Twee doden bij woningbrand - Hurwenen 24-09-2008

Auteur Topic: Twee doden bij woningbrand - Hurwenen 24-09-2008  (gelezen 12976 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Shave

 • Beroepsbrandweerman
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,355
Reactie #10 Gepost op: 13 oktober 2008, 13:33:56
Drie tips moorden na Opsporing Verzocht
door Rik Goverde. donderdag 02 oktober 2008 | 03:00 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 02 oktober 2008 | 08:59

HURWENEN - De aandacht voor de dubbele moord in Hurwenen in het televisieprogramma Opsporing Verzocht dinsdagavond, heeft vooralsnog slechts drie tips opgeleverd. Dat is niet erg veel, beaamt een woordvoerster van de politie.

Dat komt volgens haar deels omdat de politie nog weinig kan zeggen over de zaak. "Als je een auto kunt laten zien die je zoekt, of een persoon, dan levert dat meestal meer op. Maar dat ging niet."

Over de inhoud van de tips kon de woordvoerster gisteren nog niets zeggen. "Er hoeft maar één goede tussen te zitten. We trekken ze na."

Overigens is het onderzoek in de villa, waar hulpdiensten na een brandmelding vorige week twee doden en een zwaargewonde man aantroffen, nog niet afgerond. "Dat heeft ook te maken met de complexiteit van de sporen. Er waren drie slachtoffers, maar er zijn ook tig brandweermensen het huis ingegaan om de brand te blussen. En er is roet neergeslagen. Daar moet je de bruikbare sporen tussenuit filteren."

Bron: Brabants Dagblad


Shave

 • Beroepsbrandweerman
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,355
Reactie #11 Gepost op: 13 oktober 2008, 13:34:51
Schulden mogelijk aanleiding moorden
woensdag 01 oktober 2008 | 02:50 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 01 oktober 2008 | 09:28

HURWENEN/HELLEVOETSLUIS - Aart de Lang en zijn zoon Bas uit Hurwenen zijn mogelijk slachtoffer geworden van een roofoverval. De 47-jarige man uit Hellevoetsluis die zwaargewond raakte bij de brand in de villa, zou uit zijn geweest op het geld van De Lang om zijn eigen schulden af te lossen.

Dat zeggen collega's op de markt aan de Haagse Herman Costerstraat, waar de gewonde man al jaren met kleding staat. Hij zou Aart de Lang zakelijk kennen. De Lang handelde in faillissementspartijen. Hij en zijn zoon rekenden meestal cash af en droegen vaak veel geld op zak.

Volgens de Haagse collega's heeft de man uit Hellevoetsluis grote schulden. " Als je geld leent bij verkeerde mensen en je kunt niet terugbetalen, kunnen vervelende dingen gebeuren", zegt een van hen. Ze houden het erop dat de schulden hun collega ('een doodgoeie jongen') boven het hoofd groeiden en hij 'snel geld wilde halen' bij De Lang. Mogelijk waren zijn schuldeisers erbij in de villa.

Vorige week kwamen vader en zoon door schoten om het leven bij hun villa. Bij een korte brand in de woning raakte de man uit Hellevoetsluis zwaargewond. Hij ligt met brandwonden in een ziekenhuis, de polite heeft hem daardoor nog niet kunnen horen.

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde gisteren aandacht aan de zaak. Daarin vroeg de politie aan eventuele getuigen om zich te melden.

Bron: Brabants Dagblad


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #12 Gepost op: 14 oktober 2008, 23:27:16
Politie verspreidt foto 'Hurwenen'

www.omroepgelderland.nl

Uitgegeven: 14-10-08 22:25
Laatst gewijzigd: 14-10-08 23:02
 
HURWENEN - De politie heeft foto's vrijgegeven van de 20-jarige man uit Hellevoetsluis, die zaterdag dood werd gevonden in een plas in Hurwenen. Hij is omgekomen door verdrinking.

Het lichaam van het slachtoffer heeft volgens de politie lange tijd in het water gelegen. De politie houdt rekening met een verband tussen de dode man en vondst van twee doden en één zwaargewonde man, eveneens uit Hellevoetsluis, in een villa aan de Wielewaallaan, 1 kilometer verderop.  

De politie vraagt informatie over het slachtoffer. Bijvoorbeeld wie de man in Hurwenen heeft gezien.
Samen sterk in de hulpverlening!


erik 67

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,620
 • Dit forum is het helemaal !
Reactie #13 Gepost op: 15 oktober 2008, 17:02:42
Derde Hurwenen-dode blijkt jonge rapper
door Gerda Frankenhuis en Marjolein van der Gaag

HELLEVOETSLUIS -  De 20-jarige Ricky Scholtz, die zaterdagavond dood werd gevonden in een plas bij Hurwenen, blijkt een goede vriend te zijn van de zonen van Marcel B.

Deze Marcel B., een 47-jarige marktkoopman uit Hellevoetsluis die drie weken geleden zwaargewond werd aangetroffen bij de villa van de vermoorde Aart en Bas de Lang, zou volgens bronnen de jonge rapper verder hebben willen helpen in de muziekwereld.

Hoewel Ricky volgens zijn ex-stiefvader niet altijd even braaf is geweest, is het voor hem een raadsel hoe de jonge knul bij het gruweldrama in Hurwenen betrokken is geraakt. "Ricky was niet altijd de makkelijkste, maar hij was in de kern een doodgoeie jongen. Er zat echt geen kwaad bij", zegt Cees Troe stellig. "We snappen er niets van. Hij moet er zijn ingeluisd of is op het verkeerde moment op de verkeerde plaats geweest."

Uit sectie op het lichaam van de jonge Hellevoeter is inmiddels gebleken dat Ricky Scholtz door verdrinking om het leven is gekomen. Hoe dat precies is gebeurd, kan een woordvoerster van de politie Gelderland-Zuid niet zeggen. "Dat zal nog verder worden onderzocht." Het lichaam van Ricky lag vermoedelijk al weken in het water. Zo waren zijn familie en vrienden hem al enige tijd kwijt. "We hebben weken naar hem gezocht, iedereen afgebeld. Uiteindelijk hebben we hem als vermist opgegeven. Maar dat er zoiets verschrikkelijks aan de hand was, hadden we nooit kunnen denken."

Volgens Troe draaide Ricky's leven volledig om muziek. "Daar leefde hij voor. Hij was er dag en nacht mee bezig. Hij werkte ook niet en geld kon hem weinig schelen. Hij was een rapper pur sang. De laatste tijd was hij bezig met opnames voor een cd. Hij was echt goed."

Of het derde slachtoffer van het Hurwenense drama zich echt alleen met muziek bezighield, is echter de vraag. Op de socialenetwerksite Netlog schrijft Ricky dat zijn beroep "zelfstandige dealer" is. Waarin is onbekend. De verschrikkelijke dood van de jongen is bij familie en vrienden hard aangekomen. "Vooral voor zijn moeder en broer is dit een heel groot verlies. Z'n broer was echt zijn maatje. Zij waren twee handen op één buik." Om Ricky een passend afscheid te geven, organiseren vrienden en familie zaterdag in buurthuis De Kooistee in Hellevoetsluis een herdenkingsdienst, die bol zal staan van de muziek. De jongen, wiens moeder van Antilliaanse afkomst is, zal later worden begraven op Curaçao.

Verklaring

De politie Gelderland-Zuid, die de driedubbele moord onderzoekt, laat weinig los over de zaak. Het wachten is nog altijd op een verklaring van Marcel B., die zwaargewond in het ziekenhuis ligt. Deze standwerker, die onder andere op de Rotterdamse en Haagse markt werkt, werd vorig jaar door de rechter veroordeeld tot een celstraf van tien maanden voor de invoer van harddrugs. Ook melden bronnen dat Marcel forse gokschulden heeft bij malafide geldverstrekkers. Zij menen dat die schulden mogelijk de aanleiding zijn geweest tot het bloedbad in het doorgaans zo stille Hurwenen.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2197189/__Hurwenen-dode_blijkt_jonge_rapper__.html?p=31,1


Twentsgeluk

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,987
Reactie #14 Gepost op: 10 maart 2009, 15:34:33
Politie vergat vingerafdruk in moordzaak Hurwenen

HURWENEN - De politie vergat vorig jaar een vingerafdruk te nemen van één van de slachtoffers van de geruchtmakende moordzaak in Hurwenen.
 
Het lichaam van de 52-jarige man, die in september door schoten om het leven kwam, werd begin november weer opgegraven voor de vingerafdruk. Dat bevestigde een politiewoordvoerster dinsdag.

De politie wilde destijds alleen kwijt dat het lichaam werd opgegraven voor aanvullend onderzoek. Het ging inderdaad om een vingerafdruk, aldus de politiewoordvoerster, die toegeeft dat er een fout is gemaakt.

De 52-jarige man werd in september samen met zijn 23-jarige zoon vermoord. Twee verdachten zitten nog vast. Het gaat om twee mannen van 21 en 47 jaar uit Hellevoetsluis. Een 22-jarige man uit Oosterhout (Noord-Brabant) is op vrije voeten, maar is eveneens verdachte in de zaak.

www.nu.nl


Shave

 • Beroepsbrandweerman
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,355
Reactie #15 Gepost op: 26 mei 2009, 17:11:00
Twee getuigen Hurwenen nog zoek

dinsdag 26 mei 2009 | 15:33

Tekstgrootte  
ARNHEM (ANP) - In het onderzoek tegen een vader en zoon die worden verdacht van de dubbele moord in Hurwenen in september vorig jaar, ontbreken nog zeker twee belangrijke getuigen. Ook zijn rapporten over sporenonderzoeken en analyses van bijvoorbeeld telefoontaps nog niet klaar. Dat bleek dinsdag in Arnhem tijdens de pro-formarechtszaak tegen de 48-jarige Marcel B. en 21-jarige zoon Mark B. uit Hellevoetsluis.

De twee mannen worden ervan verdacht dat zij in Hurwenen een 52-jarige vader en diens 23-jarige zoon knevelden, hen door het hoofd schoten en hun woonboerderij in brand staken. Daarbij werden een simkaartje en geld gestolen. Marcel B. raakte zelf in het vuur zwaargewond.

Het Openbaar Ministerie zoekt nu de taxichauffeur die de 21-jarige Mark uit Hellevoetsluis heeft vervoerd. Ook is zij op zoek naar een getuige die mogelijk iets weet over de levering van het vuurwapen.

http://www.gelderlander.nl/algemeen/dgbinnenland/5025376/Twee-getuigen-Hurwenen-nog-zoek.ece


Shave

 • Beroepsbrandweerman
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,355
Reactie #16 Gepost op: 29 juni 2009, 17:46:13
Onderzoek moordzaak Hurwenen vrijwel afgerond

Gepubliceerd: vandaag 12:51


Het onderzoek naar de geruchtmakende moordzaak in het Gelderse Hurwenen is vrijwel afgerond. Het onderzoeksteam is van 15 naar drie rechercheurs teruggebracht. De politie stuurt alle dossiers binnenkort naar het Openbaar Ministerie (OM). Dat meldde de politie maandag.

Eén verdachte Hurwenen vrij Aanhoudingen in moordzaak Hurwenen Slachtoffers kenden elkaar Dode blijkt verdronken Slachtoffers doodgeschoten Fatale brand is misdrijf

In de nacht van 23 op 24 september werden de lichamen van een 52-jarige vader en zijn zoon van 23 gevonden bij een brandende woning in Hurwenen. Zij waren doodgeschoten. Bij het huis lag ook een zwaargewonde 47-jarige man uit Hellevoetsluis. Drie weken later werd in de buurt het lichaam gevonden van een 20-jarige man, eveneens afkomstig uit Hellevoetsluis.

De politie hield de 47-jarige man medio februari aan, samen met een 21-jarige plaatsgenoot en een 22-jarige man uit Oosterhout (Noord-Brabant). De verwachting is dat inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de verdachten eind dit jaar van start gaat.

http://www.depers.nl/binnenland/318301/Onderzoek-Hurwenen-afgerond.html


Brandpreventist

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 18,993
Reactie #17 Gepost op: 25 december 2009, 01:24:43
http://www.omroepgelderland.nl/web/Nieuws/nieuwsartikel/458361/Getuige-zaakHurwenen-ondergedoken.htm

Getuige zaak-Hurwenen ondergedoken

HURWENEN - Een getuige in de dubbele moordzaak in Hurwenen is sinds vorige week ondergedoken met zijn gezin. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Volgens de krant zit een groep criminelen al een tijdje achter hem aan. Dat zou begonnen zijn nadat hij bij justitie een verklaring over de zaak had afgelegd.

In september 2008 werden Aart en Bas de Lang in hun huis vermoord. Een marktkoopman en zijn 22-jarige zoon gelden als hoofdverdachten en zitten vast. Justitie wil niets zeggen.Dossier: drie doden in Hurwenen
In de nacht van dinsdag 22 en woensdag 23 september was er brand bij een villa in Hurwenen. De brandweer vond twee doden en een zwaargewonde man. De twee dodelijke slachtoffers bleken al voor de brand te zijn vermoord.


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #18 Gepost op: 5 januari 2010, 12:49:12
Getuige moorden Hurwenen gehoord

http://www.depers.nl/binnenland/365703/Getuige-moorden-Hurwenen-gehoord.html
Gepubliceerd: vandaag 12:22
Update: vandaag 12:24

Een getuige in de dubbele Hurwenense moordzaak die bij de politie een cruciale verklaring heeft afgelegd, moet ook onder ede bij de rechter-commissaris worden gehoord. Dat heeft de rechtbank in Arnhem dinsdag bepaald in het onderzoek naar de gruwelijke dubbele moord op de 52-jarige textielhandelaar Aart de Lang en zijn 23-jarige zoon Bas in Hurwenen. De twee werden in september 2008 gekneveld, door het hoofd geschoten en vervolgens werd hun woonboerderij in brand gestoken.

Onderzoek bijna afgerond
De getuige kan volgens de officier van justitie meer vertellen over het motief en over wie er in de woning aanwezig waren. Volgens het Brabants Dagblad wijzen de verklaringen van deze getuige op de mogelijke aanwezigheid van een vierde betrokkene bij de moorden. Justitie wil dat dinsdag opnieuw niet bevestigen.

Voor de moorden worden nu alleen nog de 48-jarige Marcel B. en diens 21-jarige zoon Mark B. uit Hellevoetsluis vervolgd. Vermoedelijk was een vriend van Mark B. als derde verdachte betrokken bij de moorden. Deze Ricky S. is enige tijd na de moord zelf dood gevonden in het water van de Hurwenense Kil.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Samen sterk in de hulpverlening!