Opsporing verzocht / uw aandacht namens de politie!

Auteur Topic: Opsporing verzocht / uw aandacht namens de politie!  (gelezen 115544 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Jerommeke

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 17,683
 • Blauwe Motormuis
Reactie #10 Gepost op: 4 april 2010, 21:35:47
*lach eens naar het vogeltje*Waarom wachten tot het donker is om in te breken. Want overdag werken de mensen immers en is het huis leeg. Gisteren is bij vrienden van mij in de Hamerstraat, vlak achter de Boekhorststraat in het centrum van Den Haag, voor de zoveelste keer een poging tot inbraak gedaan. Twee mannen van 'Noord Afrikaanse' afkomst probeerden via de achterdeur met een koevoet en ander gereedschap binnen te komen. Een buurman hoorde lawaai en heeft vanuit zijn slaapkamer een duidelijke foto van de inbrekers kunnen maken. Het duo is vervolgens via de achteringang gevlucht. De politie is uiteraard al op de hoogte, maar ze hebben nog niemand kunnen aanhouden. Wellicht vroeger mee op school gezeten? Laat het weten! 0900-TUIG of per mail

www.geenstijl.nl
GEBRUIK MIJN FOTO'S NIET ZONDER TOESTEMMING ! !


Dinges

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,168
Reactie #11 Gepost op: 16 april 2010, 11:50:53


Politie geeft beelden overval Borgele vrij

vrijdag 16 april 2010 | 06:21 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 16 april 2010 | 09:51

De Plus supermarkt kort na de overval in februari. Foto archief de Stentor

DEVENTER - De politie heeft video- beelden vrijgegeven van de overval op de Plus supermarkt op Borgele, op dinsdagmorgen 9 februari. De Deventer politie is nog op zoek naar één van de twee daders van de overval en hoopt dat het publiek de (jonge)man op de bewakingscamerabeelden herkent.

De beelden, te zien op het YouTube-kanaal van de politie op internet, tonen dat de overvallers bruut te werk zijn gegaan. Zo is te zien hoe een medewerker van de supermarkt 's ochtends vroeg nietsvermoedend een deur van de winkel wil openen. Uit het niets duikt vervolgens een jongen op, die het personeelslid met een vuurwapen bedreigt en met hem naar binnengaat. Seconden later volgt zijn handlanger, die met een groot mes in de hand naar binnen glipt.

Eenmaal binnen is te zien hoe de twee het personeel in een opslagruimte onder bedreiging van een vuurwapen richting broodrekken dirigeren. Eén van de twee doorzoekt daarna een kluis en vraagt daarbij een medewerker om informatie. Deze 18-jarige jongen is al aangehouden, zo meldt de politie. Dat gebeurde al een dag na de overval. Naar de tweede overvaller, degene met het mes, is de politie nog op zoek. Het gaat om een blanke man van circa 1.75 meter 75 met een bril en een bol gezicht. Hij viel op door zijn 'waggelende' manier van lopen, door de politie omschreven als 'pinguinloopje'.

De politie vraagt mensen die informatie hebben over deze zaak en/of deze man contact op te nemen. De politie is te bereiken op op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem 0800-7000.De beelden staan op de internetpagina van de politie IJsselland. De beelden zijn daar te vinden na klikken op de link 'berichten'. Het internetadres is politie-deventer.hyves.nl

http://www.destentor.nl/regio/deventer/6551087/Politie-geeft-beelden-overval-Borgele-vrij.ece


sylvester1986

 • Gast
Reactie #12 Gepost op: 16 april 2010, 12:44:44
Nu zet de politie wel iets op youtube, maar waarom zijn ze niet blij als een burger dat doet?
zoals DIT artikel?

De politie vraagt de burger toch vaak om hulp?

#edit: Dit soort dingen zul je vaker zien als de politie niet veel doet.


Dinges

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,168
Reactie #13 Gepost op: 16 april 2010, 14:10:48
Nu zet de politie wel iets op youtube, maar waarom zijn ze niet blij als een burger dat doet?

zoals DIT artikel?

Citaat uit dat artikel:

Een woordvoerder van het OM in Roermond wees er woensdag op dat dit soort filmpjes eindeloos op internet kunnen blijven circuleren. Dat kan voor de rechter reden zijn tot strafvermindering. Als de rechter om wat voor reden dan ook zou besluiten tot ontslag van rechtsvervolging, kan de man de rest van zijn leven geconfronteerd blijven met de film van de overval op internet, aldus justitie.

Bovendien verwarren getuigen dit soort beelden vaak met hun eigen waarneming, aldus de woordvoerder. Ook is het slachtoffer van de overval te zien op YouTube, en dat kan echt niet, vinden politie en justitie.


Daarbij zou het ook nog eens lopende onderzoeken kunnen frustreren.

Aan de andere kant, ik snap de frustratie en het machteloosheidsgevoel van ondernemers ook wel.


sylvester1986

 • Gast
Reactie #14 Gepost op: 16 april 2010, 14:51:23
Dus je kan je camerabeelden naar de youtube kanaal van de politie sturen, zoals de politie doet?
Maar zouden juist camerabeelden niet aan banden worden gelegd, als het gaat om bewijsmateriaal?
Verder vind ik het wel goed als dader of daders herkenbaar in beeld komen, zo is de pakkans groter lijkt me?


Jerommeke

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 17,683
 • Blauwe Motormuis
Reactie #15 Gepost op: 27 april 2010, 13:24:54


Bloemendaal - Politie Kennemerland heeft een nieuwe naam toegevoegd aan de Nationale Opsporings Lijst, de lijst met de meest gezochte criminelen van ons land: Alex Kwame Fuachie.

Fuachie wordt gezocht omdat hij in april 2008 samen met een vriend een Bloemendaals gezin overviel. Hij werkte al 4 jaar als klusjesman voor het gezin. Bij de overval werd de vader zo hard tegen zijn hoofd geschopt dat hij een schedelbreuk opliep.

Toen hij bewusteloos was werd hij in zijn buik geschoten. De moeder en dochter werden vastgebonden en ook beschoten. Fuachie en zijn mededader vluchtten uiteindelijk met bankpasjes van de familie. De mededader werd al snel aangehouden en is inmiddels veroordeeld tot 18 jaar, maar Alex Kwame Fuachie loopt, nu bijna twee jaar later, nog vrij rond.

In Opsporing Verzocht zijn verschillende beelden van hem te zien. Alex Kwame Fuachie is nu 32 jaar, is afkomstig uit Ghana, is 1.75 m, vrij gedrongen en spreekt gebrekkig Engels. Hij verbleef hier illegaal met een van iemand anders gestolen naam. Hij noemde zich ‘George’. Waarschijnlijk zit hij in een illegaal circuit en maakt gebruik van een valse naam.
GEBRUIK MIJN FOTO'S NIET ZONDER TOESTEMMING ! !


sylvester1986

 • Gast
Reactie #16 Gepost op: 19 juli 2010, 15:18:20
Politie zoekt vandaaltjes via YouTube

GRONINGEN -  De Groningse politie is met behulp van een filmpje op YouTube op zoek naar vier jongens, die zondagmorgen een bushokje hebben vernield.

Een getuige legde het vandalisme aan de Groningerweg vast met een camera en gaf de beelden aan de politie. Hetzelfde bushokje was een week eerder ook al vernield.

Op de beelden is te zien hoe een groepje mannen op de fiets bij het bushokje stopt en dat een van hen een groot voorwerp door de ruit gooit. Andere proberen hun gezicht te verbergen door een capuchon over hun hoofd te trekken.

Door de beelden op YouTube te zetten hoopt de politie dat iemand de vandaaltjes herkent en ze aangeeft, of dat de jongens zichzelf melden op het bureau.

Bron: www.telegraaf.nl

Wie herkent mannen op beelden vernieling bushokje?

Bron: www.youtube.nl

User: politiegrn


Shave

 • Beroepsbrandweerman
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,355
Reactie #17 Gepost op: 14 september 2010, 10:53:23
Rijkevoort: getuigenoproep overval gezin

Rijkevoort

Maandagochtend 6 september 2010 is een gezin in Rijkevoort overvallen door een aantal gemaskerde mannen. Het gezin, vader, moeder en hun vier kinderen lagen boven te slapen. De slachtoffers werden meteen bedreigd met een vuurwapen en de vader is tijdens de overval neergeschoten.

De toestand van de man is inmiddels gelukkig stabiel.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die voor of rond de overval verdachte personen en/of auto's gezien hebben in de omgeving van Rijkevoort.

&feature=player_embedded

Bron: http://www.politie.nl/brabant-noord/opsporing/rijkevoort.asp
Timmos

 • Persfotograaf
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 2,326
  • Tim-Koster.nl
Reactie #19 Gepost op: 29 oktober 2010, 12:20:29
Vermiste man nog niet terecht

IJZENDIJKE - De sinds dinsdagavond vermiste 35-jarige man uit de gemeente Sluis is nog steeds niet terecht. De politie heeft daarom nu alsnog nadere informatie verspreid over de vermiste.

De vermiste man is de 35-jarige Herman Ploegstra uit Ijzendijke. Hij is op de bewuste dinsdagavond rond 21.45 uur voor het laatst gezien in Breskens. Hij reed in zijn grijze BMW X5, voorzien van het kenteken 45-GS-HN.

Herman is een blanke man van 1.85 cm lang en heeft volgens de politie een sportief uiterlijk. Hij heeft kort, verzorgd blond haar. Op de avond van zijn verdwijning droeg hij een zwarte Nike-sportbroek met het Nike-logo aan de zijkant. Hij droeg witte instappers van het merk Bugatti. Verder had hij een wit t-shirt met v-hals en korte mouwen van het merk Esprit, H&M of WE.

Herman had verder een vest van een soort schapenvacht met zwarte rits. Op de voorzijde was deze voorzien van de bruine letters PME LEGEND. Verder had het vest een capuchon en zijsteekvakken en droeg de man zwarte of witte sneakersokken.

De politie is naarstig op zoek naar belangrijke informatie over de vermiste man. Mensen die meer weten wordt verzocht te bellen naar telefoonnummer 0900-8844.

http://www.hvzeeland.nl/Nieuws/Item?nid=14976


http://www.politie.nl/zeeland/opsporing/35jarigemanvermistuitijzendijke.asp