Algemeen politie nieuws

Auteur Topic: Algemeen politie nieuws  (gelezen 486032 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 42,906
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #1800 Gepost op: 11 maart 2013, 00:43:11
Fysieke VaardigheidsToets politie: resultaten zijn goed, opkomst kan beter

http://www.politie.nl/nieuws/2013/maart/9/00-fysieke-vaardigheidstoets-politie-resultaten-zijn-goed-opkomst-kan-beter.html
Laatste update: 09-03-2013 | 18:00 Woordvoering: Landelijke woordvoering Nationale Politie

Nederland - Sinds 2012 is de deelname Fysieke VaardigheidsToets (FVT) verplicht voor de politiemensen die met geweldsmiddelen zijn uitgerust. Inmiddels zijn de jaarcijfers over 2012 bekend. Ruim 80% van de deelnemers legt de toets af binnen de streeftijd. Nog eens een kleine 13% zit daar minder dan 20 seconden vanaf.

De Fysieke VaardigheidsToets (FVT) is de fitheidstest voor politiemensen die met geweldsmiddelen zijn uitgerust. Dit parcours is afgeleid van het dagelijkse politiewerk op straat. Vanaf 1 januari 2012 was de FVT voor hen verplicht, maar het betrof een monitorjaar om inzicht te krijgen in de toetsresultaten. Er was dus nog geen sprake van al of niet slagen. In 2012 is gewerkt met streeftijden, onderverdeeld naar geslacht en leeftijdscategorie.

Deelname
De deelnamecijfers strekken minder tot tevredenheid. Landelijk gezien legde gezien tweederde (64%) van de agenten de toets af of was met reden verhinderd, bijvoorbeeld naar aanleiding van de vragen van de gezondheidscheck. De verschillen in opkomst tussen de voormalige regiokorpsen waren soms groot. In een groot deel van de voormalige korpsen werd zichtbaar gestuurd op het uitvoeren van de FVT en het administreren van de resultaten, terwijl enkele andere onvoldoende resultaten lieten zien.

Aansturing
De verschillen in aansturing behoren met de komst van de nationale politie tot het verleden. Zo wordt de FVT sinds 1 januari driemaandelijks gemonitord. Het signaleren van knelpunten of noodzaak tot bijsturing wordt daarmee effectiever en gemakkelijker.

Resultaatverplichting
2012 was een monitoringsjaar voor de FVT. In 2013 worden in overleg met de Minister en de vakbonden nadere afspraken gemaakt over het vaststellen van de normtijden. Dat geldt ook voor de gezondheidscheck, de vragenlijst die deelnemers vooraf moeten doorlopen en waarbij – indien meer dan 1x ‘ja’ geantwoord wordt – de bedrijfsarts moet beoordelen of iemand al dan niet kan deelnemen. Deze wordt met de bedrijfsartsen geëvalueerd.

Reactie korpsleiding
Ruud Bik, plaatsvervangend korpschef van de Nationale Politie, is tevreden met de resultaten van dit eerste jaar. ‘Het is goed te zien dat landelijk gezien ruim 80% van de mensen de streeftijden haalt en nog eens 13% daar minder dan 20 seconden vanaf zit. De ruimte voor verbetering zit vooral in de opkomst. De komende tijd gaan we gebruiken om na te gaan waarom mensen niet hebben deelgenomen aan de toets. Zijn dat gezondheidsredenen, administratieve problemen of is er samenhang met inzet van capaciteit? Om effectief te kunnen sturen op verbetering, moeten we dat weten.’

Kerncijfers Fysieke VaardigheidsToets
Opkomst: Landelijk gezien heeft circa 64% van de RTGP-plichtigen de toets afgelegd of was met reden verhinderd van deelname. Er zijn soms grote verschillen tussen de voormalige korpsen: laagste opkomst was 28,15%, hoogste was 94,8%.
Resultaat overall: De deelnemers doen het goed: 80,62% haalt de streeftijd (groen), 12,56% zit daar minder dan 20 seconden vandaan (oranje) en 6,82% zit meer dan 20 seconden boven de streeftijd (rood). Vrouwen scoren beter dan mannen: 83,56% van de vrouwen zit in het groen, tegenover 77,67% van de mannen.

Bijlagen
Bijlage 1 – resultaten FVT per korps 2012
Bijlage 2 – toelichting resultaten FVT 2012
Samen sterk in de hulpverlening!


C337

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,363
Reactie #1801 Gepost op: 21 maart 2013, 18:50:47
Ambulance dwingt auto tot stoppen

ARNHEM - Ambulancepersoneel heeft woensdagavond in Arnhem een auto tot stoppen gedwongen, waarvan de chauffeur zich gevaarlijk gedroeg. De 30-jarige bestuurder is aangehouden.
Volgens de politie zagen de ambulancemedewerkers hoe de bestuurder verkeerslichten negeerde en over de stoep reed. Op de Jansbuitensingel kon hij aan de kant worden gezet.
Inmiddels gearriveerde agenten openden het portier en zagen dat de bestuurder sliep. Hij reageerde amper op prikkels maar bleek niet te hebben gedronken. Wat hij wel heeft gebruikt, wordt onderzocht.
Bron: http://www.omroepgelderland.nl/web/nieuws-1/2004676/ambulance-dwingt-auto-tot-stoppen.htm?pagenr=2#.UUtIORxhWSo


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 42,906
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #1802 Gepost op: 24 maart 2013, 16:55:00
Coureur raakt auto kwijt na achtervolging

http://www.politie.nl/nieuws/2013/maart/23/09-ehv-achtervolging.html
Laatste update: 23-03-2013 | 12:48

Eindhoven - Na een lange achtervolging door Eindhoven en omgeving zijn vrijdagavond twee Eindhovenaren aangehouden.

Vrijdagavond had het Verkeershandhavingteam een alcoholcontrole gepland op de Geldropseweg. Motorrijders van het team geven dan bestuurders en volgteken en brengen deze naar de plaats van controle. Om 22.55 uur begeleidde een motorrijder van het team een auto met twee mannen erin naar de plek van controle. Op het moment dat de agent de controle wilde beginnen gaf de bestuurder vol gas en ging er van door.

Achtervolging
Een motorrijder zette direct de achtervolging in. In eerste instantie probeerde de bestuurder tevergeefs de motorrijder af te schudden in de nabij gelegen woonwijk. Daarna reed hij de Leenderweg op in de richting van de snelweg. Ondertussen werden binnen de bebouwde kom al snelheden behaald van meer dan 100 km/u. Omdat het rustig was op de weg kon de motorrijder zonder gevaar voor anderen de verdachte blijven achtervolgen. De verdachte reed de N2 op in de richting van het noorden. Tevergeefs probeerde hij met hoge snelheden, meer dan 180 km/u, de motorrijder kwijt te raken. Ook maakte hij bij de afslagen schijnbewegingen om de motorrijder op het verkeerde been te zetten. Motorrijders krijgen een gedegen rijopleiding en laten zich niet foppen door dit soort manoeuvres. :) Dus ook nu niet ondanks het feit dat de verdachte zelfs via het gras terug de snelweg op reed. De verdachte deed ook zijn verlichting uit om het de motorrijder moeilijk te maken,. Via de afrit bij de Anthony Fokkerweg ging het naar de Tegenboschweg waar de verdachte tussen de paaltjes een fietspad met een slecht wegdek op reed. Op dat moment besloot de motorrijder een weloverwogen keuze te maken om te stoppen met de achtervolging voor zijn eigen veiligheid. Ook wist hij dat er op dat moment meerdere politievoertuigen in de directe omgeving reden zodat de pakkans groot was geworden.

Aanhouding
Korte tijd later werd de auto leeg aangetroffen in de van Maanenstraat. Een buurtbewoner verklaarde dat hij twee mannen over een hek had zien klimmen. Dat bleek echter een afgesloten terrein te zijn waar hij de sleutel van had. Toen hij het hek voor de agenten geopend had konden de twee verdachten vrij simpel aangehouden worden. Beiden mannen van 24 jaar werden naar het bureau vervoerd. De auto werd in beslag genomen. Na verhoor werd de bijrijder weer heengezonden. De bestuurder, die een nacht in de cel heeft mogen verblijven, krijgt een fors proces-verbaal voor alle verkeersovertredingen die hij tijdens de achtervolging begaan heeft.
Samen sterk in de hulpverlening!


RAdeR

 • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 14,616
Reactie #1803 Gepost op: 26 maart 2013, 09:05:52
Citaat
Invallen bij motorclub Zuid-Holland
In Zuid-Holland is een grote politieactie aan de gang tegen de motorclub Trailer Trash Travellers. Het Openbaar Ministerie verdenkt de club van afpersing van leden van een andere motorclub, Pegasus.

lees verder
Bron: NOS


RAdeR

 • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 14,616
Reactie #1804 Gepost op: 26 maart 2013, 09:09:54
Citaat
17 mensen motorclub opgepakt voor afpersing

LEIDEN – Op verschillende plaatsen in Zuid- Holland zijn woensdagochtend 17 verdachten aangehouden van afpersing. Alle verdachten hebben banden met de Haagse motorclub Trailer Trash Travellers.
lees verder
Bron: Omroep West


RAdeR

 • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 14,616
Reactie #1805 Gepost op: 26 maart 2013, 12:59:12
Citaat
Handgranaten gevonden bij leden Vlaardingse motorclub
Bij een inval van de politie bij leden van een motorclub zijn in Vlaardingen handgranaten en andere wapens gevonden.
lees verder
bron: rtv Rijnmond


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,361
 • Openbare Orde en Veiligheid
Reactie #1806 Gepost op: 26 maart 2013, 22:21:28
Diverse aanhoudingen in Zuid-Holland vanwege afpersing
Laatste update: 26-03-2013 | 07:37

Leiden
De politie heeft in de vroege ochtend van dinsdag 26 maart op diverse plaatsen verdachten aangehouden op verdenking van afpersing. Het gaat tot nu toe om 17 verdachten. Op dit moment doorzoekt de politie op een aantal plaatsen in Zuid-Holland de woningen van de verdachten om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de afpersing.


Alle verdachten worden in verband gebracht met de afpersing van een aantal leden van een Leidse motorclub, eerder dit jaar. Onder bedreiging moesten de leden van de vereniging hun clubhuis afstaan. Na deze afpersing besloten het Openbaar Ministerie en de politie een strafrechtelijk onderzoek te starten, met de aanhouding van deze verdachten tot gevolg.

Motorclub
Alle verdachten zijn lid van of gelieerd aan de Trailer Trash Travellers, een 1% motorclub. Het onderzoek naar de afpersing door de verdachten is onderdeel van landelijk beleid: 'Criminaliteit en normoverschrijdend gedrag door 1% motorclubleden moet worden gestopt.'

Meer informatie over de aanhoudingen volgt later vandaag.

BRON: http://www.politie.nl/nieuws/2013/maart/26/06-diverse-aanhoudingen-in-zuid-holland-vanwege-afpersing.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,361
 • Openbare Orde en Veiligheid
Reactie #1807 Gepost op: 26 maart 2013, 22:21:42
UPDATE Diverse aanhoudingen in Zuid-Holland vanwege afpersing
Laatste update: 26-03-2013 | 11:46

Leiden
Bij een doorzoeking in een woning in Vlaardingen zijn vuurwapens aangetroffen. Het gaat onder meer om een automatisch geweer. Ook zijn er in die woning handgranaten en explosieven aangetroffen. In een woning in Leiden werd een kleine hennepplantage aangetroffen bij een zoeking.


De politie heeft in de vroege ochtend van dinsdag 26 maart op diverse plaatsen verdachten aangehouden op verdenking van afpersing. Het gaat tot nu toe om 17 verdachten.

Meer informatie over de aanhoudingen volgt later vandaag.BRON: http://www.politie.nl/nieuws/2013/maart/26/06-update-diverse-aanhoudingen-in-zuid-holland-vanwege-afpersing.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


NikonDirk

 • Leeft op een eiland.
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 4,223
  • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #1808 Gepost op: 27 maart 2013, 16:34:55


RAdeR

 • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 14,616
Reactie #1809 Gepost op: 28 maart 2013, 08:19:13
Citaat
Avond over zorg afgeblazen uit angst voor rellen
MEPPEL - De SP-avond 'Zorgen over de zorg' in Meppel is op verzoek van de politie afgeblazen. De politie is bang voor Facebookrellen, vergelijkbaar met de rellen in Haren. lees verder

bron: rtv Drenthe