Algemeen politie nieuws

Auteur Topic: Algemeen politie nieuws  (gelezen 687285 keer)

0 gebruikers (en 3 gasten bekijken dit topic.

enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,582
 • Openbare Orde en Veiligheid
  • Instagram Enricoveilig
Reactie #2530 Gepost op: 10 augustus 2022, 22:56:04
Aangehouden man bijt agent
Laatst gewijzigd op: 10-08-2022 | 10:37

Zandvoort - Dinsdagavond 9 augustus is een politieagent bespuugd en in zijn been gebeten door een man tijdens een aanhouding op het Badhuisplein. De aanhouding trok veel bekijks. De politieman heeft aangifte gedaan van belediging en mishandeling.

Rond 17.30 uur kreeg de politie een melding van handhaving dat er een dronken man op het strand badgasten lastig viel. Hij was daar aanwezig met zijn 13-jarige zoon. De agenten hebben de man dringend verzocht het strand met zijn zoon te verlaten. Rond 18.30 uur kwam er opnieuw een melding binnen over deze 59-jarige man uit Venlo. Hij viel nog steeds mensen lastig, was niet van plan weg te gaan en vertoonde recalcitrant gedrag. De man werd aangehouden en via de strandafgang de Fauvage naar de boulevard gebracht. Eenmaal in de politiebus rochelde hij de agent in zijn gezicht. Om herhaling te voorkomen werd zijn gezicht naar beneden gebracht waarbij de man hard in het been van de politieman beet, waarna een strubbeling ontstond. Hij is daarna geboeid en voorzien van een zogenaamd spuugmasker. Ook tijdens de rit naar het politiebureau bleef de man zich verzetten. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

De 13-jarige zoon is door de politie richting Venlo gebracht en halverwege overgedragen aan zijn familie.

Geweld tegen politieambtenaren en hulpverleners
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/10/04-aangehouden-man-bijt-agent.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,582
 • Openbare Orde en Veiligheid
  • Instagram Enricoveilig
Reactie #2531 Gepost op: 23 augustus 2022, 17:45:48
Cel geist tegen dealer die agent bijna dood reed
Nieuwsbericht | 23-08-2022 | 16:57

In een poging aan de politie te ontkomen, gaf een drugsdealer op 7 januari vol gas. Hij sleurde daarbij de agent mee die aan zijn portier stond en reed een ander in de rug aan. Vandaag stond de man terecht voor onder meer poging doodslag op een agent.

De agenten waren afgekomen op meerdere meldingen dat bij een wooncomplex drugs werden gedeald. Nadat ze hadden gezien dat de verdachte inderdaad vanuit zijn auto drugs verkocht, besloten ze in te grijpen. Een van de agenten liep naar de auto, trok het portier open en pakte de man vast om hem aan te houden. Maar die gaf daarop plankgas.

De agent werd meters meegesleurd met de auto voordat hij zich kon losmaken. Zijn collega, die op dat moment naar hun eigen auto rende om de achtervolging in te zetten, werd zonder pardon door de verdachte aangereden. De agent belandde met een harde klap op de motorkap. Uiteindelijk viel hij daar ook weer vanaf, waarna de wielen van de auto hem op een haar na misten.

Enkel eigen belang
Volgens het Openbaar Ministerie heeft verdachte zich schuldig gemaakt aan drugs dealen, poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel aan de eerste agent en poging doodslag op de tweede agent. Verdachte heeft alleen maar oog gehad voor zijn eigen belang - hij wilde zo snel mogelijk weg komen, zelfs al was dat ten koste gegaan van het leven van een ander.

Het zijn feiten waarop forse gevangenisstraffen staan. Daar komt nog bij dat het Openbaar Ministerie extra zwaar tilt aan feiten die worden gepleegd tegen personen die een publieke taak uitvoeren, die staan voor de veiligheid van onze maatschappij. De officier van justitie eiste tegen de verdachte een straf van 36 maanden waarvan 6 voorwaardelijk, en het intrekken van het rijbewijs voor twee jaar.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Bron: https://www.om.nl/actueel/nieuws/2022/08/23/cel-geeist-tegen-dealer-die-agent-bijna-dood-reed
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,582
 • Openbare Orde en Veiligheid
  • Instagram Enricoveilig
Reactie #2532 Gepost op: 15 september 2022, 16:48:28
OM vervolgt politiemedewerker voor lekken informatie
Nieuwsbericht | 15-09-2022 | 09:54

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat een voormalig politiemedewerker van de Eenheid Amsterdam vervolgen die informatie over een verdachte, een Amsterdamse artiest, zou hebben gelekt. De 22-jarige man wordt daarnaast ook verdacht van twee zedenfeiten.

De voormalige politiemedewerker zou aan een persoon hebben beschreven hoe een 27-jarige Amsterdamse artiest, die wordt verdacht van mishandeling, de nacht in een politiecel had doorgebracht. Een screenshot van dit Snapchat-gesprek is bij een juicekanaal terechtgekomen en door dit kanaal gepubliceerd. De 27-jarige man over wie de politiemedewerker informatie met een derde zou hebben gedeeld, werd op zondagavond 13 februari van dit jaar aangehouden. Het onderzoek naar de vermeende mishandeling loopt nog.

Nadat het Snapchat-gesprek met de buitenwereld werd gedeeld, stelde de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) van de politie een onderzoek in. Hieruit bleek dat de 22-jarige politiemedewerker naast het mogelijk schenden van het ambtsgeheim zich ook aan andere strafbare feiten schuldig zou hebben gemaakt, namelijk een poging tot grooming en het tonen van seksuele beelden aan een minderjarige.

Na het strafrechtelijk onderzoek is vervolgens ook een disciplinair onderzoek ingesteld. De politiemedewerker heeft inmiddels, na afronding van het disciplinair onderzoek, strafontslag gekregen wegens ernstig plichtsverzuim.

Bron: https://www.om.nl/actueel/nieuws/2022/09/15/om-vervolgt-politiemedewerker-voor-lekken-informatie
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,582
 • Openbare Orde en Veiligheid
  • Instagram Enricoveilig
Reactie #2533 Gepost op: 5 november 2022, 00:54:13
Aanhoudingen na geweld tegen politie
Gepubliceerd op: 04-11-2022 | 14:56

Breda - De politie hield vrijdag 4 november rond 04:10 uur twee 18-jarige mannen aan in het centrum van Breda. Het tweetal gedroeg zich tijdens hun aanhouding agressief. Ze scholden de politiemensen uit en een van hen sloeg zelfs een agent. Beiden zitten vast en de agent heeft aangifte gedaan.

Politiemensen worden vrijdag 4 november rond 04:00 uur door een persoon aangesproken welke vertelt dat er een telefoon is ontvreemd. De agenten stappen op een groep mannen af welke volgens de melder in het bezit zouden zijn van de ontvreemde telefoon. Bij het aanspreken van de groep worden een aantal van hen recalcitrant richting de politie. Ze schelden en luisteren niet naar de bevelen van de agenten. Omdat een man de agenten herhaaldelijk beledigt en uitscheldt, wordt hij aangehouden. Ook tijdens zijn aanhouding werkt hij tegen. Wanneer de agenten de man onder controle proberen te krijgen, slaat een andere man uit de groep een van de agenten tegen het hoofd en rent weg. De zojuist geslagen agent zet de achtervolging in en roept dat de man moet blijven staan. Hier geeft hij geen gehoor aan en wordt daarom door de politieagent getaserd. Hierdoor stop de man en wordt ook hij aangehouden. Beide mannen zitten vast. De politieagent heeft aangifte van mishandeling gedaan.

Geweld tegen politiemensen
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers of andere hulpverleners onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geist.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/4/08-aanhoudingen-na-geweld-tegen-politie.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,582
 • Openbare Orde en Veiligheid
  • Instagram Enricoveilig
Reactie #2534 Gepost op: 5 november 2022, 01:34:41
Verdachten na ingrijpen (oud)agent aangehouden
Gepubliceerd op: 04-11-2022 | 11:17

Hendrik-Ido-Ambacht - Twee mannen van 21 en 22 jaar uit Papendrecht zijn op 3 november in Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. Een oud-agent n een agent in zijn vrije tijd, speelden een hoofdrol.

De twee mannen waren rond 12.10 uur aanwezig bij de servicedesk van een supermarkt in Winkelcentrum de Schoof toen n van hen een ongezonde belangstelling toonde voor de krasloten op de balie. Een klant, een 68-jarige oud-agent, zag het gebeuren en sprak de man rustig aan, maar daar was deze niet van gediend. Eerst liep hij nog weg, maar korte tijd later kwam de man terug en sloeg de oud-agent vol in zijn gezicht. Zijn bril en gehoorapparaat vlogen van zijn hoofd en het slachtoffer liep een bloedneus op en wat schrammen op. De mannen gingen ervandoor, zonder buit.

Vrije dag
De politie was inmiddels gewaarschuwd en een omstander zag n van de mannen rennen. Deze omstander, een agent die woensdag een vrije dag had en toevallig in de buurt was, vertrouwde het niet en ging achter de man aan. Toen voor hem duidelijk werd dat kort daarvoor een diefstal was voorkomen en een klant was geslagen, bleef hij de man volgen en zijn positie aan de 112-meldkamer doorgeven. Toegesnelde agenten konden de man daardoor snel vinden en aanhouden. Zijn maat had zich inmiddels bij hem gevoegd, zodat de agenten meteen twee arrestaties konden maken. De mannen zitten vast.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/4/07-verdachten-na-ingrijpen-oudagent-aangehouden.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


Jim1

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 448
Reactie #2535 Gepost op: 8 november 2022, 09:57:52
Aanhoudingen na geweld tegen politie
Gepubliceerd op: 04-11-2022 | 14:56

Breda - De politie hield vrijdag 4 november rond 04:10 uur twee 18-jarige mannen aan in het centrum van Breda. Het tweetal gedroeg zich tijdens hun aanhouding agressief. Ze scholden de politiemensen uit en een van hen sloeg zelfs een agent. Beiden zitten vast en de agent heeft aangifte gedaan.

Politiemensen worden vrijdag 4 november rond 04:00 uur door een persoon aangesproken welke vertelt dat er een telefoon is ontvreemd. De agenten stappen op een groep mannen af welke volgens de melder in het bezit zouden zijn van de ontvreemde telefoon. Bij het aanspreken van de groep worden een aantal van hen recalcitrant richting de politie. Ze schelden en luisteren niet naar de bevelen van de agenten. Omdat een man de agenten herhaaldelijk beledigt en uitscheldt, wordt hij aangehouden. Ook tijdens zijn aanhouding werkt hij tegen. Wanneer de agenten de man onder controle proberen te krijgen, slaat een andere man uit de groep een van de agenten tegen het hoofd en rent weg. De zojuist geslagen agent zet de achtervolging in en roept dat de man moet blijven staan. Hier geeft hij geen gehoor aan en wordt daarom door de politieagent getaserd. Hierdoor stop de man en wordt ook hij aangehouden. Beide mannen zitten vast. De politieagent heeft aangifte van mishandeling gedaan.

Geweld tegen politiemensen
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers of andere hulpverleners onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geist.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/4/08-aanhoudingen-na-geweld-tegen-politie.html

Grappig dat ze het benoemen als getaserd! Bij ons werd juist uitdrukkelijk uitgeleerd om het een stroomstootwapen te nomen...


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,582
 • Openbare Orde en Veiligheid
  • Instagram Enricoveilig
Reactie #2536 Gepost op: 22 november 2022, 20:22:46
Dertig maanden gevangenisstraf geist in hoger beroep voor man die agent doodreed in Nuenen
Nieuwsbericht | 22-11-2022 | 12:52

Het Openbaar Ministerie (OM) eist in hoger beroep 30 maanden gevangenisstraf, waarvan tien maanden voorwaardelijk en een rijontzegging van drie jaar voor een nu 38-jarige man uit Helmond. Hij wordt ervan verdacht in 2020 in Nuenen twee agenten te hebben aangereden; n van hen stierf aan zijn verwondingen, de ander raakte zwaargewond.

Aangereden tijdens het werk
Op 24 oktober 2020 werkt Jeroen Leuwerink samen met zijn collega op de provinciale weg N270 bij Nuenen. De agenten halen daar een aangereden das van het wegdek. Om veilig te kunnen werken en in het belang van de andere verkeersdeelnemers, wordt de verlichting bovenop de politieauto aangezet. Rond 23.00 uur rijdt de verdachte in op de politieauto en de agenten. Jeroen Leuwerink sterft ter plaatse,  de andere agent raakt zwaargewond.

Tijdens het onderzoek blijkt dat de verdachte tijdens het rijden afgeleid is door het gebruik van zijn mobiele telefoon. Iets wat de advocaat-generaal hem vandaag in de rechtszaal in Den Bosch flink aanrekent De verdachte vond het geen probleem om die dag op weg van werk naar huis tijdens het rijden langdurig bezig te zijn met zijn telefoon. [] De telefoondata maken meer dan duidelijk dat de verdachte gedurende de 46 seconden voor het ongeval op zijn telefoon Safari, WhatsApp, Instagram en weer WhatsApp heeft geactiveerd. Daar valt werkelijk geen speld tussen te krijgen. Bagatellisering van het telefoongebruik zie ik als een ontkenning van verantwoordelijkheid voor het ontstaan van het ongeval.

Zwaardere straf
In eerste aanleg eiste de officier van justitie ook 30 maanden gevangenisstraf. De rechtbank veroordeelde de verdachte tot twee maanden gevangenisstraf en een taakstraf van 240 uur. De advocaat-generaal vindt, net zoals de rechtbank, roekeloosheid bij de aanrijding bewezen. Daar hoort volgens het OM een hogere straf bij dan die door de rechtbank is opgelegd.

De ernst van het feit wordt bepaald door de gevolgen van het verkeersongeval, de volstrekt nodeloze dood van Jeroen Leuwerink en het zwaar lichamelijk letsel dat is toegebracht aan de andere agent. Gelet op de ernst van de gevolgen moet worden gestreefd naar proportionele vergelding. In dit perspectief is een onvoorwaardelijke gevangenisstraf onontkoombaar. [] De aan de verdachte op te leggen straf moet in de richting van anderen dan een serieus te nemen waarschuwing zijn, dat het door het gebruik van een mobiele telefoon veroorzaken van een ernstig verkeersongeval zware persoonlijke consequenties heeft.

Bron: https://www.om.nl/actueel/nieuws/2022/11/22/eis-hoger-beroep-doodrijden-agent-in-nuenen
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,582
 • Openbare Orde en Veiligheid
  • Instagram Enricoveilig
Reactie #2537 Gepost op: 6 januari 2023, 08:58:10
Politiemensen treft geen verwijt bij overlijden man in Eerbeek
Nieuwsbericht | 29-12-2022 | 09:59

De drie politiemensen die op 25 augustus 2022 in Eerbeek een man met verward gedrag hebben vervoerd, valt niet te verwijten dat de man om het leven is gekomen. Dat is de uitkomst van het Rijksrecherche-onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland. Tegen de politiemensen, die als getuigen zijn gehoord, wordt geen strafrechtelijk onderzoek gestart.

Op de bewuste donderdag kwam er rond het middaguur bij de meldkamer van de politie een melding binnen dat een man in Eerbeek rond fietste en verward gedrag vertoonde. De politie besloot de man te vervoeren naar een instelling waar hij de juiste zorg zou kunnen krijgen. In het politiebusje verloor de man het bewustzijn. De politieagenten hebben geprobeerd de man te reanimeren en een ambulance gewaarschuwd. Deze hulp heeft niet meer mogen baten en de man is uiteindelijk overleden.

Uit het sectierapport en uit het onderzoek door de Rijksrecherche is vast komen te staan dat het handelen van de politie, bestaande uit het vervoeren en fixeren van de man, geen invloed heeft gehad op het overlijden. De officier van justitie concludeert dat de politiemensen naar eer en geweten de noodhulp hebben uitgevoerd en niets anders hadden kunnen doen om het overlijden te voorkomen.

De betrokken politiemensen en de nabestaanden van de man zijn op de hoogte gesteld van de uitkomsten van het onderzoek.

Bron: https://www.om.nl/actueel/nieuws/2022/12/29/politiemensen-treft-geen-verwijt-bij-overlijden-man-in-eerbeek
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


DiNozzo

 • Landelijke Eenheid Dienst Infrastructuur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 8,081
"The question that sometimes drives me hazy: Am I, or the others crazy?" Albert Einstein


DiNozzo

 • Landelijke Eenheid Dienst Infrastructuur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 8,081
"The question that sometimes drives me hazy: Am I, or the others crazy?" Albert Einstein