03-09-2009 Grote oefening Oude Arnhemseweg Zeist

Auteur Topic: 03-09-2009 Grote oefening Oude Arnhemseweg Zeist  (gelezen 1118 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Danny722

  • Manschap A
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,085
Gepost op: 4 september 2009, 17:15:30
De brandweer Zeist (Zeist 2 TS+HW, Den Dolder 1 TS) heeft in samenwerking met het hulpverleningsvoertuig van Bunnik, de politie en het rode kruis een grote oefening bij garagebedrijf Zam op de Oude Arnhemseweg gehouden.

Het scenario was als volgt:
Een persoon had problemen met de versnellingsbak van zijn auto. Na de auto naar een garagebedrijf gebracht te hebben bleek dat het probleem bij hemzelf lag (wegens te grof rijden) en kreeg hij voor de reparatie een rekening van 3500 euro. Hij kreeg de auto pas mee als hij de rekening betaald had.

Maar dat weigerde hij. Gewapend met aanmaakblokjes en een molotovcocktail stookte hij een aardig vuurtje in een auto binnenin het bedrijf om vervolgens te vluchten in een andere auto. Ver kwam hij niet, want amper tien meter op de vlucht knalde hij tegen een auto aan die richting een benzinepomp wilde. De bijrijder overleed meteen, de bestuurder zat bekneld. De dader vluchtte de wijk in.

In het bedrijf zelf waren verschillende mensen gewond geraakt. Twee werknemers waren op het dak vast komen te zitten, binnen bevonden zich nog verschillende personen in de rook. Ook was er in alle hectiek een medewerker onder een autobrug terecht gekomen. Tijdens de brand ontploften er spuitbussen. Vanwege de rookontwikkeling moest de nabijgelegen flat ontruimd worden, maar laat daar nou net een persoon ingelegen hebben die alleen horizontaal vervoerd mocht worden. Met de hoogwerker is ook die patiënt uit het huis gehaald. Aan het einde van de oefening kreeg de politie het signalement van de dader door, die daarna gemakkelijk gevangen kon worden met aanmaakblokjes op zak waar hij 'een barbecue mee had aangestoken'.

foto's:
Bij verkennen zolder

Trappie af

AfhijsenHoop trouwens dat het hier goed staat...


VRU - Post Den Dolder / Post Zeist Grote interesse brandweerkunde en natuurbrandbestrijding


Danny722

  • Manschap A
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,085
Reactie #1 Gepost op: 4 september 2009, 18:34:50
En na de vakantie weer even opstarten, maar inmiddels foto's op www.jeugdbrandweerzeist.nl

Meer van mijn 'collegae'  ;D
VRU - Post Den Dolder / Post Zeist Grote interesse brandweerkunde en natuurbrandbestrijding