Opsporing verzocht / uw aandacht namens de politie!

Auteur Topic: Opsporing verzocht / uw aandacht namens de politie!  (gelezen 120123 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Politie zoekt getuigen van straatroof 13-jarige jongen

http://www.politie.nl/nieuws/2014/juni/16/06-den-haag---politie-zoekt-getuigen-van-straatroof-13-jarige-jongen.html
Laatste update: 16-06-2014 | 15:53

Den Haag - Een 13-jarige jongen werd vrijdag 13 juni het slachtoffer van een straatroof op de Toscaninistraat. Hij werd tijdens de straatroof bedreigd met de dood door zijn belagers.

Het slachtoffer, een Hagenaar, fietste rond 15.25 uur op de Toscaninistraat toen een man hem tot stoppen dwong. Hij en een tweede persoon bedreigde het slachtoffer met de dood en wisten hem zijn mobiele telefoon afhandig te maken. Vervolgens vluchtten ze in de richting van het Savornin Lohmanplein. Een aantal gealarmeerde politieagenten zochten in de nabije omgeving op basis van het opgegeven signalement. Andere agenten ondervroegen omstanders naar het incident, toen er opeens een scooter voorbijreed met daarop twee mannen. Zij voldeden aan het opgegeven signalement en werden aangehouden. Zij bleken niet in bezit te zijn van de gestolen telefoon. Beide mannen, 16-jarige Hagenaars, zijn inmiddels weer heengezonden, in afwachting van het onderzoek. De politie is op zoek naar getuigen.

Signalement
De verdachten zijn beide rond de 16 jaar oud. Eén van hen heeft een lichtgetinte huidskleur, halflang zwart haar en is ongeveer 1.70 m. Hij droeg een zwart trainingspak met geel/gouden strepen. De andere verdachte heeft een donkergetinte huidskleur, droeg een petje en een blouse. Hij heeft een gezet postuur.

Tips? Bel de politie!
Bent u getuige geweest van deze straatroof of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.
Samen sterk in de hulpverlening!


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,361
 • Openbare Orde en Veiligheid
Reactie #181 Gepost op: 9 september 2014, 18:59:10
Onderzoek naar demonstratie Den Haag

Laatste update:
09-09-2014 | 17:00

Zaaknummer: 2014183886
Datum delict: 10-08-2014
Plaats delict: Den Haag

Het rechercheteam dat de demonstratie van 10 augustus in de Schilderswijk onderzoekt, is op zoek naar de identiteit van een aantal verdachten.

Op zondag 10 augustus 2014 keerde tijdens de demonstratie een grote groep demonstranten zich tegen de politie. In de omgeving van de Hoefkade haalden demonstranten stenen uit het trottoir en gooiden deze naar de politie. Tijdens de aanhouding van één van de stenengooiers werd een politieagent mishandeld. Van de verdachten zijn camerabeelden beschikbaar.

Vragen
(Her-)Kent u één van de verdachten op de camerabeelden? Neemt dan conact op met het rechercheteam dat de demonstratie onderzoekt. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onderaan dit bericht invullen, zodat de recherche contact met u op kan nemen. Anoniem invullen is ook mogelijk. Vermeld in het formulier ook het nummer van de verdachte die u denkt te herkennen.

BRON en Foto's verdachten: Politie.nl-gezocht-gezochte-personen-2014-september-06-den-haag-Onderzoek-naar-demonstratie-Den-Haag
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Steen van viaduct gegooid, politie zoekt getuigen

http://www.politie.nl/nieuws/2014/december/17/02-uddel-steen-van-viaduct-gegooid-politie-zoekt-getuigen.html
Laatste update: 17-12-2014 | 11:59

Uddel (gem. Apeldoorn) - Dinsdagavond 16 december is vanaf het viaduct bij Uddel een steen op de A1 gegooid. Twee auto’s raakte beschadigd en de politie zoekt getuigen.

Een 45-jarige automobilist uit de gemeente Apeldoorn reed rond 20.45 uur over de A1 toen hij zag dat er vanaf het viaduct, door twee jongens een steen naar zijn auto werd gegooid. De steen kwam op de autoruit terecht die hierdoor beschadigd raakte.

De daders, twee jongens, vluchtten na het incident op een brommer weg in de richting van Grevenhout. Een tweede auto raakte eveneens beschadigd toen deze over de steen, die op het wegdek was terechtgekomen, heen reed. Gelukkig raakte niemand gewond.

Naar aanleiding van de melding werd er direct een Burgernet-actie opgestart. De daders werden niet meer aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt mogelijke getuigen om zich bij de politie te melden. De politie is bereikbaar via 0900-8844
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Getuigen gezocht van incident met gespannen ijzerdraad

http://www.politie.nl/nieuws/2015/januari/2/01-getuigen-gezocht-van-incident-met-gespannen-ijzerdraad.html
Laatste update: 02-01-2015 | 13:42

Leeuwarden - De politie zoekt getuigen van een ernstig incident dat Nieuwjaarsochtend, rond 6.45 uur, op het Groene Sterpad in Leeuwarden heeft plaatsgevonden. Een 34-jarige snorfietsster uit Burgum kwam ten val door een ijzeren draad dat over het fietspad gespannen was. Zij raakte hierbij zwaar gewond.

Het slachtoffer reed over het Groene Sterpad in de richting van de houten fietsbrug naar de Camminghaburen. Op deze locatie hoorde de vrouw plotseling het geluid van ijzerdraad die tegen haar snorfiets kwam. Hierdoor begon zij hevig te slingeren. Even verderop reed de bestuurster tegen een betonnen paal die op het fietspad lag. Door de aanrijding met de paal vloog de 34-jarige met haar snorfiets meerdere keren over de kop. Na medisch onderzoek bleek dat zij een hersenschudding en diverse kneuzingen heeft opgelopen. Ook haar snorfiets raakte zwaar beschadigd.

Onderzoek
Bij nader onderzoek bleek dat onbekenden op ongeveer 40 centimeter hoogte een ijzeren draad over de rijbaan van het fietspad hadden gespannen. De politie zoekt allereerst getuigen van de aanrijding. Daarnaast wil de politie graag in contact komen met mensen die voor 6.45 uur iets hebben gezien op het Groene Sterpad. Vooral informatie over personen op deze locatie is belangrijke informatie voor het onderzoek. Getuigen kunnen bellen naar het landelijke telefoonnummer 0900-8844. De politie is al druk bezig met het onderzoek naar de verantwoordelijke(n) van dit geweldsincident.
Samen sterk in de hulpverlening!


jeroen21

 • manschap brandweer
 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 474
Reactie #184 Gepost op: 11 januari 2015, 19:00:57
http://www.politie.nl/gezocht/gezochte-personen/2015/januari/07-politie-zoekt-man-voor-misdrijf-oudedijk.html?query=rotterdam&geoquery=&latitude=&longitude=&plaats=&gemeente=&provincie=&distance=5.0

In verband met een ernstig misdrijf  aan de Oudedijk, waarbij zaterdag een 43-jarige vrouw om het leven kwam, is de politie op zoek naar de 38 –jarige Bart van Urk uit Rotterdam. Ziet u deze man of heeft u meer informatie over zijn verblijfplaats op dit moment? Bel dan direct 112. Benader de man niet zelf, maar alarmeer de politie.  

Het is niet bekend waar deze man op dit moment is en de politie is dringend naar hem op zoek omdat hij ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij het misdrijf. Naast het signalement wordt er ook een recente foto van de man verspreid.

Signalement:
De verdachte is een blanke man van ongeveer 1.80 man. Hij heeft een smal postuur en een korte,nette donkerblonde baard. De man was gekleed in een zwarte halflange stoffen jas, een zwarte/donkere broek, een zwarte donkere schoudertas, hij droeg een grijze platte pet.

Vragen
Ziet u deze man of heeft u meer informatie over zijn verblijfplaats op dit moment? Bel dan direct 112. Benader de man niet zelf, maar alarmeer de politie.

http://www.politie.nl/binaries/content/gallery/politie/gezocht/verdachten/2015/januari/07-rotterdam/bewerkt-bart-van-urk.jpg


Dinges

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,168
Reactie #185 Gepost op: 11 januari 2015, 19:02:17
http://www.blikopnieuws.nl/2015/met-geweld-omgebrachte-vrouw-rotterdam-blijkt-43-jarige-bewoonster

Rotterdam - De vrouw, die zaterdagochtend dood in een woning in Rotterdam werd aangetroffen, blijkt de 43-jarige bewoonster te zijn. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt die zegt dat de vrouw door geweld om het leven is gekomen.
Omdat niet duidelijk was of de dader of daders nog in de woning waren, gingen agenten niet direct naar binnen. Het arrestatieteam werd opgeroepen om de woning te controleren. Er bleken geen andere personen aanwezig.


http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/3827271/2015/01/10/Gedode-vrouw-aan-Oudedijk-is-bewoonster.dhtml

update De dode vrouw die vanmorgen is gevonden in een woning aan de Oudedijk in Rotterdam-Kralingen is de bewoonster van het huis. Zij is door geweld om het leven gebracht. De politie speurt naar de dader.

Onderzoek
De forensische opsporing was vanavond nog bezig met sporenonderzoek. De vrouw zou op de ene verdieping wonen en haar broer op de andere. De broer zou de man zijn waarna de politie eerder op zoek was. De broer zou 'op de vaart' zitten, aldus buren.


http://nieuwsopbeeld.nl/2015/01/11/politie-zoekt-bart-van-urk-38-voor-betrokkenheid-ernstig-misdrijf-oudedijk-rotterdam/

Foto's verdachte onder bovengenoemde  link.Bart van Urk (38)


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Politie onderzoekt tips na tonen beelden verdachte misdrijf Oudedijk

http://www.politie.nl/nieuws/2015/januari/11/07politie-onderzoekt-tips-na-tonen-beelden-verdachte-misdrijf-oudedijk.html
Laatste update: 11-01-2015 | 22:04

Rotterdam - In verband met een ernstig misdrijf aan de Oudedijk, waarbij een 43-jarige vrouw om het leven kwam, is de politie op zoek naar de 38 jarige Bart van Urk uit Rotterdam. Nadat de politie zondagmiddag een bericht met een foto van de Bart van Urk naar buiten bracht zijn er al enkele tips binnengekomen.

Rechercheurs onderzoeken deze tips die mogelijk leiden tot het opsporen van de verdachte man.

De politie is niettemin nog steeds dringend op zoek naar de man en vraagt mensen om direct 112 te bellen wanneer zij de man zien en hem niet zelf te benaderen. De politie houdt er rekening mee dat de man mogelijk verward is.

De verdachte is een blanke man met een korte, nette donkerblonde baard. Hij droeg een stoffen zwarte jas, donkere broek en schoudertas en een grijze platte pet.

Nadat het levenloze lichaam van het vrouwelijke slachtoffer zaterdagochtend werd aangetroffen in de woning aan de Oudedijk is de politie direct een groot sporenonderzoek gestart. Ook werd er een buurtonderzoek gehouden. Uit de sectie die vandaag op het lichaam van de vrouw werd uitgevoerd bleek dat zij door steekverwondingen om het leven is gekomen.
Samen sterk in de hulpverlening!


RAdeR

 • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 14,616
Reactie #187 Gepost op: 12 januari 2015, 08:01:42
Politie zoekt man voor misdrijf Oudedijk
Datum delict:    10-01-2015
Plaats delict:    Rotterdam

In verband met een ernstig misdrijf  aan de Oudedijk, waarbij zaterdag een 43-jarige vrouw om het leven kwam, is de politie op zoek naar de 38 –jarige Bart van Urk uit Rotterdam. Ziet u deze man of heeft u meer informatie over zijn verblijfplaats op dit moment? Bel dan direct 112. Benader de man niet zelf, maar alarmeer de politie.  
Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier bart van urk

Het is niet bekend waar deze man op dit moment is en de politie is dringend naar hem op zoek omdat hij ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij het misdrijf. Naast het signalement wordt er ook een recente foto van de man verspreid.

Signalement:
De verdachte is een blanke man van ongeveer 1.80 man. Hij heeft een smal postuur en een korte,nette donkerblonde baard. De man was gekleed in een zwarte halflange stoffen jas, een zwarte/donkere broek, een zwarte donkere schoudertas, hij droeg een grijze platte pet.

Vragen
Ziet u deze man of heeft u meer informatie over zijn verblijfplaats op dit moment? Bel dan direct 112. Benader de man niet zelf, maar alarmeer de politie.

http://www.politie.nl/binaries/content/gallery/politie/gezocht/verdachten/2015/januari/07-rotterdam/bewerkt-bart-van-urk.jpg


RAdeR

 • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 14,616
Reactie #188 Gepost op: 12 januari 2015, 08:02:28
Politie Rdam Oost @politieRdam_O
Meerdere tips binnengekregen ivm Bart van Urk. De Recherche is druk bezig met het onderzoek. Mocht u hem zien? Bel 112. #bedankt #oudedijk
10:22pm · 11 Jan 2015


NikonDirk

 • Leeft op een eiland.
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 4,223
  • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #189 Gepost op: 12 januari 2015, 09:25:02
Politie Rotterdam eo ‏@Politie_Rdam  · 3 min.3 minuten geleden  
De verdachte van het misdrijf aan de Oudedijk waarbij zaterdagochtend een 43-jarige vrouw om het leven kwam is aangehouden. Dank voor tips!