Algemeen politie nieuws

Auteur Topic: Algemeen politie nieuws  (gelezen 487612 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Brandpreventist

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 18,994
Reactie #30 Gepost op: 7 mei 2009, 13:04:48
http://www.telegraaf.nl/buitenland/3867480/__Politie_krijgt_kogelvrije_tulbanden__.html

Politie krijgt kogelvrije tulbanden

AMSTERDAM -  Sikh politiemannen in Groot-Brittannië krijgen binnenkort een kogelvrije tulband. De politie heeft wetenschappers de opdracht gegeven een kogelwerend hoofddeksel te maken voor de 2000 dienders die in het Sikhisme geloven.

"Sikh politiemannen kunnen geen helm dragen omdat zij hun tulband om religieuze redenen niet mogen verwijderen", zegt agent Gian Singh Chahal.

Een Sikh diende vorig jaar een klacht in wegens discriminatie, nadat er geen oplossing werd gevonden voor een beschermend hoofddeksel. Anderhalf jaar onderzoek in Groot-Brittannië everde niets op. Binnenkort kunnen de Sikhs dus met een gerust hart hun werk doen...


Dinges

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,168
Reactie #31 Gepost op: 7 mei 2009, 13:09:55
http://www.telegraaf.nl/buitenland/3867480/__Politie_krijgt_kogelvrije_tulbanden__.html

Politie krijgt kogelvrije tulbanden

Jeuj..nu nog hoofddoekjes, keppeltjes, burqua's.. TNO krijgt het er maar druk mee.  ::)


Brandpreventist

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 18,994
Reactie #32 Gepost op: 7 mei 2009, 23:52:17
http://www.telegraaf.nl/binnenland/3871665/__Geen_bon_voor_Van_Vollenhoven__.html?p=3,2

do 07 mei 2009, 21:08 | lees voor
Geen bon voor Van Vollenhoven

AMSTERDAM -  VIDEO Terwijl de gemiddelde automobilist zich blauw betaalt aan de torenhoge parkeertarieven in Amsterdam Oud-Zuid, ontkwam Pieter van Vollenhoven donderdagmiddag op het nippertje aan een parkeerbon in het chique Zuid.

Van Vollenhoven had zijn auto zonder parkeerkaartje voor de exclusieve herenmodezaak Oger in de luxe P.C. Hooftstraat in de hoofdstad geparkeerd. Even later liepen parkeerwachters voorbij. Op het moment dat deze een bon wilden uitdraaien, kwamen de beveiligers van Van Vollenhoven naar buiten.

Op een filmpje van de Amsterdamse website AT5 http://www.at5.nl/artikelen/16395/van-vollenhoven-ontkomt-aan-bekeuring is te zien hoe de beveiligers de parkeerwachters weten om te praten, waarop de parkeerwachters met de hand over het hart strijken en doorlopen.


skippy02

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 3,541
 • Scanman Jan
Reactie #33 Gepost op: 7 mei 2009, 23:59:21
Denkt men nu echt dat Mr. P. van Vollenhoven zelf in zijn auto rijdt?
Het was dan misschien de auto van hem maar ik denk dat hij een chauffeur heeft en is dit dan niet diegene die verantwoordelijk is voor een parkeerkaartje?
Dus in mijn ogen echt op z'n telegraafs... wijzen met je vingertje en niet het hele verhaal schrijven.
Scannerluisteraar in hart en nieren en verslaafd aan nieuws.


Brandpreventist

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 18,994
Reactie #34 Gepost op: 12 mei 2009, 22:54:12
http://www.ad.nl/rotterdam/stad/3212531/rsquoMenukaartrsquo_in_de_strijd_tegen_rovers.html

dinsdag 12 mei 2009
’Menukaart’ in de strijd tegen rovers
Door TOBIAS DEN HARTOG

ROTTERDAM - De Rotterdamse politie maakt een ‘menukaart’ in de strijd tegen roofovervallers. De opgepakte rovers worden na verhoor ingedeeld in vier categorieën: meelopers, doorgroeiers, routiniers of overlevers.

Vervolgens pakken politie, justitie en hulpverleners de ‘menukaart’ erbij. ,,Hierop staat een scala aan maatregelen om hun criminele carrière te knakken,’’ zegt Piet Melsen, portefeuillehouder Opsporing. ,,Van relatief lichte straffen tot schuldsaneringen en van maximale straffen tot afkickhulp. Wat van toepassing is op dat soort rovers, laten we op hen los.’’ De aanpak is een primeur in Nederland.

Overvallers worden soms ‘niet efficiënt’ aangepakt, zegt Melsen. ,,Voor een meelopertje is alleen een celstraf zinloos. Die moet loskomen van zijn criminele vriendjes, dan zien we hem niet terug.’’


Van de categorieën staan de meelopers op de eerste trede, zo’n 15 procent van de gepakte rovers. Zij zijn jong en onbekend bij de hulpverlening of politie. De tweede groep, een kwart van alle rovers, wordt ‘doorgroeiers’ genoemd. Zij zijn al in aanraking geweest met de politie, vooral voor diefstallen en geweld. De grootste groep, de routiniers, bestaat uit ‘beroepscriminelen’.

Zij moeten maximale straffen krijgen en strakke hulpverlening. Tot slot zijn er de ‘overlevers’, veelal verslaafde daders die een forse celstraf moeten krijgen en hulp bij het afkicken. Melsen: ,,We zien overvallers uit het verleden terug dus een op maat gesneden aanpak is nodig. Het aantal overvallen schommelt nog te veel.’’

Tot en met april dit jaar werden in de Rotterdamse regio 156 overvallen gepleegd.


Brandpreventist

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 18,994
Reactie #35 Gepost op: 15 mei 2009, 23:07:37
http://www.ad.nl/rotterdam/stad/3224208/Gered_dankzij_twee_stroomstoten.html

Gered dankzij twee stroomstoten

ROTTERDAM - Het gaf hem een ‘onoverwinnelijk’ gevoel toen na twee stroomstoten met de nieuwe defibrillator het hart van een 48-jarige Maassluizer weer begon te kloppen.

Pas een kleine week reed agent Willem van Ravens rond met het apparaat in zijn politiebusje, toen het zijn nut al bewees. „Ik ben er van overtuigd dat het nog veel vaker mensen zal redden.’’

Sinds begin mei zijn de eerste van de vijftig politiebusjes van de directe hulpverlening, die na 112-meldingen rijdt, uitgerust met de automatische externe defibriallatoren (aed) om bij hartstilstand te helpen. Omdat dan elke minuut telt en agenten vaak als snelste ter plekke zijn.


In een cursus leerde Willem van Ravens het apparaat te gebruiken. ,,Het is heel eenvoudig. De aed vertelt exact wat je moet doen. Wanneer je het lichaam moet loslaten en wanneer je de stroomstoot kunt geven.’’ Eenmaal thuis bleef de vraag door zijn hoofd spoken of de man zijn hartstilstand écht had overleefd. ,,Uiteindelijk heb ik zelf gebeld. Hij leefde nog.’’

Ooit was de discussie of agenten wel medisch werk moesten doen. Het was immers niet de hoofdtaak van de politie. ,,Wij helpen in noodsituaties. Dus ook als iemand gereanimeerd moet worden,’’ zegt El Hassane Messaoudi, hoofd van de 112-wagens in het district Waterweg- Noord.


De hele Volkswagen Transporter is uitgerust om bij nood te hulp te schieten. Op ingenieuze wijze heeft alles dat een agent ook maar nodig zou kunnen hebben een plek gekregen.

Zo ligt de verrekijker voorin om van een afstandje te kunnen kijken of er nog een overvaller in het pand is. ,,De meldkamer probeert telefonisch contact te krijgen, wij kijken. Om te voorkomen dat de overvaller het personeel gijzelt als we zomaar binnenstappen.’’


Willem van Ravens: „Ik rij al tien jaar op de noodhulp. Het is het leukste werk dat er is. Je moet altijd overal als eerste op af, of het nu ongelukken of inbraken zijn. Dat doe ik het liefst: mensen helpen en boeven vangen.’’


Jerommeke

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 17,683
 • Blauwe Motormuis
Reactie #36 Gepost op: 15 mei 2009, 23:57:26
Het ''mooie'' is dat er dus al regio's jaren rondrijden met de AED's en dat ze daar hun nut dus al ruim bewezen hebben. Erg jammer dat de minister het toendertijd niet nodig vond om het in heel Nederland in te voeren .... Nu blijkt dus (wederom) dat het wél nut heeft  ;)
GEBRUIK MIJN FOTO'S NIET ZONDER TOESTEMMING ! !


Hammie

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 642
 • Avatar by Sylvester
Reactie #37 Gepost op: 17 mei 2009, 00:24:59
Sinds ong. 2 weken zitten ze hier in IJsselland ook in de noodhulpvoertuigen... ben benieuwd hoeveel levens ermee gered worden  O0
"Waakzaam en dienstbaar"  Uitspraken op dit forum zijn


Brandpreventist

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 18,994
Reactie #38 Gepost op: 18 mei 2009, 09:48:33
http://www.ad.nl/denhaag/stad/3227745/Tekort_aan_vrouwelijke_vipbewakers.html

Tekort aan vrouwelijke vip-bewakers
Door SANDER VAN DER WERFF

WASSENAAR/DEN HAAG - De Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) is naarstig op zoek naar vrouwelijke persoonsbeveiligers.
 
Een kandidaat-beveiliger overmeestert een 'aanslagpleger' op het beveiligersgala. FOTO JOOST HOVING
 Het huidige personeelsbestand van ongeveer 300 medewerkers telt slechts zes vrouwen. Op een wervingsdag zaterdag in Wassenaar waren maar drie van de 64 kandidaten van het vrouwelijk geslacht.

Dick Pijl, hoofd DKDB, vermoedt dat negatieve beeldvorming een rol speelt. ,,We hebben het imago van kleerkasten, maar bij persoonsbeveiliging komt veel meer kijken dan alleen het fysieke aspect. Denk aan observeren en waarnemen. Daarnaast denk ik dat vrouwen communicatief misschien sterker zijn. We hebben ze ook nodig om te voorkomen dat er een machocultuur ontstaat.''

Volgens Pijl vinden vrouwelijke vips het soms prettiger door vrouwen te worden beveiligd. ,,Ze voelt zich dan wat meer op haar gemak als ze bijvoorbeeld wil winkelen of zwemmen. Een vrouwelijke vip en een vrouwelijke beveiliger voelen elkaar soms beter aan. Maar we willen ook vrouwen omdat de combinatie man-vrouw tactisch beter is en minder opvalt. Een man alleen valt eerder op dan een koppel.''

De DKDB maakt deel uit van het Korps Landelijke Politiediensten. Om voorbereid te zijn op een eventuele toename van het aantal dreigingen, wil de dienst nog eens honderd mensen aannemen.


Brandpreventist

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 18,994
Reactie #39 Gepost op: 19 mei 2009, 23:52:54
http://www.ad.nl/binnenland/3232590/lsquoDierenbeul_slaat_ook_vaak_zrsquon_vrouwrsquo.html

dinsdag 19 mei 2009
‘Dierenbeul slaat ook vaak z’n vrouw’
Door ROBIN ROTMAN

Dierenmishandeling en huiselijk geweld gaan vaak hand in hand, blijkt uit onderzoek van psycholoog Marie José Enders-Slegers.

Zij vindt dat er een nieuw meldpunt moet komen ‘zodat we veel mensen- en dierenleed kunnen voorkomen’.

1 Wat zijn uw belangrijkste bevindingen?
,,Dierenmishandelaars zijn vaker betrokken bij geweldsmisdrijven. Zo heeft de helft van de daders van schietpartijen op Amerikaanse scholen in hun jeugd dieren gemarteld. En de helft van de vrouwen in blijf-van-mijn-lijfhuizen meldt dat hun partner óók hun huisdier mishandelt. Dierenmishandeling kan dus een belangrijk signaal zijn om huiselijk geweld op te sporen.’’


2 Is dat niet logisch?
,,Ik heb in Amerika gewerkt. Daar is al veel eerder een relatie tussen dierenmishandeling en huiselijk geweld vastgesteld. Hetzelfde geldt voor Engeland en Canada. In Nederland is dat lang afgedaan als Amerikaanse toestanden die hier niet voorkomen. Dat blijkt nu dus wél zo te zijn.’’


3 Moeten dierenartsen dierenmishandeling melden om zo huiselijk geweld op te sporen?
,,Zulke maatregelen liggen erg moeilijk. Het is voor huisartsen al moeilijk een vermoeden van huiselijk geweld aan te kaarten bij hun patiënt of ergens anders te melden. Je kunt je voorstellen dat het voor dierenartsen nóg moeilijker is een vermoeden van huiselijk geweld te uiten als ze een dier behandelen dat is mishandeld.’’


4 Welke maatregelen zijn in het buitenland al genomen?
,,In Canada en sommige Amerikaanse staten bestaan gedragsregels voor dierenartsen. Er is precies omschreven hoe, wanneer en waar ze vermoedens van mishandeling van een dier moeten melden. Soms wordt dierenmishandeling zwaarder bestraft of worden er bewustwordingscampagnes gevoerd.En in Amerika mogen mishandelde vrouwen in opvanghuizen vaak hun huisdier meenemen.’’


5 Wordt het niet eens tijd dat hier ook zulke maatregelen komen?
,,Er moet zeker íets gebeuren. Een meldpunt lijkt me hoognodig. Maar hoe we dat moeten vormgeven, weet ik nog niet. Daar gaan we op het congres over dit onderwerp volgende week woensdagover praten bij de Universiteit Utrecht. Ook ga ik met huisartsen, blijf-van-mijn-lijfhuizen en andere specialisten een werkgroep oprichten om met een advies aan de Nederlandse regering te komen. ’’