AED nu ook in noodhulpauto's politie

Auteur Topic: AED nu ook in noodhulpauto's politie  (gelezen 67064 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Ron-Almere

  • Gast
Reactie #20 Gepost op: 21 november 2008, 17:13:05
In AA was het dat naast de ambu ook de brw gaat rijden voor een reanimatie. Zijn vaak het eerste tp en maken een aanvang tot de ambu tp is.

De uitleg welke wij kregen over de tweede ambu was dat de eerste word "geplunderd" en dat de tweede dan het vervoer doet en dan nog alles aanboord heeft.


Glenn2

  • Gast
Reactie #21 Gepost op: 21 november 2008, 17:26:20
Geplunderd in de zin van jatten?


Ron-Almere

  • Gast
Reactie #22 Gepost op: 21 november 2008, 17:31:38
Nee onder "plunderen"werd verstaan dat alle medicatie uit nr.1 word gebruikt, zodat nr.2 alles nog aanboord heeft om dat tijdens het vervoer te kunnen gebruiken.


NF

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,018
    • www.112ijmond.nl
Reactie #23 Gepost op: 21 november 2008, 19:11:54
Valt wat voor te zeggen...
Wat ik zelf gezien heb, gaat de pat. altijd in de eerste ambu mee. Eventuele medicatie, zuurstof en perslucht worden voor vertrek overgeladen.
112ijmond.nl / IVK, BvV / Brede interesse in Veiligheid en Hulpverlening


Bart S

  • Gast
Reactie #24 Gepost op: 21 november 2008, 20:45:58
Een hoop verschillende antwoorden, maar er staan zeker goeie dingen tussen. Reanimatie kan je in theorie zeker met z'n tweeen uitvoeren maar dat is erg ongewenst. Een voorbeeld van hoe een reanimatie regelmatig bij ons gaat: Pleeg 1 zit aan het hoofdeinde en houd zich bezig met de beademing. Chauffeur 1 houd zich in eerste instantie bezig met twee minuten masseren en zal daarna proberen om dat over te laten nemen (brandweer/politie/omstander). Hij kan dan de pleeg assisteren met de intubatie zodat je ademweg gezekerd wordt. De tweede pleeg houdt zich bezig met het plaatsen van een infuusnaald en bijbehorend infuus. De tweede chauffeur houd zich bezig met de logistiek (brancard halen, afhijsen regelen enz.) terwijl de eerste chauffeur al bezig is met medicatie klaarmaken. Pleeg 1 beademd lekker door, terwijl pleeg 2 het ziekenhuis belt en een voormelding doet en samen met 1 de medicatie toedient. Bij ons is het zo dat auto 1 vervoerd (pleeg 2 gaat hier ook in mee) en dat de chauffeur van auto twee nog even opruimd en evt. familie meeneemt. In het ziekenhuis kan hij zich met pleeg dan snel weer beschikbaar melden, want uit zijn auto is niets gebruikt. Natuurlijk zijn op bovenstaande tig variaties te verzinnen en elke reanimatie is anders. Bij vrijwel elke reanimatie melding bij ons wordt standaard brandweer (AED) en politie meegestuurd.

@Zorbacop: opvallend dat jij voor die 2e ambu moet zorgen. Dat zijn vaak de dingen die ik liever zelf regel, denk alleen al aan de tijdswinst. Afhijsen MOET ik zelf aanvragen, dat mag bij ons niet via de politie.

Dan nog een opmerking over welke ambu gestuurd wordt. Bij ons zijn dat altijd de twee dichtstbijzijnde vrije auto's, ongeacht de drukte. Nu werk ik wel in een stedelijk gebied met de luxe dta we nooit lang hoeven te wachten op een tweede auto. Hopelijk is e.e.a. wat duidelijker nu!

Bart


NF

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,018
    • www.112ijmond.nl
Reactie #25 Gepost op: 21 november 2008, 23:15:21
Bedankt Bart voor de heldere uitleg! ;)
112ijmond.nl / IVK, BvV / Brede interesse in Veiligheid en Hulpverlening


Twentsgeluk

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,987
Reactie #26 Gepost op: 28 november 2008, 19:42:01
Eerste AED uitgereikt voor noodhulpvoertuig politie Twente

Op vrijdag 28 november heeft de adjunct-korpschef van de politie Twente, Roel ter Schure aan het Losserse politieteam een AED (automatische externe defibrillator) uitgereikt. Dit is de eerste AED, die in het Twentse politiekorps is uitgereikt en die geplaatst wordt in een politievoertuig. Deze auto met AED wordt in het noodhulpgebied van Losser ingezet bij 112-meldingen. De komende maanden zullen ook alle andere Twentse politievoertuigen, die worden ingezet bij 112-meldingen worden uitgerust met AED’s. Ook in de overige politieregio’s in Nederland is dit het geval.
    
Politievoertuigen die worden ingezet bij 112-meldingen worden uitgerust met Automatische Externe Defibrillatoren (AED). In de politieregio Groningen is woensdag 12 november door korpschef Dros, tevens portefeuillehouder Noodhulp in de Raad van Hoofdcommissarissen, het officiële startsein gegeven tot de landelijke invoering.
 
De eerste vijf defibrillatoren zijn woensdag 12 november door de leverancier overgedragen aan hoofdcommissaris Dros. In de periode tot en met april 2009 volgen de andere politiekorpsen.
 
In Nederland worden per week 300 personen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Uit onderzoek blijkt dat reanimatie binnen zes minuten het meest kansrijk is. AED is hierbij een hulpmiddel dat in steeds meer publieke ruimtes en in bedrijven een plek krijgt. Het uitrusten van de noodhulpvoertuigen van de politie past bij de hulpverleningstaak die de politie 24 uur, 7 dagen per week uitvoert. De toepassing van de AED is geen medische handeling, maar het verlenen van hulp in noodsituaties, zolang de medische zorg nog niet is gearriveerd. Daar de politie in de praktijk vaak als eerste ter plaatse is worden kostbare, levensreddende, minuten gewonnen.
 
Het ministerie van Binnenlandse Zaken besloot in 2007 budget vrij te maken voor de invoering van de AED bij de politie. De voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN) heeft de Europese aanbesteding begeleid om een leverancier te selecteren. Dit traject is in oktober 2008 afgerond. Afspraken zijn gemaakt over de levering van apparatuur, maar ook over het onderhoud, training en beheer. Naar schatting rijden er in april 2009 ongeveer 2000 noodhulpvoertuigen rond met een AED en zijn ruim 25.000 politiemensen opgeleid voor de bediening ervan. De invoering van AED is een uitbreiding van de hulpverleningsmogelijkheden die de politie al had. Het gebruik van de apparatuur wordt verder meegenomen in de opleiding en training op het gebied van EHBO en reanimatie die alle politieagenten regulier volgen.

www.twentenieuws.nl


ClemensM

  • Junior gebruiker
  • **
  • Berichten: 6
Reactie #27 Gepost op: 10 december 2008, 19:14:17
Absoluut mee eens dat je nogsteeds alle eenheden op moet roepen.

Hebben de ''noodhulpagenten" eigenlijk standaard hun EHBO diploma.

Dat was dus eventjes een vraag om er zelf wat wijzer op te worden:)


grizz

  • Senior GGP, Senior OC, opstapper KNRM Andijk
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,000
  • Niets is onmogelijk
Reactie #28 Gepost op: 10 december 2008, 21:38:00
De agenten in de noodhulp zijn getrained in levensreddende handelingen, AED en Reanimatie, Reanimatie en AED heb ik persoonlijk een diploma in, EHBO niet, vind ik verder ook niet nodig...
Ik breng altijd mijn eigen schoenen thuis.....


MNL-5200

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,679
Reactie #29 Gepost op: 12 december 2008, 18:55:35
agenten krijgen idd PPOI = Praktisch politioneel ongevalsinzicht. Geen gecertificeerd EHBO dus, sluit me verder bij Grizz aan.