Incidenten met nepagenten

Auteur Topic: Incidenten met nepagenten  (gelezen 57269 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

mike

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 3,931
Reactie #20 Gepost op: 9 februari 2011, 22:06:47
Ja lastig verhaal nep agenten. Hebben er in Amsterdam tijd lang last van gehad. Waren vooral daders uit het voormalig Oostblok die zich uitgaven voor politie agenten. Deze hadden vooral voorzien op Aziatische toeristen. Omdat ze in Azië nog redelijk veel ontzag hebben voor de politie lukte dat vaak. Geld wat deze toeristen dan bij zich hadden werd vaak inbeslag genomen door deze "agenten" omdat het vals zou zijn. Gelukkig zijn er een heleboel van deze nep agenten op heterdaad aangehouden. Dus hebben we er in Amsterdam niet zo veel last meer van.


Red

 • HAP Eenheid Amsterdam
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,255
Reactie #21 Gepost op: 3 april 2011, 16:45:32
Neppolitie zet auto's aan de kant

Twee automobilisten zijn vrijdagnacht aan de kant gezet in Coevorden door een nepagent. De neppolitie ging achter de auto’s rijden en gaf het stopteken ‘Stop Politie’.

Als de auto langs de kant werd gezet, ging de neppolitie er snel weer vandoor. Volgens de echte politie gaat het vermoedelijk om een Volkswagen Golf of Polo. Het is niet bekend wie er achter de actie zit.

De politie, die zegt de zaak hoog op te nemen, is op zoek naar mensen die ook slachtoffer zijn geworden van deze streken.

http://www.powned.tv/nieuws/raar/2011/04/neppolitie_zet_autos_aan_de_ka.html
Success is born out of arrogance, but greatness comes from humility.


sylvester1986

 • Gast
Reactie #22 Gepost op: 4 april 2011, 06:53:13
Erg domme acties, want straks vertrouwen automobilisten helemaal geen onopvallende auto's meer en krijg je situaties dat men rustig doorrijdt.


HBm

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 851
 • Overleden, maar niet vergeten
  • "Hulpverleningsforum, een dagelijkse bron voor leering en vermaak"
Reactie #23 Gepost op: 4 april 2011, 12:58:57
Er is nu toch al een regeling voor vrachtauto's met een kostbare lading? Ik meen begrepen te hebben dat zij, mits ze de politie telefonisch melden wat er aan de hand is, mogen doorrijden naar het dichtstbizijnde bureau.
Eigenlijk zo'n beetje hetzelfde wat de dame in kwestie ook deed.
Voorheen helm met twee strepen - Overleden 21 april 2012


Red

 • HAP Eenheid Amsterdam
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,255
Reactie #24 Gepost op: 4 april 2011, 13:00:26
Er is nu toch al een regeling voor vrachtauto's met een kostbare lading?

Zie deze discussie op het forum.
Success is born out of arrogance, but greatness comes from humility.


Dinges

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,168
Reactie #25 Gepost op: 4 april 2011, 19:49:22
Nepagenten troggelen buitenlanders op rijksweg A-16 geld af

http://www.politie.nl/midden-en_west-brabant/nieuws/persberichten/101206persberichtendistrictbergenopzoom.asp

ZEVENBERGSCHEN HOEK: Zondagavond zijn rond 23.00 uur op rijksweg A-16 ter hoogte van Zevenbergschen Hoek een 26-jarige Spanjaard en zijn 34-jarige Duitse vriend het slachtoffer geworden van twee nepagenten. De Spanjaard kreeg een zogenaamde bekeuring voor het hard rijden en moest de boete contant betalen, zijn vriend moest bankbiljetten afstaan omdat die mogelijk vals waren. Ze zijn voor ruim 1500 euro gedupeerd.

De oplichters gaven de bestuurder van een auto met buitenlands kenteken een stopteken, met een aan een personenauto, bevestigde transparant. Ze dirigeerden de auto van de  slachtoffers naar de parkeerplaats bij een wegrestaurant. Uit de burgerauto stapten twee personen die beiden in uniform gekleed waren en zichtbaar een pistool droegen. Een van hen  sprak de bestuurder aan en vertelde dat er te hard gereden was en dat er een bekeuring uitgeschreven werd van enkele honderden euro's die contant voldaan moest worden  Ook de Duitse passagier die zijn portemonnee had opengedaan, om zijn vriend te helpen het bedrag bij elkaar te krijgen,  werd door de nepagent aangesproken. Hij moest de bankbiljetten in de portemonnee afgeven omdat die gecontroleerd moesten worden op echtheid. De bestuurder vertrouwde de controle niet en gaf aan 112 te bellen. Op dat moment gingen de nepagenten er vandoor. Ze reden met hun auto in zuidelijke richting weg. De politie heeft een aangifte van de gedupeerde mannen opgenomen, de recherche stelt een nader onderzoek in naar het incident.

http://www.rijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=/News%2FDefault%2F2010%2Fmei%2FNepagenten%20gepakt%20na%20bekeuren%20van%20Polen

Citaat
Nepagenten gepakt na 'bekeuren' van Polen

31 mei 2010

De politie in Rotterdam heeft drie nepagenten betrapt. Die hadden zondag een Poolse auto staande gehouden op de Mathenesserlaan in Rotterdam-West.

De nepagenten hadden alle inzittenden van het voertuig een boete gegeven van 90 euro, omdat ze geen gordel droegen. De Polen hadden al betaald, toen 'echte' politieagenten kwamen aangelopen.

Die zagen de auto van de Polen en die van de nepagenten hinderlijk stilstaan op de Mathenesserlaan en gingen poolshoogte nemen.

De nepagenten werden vervolgens aangehouden wegens oplichting. Het gaat om drie Rotterdammers van 18 tot 21 jaar. Hun auto is inbeslaggenomen.

NEPAGENTEN ACTIEF OP LEGMEERDIJK (27-01-2009)

http://www.politie-amsterdam-amstelland.nl/get.cfm?id=8030

Twee Bulgaarse kooplieden zijn maandagmiddag 26 januari rond een uur op de Legmeerdijk te Amstelveen het slachtoffer geworden van drie nepagenten. Het drietal maakte een geldbedrag buit en is in onbekende richting vertrokken.

De slachtoffers brachten hun auto tot stilstand toen zij een blauw zwaailicht achter zich zagen. De persoon die de bestuurder aansprak liet een namaak politielegitimatiebewijs zien en controleerde het cash geld wat hij bij zich had op echtheid. Hij stak het geld bij zich en reed vervolgens weg, het slachtoffer berooid achterlatend.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen, die de beide voertuigen langs de Legmeerdijk hebben zien staan. Zij kunnen contact opnemen met wijkteam Amstelveen Zuid, via het telefoonnummer 0900-8844.


------------------------------------------------------------------
Nepagenten gaan er met geld vandoor

Dinsdag 27 januari 2009  - AT5

Twee mannen zijn maandagmiddag op de Legmeerdijk in Amstelveen het slachtoffer geworden van nepagenten.
De twee Bulgaarse kooplieden stopten hun auto omdat zij een blauw zwaailicht achter zich zagen. De mannen werden aangesproken door een man die een nagemaakt politielegitimatiebewijs liet zien. De nepagenten zeiden op valsgeld te controlen.
Toen de kooplieden hun geld aan de nepagenten gaven, gingen die er met het geld vandoor. De nepagenten hadden overigens geen politie-uniform aan. De politie heeft hen nog niet aangehouden.

Twee nepagenten opgepakt in Terneuzen
 
TERNEUZEN - De politie heeft vrijdag twee mannen van 19- en 22 jaar afkomstig uit Sas van Gent aangehouden omdat zij zich voordeden als “echte” agenten.

De afgelopen weken “surveilleerden” beide mannen regelmatig in een auto over de wegen rond Terneuzen, voornamelijk op de Tractaatweg en langs het kanaal. De auto waarin ze reden was voorzien van een blauw zwaailicht en blauwe knipperlichten.

Ze droegen ook kleding voorzien van het politielogo en hadden beiden een “oortje” in. Als ze tijdens hun missie zagen dat andere weggebruikers een verkeersovertreding maakten, werden deze aan de kant gezet. Bij het aanspreken deden ze zich voor als agenten en deelden zelfs boetes uit die ze uitschreven op papier voorzien van het politielogo.

Nederlanders kregen een “bon” uitgereikt en hen werd gezegd dat ze de acceptgiro binnenkort thuis konden verwachten. Enkele Belgische bestuurders moesten gelijk hun “boete” betalen. Als ze niet genoeg contant geld bij zich hadden, gingen ze mee naar een pinautomaat.

Bij huiszoeking in de woning van een van de verdachten werd alles wat betrekking heeft op het valselijk uitgeven als agent (de uniformen, legitimatie, headsets en blauwe lampen) in beslaggenomen. De beide mannen zijn na verhoor en opmaken van proces-verbaal inmiddels weer in vrijheid gesteld.

De politie wil graag in contact komen met mensen die ook “bekeurd” zijn door dit duo. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Bron: www.HVZeeland.nl

Nog wat oude berichten omtrent nepagenten opgevist.


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,361
 • Openbare Orde en Veiligheid
Reactie #26 Gepost op: 15 april 2011, 17:06:22
Weer dure auto geroofd door neppolitie
vr 15 apr 2011, 14:54

MAASBRACHT

Voor de tweede keer in een week tijd hebben onbekenden een dure auto gestolen door zich voor te doen als politie.
Nadat zaterdag in Weert een Belgisch echtpaar door nepagenten werd beroofd van hun dure Audi Q, ging in de nacht
van donderdag op vrijdag op de A2 bij Maasbracht een man in politieuniform er vandoor met een BMW X5 van een
48-jarige man uit Lanaken (België).


Volgens de politie maakten de daders in beide gevallen gebruik van een lichtbalk voor de achterruit.
In Weert stond daarop: politie volgen. En in Maasbracht: stop politie.
In beide gevallen volgden de bestuurders deze aanwijzing op, moesten uitstappen en raakten hun dure auto vervolgens kwijt.
De politie onderzoekt of het om dezelfde daders gaat.

BRON: http://www.telegraaf.nl/binnenland/9549035/__Neppolitie_steelt_dure_auto__.html?p=3,2
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


sylvester1986

 • Gast
Reactie #27 Gepost op: 5 augustus 2011, 16:55:41
Overval in politie-uniform
DEN HAAG -  Een accountancykantoor op de Regentesselaan in Den Haag is vanochtend overvallen. Twee van de drie daders droegen een politie-uniform.

De criminelen zijn nog voortvluchtig. Ze zijn tussen de 30 en 40 jaar oud. Het gaat volgens de politie om een blanke man, een negroïde man en een persoon met een Mexicaans uiterlijk.

De technische rechercheheeft het gebied rond het kantoor afgezet voor sporenonderzoek. Of de daders iets buit hebben gemaakt, is niet bekend. De politie zoekt nog getuigen.

Bron: telegraaf


Haageneesch

 • Foto- en videograaf.
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,940
 • Foto- en videograaf Den Haag, PPK-houder.
  • Haageneesch
Reactie #28 Gepost op: 5 augustus 2011, 19:16:15
Overval in politie-uniform
DEN HAAG -  Een accountancykantoor op de Regentesselaan in Den Haag is vanochtend overvallen. Twee van de drie daders droegen een politie-uniform.

De criminelen zijn nog voortvluchtig. Ze zijn tussen de 30 en 40 jaar oud. Het gaat volgens de politie om een blanke man, een negroïde man en een persoon met een Mexicaans uiterlijk.

De technische rechercheheeft het gebied rond het kantoor afgezet voor sporenonderzoek. Of de daders iets buit hebben gemaakt, is niet bekend. De politie zoekt nog getuigen.

Bron: telegraaf

OVERVAL OP WONING, POLITIE ZOEKT GETUIGEN

Datum incident: 05-08-2011 Locatie: Den Haag - Bureau/gemeente: Segbroek
Datum publicatie: 05-08-2011 11:38

De politie stelt een onderzoek in naar een overval op een woning op de Regentesselaan op vrijdag 5 augustus omstreeks 08.30 uur en is daarbij op zoek naar getuigen.

Drie mannen, waarvan er twee in een op een politieuniform gelijkend tenue droegen betraden de woning waar ook bedrijfsactiviteiten plaatsvinden en 'doorzochten' het pand.
De aanwezige mensen dachten te maken te hebben met politieagenten. De mensen werden tegen hun wil enige tijd vastgehouden in de woning.

Nadat de agenten de gehele woning doorzocht hadden, verlieten zij de woning. De bewoner belde met de politie om te controleren of het agenten van het korps Haaglanden waren. Bij de politie was niets bekend. Toen politiepersoneel ter controle bij de woning op de Regentesselaan langs ging bleek dat er sprake was van een overval.

Signalement daders:
Dader 1: Negroide man, 1.90 mtr lang, tussen de 30 en 40 jaar, kort geschoren zwart haar, normaal postuur, donkere ogen, zwarte broek en schoenen en wit/ cremekleurig overhemd met korte mouwen. Hij had een portofoon in zijn hand.

Dader 2: Blanke man, tussen de 30 en 40 jaar 1.75 mtr lang, normaal postuur, geen gezichttsbeharing, bruin/zwart haar schuin achterover gekamd. Deze man droeg een uniform dat leek op een politieuniform. Een blauwe broek, een blauw/ zwart jasje, een licht blauwe blouse en zwarte schoenen

Dader 3: Indiaans/ Javaanse man, tussen de 30 en 40 jaar, rond gezicht, normaal/mollig postuur, 170 mtr lang, kort geschoren rood haar, zwarte hoge politieschoenen, een oude blauwe politiepet type baseball-pet.

Tips? Bel de politie
Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Segbroek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.


sylvester1986

 • Gast
Reactie #29 Gepost op: 31 augustus 2011, 14:49:14
Brute woningoverval door nepagenten

ALMERE -  De politie heeft bewakingsbeelden vrijgegeven van twee nepagenten die een gewelddadige woningoverval hebben gepleegd in Almere.

Het duo belt op 10 februari om 17.30 uur aan bij een woning in appartementencomplex Silverline in de Hengelostraat. De 52-jarige bewoner doet nietsvermoedend open voor wat hij denkt dat twee agenten zijn. Hij wordt echter direct overmeesterd door de mannen.
De overvallers beweren dat ze het gebouw wekenlang in de gaten hebben gehouden en dat de bewoners geld in huis hebben. Terwijl de man met geweld in bedwang wordt gehouden, halen de nepagenten zijn hele woning overhoop. Uiteindelijk gaan ze er vandoor met het paspoort van de man, een mobiele telefoon en diverse sieraden.
De daders zijn een blonde blanke man en een kale negroïde man, beiden van ongeveer 30 jaar oud. De politie hoopt dat ze dankzij de beelden alsnog kunnen worden gepakt.

Bron: telegraaf