Inzetverslagen redders 2004.

Auteur Topic: Inzetverslagen redders 2004.  (gelezen 47091 keer)

0 gebruikers (en 3 gasten bekijken dit topic.

K.N.R.Mark.

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 279
 • Ieder mens heeft de plicht een ander te helpen!
  • Ouddorpse Reddingsbrigade
Reactie #190 Gepost op: 24 juni 2004, 15:35:43
Ze hebben het zeiljacht naar Den Helder gesleept, in Egmond is geen haven. Kijk maar op www.knrm.nl

Groetjes Mark. ;D
Zonder redders redden we het niet!!!! http://www.knrm.nl/stations/Stellendam/04Nieuws/


9910001

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,762
Reactie #191 Gepost op: 25 juni 2004, 11:31:35
Ehm, dat is bekent dat er geen haven is, ik bedoelde meer de tocht van de dorus naar Egmond toe tegen de golven in.

9910001
9910001


K.N.R.Mark.

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 279
 • Ieder mens heeft de plicht een ander te helpen!
  • Ouddorpse Reddingsbrigade
Reactie #192 Gepost op: 2 juli 2004, 09:29:31
actie 44:
27-6-2004 vanavond laat alarm voor Stellendamse reddingboten Prinses Margriet en Willemtje en tevens de Ouddorpse reddingboot Griend. Bij het kustwachtcentrum was een melding binnengekomen van een vrouw dat haar man was gaan surfen en nog niet teruggekeerd was. KWC heeft onze schipper gebeld en deze heeft alarm laten maken. Door het late tijdstip heeft hij gelijk alle drie de boten laten alarmeren. Toen de Prinses Margriet ter hoogte van de kwade hoek was kwam de melding dat de surfer gezond en wel op de wal stond.

actie 45:
Wereldreiziger heeft al snel pech
Dinsdagmiddag 29 juni piepte de kustwachtpost van Ouddorp de bemanning van de Stellendamse reddingboot om ongeveer 14.15 op. Zij moesten zich aan boord van de Prinses Margriet begeven om een jacht te begeleiden. Het jacht met de naam Oxy was vertrokken vanuit Scheveningen om een wereldreis te gaan maken, maar bemerkte voor de kust van Goeree dat de motor weigerde. De enige opvarende aan boord durfde niet op de zeilen het Goereese Gat in te varen en vroeg assistentie aan de reddingboot om hem naar binnen te geleiden. De Prinses Margriet spoedde zich naar het vaartuig, nam het op sleeptouw en bracht het naar de buitenhaven van Stellendam, waar het werd afgemeerd aan de drijvende steiger.

actie 46:
GreyHound verliest roer.
Woensdag 30 juni bevond het jacht GreyHound zich, met twee personen aan boord, nabij het lichteiland Goeree toen het zijn roer verloor. Aan Den Helder Rescue werd assistentie van een reddingboot gevraagd. Via de kustwachtpost te Ouddorp werd de bemanning van de Stellendamse reddingboot gealarmeerd om ongeveer 10.30 uur. De Prinses Margriet nam het jacht op sleeptouw en bracht het naar de buitenhaven van Stellendam. Daar werd het in het begin van de middag afgeleverd en kon de reddingboot weer naar zijn eigen aanlegplaats terugkeren.

Groetjes Mark.
Zonder redders redden we het niet!!!! http://www.knrm.nl/stations/Stellendam/04Nieuws/


Henk

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,891
Reactie #193 Gepost op: 2 juli 2004, 12:16:21
Wouw, dat gaat goed...

Was je er alle keren bij?

Wat goed als schippers niet aarzelen om assistentie in te roepen!!!

Henk


K.N.R.Mark.

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 279
 • Ieder mens heeft de plicht een ander te helpen!
  • Ouddorpse Reddingsbrigade
Reactie #194 Gepost op: 2 juli 2004, 16:50:33
Henk, actie 44 was ik aan het werk. actie 45 en 46 was ik van de partij. Hoe gaat het bij jullie?

Groetjes Mark.
Zonder redders redden we het niet!!!! http://www.knrm.nl/stations/Stellendam/04Nieuws/


Henk

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,891
Reactie #195 Gepost op: 3 juli 2004, 01:15:20
We hebben nog een paar akties gehad en toen ging de motor weer eens kuren vertonen, donderdag tijdens de nasleep van de storm. Op 3000 toeren konden we nog net zonder hulp thuiskomen. We hebben het 87-er 250 pk racemonster ingeruild voor een '99-er Mercurie 200 PK standaard in de hoop dat een jongere, standaard motor wat betrouwbaarder is dan de opgevoerde versie die ons keer op keer in de steek laat. We hebben heel wat akties gemist, maar nu gaan we er weer tegenaan!! ;D

Henk


vistuig

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 447
  • KNRM Dordrecht
Reactie #196 Gepost op: 5 juli 2004, 12:06:58
verstandige beslissing, dus nu maar weer varen he
en in alle gewesten  wordt de stem van het water  met zijn eeuwige rampen  gevreesd en gehoord


K.N.R.Mark.

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 279
 • Ieder mens heeft de plicht een ander te helpen!
  • Ouddorpse Reddingsbrigade
Reactie #197 Gepost op: 17 juli 2004, 12:37:23
actie 47:
6-7-2004 alarm voor Prinses Margriet. Bij Rockanje zou een kitesurfer in de problemen. Ter plaatse gegaan surfer aan boord genomen en afgezet op het strand. Daarna retour station.

actie 48:
Woensdag 7 juli werd de bemanning van de Stellendamse reddingboot Prinses Margriet door de Kustwachtpost Ouddorp om 18.25 uur gealarmeerd. Een surfer verkeerde in nood op de Maasvlakte. Ze snel mogelijk werd koers gezet naar de opgegeven plaats, maar er is geen surfer gevonden. Wel trof men bij boei SG 5 een zeil aan. Er is nog tot 21.00 uur gezocht, maar niemand werd gevonden. Collegaís van de Ouddorpse reddingboot zijn het strand langs gegaan, maar er werd geen kleding gevonden en ook bleef er geen eenzame auto achter bij de strandovergangen. Ook werd er geen persoon als vermist opgegeven en daarom is de actie, na overleg met de Kustwacht, beŽindigd. De reddingboot kon na bijna drie uur vergeefs gezocht te hebben, weer terugkeren naar de Stellendamse buitenhaven. Een dringend verzoek aan alle surfers. Plaats een merk met uw telefoonnummer op uw zeil. In voorkomend geval kan dan de vinder van dat zeil via dat telefoonnummer nagaan of de eigenaar wellicht reeds aan de wal is, of dat er moet worden doorgezocht, omdat er iemand nog vermist is en misschien wel in nood verkeert.

actie 49 + 50 + 51:
Dinsdag 13 juli heeft de kustwachtpost van Ouddorp tot drie keer toe het Stellendamse reddingstation moeten alarmeren. Het begon al om 00.45 uur. In de jachthaven van Stellendam was een zeiljacht van 9Ĺ meter zinkende, gelukkig zonder personen aan boord. Degene, die het opgemerkt had, was al met een pomp bezig om het bootje boven water te houden, maar dat lukte niet. Ook de reddingboot voor het Haringvliet, de Willemtje, schoot met een pomp te hulp, maar nog lukte het niet het scheepje te behouden. Aan de eigenaar, woonachtig in Den Haag, moest dan ook worden doorgegeven dat zijn boot, de Jobly, gezonken was.
De volgende melding, ook weer voor een zeiljacht, kwam om 09.45 uur. Het betrof een kajuitzeiljacht met drie personen aan boord en de thuishaven Hellevoetsluis, waarvan de eigenaar in Amsterdam woont. Het scheepje kreeg in het Slijkgat te maken met een kapot roer. Via de kustwacht werd de reddingboot Prinses Margriet te hulp geroepen. Bij boei SG 1 maakte de reddingboot vast en sleepte het vaartuig naar de buitenhaven van Stellendam, waar het werd afgemeerd aan de drijvende steiger bij de schutsluis.
De reddingboot was nog maar net terug van deze klus toen de pieper weer ging, weer voor een zeiljacht met een kapot roer. Het was de Pipe Dream uit Engeland, met twee personen aan boord. Het was op weg van Stellendam naar huis, toen het bij de Bollenboei te maken kreeg met roerschade. Via de kustwacht werd de hulp van een reddingboot gevraagd en 12.30 uur ging het alarm weer af voor de bemanning van de Prinses Margriet. De schipper was nog in het boothuis, maar de opstappers waren al vertrokken en konden direct weer terugkeren. De Pipe Dream werd op sleeptouw genomen en naar de buitenhaven van Stellendam gebracht, waar het ook weer werd afgemeerd aan de steiger bij de schutsluis. Het was inmiddels al 5 uur toen de reddingboot afmeerde aan haar eigen steiger.

actie 52:
Woensdagmiddag, 14 juli bemerkte de kustwachtpost in de vuurtoren van Ouddorp dat een jacht het Slijkgat in wilde varen, maar in de regenbuien gedesoriŽnteerd raakte en geen goede koers voer. Eerst werd de Ouddorpse reddingboot er voor opgeroepen, maar er was ook een noodgeval op de Grevelingen en daar moest de Griend heen. Ongeveer half drie werd de Prinses Margriet opgepiept. Zij voer het vaartuig tegemoet en pikte het op tussen Brammetje en deStijle hoek. Het bleek een Duits jacht te zijn met twee personen aan boord, dat onderweg was naar Hellevoetsluis. De vrouwelijke opvarende was behoorlijk zeeziek. Er werd een opstapper van de reddingboot overgezet op het jacht, die aanwijzingen gaf voor de te varen koers. Het jacht kon op eigen kracht de reddingboot volgen, die als loods het scheepje geleidde tot in de buitenhaven van Stellendam. Gisteren werd een Engels jacht binnengesleept en vandaag een Duits jacht voorgevaren, We constateren dat het Stellendamse KNRM-station een internationale klantenkring heeft.
Zonder redders redden we het niet!!!! http://www.knrm.nl/stations/Stellendam/04Nieuws/


TRAN5

 • Nieuwe gebruiker
 • *
 • Berichten: 1
Reactie #198 Gepost op: 30 november 2023, 04:55:18
Naast de reeds genoemde opleidingscentra, zou ik ook Lerus Training willen aanbevelen. Dit centrum is gespecialiseerd in maritieme trainingen en veiligheidscursussen. Ze bieden een breed scala aan programma's die gericht zijn op het verbeteren van maritieme vaardigheden en het waarborgen van veiligheid op zee.