Vliegtuigcrash met 70 Nederlandse slachtoffers - Tripoli (LibiŽ) 12-05-2010

Auteur Topic: Vliegtuigcrash met 70 Nederlandse slachtoffers - Tripoli (LibiŽ) 12-05-2010  (gelezen 33955 keer)

0 gebruikers (en 2 gasten bekijken dit topic.

JM

 • Arnemuiden, Zeeland
 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 463
 • Arnemuiden 4534
Dat is helaas onjuist. Statistisch gezien zou extra ongerustheid op zijn plaats zijn.

Je begrijpt m niet


Dinges

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,168
Onder de 103 doden zijn 61 Nederlanders

Update: woensdag 12 mei 2010, 18:55

Bij de vliegramp in Tripoli zijn 61 Nederlanders om het leven gekomen. Dat zegt de ANWB. Er waren 62 Nederlanders aan boord van de verongelukte Airbus.

Een jongetje heeft het ongeluk overleefd. Hij heeft botbreuken en is in een ziekenhuis in Tripoli geopereerd, zegt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.

In het vliegtuig dat vanochtend bij Tripoli verongelukte, zaten Nederlanders die een vakantie hadden geboekt bij KRAS.nl. Dat meldt de organisatie op zijn website. Ook waren er reizigers aan boord van STIP-reizen.

Onzeker

Het aantal van 62 Nederlanders in het verongelukte toestel van Afriqiyah is niet honderd procent zeker, heeft minister Verhagen gezegd. Ook is nog niet zeker of de 10-jarige jongen die het ongeluk overleefde, Nederlands is.

De cijfers zijn gebaseerd op gegevens van Kras-reizen (24 passagiers) en Stip (38 passagiers), maar het is niet zeker of ze allemaal aan boord waren.

Minister Verhagen adviseert familie niet meteen naar LibiŽ te reizen, omdat ze in Nederland nodig zijn in verband met de identificatie. Vanavond gaat al een regeringsvliegtuig naar Tripoli met forensisch onderzoekers.

Crisisteam

De Libische luchtvaartmaatschappij Afriqiyah Airways heeft de nabestaanden van de slachtoffers uitgenodigd om op kosten van de maatschappij naar Tripoli te gaan. De directie regelt niet alleen de vlucht en het onderdak, maar ook de vereiste visa. Afriqiyah zorgt ook voor de begeleiding, staat in een verklaring.

Op het ministerie is een crisisteam bijeengekomen en de Nederlandse ambassade in Tripoli probeert in LibiŽ hulp te bieden waar dat kan.

Het crisisteam probeert te achterhalen wie er in het vliegtuig zaten. In een later stadium zal het team helpen met de identificatie en repatriŽring van de slachtoffers.
Ook is er een condoleanceregister geopend op internet.

Tussenlanding

Vanochtend verongelukte de Airbus van luchtvaartmaatschappij Afriqiyah Airways bij de luchthaven van de Libische hoofdstad. Daarbij kwamen 103 mensen om.
Het vliegtuig, een Airbus A330, was vanuit het Zuid-Afrikaanse Johannesburg op weg naar Londen en zou een tussenlanding maken in Tripoli.

De Nederlandse passagiers zuden in Tripoli overstappen. De mensen van KRAS.nl zouden doorreizen naar Brussel en de mensen van STIP-reizen naar DŁsseldorf. De afhalers van de passagiers worden in Brussel en DŁsseldorf opgevangen. Er is psychische hulp ter plaatse.

Kort voor de landing verongelukte het. Het is nog niet duidelijk of de crash op de luchthaven zelf of even daarvoor plaatsvond. Ook de oorzaak van het ongeluk is onbekend.


http://nos.nl/artikel/156859-onder-de-103-doden-zijn-61-nederlanders.html


Dinges

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,168
Ook is nog niet zeker of de 10-jarige jongen die het ongeluk overleefde, Nederlands is.

De beelden op RTL7 hedenmiddag, deden mij denken dat het een niet-Nederlands meisje betreft, maar we zullen zien.


tatuta

 • NRK - EHBO'er
 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 418
 • Geinterreseerde
  • Valvas Multimedia
franse versie van het anp meldt dat door een luchthavenmedewerker is verteld dat het om een 8 jarig persoon gaat.
NRK:                                         District ís-Hertogenbosch e.o.       EHBOíer


Dinges

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,168
franse versie van het anp meldt dat door een luchthavenmedewerker is verteld dat het om een 8 jarig persoon gaat.

Een luchthavenmedewerker? Een papierprikker, een hamburgerrestaurantmedewerker of een persvoorlichter?  ;)

Graag duidelijke info liefst met bron!  ;)


Dinges

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,168
LTFO maakt zich klaar.

Forensisch team bereidt zich voor op missie naar Libiť

DRIEBERGEN - Het Landelijk team forensische opsporing (LTFO) houdt rekening met een missie naar LibiŽ om onderzoek te doen op de plek waar woensdag nabij de hoofdstad Tripoli het toestel van Afriqiyah Air neerstortte. Het LTFO telt circa 160 leden.
Dat zijn forensische specialisten, gerecruteerd uit de regiokorpsen van de politie, het Korps landelijke politiediensten, defensie en het Nederlands Forensisch Instituut.

Het LTFO is inzetbaar bij rampen van aanzienlijke omvang in binnen- en buitenland. De afgelopen jaren werd een beroep op het team gedaan bij onder meer het onderzoek na de strandrellen in Hoek van Holland, het onderzoek na de crash van een toestel van Turkish Airlines bij Schiphol en het onderzoek rond een neergestort vliegtuig in Suriname. Ook verleent het team assistentie bij repatriŽring, postmortale zorg en overdracht van gesneuvelde Nederlandse militairen in Afghanistan.

Het LFTO heeft bij zijn werkzaamheden op rampplekken twee hoofdtaken: de forensische opsporing (gericht op eventueel daderschap en het vaststellen van de aard en de oorzaak van het incident) en de berging en identificatie van slachtoffers. Als er louter sprake is van berging en identificatie gaan alleen de rampenidentificatiespecialisten aan de slag.

Deze experts leggen zich allereerst toe op de berging van slachtoffers. Zij stellen sporen veilig, alsmede zogeheten persoonsgebonden voorwerpen, zoals kleding en sieraden. Daarop volgt het zogenoemde post mortem-onderzoek: alle persoonskenmerken van de gevonden stoffelijke overschotten worden in kaart gebracht, onder meer aan de hand van DNA- en tandkundig onderzoek.

Zodra de vermistenlijst bekend is, start het ante mortem-onderzoek: gegevens van vermisten die mogelijk zijn omgekomen bij de ramp worden verzameld. Rechercheurs interviewen familieleden van vermiste personen, verzamelen foto's, medische en tandkundige dossiers en nemen waar nodig DNA van familieleden af. Tot slot worden alle onderzoeksgegevens met elkaar vergeleken in een speciaal computerprogramma. Deze vergelijking moet leiden tot de identificatie van een slachtoffer.

Het Korps landelijke politiediensten beheert het LTFO. (ANP)


http://www.ad.nl/ad/nl/2461/Vliegramp-Tripoli/article/detail/483094/2010/05/12/Forensisch-team-bereidt-zich-voor-op-missie-naar-Libie.dhtml


VRK Fotografen

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,355
  • Brandweer Kennemerland VRK
p2kflex
16:21:03 12-05-10GROUP-1VERZOEK VAN BINNENLANDSE ZAKEN OM TE VLAGGEN VOLGENS VLAGGENPROTOCOL IVM CRASH TRIPOLI.
0106405BRW Haarlemmermeer (Nieuw Vennep) (Postcommandant Beroeps)
0106410BRW Haarlemmermeer (Halfweg / Spaarndam) (Postcommandant)
0106440BRW Haarlemmermeer (Hoofddorp) (Postcommandant)
0106445BRW Zandvoort (Postcommandant)
0106450BRW Haarlem (Postcommandant Oost)
0106455BRW Haarlem (Postcommandant West)
0106460BRW Uitgeest (Postcommandant)
0106465BRW Heemskerk (Postcommandant)
0106470BRW Velsen (Postcommandant)
0106475BRW Beverwijk (Postcommandant)
0106480BRW Heemstede / Bennebroek (Postcommandant)
0107210BRW Velsen (Zuid) (Bevelvoerder Beroeps)
0107310BRW Zandvoort (Bevelvoerder ploeg 1)
0107320BRW Zandvoort (Bevelvoerder ploeg 2)
0107330BRW Zandvoort (Bevelvoerder ploeg 3)
0107710BRW Uitgeest (Bevelvoerder)
0107820BRW IJmuiden (Bevelvoerder)
0108210BRW Haarlemmermeer (Hoofddorp) (BvD)
0108403BRW Haarlemmermeer (Nieuw Vennep) (Ploegchef Vrijwilligers)
0108410BRW Haarlemmermeer (Nieuw Vennep) (BvD Beroeps)
0108502BRW Haarlemmermeer (Zwanenburg) (Ploegchef)
0108602BRW Haarlemmermeer (Rijsenhout) (Ploegchef)
0108702BRW Haarlemmermeer (Badhoevedorp) (Ploegchef)
0108802BRW Haarlemmermeer (Lisserbroek) (Ploegchef)

Kazerne HoofddorpFoto: Jeffrey Koper ©
Mike Berghoeffs - District Noord Jan Kol jr. - District Midden George Bakker - District Zuid Jeffrey Koper - District Zuid  (CoŲrdinator Brandweerfoto


Brandpreventist

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 18,994
Moet je daar nu naar toe of niet als na bestaande... ??? :-\

http://www.telegraaf.nl/binnenland/6708530/__Verhagen__Mogelijk_meer_doden__.html

wo 12 mei 2010, 18:23
Verhagen: Mogelijk meer doden

DEN HAAG -  Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen heeft tijdens een persconferentie laten weten dat het aantal van 61 Nederlandse doden nog altijd niet kan worden bevestigd. Volgens Verhagen kunnen het er zelfs meer zijn dan nu wordt gedacht. Het crisisteam zal uit moeten gaan zoeken om hoeveel Nederlanders het precies gaat. De Libische luchtvaartmaatschappij Afriqiyah Airways heeft ondertussen bevestigd dat er 62 Nederlanders aan boord waren.

De nationaliteit van het kind staat ook nog niet vast. Volgens de minister riep het kind ĄHolland, HollandĒ tegen de arts. Meer informatie over de nationaliteit van de overlevende heeft hij nog niet. Volgens Verhagen stonden op de inchecklijsten enkel namen genoemd en geen nationaliteiten.

Verhagen heeft verder de nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp in Tripoli gevraagd niet naar LibiŽ af te reizen. Familieleden krijgen gratis vliegtickets aangeboden van de betrokken luchtvaartmaatschappij, maar volgens Verhagen is het niet verstandig om daar op in te gaan. Als nabestaanden toch afreizen vraagt hij hen dit te melden bij Buitenlandse Zaken.

Vanavond zal er een regeringstoestel vertrekken naar de Libische hoofdstad. Een delegatie van Buitenlandse Zaken zal aan boord gaan. De autoriteiten in Tripoli worden geholpen door een identificatieteam uit Nederland. Verder zullen er mensen afreizen vanuit Nederland om de ambassade in het land bij te staan.


Brandpreventist

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 18,994