Burgernet / SMS Alert (www.burgernet.nl)

Auteur Topic: Burgernet / SMS Alert (www.burgernet.nl)  (gelezen 36079 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #160 Gepost op: 8 december 2015, 18:13:32
Heterdaadoefening in Driebergen: Politie en inwoners gaan inbrekers aanhouden

Laatste update: 07-12-2015 | 14:49

Driebergen - In de week van 7 tot en met 11 december houdt de politie voor de tweede keer in de gemeente een heterdaadoefening. De politie oefent in Driebergen het op heterdaad aanhouden van inbrekers. Hierbij wordt een nepinbreker gezocht in de wijk.

De politie oefent regelmatig werksituaties. Doordat de politie oefent met de procedures, zullen werkelijke heterdaad opsporingsacties beter kunnen verlopen. Niet alleen de agenten, maar ook inwoners van Driebergen gaan op zoek naar de Ďinbrekerí. In deze oefening wil de politie met inwoners samenwerken en worden zij via Burgernet actief gevraagd om mee te doen..

Meedoen
Bent u Burgernetdeelnemer?
Dan kunt u in deze periode worden benaderd om deel te nemen aan deze oefening. Ook als u geen Burgernetdeelnemer bent, vragen wij u alert te reageren. Bel bij een verdachte situatie meteen 1-1-2 om de locatie, het voorval en het signalement door te geven.  De 1-1-2-meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn een heel belangrijk ingrediŽnt in de strijd tegen auto- en woninginbraken.

 Wilt u meer weten over inbraken?
Op www.politie.nl -> onderwerpen-> woninginbraak, vindt u meer informatie. Uiteraard kunt u zich ook gratis aanmelden voor Burgernet via www.burgernet.nl voor iedereen vanaf 16 jaar.      
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Politie en inwoners werken samen in heterdaadoefening

Laatste update: 13-01-2016

Vianen/ Nieuwegein - Komende dagen slaat de politie met bewoners van Vianen en Nieuwegein de handen ineen om inbrekers aan te houden. Dit gaat gebeuren in oefeningen waarin politie en bewoners na een inbraakmelding samen op zoek gaan naar agenten in burger, die zich gedragen als woninginbrekers.

De politie oefent regelmatig werksituaties, maar nu vraagt de politie actief burgernetdeelnemers om mee te doen.

Realistische oefening
Via Burgernet wordt de actie aangekondigd. Wanneer en waar precies blijft tot het laatste moment onbekend om de oefening zo realistisch mogelijk te houden. Iedereen die een verdachte situatie ziet, wordt opgeroepen 1-1-2 te bellen. Om via Burgernet mee te kunnen doen, kan iedereen vanaf 16 jaar zich gratis aanmelden voor Burgernet via www.burgernet.nl.

Bel 1-1-2
1-1-2-Meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn een heel belangrijk ingrediŽnt in de strijd tegen auto- en woninginbraken. Ondanks dat de politie extra inzet pleegt op tijden en plaatsen waar veel ingebroken wordt, kan zij niet op elk moment overal zijn. Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel de juiste kant op gaan. En dus inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aanhouden.

Over Burgernet
Burgernet is een telefonisch netwerk waarbij de politie inwoners via een ingesproken telefoonbericht of een sms-bericht om hulp vraagt. Het doel is om meer ogen op straat te hebben en zo daders of vermiste personen sneller te kunnen vinden. Inwoners kunnen met Burgernet een concrete bijdrage leveren aan de veiligheid van hun directe omgeving. Hoe meer deelnemers aan Burgernet, hoe groter de kans dat gemeente, politie en inwoners samen verdachte of vermiste personen kunnen opsporen. Aanmelden kan via www.burgernet.nl.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #162 Gepost op: 27 januari 2016, 22:35:05
Heterdaadoefening Woerden

Laatste update: 26-01-2016 | 17:28

Woerden - Deze week gaat de politie samen met de bewoners van Woerden in een heterdaadoefening inbrekers aanhouden. Na een 1-1-2 inbraakmelding gaan politie en bewoners samen op zoek naar agenten in burger, die zich in de oefening gedragen als inbrekers. De politie oefent regelmatig werksituaties, nu worden ook de bewoners via Burgernet actief gevraagd om mee te doen. Doordat de politie de procedures oefent, zullen werkelijke heterdaad opsporingsacties beter kunnen verlopen.

Wanneer en waar de oefening plaatsvindt, blijft tot het laatste moment onbekend om de oefening zo realistisch mogelijk te houden.  De deelnemers van Burgernet in de wijk van de inbraak krijgen een Burgernetbericht op hun telefoon als de actie begint. Om via Burgernet mee te kunnen doen, kan iedereen vanaf 16 jaar zich vooraf gratis aanmelden voor Burgernet via www.Burgernet.nl

De 1-1-2-meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn een heel belangrijk ingrediŽnt in de strijd tegen auto- en woninginbraken. Ondanks dat de politie extra surveilleert op tijden en plaatsen waar veel ingebroken wordt, kan zij niet op elk moment overal zijn. Door meldingen van bewoners zoekt de politie sneller in de juiste richting, waardoor inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aangehouden kunnen worden. Inwoners van Woerden wordt gevraagd alert te zijn en 1-1-2 te bellen als zij iets verdacht zien.

Over Burgernet
In Burgernet werken gemeente en politie samen met inwoners aan de veiligheid in de buurt. Burgernet is een telefonisch netwerk waarbij de politie inwoners via een ingesproken telefoonbericht of een sms-bericht vraagt om hulp. Het doel is om meer ogen op straat te hebben en zo daders of vermiste personen sneller te kunnen vinden. Inwoners kunnen met Burgernet een concrete bijdrage leveren aan de veiligheid van hun directe omgeving. Hoe meer deelnemers aan Burgernet, hoe groter de kans dat politie en inwoners samen verdachte of vermiste personen kunnen opsporen. Aanmelden kan via www.burgernet.nl.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #163 Gepost op: 29 januari 2016, 17:33:38
Citaat van: Live link=msg=1402397 date=1453930505
Heterdaadoefening Woerden

https://www.youtube.com/watch?v=-mvgn3EYFrY
woerdentv
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #164 Gepost op: 29 januari 2016, 22:00:25
Citaat van: Live link=msg=1402397 date=1453930505
Heterdaadoefening Woerden

Twee 'inbrekers' aangehouden dankzij inwoners Woerden tijdens oefening

Laatste update: 29-01-2016 | 15:47

Woerden - Bij een inbraakoefening die de politie donderdagavond 29 januari hield in de wijken Bloemenbuurt en Molenvliet, zijn beide nepinbrekers (gespeeld door agenten) aangehouden, mede dankzij oplettende buurtbewoners. Bij deze realistische oefening vroeg de politie via Burgernet medewerking van de inwoners bij de opsporing.

Om 19:30 uur begon de oefening met een Burgernetmelding met het signalement van twee mannen die verdacht werden van inbraak, dat naar ongeveer 1800 deelnemers gestuurd werd. De agenten die meededen aan de oefening in de wijk kregen dezelfde informatie: deze twee mannen hadden ingebroken op de Lindenlaan. De inbrekers waren weggelopen in de richting van de Kastanjelaan. Al een aantal minuten na de melding belde een Burgernetdeelnemer dat hij ťťn van de verdachten had zien lopen bij de fietstunnel op de Overtoom. Politiebikers namen direct positie in in de buurt van de Overtoom. Na een paar minuten hadden zij inderdaad zicht op deze verdachte en konden hem gelijk aanhouden. Agenten in de politiehelikopter zagen met de warmtebeeldcamera de tweede verdachte na ongeveer 10 minuten in de bosjes bij De Zaan. Ook hij kon toen snel aangehouden worden. Om 20.10 uur was - met deze tweede aanhouding - de actie klaar.  

Bekeken
Bij dit soort oefeningen valt het de 'inbrekers' vaak op hoezeer zij zich in de gaten gehouden voelen. Een oplettende buurt is dus heel onprettig voor inbrekers. Ook leveren deze oefeningen goede inzichten op over de samenwerking van politie en bewoners. Bij de nabespreking voor de Burgernetdeelnemers na afloop van de oefening werd bijvoorbeeld opgemerkt dat de tekst in smsíen door de vele afkortingen soms onduidelijk zijn. Dit nadeel hebben de spraakberichten van Burgernet weer niet. Verder melden bewoners vaak dat zij schroom hebben om 1-1-2 te bellen bij verdachte (inbraak)situaties. Juist in de strijd tegen inbraken is het heel belangrijk om snel melding te doen via 1-1-2. Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel in de juiste richting zoeken en inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aanhouden.

Zowel de politie als de Burgernetdeelnemers waren tevreden over deze oefening. Het hoofddoel van de oefening, burgers betrekken bij het politiewerk, is goed gelukt. Het viel de politieagenten op hoe actief de Burgernetdeelnemers meededen aan het zoeken naar de verdachten.

Burgernet
Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te vergroten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners, die een spraak of sms-bericht ontvangen met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. Deelnemers kunnen informatie rechtstreeks doorgeven aan de politiemeldkamer. Die informatie wordt direct doorgegeven aan politie in de buurt. Meer informatie over Burgernet is te vinden op www.burgernet.nl.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #165 Gepost op: 2 februari 2016, 14:39:40
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Snelle aanhoudingen dankzij Burgernetdeelneemster

Laatste update: 28-01-2018 | 11:09

Purmerend, Watergang - De politie heeft zaterdagmiddag rond 16:15 uur drie minderjarige verdachten kunnen aanhouden, na een alerte reactie van Burgernetdeelneemster.

Na een Burgernetmelding van een gestolen snorscooter uit Purmerend, werd door de Burgernetdeelneemster aan de centralist van de meldkamer van politie doorgegeven waar de scooter reed. Hierdoor zag de politie op de Broekmeerdijk in Waterland de bewuste scooter rijden en kon het drietal worden aangehouden.

Het drietal, 13, 14 en 15 jaar en afkomstig uit Amsterdam, Almere en Purmerend, is overgebracht naar het politiebureau. Hun mogelijke rol bij de diefstal van de scooter wordt onderzocht.
Samen sterk in de hulpverlening!