Staking huisartsen 06-10-2011

Auteur Topic: Staking huisartsen 06-10-2011  (gelezen 3293 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Dinges

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,168
Gepost op: 6 oktober 2011, 10:19:15
Duizenden huisartsen demonstreren

Duizenden huisartsen demonstreren vandaag in Amsterdam tegen bezuinigingsplannen van het kabinet. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid wil de huisartsen met 132 miljoen korten.


Huisartsen voeren protestacties

Huisartsen draaien vandaag zondagdiensten. Patiënten moeten vooral bij huisartsenposten aankloppen als ze dringend zorg nodig hebben. Die posten zijn normaal gesproken bedoeld voor zorg buiten kantooruren.

20.000 euro per praktijk inleveren
Volgens de artsen moet elke praktijk vanwege aangekondigde bezuinigingen 20.000 euro inleveren. Ze waarschuwen dat daardoor minder patiënten kunnen worden geholpen.

Huisarts gestraft voor verricht werk
De Nederlandse huisartsenvereniging LHV is boos: "wij hebben zorg verleend die anders bij eerste hulpposten zou zijn verricht. Daar worden we nu voor gestraft omdat we zogenaamd ons budget zouden hebben overschreden. Het is gewoon een bezuiniging," zegt LHV-woordvoerder Steven van Eijk.

Schippers: pijn eerlijk verdelen
Schippers snapt wel dat de huisartsen niet blij zijn, maar ze benadrukt dat het hier niet gaat om een bezuiniging. Ze zegt dat ze een overschrijding terughaalt bij de huisartsen, zoals ze ook doet bij de fysiotherapeuten, geestelijke gezondheidszorg en logopedisten. "Het zou niet fair zijn als ik de huisartsen als enige zou ontzien." De minister doet dat om te voorkomen dat de rekening elders wordt neergelegd. "De lasten moeten eerlijk worden verdeeld."

http://www.rtl.nl/actueel/rtlnieuws/home/

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Schippers wil praten met huisartsen
 
Minister Schippers heeft in de toekomst misschien extra geld voor de huisartsen beschikbaar. Ze doet een oproep aan hen om weer met haar te gaan praten.

Voor de jaren na 2012 hoopt de minister met de huisartsen te kunnen afspreken dat ze meer ingrepen gaan doen die nu in het ziekenhuis gebeuren. Schippers is ook bereid daar extra geld voor uit te trekken.

Vandaag is in Amsterdam een groot protest van huisartsen tegen de bezuinigingen van Schippers; ze zouden meer kosten dan ze opleveren.

Schippers zegt dat de bezuinigingen doorgaan. Ze benadrukt dat huisartsen hun budget hebben overschreden. "2012 is financieel een moeilijk jaar. Daarna kan er ook voor de huisartsen weer geld bij komen. Maar daarover moeten wel harde afspraken worden gemaakt."

http://nos.nl/artikel/279577-schippers-wil-praten-met-huisartsen.html
Dinges

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,168
Reactie #1 Gepost op: 6 oktober 2011, 10:26:20
Zijn er momenteel ambulancediensten die extra wagen(s) paraat hebben / achter de hand houden? Het is goed mogelijk dat er vandaag een groter rittenaanbod is i.v.m. de staking.


s@nder

 • chauffeur Hap alkmaar
 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 52
 • Dit forum is het helemaal !
Reactie #2 Gepost op: 6 oktober 2011, 10:33:52
hey allen,

In Alkmaar hebben we de huisartsenpost open en op dit moment werken er 9 huisartsen, 5 assistenten en rijden we met 3 auto,s in de regio.

groet,
sander


RAdeR

 • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 14,616
Reactie #3 Gepost op: 6 oktober 2011, 10:37:05
LHV waarschuwt ziekenhuizen voor toeloop SEH

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) houdt samen met negen andere organisaties in de huisartsenzorg op 6 oktober een landelijke manifestatie. Als gevolg daarvan, kan er een toeloop op de SEH-posten in de ziekenhuizen ontstaan, zo laat de LHV weten.

De manifestatie is een reactie van de huisartsen op de aangekondigde bezuiniging van € 132 miljoen op het budget voor huisartsenzorg. Veel huisartsen en hun ondersteunend personeel sluiten daarom op 6 oktober de praktijk om aan de manifestatie deel te nemen.

Wel zorgen de huisartsen dat er waarneming is. Bijna alle huisartsenposten in Nederland draaien een zondagsdienst en op enkele plekken regelen de huisartsengroepen onderling hun waarneming.
http://www.nvz-ziekenhuizen.nl/NVZ_Nieuws/Nieuwsberichten/Juli_december_2011/LHV_waarschuwt_ziekenhuizen_voor_toeloop_SEH

SEH's van ziekenhuizen zijn in ieder geval voorbereid.


sylvester1986

 • Gast
Reactie #4 Gepost op: 6 oktober 2011, 14:07:56
Grote opkomst huisartsenprotest

AMSTERDAM -  Ongeveer 5000 huisartsen en ruim 3000 doktersassistenten zijn donderdag in de Amsterdamse RAI bijeengekomen om te demonstreren tegen de kabinetsplannen. Die houden in dat er 132 miljoen euro wordt gekort op de huisartsenzorg. Volgens de organisatoren is het de grootste bijeenkomst in Nederland van huisartsen ooit.

De huisartsen zeggen dat het kabinet met de ingrepen de organisatie van de huisartsenzorg laat afbrokkelen. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft donderdag laten weten graag in gesprek te willen met de artsen. Maar volgens voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) Steven van Eijck is er de afgelopen jaren al veel gepraat maar heeft dat niets opgeleverd.
Voorzitter Steven van Eijck van de LHV hamerde tijdens zijn toespraak op het belang van de Tweede Kamer. Die moet naar zijn mening de bezuinigingsplannen terugdraaien. Van Eijck verweet minister Schippers dat ze jokt. Ze geeft volgens hem een verkeerde voorstelling van zaken. Zo zegt ze dat de huisartsen hun budgetten hebben overschreden, terwijl dat volgens de LHV niet zo is. Daarbij zegt ze volgens de huisartsen dat die er de komende jaren geld bij zullen krijgen. Ook dat klopt niet, zegt de LHV. Van Eijck: „We krijgen er geen cent bij”.

Bron: telegraaf


leo A

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 277
 • LOTUS®kring Zuid-Holland Zuid
  • Lotuskring Zuid Holland Zuid
Reactie #5 Gepost op: 6 oktober 2011, 16:52:29
In dordrecht is de hap ook geopend, en rijden er 3 auto's ipv 2!

Leo
service controleur kleine blusmiddelen Hap chauffeur Dordrecht LOTUS E.H. verlener https://bit.ly/2BTzliB?fbclid=IwAR1TCU2Ox-kHkiz_nwOC3rJZE6v4Kkv24z-


DF

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 89
Reactie #6 Gepost op: 17 oktober 2011, 15:50:24
Nou mevrouw Schippers...De tijd van het derde huisje in Toscane is verleden tijd.
Komen de vissen boven, dan is er mooi weer te beloven.