Incidenten plofkraak en/of ramkraak op geldautomaat en/of winkel

Auteur Topic: Incidenten plofkraak en/of ramkraak op geldautomaat en/of winkel  (gelezen 241448 keer)

0 gebruikers (en 3 gasten bekijken dit topic.

Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #30 Gepost op: 28 september 2010, 11:39:43
Politie zoekt 'blauwe' plofkrakers

http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/263312
maandag 27 september 2010 11:20 uur


AMERSFOORT - De politie in Amersfoort is nog altijd op zoek naar enkele plofkrakers die waarschijnlijk onder de blauwe verf zitten. De dieven sloegen zaterdag toe bij een winkel aan de Kraailandhof in Hoogland.

Daar werd een pinautomaat gekraakt, waarbij een ingebouwde verfpatroon ontplofte. Na de kraak reden de inbrekers met hoge snelheid richting de A1.


Geldcassette ontploft bij snelkraak in Kraailandhof

http://www.destadamersfoort.nl/page/Lokaal/Regionaal/112/Geldcassette-ontploft-bij-snelkraak-in.597977.news
maandag 27 september 2010 11:20

HOOGLAND - Een snelkraak om de inhoud van een pinautomaat buit te maken, heeft de verdachten in de vroege ochtend van zaterdag 25 september mogelijk blauw gekleurd.

Rond 04.50 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken bij een winkel aan het Kraailandhof. Meerdere politie-eenheden gingen die kant op. Agenten zagen over de Rondweg Noord een auto met hoge snelheid uit de richting van de Zevenhuizerstraat komen. Zij zagen dat het een groot model donkergekleurde stationwagen was en zetten de achtervolging in. Die leidde via de Bunschoterstraat in de richting van de Rijksweg A1. De verdachten reden de A1 in de richting van Amsterdam op, maar gezien de hoge snelheid van de verdachten raakten de agenten al snel het zicht op hen kwijt.

Bij de winkel aan het Kraailandhof bleek een snelkraak te zijn gepleegd. Daarbij hadden de verdachten een pinautomaat in het pand gekraakt. De verfpatroon van de geldcassette was daarbij ontploft, waardoor de verdachte(n) mogelijk met blauwe verf zijn besmeurd. Er moet nog worden gekeken of er daadwerkelijk geld is buitgemaakt.

Aan getuigen van de snelkraak en aan mensen die daarna mogelijk een persoon c.q. personen hebben gezien die blauwe verf op hun kleding c.q. lichaam hadden, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844 of via meld misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Omdat ze zo hard reden, raakten agenten de donkere stationwagen daar kwijt.
Samen sterk in de hulpverlening!


peen van dienst

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,287
Redacteur van


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #32 Gepost op: 12 oktober 2010, 17:10:20
Criminelen blazen pinautomaat op in Nieuwe Niedorp

http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/schagen/article6466278.ece/Criminelen-blazen-pinautomaat-op-in-Nieuwe-Niedorp-
Gepubliceerd op 12 oktober 2010, 13:28
Laatst bijgewerkt op 12 oktober 2010, 14:06

Nieuwe Niedorp -  
Criminelen hebben dinsdag 12 oktober vroeg in de ochtend de pinautomaat van de Rabobank in Nieuwe Niedorp laten ploffen. De daders zijn er met een geldbedrag vandoor gegaan.

Rond kwart over drie 's nacht vernielden de daders de voordeur van de bank, waardoor ze bij achter de geldautomaten konden komen. Daar hebben ze vermoedelijk een gas naar binnen gespoten, waarna de pinautomaat voor uit de gevel gedrukt werd. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk wat gezien hebben. De Rabobank aan de Tramlaan was dinsdag gesloten voor het publiek.

Lees verder in de Schager Courant
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #33 Gepost op: 21 oktober 2010, 14:33:20
Opnieuw poging pinautomaatkraak

http://www.brabantsdagblad.nl/regios/tilburg/7487735/Opnieuw-poging-pinautomaatkraak.ece
donderdag 21 oktober 2010 | 12:04 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 21 oktober 2010 | 13:55

UDENHOUT - In de nacht van dinsdag op woensdag is in Udenhout opnieuw een poging gedaan een pinautomaat te kraken.

De poging vond plaats slechts 500 meter verwijderd van de plofkraak van vorige week. Dit keer was de pinautomaat aan de Kreitenmolenstraat 6 het doel. Om de automaat te bereiken, is ingebroken in het appartement erboven. De ruimte staat leeg, aangezien het appartement wordt verbouwd. De houten vloer van het appartement is opengezaagd met de intentie om bij het geld te komen. Volgens Perry van Berkel, eigenaar van het pand, is dat niet gelukt.

Vanochtend was de politie ter plaatse om sporenonderzoek te doen. Dit is echter pas gebeurd nadat Van Berkel de politie nogmaals belde.

Volgens politiewoordvoerster Desiree Brabers is het nog te vroeg om te praten over een verband met de plofkraak van vorige week. "Vooralsnog wordt deze zaak apart behandeld, maar we houden daarbij het eerdere incident wel in het achterhoofd."
Samen sterk in de hulpverlening!


Jerommeke

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 17,683
 • Blauwe Motormuis
Reactie #34 Gepost op: 19 november 2010, 13:32:48
04:18:25 19-11-10 PRIO 1 RABOBANK SCHOUWSTRAAT RIJSENHOUT ASSISTENTIE POLITIE [ 349 ]
(Rijsenhout)  

03:59:15 15-11-10  PRIO 2 ASSISTENTIE POLITIE MUIDERBOS - HFD - TS344 HV381 OVD597
(Hoofddorp) ::)
GEBRUIK MIJN FOTO'S NIET ZONDER TOESTEMMING ! !


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #35 Gepost op: 19 november 2010, 15:25:15
04:18:25 19-11-10 PRIO 1 RABOBANK SCHOUWSTRAAT RIJSENHOUT ASSISTENTIE POLITIE [ 349 ]
(Rijsenhout)  

Plofkraak op Rabobank; daders gevlucht

http://www.webregio.nl/haarlemmermeer/regionaal-nieuws/artikel/1844141/foto/1/plofkraak-op-rabobank-daders-gevlucht.aspx?pagina=1
19 november 2010

RIJSENHOUT - Op een pinautomaat van de Rabobank aan de Schouwstraat in Rijsenhout hebben onbekenden in de nacht van donderdag op vrijdag een plofkraak gepleegd. De daders zijn er met onbekende buit vandoor. Van hen ontbreekt nog ieder spoor.

Meer informatie volgt.
Samen sterk in de hulpverlening!


Ko van Leeuwen

 • Fotograaf
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 2,398
 • IJmuiden
  • Foto Ko van Leeuwen
Reactie #36 Gepost op: 19 november 2010, 15:35:24
Plofkraak op Rabobank; daders gevlucht
Meer informatie volgt.

Bij deze: Volgens het poltiepersbericht geen plofkraak maar een ramkraak.

Citaat
Politie onderzoekt ramkraak, getuigen gezocht

RIJSENHOUT, 19 november - Onbekenden hebben omstreeks 04.00 uur aan de Schouwstraat de deur van een ruimte waarin een pinautomaat zat geramd. De auto waarmee dit gebeurde, werd met draaiende motor aangetroffen. Onderzoek wees uit dat het om een gestolen auto ging. De agenten constateerden dat er is geprobeerd de pinautomaat te saboteren. De recherche Haarlemmermeer is een onderzoek gestart en vraagt mensen die getuige zijn geweest of anderszins informatie hebben die de politie kan helpen in het onderzoek, zich te melden via 0900-8844.

[cynisme]
Je zou er bijna blij van worden dat ze het fatsoen hebben om eens een keer niet de buurt in gevaar te brengen met ontploffingen ;-) ;-)
[/cynisme]


Brandpreventist

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 18,993
Reactie #37 Gepost op: 22 november 2010, 18:41:07
Verdachten plofkraak op heterdaad aangehouden
Kennemerland, 12-02-2010

De Bovenregionale Recherche Noordwest Nederland heeft in de nacht van donderdag op vrijdag vijf verdachten aangehouden, die op het punt stonden een plofkraak te plegen in Schoonhoven.

Plofkraak

Bij een plofkraak spuiten criminelen een gasmengsel in een geldautomaat en brengen dit op afstand tot ontploffing. Door deze explosie wordt de geldautomaat vernield, waardoor de criminelen toegang hebben tot het geld of de geldcassettes. De gevaarzetting van dit soort plofkraken is groot en regelmatig worden naastgelegen winkel- of woonpanden door de explosies ontzet.

Op heterdaad

Vlak voordat de plofkraak door de verdachten kon worden verricht, werd door een arrestatieteam tot aanhouding overgegaan. Rond 04:35 uur werden twee van de vijf verdachten ter plaatse aangehouden. Tijdens deze aanhoudingen werd een politiehond ingezet en werd een van de verdachten in zijn been gebeten door de hond.

Drie verdachten vluchtten met een vermoedelijk gestolen Audi A6. De verdachten reden in op politiemensen van het arrestatieteam. De politie heeft daarop op de vluchtauto geschoten. Niemand raakte gewond.

De drie verdachten in de Audi A6 reden met hoge snelheid weg en konden korte tijd later worden aangehouden in Linschoten.

Aangehouden verdachten

De aangehouden mannen zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Het gaat om twee Amsterdammers van 22 en 26 jaar, twee Spanjaarden van 25 jaar en een 26-jarige man zonder vaste verblijfplaats. De politie zet het onderzoek voort.

De Bovenregionale Recherche Noordwest Nederland is een samenwerkingsverband van de politieregio’s Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland, Kennemerland en de Koninklijke Marechaussee (district Schiphol) en is beheersmatig ondergebracht bij de divisie regionale recherche van de politieregio Kennemerland. Het team houdt zich bezig met de bestrijding van regio-overstijgende vormen van middencriminaliteit.


www.politiekennemerland.nl


http://www.telegraaf.nl/binnenland/8289473/__Verdachten_plofkraken_zwijgen__.html?p=2,2

ma 22 nov 2010, 17:23
Verdachten plofkraken zwijgen

HAARLEM -  De zes verdachten van een plofkraak en pogingen daartoe beroepen zich allemaal op hun zwijgrecht, zo bleek voor de rechtbank in Haarlem maandag. Vijf verdachten werden op 12 februari aangehouden. De politie verijdelde toen de plofkraak van een geldautomaat in het Zuid-Hollandse Schoonhoven. Bij de achtervolging daarna zouden drie verdachten zijn ingereden op de politie. Zij worden verdacht van poging tot doodslag.

De rechtbank maakte maandag een begin met de inhoudelijke behandeling van de zaak. De verdachten zijn drie Amsterdammers van 21, 22 en 27 jaar, twee Spanjaarden van 23 en 26 jaar oud en een man van 27 jaar zonder vaste verblijfplaats. Naast de mislukte plofkraak in Schoonhoven zou een aantal van hen ook zijn betrokken bij een plofkraak in Amsterdam en pogingen tot plofkraken in Emmen en Rolde in Drenthe.

De rechtbank heeft deze week vier dagen uitgetrokken voor de behandeling van de zaak. Maandag 29 november maakt de officier van justitie bekend welke straffen hij eist tegen de verdachten.


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #38 Gepost op: 27 november 2010, 01:07:33
Plof- en ramkraak is specialistenwerk’

http://www.haarlemsdagblad.nl/nieuws/regionaal/haarlemmermeer/article5048601.ece/%E2%80%98Plof--en-ramkraak-is-specialistenwerk%E2%80%99
Gepubliceerd op 24 november 10, 14:05 Laatst bijgewerkt op 25 november 10, 15:34

HAARLEMMERMEER - Als er één pinautomaat of bankgebouw is dat niet voldoet aan de adviezen van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) Kennemerland, dan is het wel de automaat in Vijfhuizen die dinsdagochtend aan een ramkraak ten prooi viel.

Een dienstdoende agent had zich overdag ter plekke al laten ontvallen dat hij de beveiligingssituatie ‘simplistisch’ vond; een kapotte sensorlamp sierde de gevel, een openbare parkeerplek naast het gebouw waar criminelen met auto’s gemakkelijk een aanloopje kunnen nemen, papier en glascontainers dichtbij, waar dag en nacht mensen kunnen vertoeven zonder dat het opvalt.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #39 Gepost op: 30 november 2010, 14:05:37
Eisen tot 7,5 jaar cel tegen plofkrakers

http://www.nu.nl/binnenland/2390074/eisen-75-jaar-cel-plofkrakers.html
Uitgegeven: 29 november 2010 13:54
Laatst gewijzigd: 29 november 2010 14:07

HAARLEM - Officier van justitie Paul van de Rivière heeft maandag bij de rechtbank in Haarlem celstraffen van 1,5 tot 7,5 jaar geëist tegen acht leden van een plofkrakersbende.
 
De zwaarste eis was tegen de 27-jarige Karim S., die volgens het Openbaar Ministerie (OM) een leidende en organiserende rol heeft gespeeld.

Een speciaal politieteam begon vorig jaar een onderzoek naar een reeks plofkraken in heel Nederland. De daders gingen telkens op dezelfde manier te werk.

Ze bliezen een pinautomaat op met een explosief gas en ramden daarna de muur met een gestolen auto. De plofkrakers gingen er meestal op een gestolen motor vandoor.

Volgens het OM is vorig jaar één van de bendeleden op zo'n gestolen motor omgekomen door een ongeluk.

Mislukte kraken
Van de Rivière zei dat het politieonderzoek slechts voor een deel gelukt is. Er zijn sinds najaar 2008 geslaagde en mislukte plofkraken boven water gekomen in Drenthe en Amsterdam, maar het OM vermoedt dat de bende veel meer zaken op haar kerfstok heeft.

De aanklager stelde in zijn requisitoir dat twee Spaanse verdachten bewust naar Nederland zijn gekomen om pinautomaten op te blazen omdat deze veel meer geld bevatten dat geldautomaten in Spanje.

Schoonhoven
Een arrestatieteam van de politie hield de vijf belangrijkste bendeleden in februari aan na een mislukte plofkraak in het Zuid-Hollandse Schoonhoven. Volgens de verdachten is daarbij gericht op hen geschoten.

Leden van het arrestatieteam deden op hun beurt aangifte, omdat twee auto's op hen inreden. De officier van justitie achtte in verband daarmee tweemaal poging tot doodslag bewezen. Ook hoofdverdachte S. zou op politiemensen zijn ingereden, maar dat was volgens het OM juli vorig jaar in Emmen.

Spanje
De acht verdachten uit Amsterdam, Almere en Spanje hebben tijdens de behandeling vooral hun mond dichtgehouden. Een van de Spanjaarden gaf zijn aandeel in de zaak op de zitting voor het eerst toe. De acht advocaten voeren de rest van maandag en dinsdag het woord. De uitspraken in alle zaken zijn op 24 december.
Samen sterk in de hulpverlening!