Cameratoezicht: even lachen tegen de (beveiligings)camera

Auteur Topic: Cameratoezicht: even lachen tegen de (beveiligings)camera  (gelezen 26545 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,015
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #80 Gepost op: 11 januari 2013, 12:15:21
Verdachte diefstal Ford Mustang aangehouden
Laatste update: 11-01-2013 | 10:21
Man gepakt voor stelen Mustang

Man gepakt voor stelen Mustang
edtvnl·        
Gepubliceerd op 11 jan 2013
De politie heeft in Gemert een 23-jarige man aangehouden, op verdenking van diefstal van een witte Ford Mustang in Steensel.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,015
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #81 Gepost op: 11 februari 2013, 15:50:43
Cameratoezicht spot vernielers

http://www.politie.nl/nieuws/2013/februari/10/03-almere-cameratoezicht-spot-vernielers.html
Laatste update: 10-02-2013 | 10:04

Almere - In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 februari rond 04.30 uur zijn twee Almeerders aangehouden voor het plegen van vernielingen.

Het tweetal, een 19- en een 22-jarige man, werden door cameratoezicht gespot op het Busplein alwaar ze fietsen, die daar gestald stonden, aan het vernielen waren. Op de J.G Suurhoffstraat werden ze door agenten achterhaald en aangehouden. Tegen de vernielers zal proces-verbaal worden opgemaakt.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,015
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #82 Gepost op: 9 maart 2013, 02:18:55
OM niet blij met online bewakingsbeelden

OM niet blij met online bewakingsbeelden
TVGelderland·      
Gepubliceerd op 8 mrt 2013
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,015
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Overval in scène gezet voor opname instructiefilm Live View

http://www.politie.nl/nieuws/2013/november/19/08-overval-in-scene-gezet-voor-opname-instructiefilm.html
Laatste update: 19-11-2013 | 14:24 Woordvoering: Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Breda - De politie zette bij het Total tankstation aan de Claudius Prinsenlaan een overval in scène. De actie was bedoeld voor de opnamen van een instructiefilm over Live View. Dit vond plaats op dinsdag 19 november 2013. Hiervoor werd een overval levensecht nagespeeld en werd zelfs een politiehelikopter ingezet.

Live View
Live View biedt de meldkamer van de politie de mogelijkheid om rechtstreeks mee te kijken wanneer er een overval of inbraak plaatsvindt. Ondernemers, winkelpersoneel of medewerkers van bijvoorbeeld een tankstation, hoeven maar op één knop te drukken, waardoor de camera's worden geactiveerd. Vanaf dat moment kan de politie direct meekijken met wat er gebeurd. Doordat de camera's alleen draaien wanneer er écht een incident plaatsvindt, blijft de privacy gewaarborgd.

Heterdaadkracht
Door deze nieuwe techniek, is het mogelijk daders sneller op te sporen. In de meldkamer zien de centralisten meteen hoe de situatie er uit ziet. Ze krijgen direct een beeld of er gewonden zijn. Daarnaast zien zij of er wapens worden gebruikt, om hoeveel overvallers het gaat en wat het signalement is. Hierdoor kan de politie veel sneller reageren. Zo kan er direct een ambulance, een arrestatieteam of daar waar mogelijk, een politiehelikopter, worden ingezet. Agenten die zich in het nabije gebied van de overval of inbraak bevinden, kunnen zo direct worden gewaarschuwd. Daarnaast is er direct een betrouwbaar en volledig signalement van de dader(s) beschikbaar. De beelden kunnen zelfs bij de rechter voor de bewijsvoering worden gebruikt.

Pakkans
Tijdwinst is een belangrijk aspect van het programma Live View. Dit leidt tot een hogere pakkans van de daders en meer veiligheid voor de burger. Met dit systeem verwacht de politie minder vaak te hoeven uitrukken voor een vals alarm. Met de live beelden kan namelijk meteen worden geverifieerd of het bij een melding daadwerkelijk om een overval gaat. Deze werkwijze maakt de aanpak van overvallen uiterst effectief. Klik hier voor meer informatie over Live View en om de vorige promotiefilm te bekijken.Grotere pakkans overvallers door nieuw videosysteem

http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2012/06/06/grotere-pakkans-overvallers-door-nieuw-videosysteem.html

Politie kijkt ‘live’ mee tijdens overvallen
Nieuwsbericht | 05-06-2012

Het nieuwe systeem Live View zorgt ervoor dat de politie via bewakingscamera’s direct kan meekijken tijdens een overval op een winkel of horecaonderneming. Volgens minister Opstelten van Veiligheid en Justitie vergroot Live View de pakkans van overvallers. De minister presenteerde het systeem vandaag in de meldkamer van de politie Haaglanden.

Als een aangesloten winkel of bedrijf een overval meldt, worden de melding en camerabeelden via Live View doorgestuurd naar de particuliere alarmcentrale. Oordeelt de beveiligingsmedewerker dat er daadwerkelijk een overval gaande is, dan schakelt hij alle gegevens en de live beelden direct door naar de politiemeldkamer. Politiemedewerkers kunnen zo meteen zien hoe de situatie is, hoeveel overvallers er zijn, welke wapens zij gebruiken en of er gewonden zijn.

‘Live view doeltreffend middel tegen overvallen’
Opstelten vindt Live View een doeltreffend middel in de strijd tegen overvallen. De live beelden stellen de politie namelijk in staat om sneller en gerichter in actie komen tegen overvallers. In de meldkamer kan bijvoorbeeld direct worden bepaald welke politie-inzet en andere hulpdiensten nodig zijn, zoals bijvoorbeeld een arrestatieteam, een helikopter of ambulance. Agenten die zich in de nabije omgeving van het incident bevinden, kunnen ook meteen worden gewaarschuwd.

Minder vaak uitrukken voor vals alarm
Verwacht wordt dat de politie dankzij Live View ook minder vaak hoeft uit te rukken voor vals alarm. Met de live beelden kan immers meteen worden geverifieerd of het bij een melding daadwerkelijk gaat om een overval. Een aantal meldkamers is inmiddels aangesloten op Live View. De rest volgt dit jaar.

In de video wordt uitgelegd hoe Live View werkt.Grotere pakkans overvallers door Live View
Grotere pakkans overvallers door Live View
Beveiliging Nieuws
Gepubliceerd op 11 feb 2013
Citaat
Zie ook: http://www.beveiligingnieuws.nl/tags/...

Live View vergroot de pakkans van overvallers. Live View zorgt ervoor dat de politie via bewakingscamera's direct kan meekijken tijdens een overval op een winkel of horecaonderneming. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie presenteerde het systeem in de meldkamer van de politie Haaglanden. Verwacht wordt dat de politie dankzij Live View ook minder vaak hoeft uit te rukken voor vals alarm. Met de live beelden kan immers meteen worden geverifieerd of het bij een melding daadwerkelijk gaat om een overval. Een aantal meldkamers is inmiddels aangesloten op Live View.Videosysteem Live View vergroot de pakkans van overvallers
Videosysteem Live View vergroot de pakkans van overvallers
Peter Fredriks
Gepubliceerd op 22 aug 2013
Citaat
Bij Live View gaat het om een koppeling tussen uw eigen PAC (particuliere alarm centrale) en de centrale politie meldkamer. Het is dus belangrijk om te kiezen voor een meldkamer die beschikt over de Live View doorschakeling.DGtC Beveiligingen uitzending RTV Utrecht 10 07 2013 Live View Shell Wijk bij Duurstede
DGtC Beveiligingen uitzending RTV Utrecht 10 07 2013 Live View Shell Wijk bij Duurstede
Ron Landzaat
Gepubliceerd op 10 jul 2013
Citaat
Uitleg werking door DGtC Beveiligingen geïnstalleerd camerasysteem met aansluiting op Live View. Op dit camerasysteem is via DGtC Beveiligingen maximaal Euro 1.000,-- subsidie mogelijk. Zie hiervoor: http://www.dgtcbeveiligingen.nl/
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,015
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Citaat van: Live link=msg=1221277 date=1384869162
Overval in scène gezet voor opname instructiefilm Live View

Overval in scene Claudius Prinsenlaan Breda
Overval in scene Claudius Prinsenlaan Breda
BN DeStem
Gepubliceerd op 20 nov 2013
Citaat
Bij het Total tankstation aan de Claudius Prinsenlaan in Breda werd dinsdag een instructiefilm opgenomen waarbij een overval werd nagespeeld.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,015
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #85 Gepost op: 18 februari 2014, 15:17:12
Cameratoezicht assisteert bij aanhoudingen

http://www.politie.nl/nieuws/2014/februari/17/03-cameratoezicht-assisteert-bij-aanhoudingen.html
Laatste update: 17-02-2014 | 15:29

Almere - In de nacht van zaterdag 15 februari op zondag 16 februari vond er een straatroof plaats op de Koetsierbaan. Twee verdachten konden door een snelle samenwerking van politiecollega’s worden aangehouden.

Rond 00:15 uur kreeg de politie de melding van een straatroof op de Koetsierbaan. Hierbij werd een 28-jarige vrouw onder bedreiging van een steekwapen beroofd van haar tas. Het slachtoffer en een getuige gaven een duidelijk signalement van de dader door aan de meldkamer. Deze kon zodoende met behulp van cameratoezicht de verdachte opsporen en zag hem een woning aan de Koetsierbaan in vluchten.

Agenten gingen naar deze woning en troffen daar de verdachte aan. Het betrof een jongen van 16 jaar, afkomstig uit Almere. Daarnaast werd er nog een tweede jongen aangetroffen in de woning. Vlak voor de aanhouding bleek er nog een straatroof plaats te hebben gevonden. Het signalement van deze twee jongens kwam overeen met de daders van deze straatroof. Zodoende werd de tweede verdachte, een 15-jarige jongen uit Almere, ook aangehouden.

In de woning waar de verdachten werden aangetroffen zijn verschillende spullen gevonden en in beslag genomen. Mogelijk waren deze afkomstig van een eerdere diefstal. Deze zullen zo snel mogelijk worden teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,015
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #86 Gepost op: 22 februari 2014, 01:52:26
Politie inventariseert beveiligingscamera’s in de gemeente Ede

http://www.politie.nl/nieuws/2014/februari/21/02-%E2%80%93-ede---politie-inventariseert-beveiligingscamera%E2%80%99s-in-de-gemeente-ede.html
Laatste update: 21-02-2014 | 13:21

Ede/Lunteren - De politie gaat met ingang van 3 maart in de gemeente Ede in kaart brengen waar beveiligingscamera’s hangen. Als eerste worden de camera’s in Lunteren geïnventariseerd. Beelden van beveiligingscamera’s kunnen zeer belangrijk zijn bij de opsporing van daders van allerlei misdrijven.

Bij een gepleegd strafbaar feit maakt de politie veel en dankbaar gebruik van camera beelden. Maar vaak moeten agenten nog een keer ter plaatse gaan en vragen waar deze camera’s hangen, hoeveel camera’s er zijn, hoe de kwaliteit van de beelden is, wat de bewaartermijn van de beelden is en wie de contactpersoon tot het verkrijgen van deze beelden is.

Om al deze vragen, vooraf, op het politiebureau al te kunnen beantwoorden en daardoor dus efficiënter en sneller te kunnen werken en makkelijk "looproutes" van de verdachten te bepalen is het systeem Camera in Beeld bedacht.

Camera’s zichtbaar maken
Camera in Beeld is een systeem voor de politie waarin alle publieke camera’s in de openbare ruimte van onze steden en dorpen en alle private camera’s in/aan winkels en andere bedrijven in de eenheid Oost-Nederland zichtbaar zijn gemaakt.

Het vergaren van camerabeelden en het inzichtelijk hebben waar deze camera’s staan blijkt keer op keer van groot belang. Denk bijvoorbeeld aan de vermissingszaak waarin twee broertjes uit Zeist werden meegenomen door hun vader en de politie dringend op zoek was naar camerabeelden op de routes die de vader zou hebben afgelegd.

Succes
Het systeem Camera in Beeld draait al met succes in verschillende plaatsen in de politiedistricten Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid. Met ingang van 3 maart worden nu ook de camera’s die in de gemeente Ede hangen in kaart gebracht. Als eerste worden de camera’s in Lunteren geïnventariseerd. Dit gebeurt in samenwerking met de wijkagenten.

Ook adviseren
Door bedrijven en winkels persoonlijk te bezoeken kan de politie beoordelen of de beveiligingscamera's goed geplaatst zijn en van welke kwaliteit de opgenomen beelden zijn. In de praktijk blijkt heel regelmatig dat de politie mensen moet teleurstellen, omdat de aangeleverde opgenomen beelden matig of slecht van kwaliteit zijn. Heldere camerabeelden kunnen voor iedereen van belang zijn.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,015
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #87 Gepost op: 27 februari 2014, 00:34:37
Politiek staat achter verlenging cameratoezicht
Politiek staat achter verlenging cameratoezicht
studio040nl
Gepubliceerd op 26 feb. 2014
Citaat
Het cameratoezicht in de binnenstad wordt met twee jaar verlengd. Dat wil de Eindhovense gemeenteraad.

Sinds 2010 hangen in het centrum, bij het station en op het prostitutieplein Baekelandplein zo'n dertig camera's. Die moeten bijdragen aan de veiligheid en het veiligheidsgevoel. De beelden worden gebruikt voor het aansturen van horecateams in horecagebeiden. Ook komt de politie in actie op basis van beeldmateriaal.

Op de hoek van het pand van Dynamo komt een extra camera te hangen. Een deel van de Ten Hagestraat en de Van Lieshoutstraat kan daarmee ook in de gaten worden gehouden.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,015
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #88 Gepost op: 18 april 2014, 18:01:18
https://www.youtube.com/watch?v=3wGpm0mp0yU
Buren ruziën over beveiligingscamera's
rtvdrenthe
Gepubliceerd op 18 apr. 2014
Citaat
KLAZIENAVEEN - In Klazienaveen maken buren ruzie over beveiligingscamera's. Aan het pand van montagebedrijf Van der Giezen aan de Saffraan hangen camera's en die zijn de buren een doorn in het oog. Zij voelen zich bespied en in hun privacy aangetast. Omdat ze er onderling niet uitkwamen, stonden ze vandaag voor de rechter in Assen.

De klagende buurman wil dat de camera's met kapjes worden afgeschermd, zodat geen opnamen meer van hun terrein kunnen worden gemaakt. En anders moeten de camera's worden verwijderd, vindt hij. Het montagebedrijf zegt dat de camera's er al twee jaar hangen en de vorige buren er geen problemen mee hadden.

De rechter doet over twee weken uitspraak
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,015
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #89 Gepost op: 22 april 2014, 17:23:34
24-uurs toezicht op het spoor vanuit meldkamer ProRail
24-uurs toezicht op het spoor vanuit meldkamer ProRail
prorail
Gepubliceerd op 22 apr. 2014
Citaat
Per dag zijn gemiddeld 33 treinen vertraagd en is er bijna 200 minuten vertraging doordat mensen - bewust of onbewust - langs het spoor lopen. In totaal hebben machinisten vorig jaar bijna 2800 meldingen van spoorlopers doorgegeven. In de strijd tegen spoorlopers zet ProRail daarom delen van het spoor onder 24-uurs cameratoezicht. Vanuit een speciaal ingerichte meldkamer is er zicht op tientallen stukken spoor in Nederland.
Samen sterk in de hulpverlening!