Incidenten met nepagenten

Auteur Topic: Incidenten met nepagenten  (gelezen 59129 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Bart S

 • Gast
Reactie #10 Gepost op: 6 oktober 2009, 09:14:27
Op nu.nl iets uitgebreider:

Nepagent deelt kopstoot uit
Uitgegeven:    6 oktober 2009 08:02
Laatst gewijzigd:    6 oktober 2009 08:02
AMSTERDAM - Een nepagent met een motorhelm op heeft maandag een automobilist op de A1 een kopstoot verkocht. De politie weet nog niet om wie het gaat.

Het slachtoffer uit Voorschoten reed rond 16.45 uur ter hoogte van Diemen en belde niet handsfree. Plotseling werd hij rechts ingehaald door een motor.

Die ging vlak voor hem rijden en trapte op de rem. Na een kat en muis spel stopten de automobilist en de motorrijder op de vluchtstrook van de A1 richting Amsterdam.

De motorrijder beweerde dat hij een agent in zijn vrije tijd was en dat hij de automobilist ging bekeuren omdat hij niet handsfree belde. Daarop maakte hij een foto van het kenteken van de automobilist en beloofde hem een bekeuring op zijn mat.

Fotograferen

Omdat de motorrijder geen politiekleren droeg en ook een gewone motor had, vertrouwde de automobilist het zaakje niet. Daarom besloot hij met zijn telefoon het kenteken van de motor fotograferen.

Op het moment dat hij klikte, pakte de motorrijder de telefoon af en gooide die van het talud. Vervolgens deelde hij een kopstoot uit en scheurde weg. Een politiewoordvoerder denkt dat het om een zeer gefrustreerde motorrijder gaat die zich bedreigd voelde door het belgedrag van de automobilist.

"We hebben het mobieltje terug kunnen vinden. Die is stuk, maar misschien kunnen we de foto van het kenteken er nog uithalen." Het slachtoffer heeft het kenteken niet onthouden.

Getuigen

Op de achterkant van de motor stond volgens de automobilist 'polizia' geschreven. "Verschillende collega's hebben al gehoord over een motor waar dat op stond geschreven. Maar dit is de eerste keer dat de motor bij een incident is betrokken." De politie zoekt nog getuigen van het voorval en mensen die iets over de motor of de motorrijder kunnen zeggen.

De automobilist krijgt geen boete voor het handsfree bellen. "Dat kan niet op basis van zijn verklaring. Hij zou dan alleen zijn verklaring aan hoeven te passen om onder de boete uit te komen, daarom gaat het alleen als iemand op heterdaad wordt betrapt. We hebben hem uiteraard wel verteld dat hij het niet meer moet doen."
Novum


Brandpreventist

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 18,994
Reactie #11 Gepost op: 31 mei 2010, 18:00:06
http://www.rijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=/News%2FDefault%2F2010%2Fmei%2FNepagenten%20gepakt%20na%20bekeuren%20van%20Polen

Nepagenten gepakt na 'bekeuren' van Polen

31 mei 2010

De politie in Rotterdam heeft drie nepagenten betrapt. Die hadden zondag een Poolse auto staande gehouden op de Mathenesserlaan in Rotterdam-West.

De nepagenten hadden alle inzittenden van het voertuig een boete gegeven van 90 euro, omdat ze geen gordel droegen. De Polen hadden al betaald, toen 'echte' politieagenten kwamen aangelopen.

Die zagen de auto van de Polen en die van de nepagenten hinderlijk stilstaan op de Mathenesserlaan en gingen poolshoogte nemen.

De nepagenten werden vervolgens aangehouden wegens oplichting. Het gaat om drie Rotterdammers van 18 tot 21 jaar. Hun auto is inbeslaggenomen.

Waarom zou de auto in beslag genomen zijn? Stopbord?


Jerommeke

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 17,683
 • Blauwe Motormuis
Reactie #12 Gepost op: 31 mei 2010, 18:19:30
Waarom zou de auto in beslag genomen zijn? Stopbord?

Is vatbaar voor in beslagname, waarheidsvinding. Daarnaast is het voertuig gebruikt tijdens het plegen van een misdrijf.

Art. 94 Strafvordering.
Vatbaar voor inbeslagneming zijn alle voorwerpen die kunnen dienen om de waarheid aan de dag te brengen of om wederrechtelijk verkregen voordeel, als bedoeld in artikel 36e van het Wetboek van Strafrecht, aan te tonen.
Voorts zijn vatbaar voor inbeslagneming alle voorwerpen welker verbeurdverklaring of onttrekking aan het verkeer kan worden bevolen.
GEBRUIK MIJN FOTO'S NIET ZONDER TOESTEMMING ! !


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #13 Gepost op: 6 december 2010, 17:47:54
Nepagenten troggelen buitenlanders op rijksweg A-16 geld af

http://www.politie.nl/midden-en_west-brabant/nieuws/persberichten/101206persberichtendistrictbergenopzoom.asp

ZEVENBERGSCHEN HOEK: Zondagavond zijn rond 23.00 uur op rijksweg A-16 ter hoogte van Zevenbergschen Hoek een 26-jarige Spanjaard en zijn 34-jarige Duitse vriend het slachtoffer geworden van twee nepagenten. De Spanjaard kreeg een zogenaamde bekeuring voor het hard rijden en moest de boete contant betalen, zijn vriend moest bankbiljetten afstaan omdat die mogelijk vals waren. Ze zijn voor ruim 1500 euro gedupeerd.

De oplichters gaven de bestuurder van een auto met buitenlands kenteken een stopteken, met een aan een personenauto, bevestigde transparant. Ze dirigeerden de auto van de  slachtoffers naar de parkeerplaats bij een wegrestaurant. Uit de burgerauto stapten twee personen die beiden in uniform gekleed waren en zichtbaar een pistool droegen. Een van hen  sprak de bestuurder aan en vertelde dat er te hard gereden was en dat er een bekeuring uitgeschreven werd van enkele honderden euro's die contant voldaan moest worden  Ook de Duitse passagier die zijn portemonnee had opengedaan, om zijn vriend te helpen het bedrag bij elkaar te krijgen,  werd door de nepagent aangesproken. Hij moest de bankbiljetten in de portemonnee afgeven omdat die gecontroleerd moesten worden op echtheid. De bestuurder vertrouwde de controle niet en gaf aan 112 te bellen. Op dat moment gingen de nepagenten er vandoor. Ze reden met hun auto in zuidelijke richting weg. De politie heeft een aangifte van de gedupeerde mannen opgenomen, de recherche stelt een nader onderzoek in naar het incident.
Samen sterk in de hulpverlening!


dielangemotormuis

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 4,094
Reactie #14 Gepost op: 1 februari 2011, 10:08:43
NEPAGENTEN DIRIGEREN VROUW NAAR DE KANT (31-01-2011)
Nepagenten hebben vrijdag 28 januari aan het eind van de middag op de Delflandlaan een vrouw met een politiestopbord en een blauw zwaailicht aan de kant gedirigeerd. Twee dagen later konden zij in het politiebureau Meer en Vaart worden aangehouden.

De vrouw vertrouwde het niet
De vrouw werd vrijdag rond half 6 met armbewegingen gesommeerd te stoppen door de inzittenden van een zwarte personenauto. Omdat ze het niet vertrouwde reed ze verder. Toen de auto vervolgens voor haar ging rijden zag de vrouw een politiestopbord tevoorschijn komen en werd een blauw zwaailicht op het dak gezet. Eenmaal gestopt vertrouwde ze de twee mannen nog altijd niet en deed haar portieren op slot. Middels het portierraam vroeg ze de mannen haar een legitimatiebewijs te tonen, dit konden zij niet. Wel sommeerden de mannen haar uit te stappen. De vrouw liet de mannen weten met hen te willen spreken, maar dan op het politiebureau. Hierop reed ze om de auto heen en direct door naar het dichtsbijzijnde politiebureau. De mannen volgden haar niet.

Auto in beslag genomen
Op zondagmiddag zagen oplettende politiemensen de auto in Amsterdam West geparkeerd staan en namen de auto in beslag. Kort daarop vervoegden de beide mannen zich aan het bureau om te melden dat zij hun auto misten. Hierop werden beiden ingerekend. De mannen, 20 en 22 jaar oud, hebben een bekennende verklaring afgelegd en zijn na verhoor heengezonden. In de auto werd het blauwe zwaailicht aangetroffen.

BRON:http://www.politie-amsterdam-amstelland.nl/


dielangemotormuis

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 4,094
Reactie #15 Gepost op: 1 februari 2011, 10:12:27
Nepagenten melden zich na inbeslagname auto
(Novum) - Twee nepagenten die vrijdagmiddag in Amsterdam een vrouw staande hielden, zijn zondag aangehouden. Ze hadden zichzelf bij het bureau gemeld omdat ze dachten dat hun auto was gestolen. In werkelijkheid had de politie het voertuig in beslag genomen.

De mannen sommeerden een automobiliste vrijdag rond 17.30 uur op de Delflandlaan vanuit een zwarte auto met armbewegingen te stoppen. De vrouw vertrouwde het niet en reed door.

De nepagenten gingen voor haar rijden, zetten een blauw zwaailicht op het dak en lieten een politiestopbord zien. De vrouw stopte, maar hield haar portieren op slot. Door het raam vroeg ze de mannen om hun legitimatiebewijs. Dat konden ze niet tonen.

De vrouw gaf aan met de mannen te willen spreken op het bureau en reed door. De mannen volgden haar niet.

Zondagmiddag zagen agenten de auto in Amsterdam-West geparkeerd staan. Ze namen de auto in beslag. Niet veel later kwamen twee mannen van 20 en 22 naar het bureau om te melden dat ze hun auto misten. Ze werden aangehouden.

De mannen hebben bekend en zijn vrijgelaten in afwachting van hun eventuele rechtszaak.

BRON:http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3403312.ece/Nepagenten_melden_zich_na_inbeslagname_auto.html


dielangemotormuis

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 4,094
Reactie #16 Gepost op: 1 februari 2011, 10:14:51
Nepagenten lopen tegen de lamp
Uitgegeven: 31 januari 2011 14:44
Laatst gewijzigd: 31 januari 2011 14:44

AMSTERDAM - De politie in Amsterdam heeft twee nepagenten aangehouden die eerder met een politiestopbord en een blauw zwaailicht een vrouw naar de kant hadden gedirigeerd. Dat heeft de politie maandag bekendgemaakt.
 
Nadat de vrouw was gestopt, vertrouwde ze het zaakje niet. Ze deed haar deuren op slot en zei dat ze naar het politiebureau zou rijden als de 'agenten' haar wilden spreken. De mannen volgden haar niet naar het bureau.

Oplettende politiemensen zagen de bewuste auto zondag ergens geparkeerd staan en namen hem in beslag. Korte tijd later kwamen de twee mannen (20 en 22 jaar) naar het bureau om te zeggen dat hun auto werd vermist, waarop ze werden ingerekend.

BRON:http://www.nu.nl/opmerkelijk/2435753/nepagenten-lopen-lamp.html


Wout

 • Politie, operationeel specialist
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,373
Reactie #17 Gepost op: 1 februari 2011, 10:18:07
Mooie actie! Maar veel zal er niet uit de veroordeling volgen ben ik bang.
Wout


Dinges

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,168
Reactie #18 Gepost op: 7 februari 2011, 22:27:10
Nepagenten slingeren automobilisten op de bon
Uitgegeven:    7 februari 2011 11:37
Laatst gewijzigd:    7 februari 2011 11:36

LEEUWARDEN - Twee nepagenten hebben in Sneek automobilisten bekeurd. Dat laat de politie Friesland maandag weten. Om de auto's van de weg te halen en te laten stoppen, gebruikten ze een lichtbalk met de tekst Stop politie.

De twee 'agenten' waren gekleed in burger en reden in een normale auto. De aangehouden bestuurders kregen een waarschuwing voor mobiel bellen en zouden een bekeuring thuisgestuurd krijgen.

Omdat de dienders nogal knullig handelden, kregen de automobilisten argwaan en belden ze de echte politie.

''Het is een gekke zaak. Er is niet om geld gevraagd. Misschien is het een grap, maar we zijn nu wel degelijk op zoek naar de nepagenten'', aldus een woordvoerder.
ANP

http://www.nu.nl/opmerkelijk/2440950/nepagenten-slingeren-automobilisten-bon.html


PolitieMarc

 • (Werving) Politie-expert
 • Nieuwe gebruiker
 • *
 • Berichten: 2
  • Politie informatiehyve
Reactie #19 Gepost op: 9 februari 2011, 21:42:49
Mooie actie! Maar veel zal er niet uit de veroordeling volgen ben ik bang.

Ze moeten hier hogere straffen voor neerzetten, het is een schande dat mensen de politie na-bootsen. Dit kan tot erge gevolgen leiden dat sommige mensen gewoon niet meer stoppen voor de politie, ook al is het de echte. Men voelt zich niet meer veilig, en dat is zo gevaarlijk!
Iets betekenen voor de maatschappij - Politie Nederland