Incidenten plofkraak en/of ramkraak op geldautomaat en/of winkel

Auteur Topic: Incidenten plofkraak en/of ramkraak op geldautomaat en/of winkel  (gelezen 244129 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Timmos

 • Persfotograaf
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 2,326
  • Tim-Koster.nl
Reactie #50 Gepost op: 31 december 2010, 15:04:18
Mislukte plofkraak pinautomaat

'S-HEERENHOEK - Onbekenden hebben vannacht in 's-Heerenhoek geprobeerd een geldautomaat op te blazen.

Volgens de politie is de mislukte plofkraak rond vijf uur gepleegd bij de Rabobank-automaat aan de Deken Holtkampstraat. Vermoedelijk is voor de poging een gasfles gebruikt. Deze zou later zijn teruggevonden in de Werrilaan. De politie heeft ter plekke een onderzoek ingesteld.

De politie laat weten vermoedelijk later vandaag meer informatie over de zaak te kunnen verstrekken. De pinautomaat is inmiddels buiten gebruik gesteld. Voor de automaat is een houten plaat bevestigd.

http://www.hvzeeland.nl/Nieuws/Item?nid=15467


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #51 Gepost op: 13 januari 2011, 09:51:13
Pinautomaat gestolen na plofkraak

donderdag 13 januari 2011 | 06:19 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 13 januari 2011 | 09:21
http://www.omroepgelderland.nl/web/Nieuws/nieuwsartikel/835031/Pinautomaat-gestolen-na-plofkraak.htm

SILVOLDE - Een pinautomaat in Silvolde is in de nacht van woensdag op donderdag na een plofkraak meegenomen.

Dat gebeurde rond half vier aan de Terborgseweg. Het gaat om een mobiele pinautomaat bij het noodgebouw van een bank in Silvolde.

Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden.

Media bij dit artikel: Pinautomaat gestolen na plofkraak (video)
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #52 Gepost op: 17 februari 2011, 16:35:51
Getuigen gezocht: poging plofkraak in Krommenie

http://www.politie.nl/zaanstreek-waterland/nieuws/110217getuigengezochtpogingplofkraakinkrommenie.asp

Krommenie, 17-02-2011 • In de nacht van woensdag op donderdag, om 02.51 uur, hebben vier onbekenden een poging gedaan om de pinautomaat van de Rabobank aan de Heiligeweg in Krommenie op te blazen.

Getuigen hoorden gestommel, zagen de vier donker geklede mannen bezig met het forceren van de pinautomaat en alarmeerden de politie. De vier krakers gingen er, zonder buit, met hoge snelheid vandoor in de richting van het centrum van Krommenie. De politie zette een grootschalige zoekactie op maar kon de verdachten nog niet aanhouden. De recherche onderzoekt de zaak en de afdeling Forensische Opsporing doet sporenonderzoek. Hebt u belangrijke informatie over deze poging plofkraak? Neemt u dan contact op met de recherche Zaanstreek via: 0900-8844. Dit kan ook anoniem: 0800-7000.

Door aanvullende beveiligingsmaatregelen neemt het aantal ramkraken sterk af. De ervaring leert dat het altijd even duurt voordat criminelen in de gaten hebben dat het zinloos is om te proberen een geldautomaat mee te nemen. De crimineel probeert nu door middel van gas, toegang te krijgen tot het geld in de automaat. Ook dit lukt in de meeste gevallen niet. Inmiddels zijn namelijk door banken aanvullende beveiligingsmaatregelen genomen. Hoewel we nooit in detail op beveiligingsmaatregelen ingaan, moet hier gedacht worden aan verfsystemen en systemen die het gas en/of manipulatie van de geldautomaat detecteren. Ook bij de politie Zaanstreek-Waterland hebben deze aanvallen de nodige prioriteit. De banken verwachten dat met de aanvullende beveiligingsmaatregelen ook het aantal plofkraken weer snel zal afnemen.
Samen sterk in de hulpverlening!


Jerommeke

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 17,683
 • Blauwe Motormuis
Reactie #53 Gepost op: 22 februari 2011, 07:36:20
Poging inbraak bank
IJmuiden, 20-02-2011

De politie kreeg in de nacht van vrijdag 18 februari op zaterdag 19 februari een inbraak- en gasalarmmelding in een bankgebouw aan het Zeewijkplein. In het pand zou een explosie hebben plaatsgevonden en de zijmuur van het pand was vernield. Het geheel is bij een poging gebleven aangezien de daders gestoord werden door politieagenten. De daders zijn gevlucht in een zwarte personenauto. De agenten hebben de achtervolging ingezet tot aan het Delftplein in Haarlem. Hierna wisten de daders te ontkomen. De zaak wordt onderzocht.

www.politiekennemerland.nl

Foto's op: http://www.kovanleeuwen.nl/wp/2011/19-02-2011-kraakpoging-geldautomaat-ijmuiden/
GEBRUIK MIJN FOTO'S NIET ZONDER TOESTEMMING ! !


Jerommeke

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 17,683
 • Blauwe Motormuis
Reactie #54 Gepost op: 22 februari 2011, 15:14:09
Politie achtervolgt auto na vernieling geldautomaat

Spaandam - Politiemensen kregen omstreeks 03:00 uur de melding dat er iets niet in de haak zou zijn bij een geldautomaat aan de Ringweg. Toen zij naar de melding toe reden kwam hen een auto tegemoet, gezien het tijdstip en de locatie wilden de agenten deze auto controleren.

Toen zij de politieauto dwars op de weg zetten om de auto te laten stoppen, keerde deze en ging er met hoge snelheid vandoor. Via de Ringweg, de Middenweg en de Machineweg werd richting Halfweg gereden. Uiteindelijk zagen andere agenten de auto rijden op de Wethouder van Essenweg.

Met hoge snelheid ging de rit door, via de Oude Haarlemmerstraatweg, de Oranje Nassaustraat, de Julianastraat in. Hier werd de weg ter hoogte van de Dokter Schaepmanstraat afgeblokt met meerdere auto’s om te voorkomen dat de auto de wijk kon verlaten.

De auto heeft verschillende rondjes in de wijk gereden, om tevergeefs een uitweg te vinden. Uiteindelijk is de auto tussen paaltjes en dwars door een halve meter hoge bosjes weggereden op de Osdorperweg.

Onderzoek bij de geldautomaat gaf aan dat de toegangsdeur naar de automaat was geforceerd. Mogelijk wilden de verdachten de automaat vernielen. De automaat zelf raakte niet beschadigd. Mensen die getuige zijn geweest van het incident aan de Ringweg of weten waar de auto (station-model) is gebleven, worden verzocht te bellen met de recherche in Hoofddorp, via 0900-8844.

www.abradio.nl
GEBRUIK MIJN FOTO'S NIET ZONDER TOESTEMMING ! !


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #55 Gepost op: 9 maart 2011, 22:30:14
het leek even iets rustiger te zijn..  :-XPinautomaat opgeblazen

http://www.politie.nl/twente/nieuws/110309101pinautomaatopgeblazen.asp

Almelo, 09-03-2011 • Woensdag 9 maart kreeg de politie omstreeks 02.35 uur melding dat een pinautomaat bij een bankfiliaal aan De Gors in Almelo tot ontploffing was gebracht. Hierbij is een onbekend geldbedrag buitgemaakt.

De politie is direct een onderzoek gestart. Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen bij deze kraak betrokken zijn geweest en welk vervoermiddel zij hebben gebruikt. Daarom zal vandaag o.a. een buurtonderzoek plaatsvinden.

Het rechercheteam Cluster Noord van Politie Twente roept getuigen op die iets gezien hebben of die in een eerder stadium verdachte situaties hebben waargenomen, om zich te melden. Mensen die informatie hebben dat van belang kan zijn voor het onderzoek, kunnen zich melden door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000.Mislukte plofkraak bij Rabobank Soesterberg
 
http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/336880    
dinsdag 8 maart 2011 06:27 uur
 
SOESTERBERG - Politie en brandweer zijn dinsdagnacht uitgerukt na een mislukte plofkraak in Soesterberg. Bij de Rabobank aan de Buys Ballotlaan werd rond 03.30 uur getracht een pinautomaat op te blazen door er gas in te laten lopen.

De bank was echter beveiligd met een gasalarm. Vermoedelijk dat daardoor de criminelen zijn gestoord. Het automaat is uiteindelijk niet opgeblazen. De brandweer heeft het gas met een ventilator uit de pinautomaat geblazen.

De politie heeft een auto die vreemd geparkeerd stond naast de bank, voor onderzoek meegenomen.


Geldautomaat opgeblazen

http://www.tctubantia.nl/regio/enschede-haaksbergen/8268295/Geldautomaat-opgeblazen.ece
vrijdag 04 maart 2011 | 16:44

ENSCHEDE - De pinautomaat aan de Wesselernering in Enschede is vrijdagochtend om 02.00 uur opgeblazen. Er is een nog onbekende hoeveelheid geld meegenomen. Volgens de politie Twente meldden getuigen dat zij een harde knal hoorden en dat er een donker geklede man naast de automaat stond. De man vertrok in een zwarte Audi richting de Wesselerbrinklaan.

Het is mogelijk dat er een zwarte VW Golf bij de diefstal betrokken is. De politie vraagt getuigen zich te melden bij de politie. Dat kan via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


Ramkraak geldautomaat Laren (update)

http://www.gooieneemlander.nl/nieuws/regionaal/gooivechtstreek/article6686271.ece/Ramkraak-geldautomaat-Laren-(update)
Gepubliceerd op 03 maart 11, 09:43 Laatst bijgewerkt op 03 maart 11, 12:08

LAREN - Bij de SNS-pinautomaat aan de Sint Janstraat is donderdagmorgen vroeg een ramkraak gepleegd. Een gestolen bestelwagen, voorzien van een rampaal knalde tegen de gevel.

De pui moest door de brandweer worden gestut om instorting te voorkomen. Het pand raakte zwaar beschadigd, maar het is niet gelukt om geld weg te halen. Getuigen hebben een donkerkleurige stationwagen zien wegrijden in de richting van de Hilversumseweg. De bestelbus bleek gestolen in Amsterdam.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen of personen die meer weten van de ramkraak: 0900 8844. Anoniem melding doen kan bij Meld Misdaad Anoniem 0800 70


Plofkraak mislukt

http://www.politie.nl/noord_en_oost_gelderland/nieuws/110302hoenderlooplofkraakmislukt.asp
 
Hoenderloo, 02-03-2011 • De pinautomaat van een bank aan de Heldringsweg in Hoenderloo, is in de nacht van dinsdag op woensdag 2 maart 2011 vernield. Onbekenden hebben vermoedelijk geprobeerd om de automaat tot ontploffing te brengen maar zijn daar niet in geslaagd. Er is wel sprake van beschadigingen maar er is niets buit gemaakt.

De politie werd rond 02.20 uur gealarmeerd. De toegangsdeur van het gebouw van de pinautomaat bleek vernield en ook de pinautomaat zelf was beschadigd.
Een donkerkleurige Audi-stationwagen, die vermoedelijk bij het incident was betrokken, werd door de politie gesignaleerd en achtervolgd via de A1 in de richting Hoevelaken. Deze auto met inzittenden, reed met zeer hoge snelheid en wist te ontkomen.

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen. Degenen die in deze nacht nabij de pinautomaat verdachte personen of één of meer auto’s hebben gezien, wordt gevraagd te bellen met de politie in Apeldoorn, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem)


Achtervolging na ram- en plofkraak pinautomaat

http://www.blikopnieuws.nl/bericht/125637/Achtervolging_na_ram-_en_plofkraak_pinautomaat.html
woensdag 23 februari 2011 11:26

Dronten - Bij een ram- en plofkraak woensdagochtend vroeg in Dronten hebben onbekenden vermoedelijk buit gemaakt.

Een getuige alarmeerde rond 03:30 uur de politie dat een gele bus tegen de pui van een supermarkt aan de Wardhof was aangereden. Vervolgens hoorde deze getuige een enorme klap, waarna enkele mannen in een donkere auto zich uit de voeten maakten.

Meerdere politievoertuigen zijn richting Dronten gereden. Agenten signaleerden de verdachte auto op de Dronterweg, waarna de achtervolging is ingezet richting Almere. Ook andere korpsen hebben daarbij geassisteerd. De daders deinsden echter nergens voor terug en op de A1 bij Blaricum verdween de auto met een gevaarlijk hoge snelheid uit het zicht. De gele bus die gebruikt was voor deze ramkraak blijkt gestolen uit Harderwijk.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #56 Gepost op: 9 maart 2011, 23:06:38
en nog eentje:

Ongeveer 40.000 E buit bij opgeblazen geldautomaat
 
09-03-2011
Bron: Martin Nuver 112Groningen.nl

Groningen - Onbekende daders hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een Sns bank geldautomaat opgeblazen. Het gaat om de geldautomaat van een bank aan de Dierenriemstraat.

Even na vier uur ’s nachts reageerden agenten op een melding dat er een auto tegen een gevel was gereden. Toen agenten gingen kijken bleek dat de daders het gemunt hadden op de geldautomaat. Het bleek dat de geldautomaat was opgeblazen.
De politie startte direct een onderzoek op en er werd in de omgeving uitgekeken naar de kluiskrakers. Helaas werden zij niet meer aangetroffen. De auto die bij de kraak werd gebruikt was vermoedelijk voor de kraak gestolen in de Aquamarijnstraat in Groningen. Het is nog onbekend hoeveel geld buit werd gemaakt. De schade is fors. De politie onderzoekt de zaak. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen van de kluiskraak kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
De buit is vermoedelijk rond de 30 tot 40.000 Euro. Een vol apparaat heeft rond de 60.000 euro aldus een kenner.

foto's en video op website
Samen sterk in de hulpverlening!


skippy02

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 3,541
 • Scanman Jan
Reactie #57 Gepost op: 9 maart 2011, 23:19:51
Lekker handig om te vermelden wat de inhoud van een automaat is. (of kan zijn)
 >:(
Scannerluisteraar in hart en nieren en verslaafd aan nieuws.


mike

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 3,931
Reactie #58 Gepost op: 9 maart 2011, 23:37:10
Lekker handig om te vermelden wat de inhoud van een automaat is. (of kan zijn)
 >:(

Is volgens mij redelijk bekend hoor, wat de inhoud van een automaat is. Google verteld tegenwoordig alles he. En de echte criminelen die dit soort dingen doen vertel je niks nieuws.


skippy02

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 3,541
 • Scanman Jan
Reactie #59 Gepost op: 9 maart 2011, 23:52:33
Is volgens mij redelijk bekend hoor, wat de inhoud van een automaat is. Google verteld tegenwoordig alles he. En de echte criminelen die dit soort dingen doen vertel je niks nieuws.

Het mag dan misschien bij de echte criminelen bekend zijn. Ik had het nog nooit gezien dat het zo openlijk in een nieuwsbericht erbij stond.
Ook voor de nog niet echte crimineel is dit misschien een reden om toch eens een gokje te gaan wagen.
Ik vind het geen toegevoegde waarde hebben om te vermelden wat de inhoud is of hoeveel er buit gemaakt is.
Ik vraag me tevens af of dit speculatie is van de schrijver van het nieuwsbericht of de waarheid en hoe kwam hij of zij daar dan achter.
Heeft er iemand dan vertrouwelijke informatie gelekt?
Scannerluisteraar in hart en nieren en verslaafd aan nieuws.