GRIP 3 Poging geldautomaat op te blazen - Badhoevedorp 05-11-2009

Auteur Topic: GRIP 3 Poging geldautomaat op te blazen - Badhoevedorp 05-11-2009  (gelezen 10029 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

SimonSt

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,431
Reactie #20 Gepost op: 9 november 2009, 19:56:21

Simon,

uit hoeveelste hand heb jij je info en hoe dicht zit ik ten tijde van dit incident bij de directe informatie stroom.

RR (broodjes waren als vanouds goed!!!)

Nou, hoeveelste hand is het OT zelf?  ;)


Jerommeke

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 17,683
  • Blauwe Motormuis
Reactie #21 Gepost op: 12 februari 2010, 17:10:56
Verdachten plofkraak op heterdaad aangehouden
Kennemerland, 12-02-2010

De Bovenregionale Recherche Noordwest Nederland heeft in de nacht van donderdag op vrijdag vijf verdachten aangehouden, die op het punt stonden een plofkraak te plegen in Schoonhoven.

Plofkraak

Bij een plofkraak spuiten criminelen een gasmengsel in een geldautomaat en brengen dit op afstand tot ontploffing. Door deze explosie wordt de geldautomaat vernield, waardoor de criminelen toegang hebben tot het geld of de geldcassettes. De gevaarzetting van dit soort plofkraken is groot en regelmatig worden naastgelegen winkel- of woonpanden door de explosies ontzet.

Op heterdaad

Vlak voordat de plofkraak door de verdachten kon worden verricht, werd door een arrestatieteam tot aanhouding overgegaan. Rond 04:35 uur werden twee van de vijf verdachten ter plaatse aangehouden. Tijdens deze aanhoudingen werd een politiehond ingezet en werd een van de verdachten in zijn been gebeten door de hond.

Drie verdachten vluchtten met een vermoedelijk gestolen Audi A6. De verdachten reden in op politiemensen van het arrestatieteam. De politie heeft daarop op de vluchtauto geschoten. Niemand raakte gewond.

De drie verdachten in de Audi A6 reden met hoge snelheid weg en konden korte tijd later worden aangehouden in Linschoten.

Aangehouden verdachten

De aangehouden mannen zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Het gaat om twee Amsterdammers van 22 en 26 jaar, twee Spanjaarden van 25 jaar en een 26-jarige man zonder vaste verblijfplaats. De politie zet het onderzoek voort.

De Bovenregionale Recherche Noordwest Nederland is een samenwerkingsverband van de politieregio’s Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland, Kennemerland en de Koninklijke Marechaussee (district Schiphol) en is beheersmatig ondergebracht bij de divisie regionale recherche van de politieregio Kennemerland. Het team houdt zich bezig met de bestrijding van regio-overstijgende vormen van middencriminaliteit.


www.politiekennemerland.nl
GEBRUIK MIJN FOTO'S NIET ZONDER TOESTEMMING ! !