HAP-posten komen slecht uit de bus

Auteur Topic: HAP-posten komen slecht uit de bus  (gelezen 6004 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Joffry Ambu-Vpk

 • Ambulanceverpleegkundige
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 3,455
 • Ambulanceverpleegkundige
Reactie #20 Gepost op: 9 juni 2004, 17:30:31
Helemaal mee eens, voor spoedeisende/levensbedreigende problemen dient de ambulance gewaarscuwd te worden evt. met de HA op de achtergrond. Het hangt nl. zeer van d ekwaliteit en uitrusting van arts en HAp-auto af welke zorg men kan bieden, en dan is voornamelijk de kennis en kunde in acute zaken vaak een groot probleem. Het geeft helemaal niet als de gemiddelde huisarts geen roze (kleine)venflon kan prikken, maar laat hem/haar dan niet rondrijden met autos met opschrift ''AMBULANCE"   ''SPOEDARTS"  etc. want die vlag dekt namelijk de lading niet!  :-X
Het lijkt mij beter om de HAP-arts in een als HAP-auto herkenbare wagen met chauffeur op pad te sturen voor die zaken die hij/zij aankan, en in gebieden waar ambulance niet altijd op tijd kan zijn een deskundige HAP-arts in dito uitgeruste auto op pad te sturen. Scheelt weer een hioop frustratie.  ;)
HBO-V, ACLS, IC, SOSA, PHTLS, PALS, LOV. PO AMLS en nog wat andere semi-interessante afkortingen. Ambulanceverpleegkundige instructeur (P)BLS AED, rod


Ton d Breejen

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 133
Reactie #21 Gepost op: 10 juni 2004, 01:36:10
De striping en vermelding AMBULANCE is een richtlijn van BIZA . Op zich niets mis mee. Rijkswaterstaat heeft namelijk ook wagens die verdraaid veel op ambu's lijken door kleurstelling en striping.

Wat me wel stoort is de vermelding SPOEDARTS. een huis arts is (uitzonderingen daargelaten) nooit voldoende  opgeleid om als spoed arts te werken. Zet gewoon HUISARTS op de wagen en het leed is geleden.

Ton.


wicher

 • Gast
Reactie #22 Gepost op: 10 juni 2004, 16:57:48
Waarom zou een huisarts niet met A1 mogen rijden?
We werken toch allemaal in het belang van de patiŽnt, of zie ik dat verkeerd ???
Ik snap deze hele discussie niet zo !
Het is namelijk zo dat de ambulance en de huisartsen vaak in een grijs gebied werken. Is dit nu ambuwerk of iets voor een huisarts. Laten we proberen om elkaar aan te vullen in dit gebied. Een voorbeeld, melding kindje met een koortsstuip, wie moet daar naar toe? De ambu of de huisarts. Als de ambu gaat komt het heel vaak voor dat er geen vervoer is en een huisarts wordt gevraagd om ook nog even te komen kijken.
ten tweede als de huisarts als eerste een melding krijgt van een kindje met koortsstuip mag hij wel of niet met A1?
Ik ben van mening dat dit wel moet kunnen, al is het alleen maar om zo vlug mogelijk de paniek bij de ouders weg te halen Vaak is het zo dat de stuip al over is als je komt . Waarom rijd de ambulance wel met A1 naar zo'n melding?


Karim

 • Gast
Reactie #23 Gepost op: 10 juni 2004, 18:56:56
...wel of niet met A1?
Ik ben van mening dat dit wel moet kunnen, al is het alleen maar om zo vlug mogelijk de paniek bij de ouders weg te halen.

Paniek weghalen bij ouders vind ik geen reden om met A1 te moeten gaan rijden.

A1 rijden is niet zonder risico, je kan niet alleen jezelf in gevaar brengen maar ook je medeweggebruikers.

Volgens de wet is rijden met toeters en bellen in onze branch ook alleen toegestaan "als iemand dringende medische hulpverlening" nodig heeft.  En niet omdat de ouders dan eerder gerust gesteld zouden zijn.


Paulus

 • Gast
Reactie #24 Gepost op: 11 juni 2004, 20:18:47
Ik weet niet of er al chauffeurs van de HAP in regio Dordrecht hebben gereageerd maar de HAP in dordrecht mag met A1 rijden en de aanvraag voor A1 word voor zover ik mee heb gemaakt nooit gewijgerd, bovendien halen we de SPOED aanrijtijd van 15 min vrijwel altijd, wacht tijden aan de telefoon vallen reuze mee en de mensen die moeten wachten zijn meestal tot altijd mensen die geen directe hulp nodig heeft, als iemand belt met iets wat hij of zij denkt dat levens bedreigend is drukt die persoon aan het begin op 1 en krijgt dan direct een assistente aan de lijn

uit een krant artikel blijkt dat de dokterspost in dordt er wel goed van af komt.

aan de andere kant wil de regering met minder geld meer bereiken, dit blijkt toch echt niet te werken aangezien we meer geld nodig hebben om alles goed te onderhouden, ook de auto keuze zou beter zijn om geen renault senics te kopen aangezien deze bijna altijd kapot zijn en benzine is ook niet handig

voorderest heb ik er eigenlijk niet zo denderend veel meer op aan te merken


Ambulancebroeder

 • Gast
Reactie #25 Gepost op: 13 juni 2004, 17:00:59
Quotte:
Het is namelijk zo dat de ambulance en de huisartsen vaak in een grijs gebied werken.
Einde Quotte

Jarenlang is dit gewoon duidelijk, spoedeisend = Ambu door verwijzing = Huisarts.
Dit gaat al jaren goed, nu rijden ze met Sovamstriping en is het ineens een grijs gebied?

Spoedeisendehulp is een specialisatie die een huisarts niet beheerst, doorverwijzen kan hij daarintegen wel.

Ik ben het met Karim eens dat ik in spoedeisende zaken liever een pleeg bij me heb dan een huisarts.