengt de vloed terug.
Reactie #2398 Gepost op: 9 augustus 2018, 09:18:53
Inwoner Ommen schrikt van olifant in tuin

Een inwoner van Ommen (Overijssel) wist gistermiddag niet wat hij zag. In zijn tuin stond een olifant die zich te goed deed aan de peren uit zijn perenboom. De man belde de politie en zwoer dat hij geen grap uithaalde.

Politie Ommen


11 uur ·
...

OLIFANT LOOPT DOOR TUIN IN OMMEN

Vanmiddag kregen wij een nogal opzienbarende melding van onze meldkamer. Volgens de meldkamer zou er een olifant door de tuin van de melder lopen en ook al aan het eten zijn van zijn perenboom. De melder gaf desgevraagd aan dat het geen grapje betrof..

Onderweg naar het adres van de melder –in het buitengebied van Ommen- vroegen wij ons al af hoe wij in hemelsnaam een olifant zouden moeten vangen. Dit was voor ons ook de eerste keer. Na enige minuten kwamen wij ter plaatse bij de woning van de melder en zagen wij meteen al grote bulten ontlasting op de oprit liggen. We zagen direct dat deze ontlasting daadwerkelijk wel eens afkomstig van een olifant kon zijn.

Bij de woning troffen wij de behoorlijk geschrokken bewoners, die ons vertelden dat de eigenaar van de olifant het beest zojuist had opgehaald en was vertrokken via een bospad.
 Nadat wij dit bospad enkele honderden meters hadden gevolgd, troffen wij inderdaad de olifant aan, inclusief zijn eigenaar.

Het bleek dat de eigenaar een circusmedewerker was, die dagelijks enkele keren met de olifant ging wandelen in het bos. Op een onbewaakt moment, zag de olifant kans om een tuin in te lopen. Volgens de eigenaar doet het dier dit normaal gesproken nooit. De olifant hoorde bij een circus, welke deze dagen op een camping in de omgeving is neergestreken.

De eigenaar van het dier baalde stevig van het incident en is vervolgens samen met ons teruggegaan naar de geschrokken bewoners. Hier heeft de eigenaar de ontlasting op de oprit en in de tuin opgeruimd en de bewoners financieel gecompenseerd voor de geleden schade.
 Als klap op de vuurpijl mochten wij als Politie ook nog even met de ‘boosdoener’ op de foto. Hier hebben wij meteen gebruik van gemaakt, alleen al om te voorkomen dat niemand ons gelooft

https://www.rtlnieuws.nl/nederland/inwoner-ommen-schrikt-van-olifant-in-tuin


DiNozzo

 • Landelijke Eenheid dienst Infrastructuur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,893
Reactie #2399 Gepost op: 9 augustus 2018, 11:38:27
Ongeveer 8 jaar geleden een soortgelijke melding gehad. Die was weg gelopen bij het lokale circus. Enorm gelachen!