Opsporing verzocht / uw aandacht namens de politie!

Auteur Topic: Opsporing verzocht / uw aandacht namens de politie!  (gelezen 121211 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

skippy02

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 3,541
 • Scanman Jan
Scannerluisteraar in hart en nieren en verslaafd aan nieuws.


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Politie Haarlem eo ‏@POL_KENland
1/2 Politie zoekt brandweerman die zaterdagochtend rond 6.30 bij tankstation #brugrestaurant #A4 aantal vechtende mannen uit elkaar haalde.
12:09 - 20 apr. 2014

Politie Haarlem eo ‏@POL_KENland
2/2 Ook andere getuigen hiervan worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844
12:10 - 20 apr. 2014
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
http://www.youtube.com/watch?v=ZNskdk7ngZc#ws
Amsterdam: Gewapende woningoverval bij Menno Buch
OpsporingVerzocht

Gepubliceerd op 23 apr. 2014
Citaat
Donderdag 27 februari, even voor 04.30 uur, schrikt in Amsterdam de vrouw van Menno Buch wakker van een hard geluid en wekt haar man. Op dat moment horen ze al gestommel beneden in huis.

Gewapende woningoverval bij Menno Buch

http://www.politie.nl/gezocht/dossiers/2014/05-gewapende-woningoverval-bij-menno-buch/de-zaak.html

Laatste update:   22-04-2014 | 10:17
Zaaknummer:   2014050298
Datum delict:   27-02-2014
Plaats delict:   Amsterdam

Op donderdag 27 februari is een woning aan de Bastenakenstraat in Amsterdam Nieuw West overvallen. De gewapende overvallers gaan er vandoor met een kist vol horloges.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier


Meegenomen horloges

De overvallen woning is van tv-presentator Menno Buch. De nacht van de overval, om even voor 04.30 uur, schrikt zijn vrouw wakker van een hard geluid en wekt haar man. Op dat moment horen ze al gestommel beneden in huis. Gelijk belt het echtpaar 112. Om de mannen af te schrikken besluiten de twee het licht aan te doen en te schreeuwen dat ze thuis zijn. Maar dat heeft niet het beoogde effect: Drie mannen stormen de trap op en bedreigen het stel met een breekijzer, een vuurwapen en een priem. Ze willen de kluis, en als ze doorkrijgen dat die er niet is, vragen ze om "de klokkies". Uiteindelijk gaan ze er met een kist vol horloges vandoor.

Eerdere inbraak
Dinsdag 14 januari, ruim een maand voor deze gewelddadige overval, is er al ingebroken bij het echtpaar in de rustige Bastenakenstraat in Amsterdam-Nieuw Sloten. Toen waren ze gelukkig niet thuis. Opvallend is dat tijdens deze inbraak in januari de inbrekers dat kistje met horloges ook al meegenomen hebben, maar dat is destijds binnen een paar dagen weer teruggevonden. Het is inderdaad zeer opmerkelijk dat een maand later mensen het huis binnendringen, de weg lijken te weten en nu specifiek vragen om ‘de klokkies’. We houden er rekening mee dat het mogelijk om dezelfde dadergroep gaat.

Buitgemaakte horloges
Het gaat om horloges van het merk Invicta, type Grand Diver. Het zijn redelijk exclusieve horloges, maar wat de daders mogelijk niet beseffen is dat het heel erg moeilijk voor ze wordt om die gestolen exemplaren ongemerkt te verkopen. Menno Buch knutselt er namelijk aan als hobby. Met losse onderdelen past hij ze aan zijn smaak aan. Zo vervangt hij bijvoorbeeld de ringen rondom de wijzerplaat en verwisselt de bandjes. Het kan mensen die recent zo’n horloge hebben gekocht of aangeboden hebben gekregen opvallen dat dat horloge niet in het officiële assortiment van Invicta voorkomt.

Daders
Het gaat in ieder geval om 3 daders, maar misschien was er nog een vierde bij. Ze leken allemaal rond de 25 en hadden allen een normaal tot slank postuur. Ze droegen bivakmutsen en donkere kleding. Eén van mannen was wat opvallender, dat was de dader met het breekijzer. Hij was kleiner dan de rest, zo’n 1.65 meter. Deze man had een breed, rond gezicht, leek licht getint en droeg een blauwe glimmende trainingsbroek. Verder spraken de mannen Nederlands met een Marokkaans accent. En hun stemmen zijn te horen op de 112-melding als ze naar boven lopen en naar Menno Buch en zijn vrouw schreeuwen dat ze van de politie zijn en moeten gaan liggen.

Vluchtauto daders
Getuigen hebben gezien dat er die donderdag 27 februari, vroeg in de ochtend, een donkere, middenklasse auto met 4 deuren met hoge snelheid over het fietspad via de brug in de richting van de Sloterweg reedt. Dit fietspad ligt naast het voormalige gebouw van de Politieschool. Dat moet bijna wel de auto van de daders zijn geweest.

Mogelijke voorverkenning
En bovenstaande informatie zou wel eens cruciaal kunnen zijn, want tijdens verder onderzoek is ontdekt dat twee dagen voor de overval, op dinsdag 25 februari en ook weer in de vroege ochtend, op de Borgloonstraat (vlak om de hoek van het huis van de slachtoffers aan de Bastenakenstraat) een donkere 4-deurs middenklasse auto heeft gestaan. Dat was een BMW uit de 1-serie. Bij die auto hoorden twee mannen. Ze parkeerden de BMW rond 05.45 uur, liepen via de Bierbeekhof in de richting van het huis van de slachtoffers en kwamen een kwartiertje later weer terug. Mogelijk hebben die twee de situatie alvast verkend.

Mannen bij BMW
Deze mannen waren niet vermomd, en daardoor is in ieder geval bekend hoe één van hen eruitziet. Dat was een lange, wat slungelachtige donkergetinte man. De andere droeg een capuchon en daardoor kunnen we over hem weinig zeggen. Het team houdt er dus rekening mee dat dit tweetal ook betrokken is geweest bij de overval een paar dagen later.

Vragen
Wie (her)kent de daders aan de hand van de signalementen, mogelijk in combinatie met de stemmen op de 112-melding en/of weet waar deze mannen zich bevinden?
Wie heeft mogelijk de meegenomen horloges te koop aangeboden gekregen of weet wie deze nu in zijn/haar bezit heeft?
Wie denkt iets te weten van die mogelijke voorverkenning op dinsdagochtend 25 februari? Misschien zegt de combinatie donkere BMW uit de 1-serie met een lange slungelige donkergetinte man u wel iets.

Tips
Heeft u informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in of neem contact op met de politie via de Opsporingstiplijn 0800-6070. Als u liever anoniem blijft, bel dan Meld Misdaad Anoniem 0800-7000
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #173 Gepost op: 2 mei 2014, 01:07:05
https://www.youtube.com/watch?v=XKKWOyzEoFc
30-04-'14 Utrecht - autodieven rammen vluchtheuvel
Politie Utrecht
Gepubliceerd op 30 apr. 2014
Citaat
Fragment RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld. wee mannen rijden zondagochtend 6 april in een gestolen Volkswagen Golf over de Kanaalstraat in Utrecht. Rond 10.45 uur rijden ze de Laan van Nieuw Guinea op. In de bocht verliest de bestuurder de macht over het stuur. Hoogstwaarschijnlijk doordat ze te hard rijden. De auto knalt tegen het bord op de vluchtheuvel. De politie zoekt het nog onbekende duo.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #174 Gepost op: 12 mei 2014, 17:28:53
Opsporingsberichtgeving op TV in 2013 opnieuw waardevol

http://www.politie.nl/nieuws/2014/mei/12/11opsporingsberichtgeving-op-tv-in-2013-opnieuw-waardevol.html
Laatste update: 12-05-2014 | 15:09 Woordvoering: Landelijke eenheid

Driebergen - OM en politie hebben ook in 2013 met succes tv-programma’s ingezet bij het ophelderen van niet-opgeloste misdrijven, verdwijningen en identificaties van onbekende personen. In totaal werden 366 politieonderzoeken bij het publiek onder de aandacht gebracht in landelijke tv-programma’s. In 165 van deze gevallen konden later verdachten worden aangehouden of identiteiten worden vastgesteld. Dat is 45 procent. In 2012 lag dit percentage op ruim 44 procent.

Opsporing Verzocht en HVNL
In het programma Opsporing Verzocht van de AVRO werden vorig jaar in 44 uitzendingen 363 zaken behandeld. Ook via Hart van Nederland van SBS werd de kijker om hulp gevraagd. In één van de drie zaken die daar getoond werden konden verdachten worden aangehouden. Zeventien keer werd een zaak zowel in Opsporing Verzocht als in Hart van Nederland getoond. In tien van deze zaken (bijna 60%) werd aanhoudingen verricht.  

Politie en OM gebruiken televisieprogramma's om bij de kijkers aandacht te vragen voor politieonderzoeken. Opsporing Verzocht zendt elke dinsdag een 45-minuten durend live-programma uit waarin meerdere zaken behandeld worden. Al deze zaken zijn daarna ook nog te bekijken via de website www.opsporingverzocht.nl.  Hart van Nederland zendt dagelijks uit en is daarom uitermate geschikt voor zaken waarin, mede door de ernst van het feit, de hulp van het publiek op korte termijn dringend gewenst is. Tijdens de tv-uitzendingen zitten politiemensen klaar om tips die via de opsporingslijn 0800-6070 binnenkomen door te zetten naar de diverse rechercheteams van de politie. Getuigen die anoniem willen blijven kunnen zich ook melden bij M, Meld Misdaad Anoniem, op 0800-7000.

Sociale media
Naast opsporingsberichtgeving via landelijke tv-programma’s maakt het OM en de politie ook gebruik van regionale opsporingsprogramma’s, politieberichten en de website: Politie.nl. Ook de sociale media en landelijke en lokale alerteringsystemen als bijvoorbeeld burgernet vormen in heterdaadsituaties een krachtig instrument bij de opsporing van een gepleegd strafbaar feit.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #175 Gepost op: 26 mei 2014, 23:39:39
Citaat van: rickje123 link=msg=1229591 date=1387372136
www.youtube.com/watch?v=zAjBpXSbaro

Hevige Autobrand aan het Coolhof in Moergestel, woensdag 18 december 2013.

https://www.youtube.com/watch?v=gn0d2nSMkoM
Bureau Brabant: brandstichting bij luxe villa Moergestel
Omroep Brabant
Gepubliceerd op 26 mei 2014
Citaat
In de nacht van 17 op 18 december 2013 gaan er bij een woning aan het Coolhof twee auto's, een Porsche Cayenne en een Mini Cooper, in vlammen op. De politie gaat er van uit dat er opzet in het spel is. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg op de villa. In deze uitzending worden bewakingsbeelden getoond waarop de mogelijke brandstichter te zien is.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
https://www.youtube.com/watch?v=WyIWFowv0gM
Vier overvallen binnen acht uur, politie zoekt getuigen
AT5
Gepubliceerd op 6 jun. 2014

Vier overvallen binnen acht uur,politie zoekt getuigen

Woensdag 4 juni 2014 12:14 29 reacties

De politie heeft er druk mee vandaag, dinsdag werden tussen 17.00 uur en 01.00 uur op vier verschillende plaatsen in de stad overvallen gepleegd. Er wordt nu druk gezocht naar getuigen.

De eerste was op een pop-up store aan het Gerard Douplein in De Pijp, daar kwamen rond 17.00 uur drie mannen binnenlopen die de medewerkster bedreigden. Hier zijn geen wapens gebruikt, de drie gingen er in een zwarte stationwagen met een onbekend geldbedrag er vandoor.

De drie waren tussen 40 en 50 jaar oud en spraken gebrekkig Nederlands. Eén van hen heeft een dikke buik, wat langer donker haar en een onverzorgde baard. Een ander is kaal, ongeveer 1.70 meter lang en hij droeg die middag een donkerkleurige leren jas.

Zonnestudio Pieter Calandlaan
Twee lichtgetinte jongens van tussen de 17 en 20 jaar oud liepen met bedekte gezichten rond 19.30 uur een zonnestudio aan de Pieter Calandlaan binnen.

Zij bedreigden een medewerker met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en gingen er met een geldbedrag vandoor. Zij vluchtten op een scooter in de richting van Meer en Vaart.

Belwinkel Staatsliedenbuurt
De derde was een poging overval, die rond 23.30 plaatsvond op een belwinkel in de Staatsliedenbuurt. Drie donkergetinte mannen kwamen binnen en bedreigden een medewerker met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De medewerker verzette zich en de overvallers gingen er zonder buit vandoor.

Café Blek
Een donkere man kwam rond 01.00 uur het café, waar ook nog enkele klanten aanwezig waren, binnen met iets wat op een pistool lijkt en eiste geld. Met een onbekend geldbedrag is hij er te voet vandoor gegaan. Hij was ongeveer 1.75-1.80 groot en droeg donkerkleurige kleding.

Getuigen
De politie hoopt in contact te komen met mensen die meer kunnen vertellen over deze overvallen, zij kunnen zich melden via 0900-8844.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #177 Gepost op: 12 juni 2014, 18:13:41
https://www.youtube.com/watch?v=7ZnEUSXVyZA
Sneek: Overval en gijzeling medewerkers jachtbouwbedrijf Jetten Yachting aan de Hendrik Bulthuisweg
OpsporingVerzocht
Gepubliceerd op 11 jun. 2014
De daders dreigen de familie van de slachtoffers iets aan te doen als zij niet vertellen waar de kluis is.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #178 Gepost op: 12 juni 2014, 18:14:23
https://www.youtube.com/watch?v=3Dj319d_G1I
Rotterdam: Overval drogisterij Dirx aan de Goudsesingel
OpsporingVerzocht
Gepubliceerd op 11 jun. 2014
Een snelle en brutale overval door een man met een opvallende vlek op zijn rechterhand...
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #179 Gepost op: 14 juni 2014, 22:36:37
https://www.youtube.com/watch?v=nEI-qH2m-7Y
Gewapende overval op hotel in Nieuw-West, politie zoekt getuigen
AT5
Gepubliceerd op 13 jun. 2014
In april probeerden twee mannen een hotel in Nieuw-West te overvallen. De politie zoekt getuigen. Lees verder: http://www.at5.nl/s/xCC
Samen sterk in de hulpverlening!