Incidenten plofkraak en/of ramkraak op geldautomaat en/of winkel

Auteur Topic: Incidenten plofkraak en/of ramkraak op geldautomaat en/of winkel  (gelezen 241778 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #40 Gepost op: 30 november 2010, 14:27:22
03:59:15 15-11-10  PRIO 2 ASSISTENTIE POLITIE MUIDERBOS - HFD - TS344 HV381 OVD597
(Hoofddorp)

 ::)
;)
Ook rabobank-pinautomaat Overbos beschadigd

http://www.haarlemsdagblad.nl/nieuws/regionaal/haarlemmermeer/article5093601.ece/Ook-rabobank-pinautomaat-Overbos-beschadigd-
Gepubliceerd op 29 november 10, 17:09 Laatst bijgewerkt op 29 november 10, 17:13

HOOFDDORP - Criminelen die het hebben voorzien op pinautomaten zijn momenteel opmerkelijk actief in Haarlemmermeer. Naar nu blijkt is ook de geldautomaat van de Rabobank in de Hoofddorpse wijk Overbos beschadigd geraakt - en daardoor momenteel buiten werking - na een poging vorige week er een plofkraak te zetten. Die poging mislukte overigens.

Zie verder de krant van dinsdag
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #41 Gepost op: 1 december 2010, 15:32:34
Wild west in Vierhouten

http://www.destentor.nl/regio/veluwenoord/7719099/Wild-west-in-Vierhouten.ece
woensdag 01 december 2010 | 07:00

foto: http://www.destentor.nl/regio/veluwenoord/7719099/Wild-west-in-Vierhouten.ece
De geëxplodeerde geldautomaat aan de Nunspeterweg. Door de explosie ontstond een behoorlijke ravage.
 
VIERHOUTEN - In het anders zo rustige Veluwse dorpje Vierhouten speelden zich in de nacht van maandag op dinsdag wildwest-taferelen af. Die aanblik bood althans het centrum van het dorp na het opblazen van een geldautomaat aan de Nunspeterweg.

In de vroege ochtend was er om ongeveer kwart over twee een enorme knal te horen in het centrum van Vierhouten.

Delen van het gebouwtje van de pinautomaat waren tientallen meters weggevlogen en daardoor raakten verscheidene auto's in de buurt van de automaat aanzienlijk beschadigd. Overigens raakte niemand gewond. De pinautomaat staat overigens pal naast een benzinestation.

Volgens de politie is de geldautomaat op professionele wijze opgeblazen.

De verdachten bleken zich nog in het dorp te bevinden. Zij probeerden te vluchten in een rode Ford Mondeo, waarop door diverse politie-eenheden de jacht werd ingezet.

Zij konden uiteindelijk na een korte zoekactie in de buurt van de pinautomaat worden aangehouden. Het bleek te gaan om twee mannen van 24 en 22 jaar uit het westen van het land.

De verdachten zijn aangehouden en daarna ingesloten voor verhoor.

Later in de nacht trof een voorbijganger op de Plaggeweg in Vierhouten nog een uitgebrande auto aan. Het betrof een VW Golf en deze auto bleek in het westen van het land gestolen te zijn.

De politie onderzoekt of de aangehouden verdachten hiervoor ook verantwoordelijk zijn.

De politie kreeg omstreeks 02.25 uur een melding dat een geldautomaat was opgeblazen.

De daders waren in een andere auto, rode Ford Mondeo gevlucht. Eén van de eenheden trof in de buurt de betrokken auto en twee verdachten aan.

De politie wil nu graag weten of getuigen de VW Golf en de rode Ford Mondeo eerder onder verdachte omstandigheden in de buurt hebben gezien. Tips zijn welkom via 0900 -8844.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #42 Gepost op: 4 december 2010, 00:24:15
Poging tot plofkraak

http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/zaanstreek/article5186201.ece/Poging-tot-plofkraak-
Gepubliceerd op 02 december 10, 17:04 Laatst bijgewerkt op 02 december 10, 18:27

WORMERVEER - Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag rond 2.15 uur een poging gedaan de pinautomaat op Plein 13 te laten ploffen.

De politie heeft direct na de melding de omgeving afgezocht maar niemand aangetroffen. Bij de poging tot plofkraak is een gevaarlijke stof vrijgekomen. Om welke stof het gaat, wil de politie niet zeggen. De brandweer heeft ter plekke metingen verricht om te kijken of de situatie weer veilig was.

De politie zoekt getuigen.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #43 Gepost op: 4 december 2010, 00:27:10
Plof- en ramkraak is specialistenwerk’

http://www.haarlemsdagblad.nl/nieuws/regionaal/haarlemmermeer/article5048601.ece/%E2%80%98Plof--en-ramkraak-is-specialistenwerk%E2%80%99
Gepubliceerd op 24 november 10, 14:05 Laatst bijgewerkt op 25 november 10, 15:34

HAARLEMMERMEER - Als er één pinautomaat of bankgebouw is dat niet voldoet aan de adviezen van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) Kennemerland, dan is het wel de automaat in Vijfhuizen die dinsdagochtend aan een ramkraak ten prooi viel.

Een dienstdoende agent had zich overdag ter plekke al laten ontvallen dat hij de beveiligingssituatie ‘simplistisch’ vond; een kapotte sensorlamp sierde de gevel, een openbare parkeerplek naast het gebouw waar criminelen met auto’s gemakkelijk een aanloopje kunnen nemen, papier en glascontainers dichtbij, waar dag en nacht mensen kunnen vertoeven zonder dat het opvalt.

Arrestaties plofkraak Vijfhuizen

http://www.haarlemsdagblad.nl/nieuws/regionaal/haarlemmermeer/article5192081.ece/Arrestaties-plofkraak-Vijfhuizen-
Gepubliceerd op 03 december 10, 09:07 Laatst bijgewerkt op 03 december 10, 09:25

HAARLEMMERMEER - De politie heeft twee verdachten opgepakt voor de plof- en ramkraak vorige week in Vijfhuizen van de pinautomaat van de Rabobank. Dat heeft burgemeester Theo Weterings donderdag gezegd naar aanleiding van vragen vanuit de raad over serie ramkraken van de afgelopen maanden.

De ramkraak in Vijfhuizen heeft volgens CDA’er Ed Koster voor grote onrust gezorgd in de kern waar hij zelf sinds jaar en dag woont. Voor bewoners die de kraak van achter hun raam hebben gezien nadat ze door de klap waren gewekt, is het zelfs een ‘traumatische ervaring’ geweest. HAP-raadslid Peter van Groenigen wees in dat verband op de aanslag op een pinautomaat bij de Rabobank in Badhoevedorp een half jaar geleden. Daarbij moesten vanwege explosiegevaar zelfs een aantal bewoners hun woningen moesten verlaten. Daarna zijn er nog een paar ram/plofkraken geweest in Zwanenburg en in Rijsenhout.

Koster vroeg zich met name af hoe kraakgevoelig de pinautomaten in de polder zijn. Hij baseerde zich daarbij onder meer op de uitlating van een politieman dat de pinautomaat in Vijfhuizen maar uiterst provisorisch was beveiligd. Bovendien zouden er geen camerabeelden van de daders zijn, terwijl er toch echt een camera aan de automaat is gekoppeld, weet hij uit eigen waarneming. Ook wilde hij weten wat de gemeente kan of wil doen om nieuwe aanslagen te voorkomen. Hij zei tenslotte te hopen dat de vernielde automaat in Vijfhuizen snel wordt vervangen ,,want het is de enige in het dorp dus we missen hem dagelijks’’.

Volgens burgemeester Theo Weterings is de rol van de gemeente rond de pinautomaten beperkt. De beveiliging is in eerste instantie een verantwoordelijkheid van de betreffende banken. Maar, zo voegde hij daar aan toe, de gemeente is zeker bereid om daar een steentje aan bijdragen. Willen banken bijvoorbeeld betonnen blokken – de zogeheten biggenruggen – bij de automaten plaatsen om ramkraken moeilijk te maken, dan wil de gemeente die best neerzetten.

Of en zo ja, waar er nog meer kraakgevoelige pinautomaten in de polder zijn, zei Weterings niet te weten. ,,En als dat wel zo zou zijn, zou ik dat hier niet zeggen om bepaalde lieden niet op verkeerde gedachten te brengen’’. Hij gaf wel aan dat de politie meer gaat surveilleren . Dat heeft niet alleen te maken met de golf van ramkraken, maar ook met het korten van de dagen. Hoe korter het licht is, des te meer krijgen mensen met slechte bedoelingen dekking van de duisternis.

De raad gaat volgende maand met de politie om de tafel over de plannen voor 2011. Koster wil daarbij aan de orde stellen wat de politie preventief kan doen. Wat Weterings betreft blijft de nadruk liggen op de opsporing, liet hij alvast weten. Dat heeft inmiddels al het eerste resultaat opgeleverd.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #44 Gepost op: 7 december 2010, 13:54:29
Pinautomaat tot ontploffing gebracht

http://www.omroepbrabant.nl/?news/146960932/Pinautomaat+tot+ontploffing+gebracht.aspx
Laatst gewijzigd: dinsdag 7 december 2010 - 12:54

LEENDE - De geldautomaat van de Rabobank in Leende is maandagnacht tot ontploffing gebracht. De pinautomaat staat in een openbaar halletje van het bankgebouw aan de Dorpsstraat.

Daarbij is vooral de binnenkant van het pand beschadigd. Door de klap zijn ook wat dakpannen naar beneden gekomen. Niemand raakte gewond.

De politie kan nog niet zeggen of er ook echt geld gestolen is en doet nu onderzoek. De daders zijn spoorloos.
Samen sterk in de hulpverlening!


Shave

 • Beroepsbrandweerman
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,355
Reactie #45 Gepost op: 15 december 2010, 13:47:04
In het kader van de inbraakbeveiliging:

p2kflex
13:44:20 15-12-10GROUP-1Prio 2 Rabobank ALBRECHTSHOF 6 A ZVN Inbraakalarm (Co2 Pin: ja) 66594 66848
1503014BHM - RIJNSTREEK - OFFICIER VAN DIENST
1503323BHM - NIEUWKOOP/NIEUWVEEN - KORPSALARM
1503900BHM - REGIONAAL - LICHTKRANT MELDKAMER
1504105BHM - OFFICIEREN (MONITORCODE)


Shave

 • Beroepsbrandweerman
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,355
Reactie #46 Gepost op: 21 december 2010, 09:19:39
Zit de Plofkrakers van geldautomaten bende achter slot en grendel ?

20 december 2010
By CrimeBron


Officier van justitie Paul van de Rivière heeft maandag bij de rechtbank in Haarlem celstraffen van 1,5 tot 7,5 jaar geëist tegen acht leden van een plofkrakersbende. Een deel van de bendeleden kwam uit Amsterdam en Almere.

De zwaarste eis was tegen de 27-jarige Karim S., die volgens het Openbaar Ministerie (OM) een leidende en organiserende rol heeft gespeeld.

Een speciaal politieteam begon vorig jaar een onderzoek naar een reeks plofkraken in heel Nederland. De daders gingen telkens op dezelfde manier te werk. Ze bliezen een pinautomaat op met een explosief gas en ramden daarna de muur met een gestolen auto. De plofkrakers gingen er meestal op een gestolen motor vandoor. Volgens het OM is vorig jaar één van de bendeleden op zo’n gestolen motor omgekomen door een ongeluk.

Van de Rivière zei dat het politieonderzoek slechts voor een deel gelukt is. Er zijn sinds najaar 2008 geslaagde en mislukte plofkraken boven water gekomen in Drenthe en Amsterdam, maar het OM vermoedt dat de bende veel meer zaken op haar kerfstok heeft. De aanklager stelde in zijn requisitoir dat twee Spaanse verdachten bewust naar Nederland zijn gekomen om pinautomaten op te blazen omdat deze veel meer geld bevatten dat geldautomaten in Spanje.

Een arrestatieteam van de politie hield de vijf belangrijkste bendeleden in februari aan na een mislukte plofkraak in het Zuid-Hollandse Schoonhoven. Volgens de verdachten is daarbij gericht op hen geschoten. Leden van het arrestatieteam deden op hun beurt aangifte, omdat twee auto’s op hen inreden. De officier van justitie achtte in verband daarmee tweemaal poging tot doodslag bewezen. Ook hoofdverdachte S. zou op politiemensen zijn ingereden, maar dat was volgens het OM juli vorig jaar in Emmen.

De acht verdachten uit Amsterdam, Almere en Spanje hebben tijdens de behandeling vooral hun mond dichtgehouden. Een van de Spanjaarden gaf zijn aandeel in de zaak op de zitting voor het eerst toe. De acht advocaten voeren de rest van maandag en dinsdag het woord. De uitspraken in alle zaken zijn op 24 december.

geldautomaat beroofd

Tags: Karim S, Paul van de Rivière, plofkrakers

http://crime-bron.nl/?p=2556


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #47 Gepost op: 30 december 2010, 16:22:47
Bendeleden plofkrakers tot 44 maanden cel veroordeeld

http://www.abradio.nl/web/show/nieuws/11077/bendeleden_plofkrakers_tot_44_maanden_cel_veroordeeld
Datum: zaterdag 25 december 2010
  
Haarlem - Maar liefst acht leden van een bende plofkrakers hebben celstraffen opgelegd gekregen tot 44 maanden. Dit gebeurde vrijdag 24 december in de rechtbank van Haarlem.

Door het Openbaar Ministerie waren er straffen tussen 1,5 tot 7,5 jaar geëist. De 27-jarige Karim S, die volgens de rechtbank de leiding had, kreeg de zwaartse straf van 44 maanden cel.

Na een aantal plofkraken in heel Nederland begon een speciaal politieteam met een onderzoek. De daders hadden elke keer de zelfde manier toegepast. Het pinautomaat werd met een explosief op geblazen waarna de muur met een gestolen auto werd geramd. Ze vluchten veelal op een gestolen motor.

Er werden mislukte en geslaagde plofkraken bewezen geacht. Echter vermoedt justitie dat er veel meer kraken zijn gepleegd. De vijf belangrijkste leden van de bende krakers zijn in februari na een mislukte kraak in Schoonhoven aangehouden door het arrestatieteam.
Samen sterk in de hulpverlening!


Brandpreventist

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 18,993
Reactie #48 Gepost op: 30 december 2010, 16:25:29
Is het nu 'rustiger' met plofkraken nu deze bende achter tralies zit of gaat het nog steeds op dezelfde voet door?


Jerommeke

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 17,683
 • Blauwe Motormuis
Reactie #49 Gepost op: 31 december 2010, 00:21:17
Is het nu 'rustiger' met plofkraken nu deze bende achter tralies zit of gaat het nog steeds op dezelfde voet door?

Zolang we met (plaatselijk) een sneeuwdeken van 20 centimeter zitten denk ik dat we nu niets kunnen vergelijken  ;)
GEBRUIK MIJN FOTO'S NIET ZONDER TOESTEMMING ! !