Terreurdreiging Nederland en Europa

Auteur Topic: Terreurdreiging Nederland en Europa  (gelezen 183905 keer)

0 gebruikers (en 2 gasten bekijken dit topic.

Dinges

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,168
Reactie #30 Gepost op: 27 januari 2009, 20:07:40
AMSTERDAM - Minstens twee-, maar misschien wel driehonderd studenten uit risico-landen als Nepal en Pakistan zijn de afgelopen jaren in Nederland verdwenen. Ze kwamen Nederland binnen, schreven zich in bij een hogeschool en kort daarna verdwenen ze.
 
 ::)

Daarom moeten Pakistaanse studenten die naar Nederland willen, eerst naar Dubai om daar in de Nederlandse ambassade een test te doen. Dat is duur en omslachtig, dus dat schrikt veel studenten af. .

*mompelt iets met; als kalf verdronken is en achter feiten aanhobbelen....goed voor werkgelegenheid in beveiligingssector...etc* :-X O ja en iets met een Rotterdamse brigadier / topje van ijsberg..


Dinges

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,168


Dinges

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,168
Reactie #32 Gepost op: 31 oktober 2009, 20:07:34
Politie vreesde zelfmoordaanslag in Nederland

De Nederlandse politie en justitie hebben vorig jaar ernstig rekening gehouden met een zelfmoordaanslag in ons land.

In 2008 vond het grootste terrorismeonderzoek ooit plaats in Nederland.

Pakistaan

Vierhonderd rechercheurs zijn wekenlang aan het werk geweest om de Pakistaanse 26-jarige Akeel Abbasi op te pakken. Abbasi zou deel uit maken van een terreurnetwerk dat opereerde vanuit Barcelona. De organisatie zou terroristische aanslagen hebben voorbereid in diverse Europese landen, waaronder Nederland.

"Het was de eerste keer dat we in Nederland te maken kregen met een internationale terreurcel", vertelt Tom Driessen, hoofd van de Nationale Recherche aan NRC.

Alle observatieteams

Bijna alle observatieteams van de Nederlandse politie zijn opgeroepen om de Pakistaan dag en nacht te kunnen schaduwen.

De terreur-verdachte werd op 14 maart 2008 gearresteerd en in augustus van dat jaar uitgeleverd aan Spanje. Op 17 december begint het proces tegen hem.

www.spitsnieuws.nl


Dinges

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,168
Reactie #33 Gepost op: 16 december 2009, 00:18:43
Dreigingsniveau 'beperkt'

De kans dat er in Nederland een aanslag wordt gepleegd, is dermate gedaald dat de Nationaal Coördinator Terreurbestrijding (NTCb) het dreigingsniveau heeft verlaagd. De ministers Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Hirsch Ballin van Justitie hebben aan de Tweede Kamer geschreven dat de algemene terroristische dreiging nu 'beperkt' is in plaats van 'substantieel'.

Een 'beperkt' dreigingsniveau betekent volgens de ministers niet dat een aanslag geheel is uit te sluiten, maar dat de kans daarop relatief gering is. Bovendien kan de situatie zo maar weer veranderen, schrijven de ministers: "Het is niet bekend hoe lang dit niveau gehandhaafd kan worden. Ontwikkelingen kunnen razendsnel gaan en waakzaamheid blijft geboden."


www.spitsnieuws.nl


Vigilance

 • 4 streper eenheid Den Haag
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 509
 • Homo sacra res homini
Reactie #34 Gepost op: 17 december 2009, 21:17:37
Ik ben helemaal geen pessimist, absoluut niet, maar ik vermoed dat NL ook een keer aan de beurt komt


Guppie3335

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 2,143
Reactie #35 Gepost op: 1 oktober 2010, 23:32:15
Talibanleider bedreigt Nederland
Wali-ur Rehman, een van de hoogste talibanleiders, zegt dat hij Nederland een lesje wil leren. Aanleiding is de 'anti-islam-toon' in ons land. Het is voor het eerst dat een talibanleider zich richt tot Nederland.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en terreurdeskundigen nemen het dreigement van de talibancommandant serieus. Wali-ur Rehman is de belangrijkste commandant van de taliban in Pakistan. De VS hebben een prijs van 5 miljoen dollar op zijn hoofd gezet. Het interview vond vier weken geleden plaats, maar de beelden zijn nu pas naar buiten gekomen.

Westen
Als de topmannen van de taliban voor de camera hun zegje doen, voorspelt het weinig goeds. De Pakistaanse taliban verplaatst het werkterrein steeds meer naar westerse steden. In mei dit jaar mislukte een aanslag op Times Square in New York, omdat een wagen vol explosieven bij toeval werd ontdekt. De bedenkers dreigen nu ook expliciet naar Nederland te komen. Rehman zegt dat de Nederlandse regering gevaarlijk bezig is door te spotten met de islam.

Topterroristen
Volgens inlichtingendiensten zijn Rehman en Hakimullah Mehsud (ook 5 miljoen waard) topterroristen met een bloedige staat van dienst. De Pakistaanse taliban zouden verantwoordelijk zijn voor de aanslag op de Pakistaanse oud-premier Benazir Bhutto in 2007, tientallen zelfmoordaanslagen en aanvallen op NAVO-konvooien.

Bron : RTL.nl


Guppie3335

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 2,143
Reactie #36 Gepost op: 1 oktober 2010, 23:34:31
NCTb kende bedreigingen Taliban al
Uitgegeven: 1 oktober 2010 20:34
Laatst gewijzigd: 1 oktober 2010 20:33

RIJSWIJK - De Pakistaanse Talibanleider Wali ur Rehman dreigt met aanslagen gericht tegen Nederland, als reactie op ''wetten'' die Nederland zou maken ''tegen de islam'' en het ''belachelijk maken van de islam''.
 
Hij zei dat in een interview dat het RTL Nieuws vrijdag uitzond. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) kent de uitlatingen, maar ziet hier geen aanleiding in om het huidige dreigingsbeeld 'beperkt' aan te passen.
''We nemen dit soort signalen serieus'', reageerde zijn woordvoerster in een reactie. ''Maar deze uitlatingen waren ons bekend en die hebben we al meegewogen in ons dreigingsbeeld.''

''De weg die de Nederlandse regering sinds een paar jaar is ingeslagen is heel erg gevaarlijk'', vertelde Wali ur Rehman.

Lesje leren

''Ze proberen steeds nieuwe wetten te maken tegen moslims. Ze maken de islam belachelijk en proberen hem te beperken. Volgens ons is dit de eerste fase van de plannen van de Nederlandse regering. Daarom zullen we proberen, en dat heeft voor ons de prioriteit, om ze een lesje te leren. Ze zullen ervoor boeten dat ze wetten maken tegen de islam.''

Islamvijandig

Internationale terroristische groepen vinden Nederland nog steeds een islamvijandig land en daarmee een 'legitiem' doelwit, meldde het laatste dreigingsbeeld van de NCTb op 13 september.
Er zijn volgens de analyse de afgelopen maanden geen concrete aanwijzingen geweest voor aanslagen tegen Nederland. Daarom blijft het dreigingsniveau voor Nederland 'beperkt'.

Risico

Het risico van terroristische aanslagen tegen Nederlanders is groter in of bij gebieden waar jihadistische groepen actief zijn, denkt de NCTb.
Het gaat dan om gebieden als Pakistan, Afghanistan, Indonesië, Noord-Afrika, Somalië en Jemen.

Legitiem doel

Nederland heeft nog steeds een hoog internationaal profiel en wordt door extremisten gezien als een legitiem doel, omdat de Nederlandse overheid moslims zou onderdrukken.
Een andere reden voor het gebruik van geweld is dat er in Nederland uitlatingen worden gedaan die als 'moslimvijandig' kunnen worden opgevat.

Met name PVV-leider Wilders heeft internationaal veel aandacht getrokken met uitlatingen en voornemens, zonder dat dit overigens leidde tot concrete bedreigingen, concludeerde de NCTb.

Bron : NU.nl


Dinges

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,168
Reactie #37 Gepost op: 3 oktober 2010, 19:54:38
Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Amerikanen zondag gewaarschuwd voor mogelijke aanslagen in Europa. Ook de Britse regering heeft zondag het reisadvies voor Britten in Frankrijk en Duitsland bijgesteld.

"De huidige informatie suggereert dat al-Qaeda en andere organisaties doorgaan met het plannen van terreuraanslagen", aldus het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. De waarschuwing geldt als één stap lager dan een negatief reisadvies. Amerikaanse militaire installaties in Europa nemen ook extra veiligheidsmaatregelen, meldden Amerikaanse media.

Londen waarschuwt voor een "hoge terreurdreiging" in Frankrijk en Duitsland. De waarschuwing kwam kort nadat de VS hun inwoners waarschuwde voor aanslagen in West-Europa.

Tot dusver gold een waarschuwing voor "algemene terreurdreiging'' in deze landen. "Net als in andere grote Europese landen geldt voor hen een hoge terreurdreiging, wat terugkomt in ons herziene reisadvies", aldus een woordvoerder van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken.

http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2010/10/vs_en_gb_dreiging_in_europa.html


Dinges

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,168
Reactie #38 Gepost op: 3 oktober 2010, 19:57:15
Er zijn nog geen gevolgen voor Nederland naar aanleiding van de waarschuwing van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken voor mogelijke terroristische aanslagen in Europa. Dat heeft een woordvoerster van de Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding vandaag laten weten.

"We houden wel een vinger aan de pols", aldus de NCTb. Volgens de Amerikanen moet Europa alert zijn op verdachte situaties in onder meer het openbaar vervoer en toeristische trekpleisters.

Westerse inlichtingendiensten hebben de afgelopen week naar buiten gebracht dat zij een complot van het terreurnetwerk al-Qaeda hebben ontrafeld. Er zouden aanslagen zijn gepland in steden in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2010/10/terreurwaarschuwing_nog_geen_g.htmlTalibaan: Nederland moet boeten
Gepubliceerd: 2 oktober 2010 10:43 | Gewijzigd: 2 oktober 2010 10:43
Door een onzer redacteuren
Den Haag, 2 okt. Een leider van de Pakistaanse Talibaan heeft in een toespraak Nederland bedreigd. Volgens Wali-ur-Rehman moet Nederland „boeten” voor de manier waarop de Nederlandse moslims worden behandeld.

„Ze proberen steeds nieuwe wetten te maken tegen de moslims”, zei de Talibaanleider. „Ze maken de islam belachelijk en proberen hem te beperken. Daarom zullen we proberen – en dit heeft voor ons prioriteit – om ze een lesje te leren.” Wali -ur-Rehman is een van de belangrijkste commandanten van de Talibaan in Pakistan. De VS hebben een prijs van 5 miljoen dollar op zijn hoofd gezet.

Volgens RTL Nieuws, dat gisteren beelden van de dreigementen uitzond, is de toespraak van Rehman enkele weken geleden opgenomen. De Talibaanleider gaat daarom niet in op de maatregelen die zijn aangekondigd in het regeer- en gedoogakkoord dat VVD, CDA en PVV afgelopen donderdag bekendmaakten.

Wilders

Nederland is al lange tijd in beeld bij de Talibaan, vanwege de missie in Uruzgan en de uitlatingen van Wilders over de islam, zegt een woordvoerder van de Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding (NCTb). De „signalen” van Talibaanleider Wali-ur-Rehman zijn „bekend”.

Volgens de NCTb zijn die meegewogen in de dreigingsanalyse die deze organisatie vier keer per jaar maakt. Volgens de NCTb is het risico van een terroristische aanslag in Nederland ‘beperkt’.

http://www.nrc.nl/binnenland/article2626909.ece/Talibaan_Nederland_moet_boeten


Dinges

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,168
Reactie #39 Gepost op: 3 oktober 2010, 20:08:52
FLESJES IN 2012 WEER MEE IN VLIEGTUIG

Vliegtuigpassagiers mogen over twee jaar weer flesjes, tubes en make-up meenemen aan boord van een vliegtuig. Het is sinds 2006 verboden om die spullen mee te nemen.


Terroristen waren toen van plan om explosieve vloeistoffen in een fles mee aan boord te nemen. Er was de afgelopen jaren nog geen goede apparatuur om die explosieven op te sporen.

Nu is die er wel. Volgens de ICAO, de internationale luchtvaartorganisatie, wordt het weer toegestaan om vloeistoffen mee te nemen. Het verbod zorgde voor veel ongemak.

© ANP

http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws/buitenland/%29/components/actueel/rtlnieuws/2010/09_september/28/buitenland/flesjes-mogen-weer-mee-in-vliegtuig.xml